2022-2023 Galatasaray Futbol Takımı

15/16 sezonundan itibaren milli takım tercihini Türkiye'den yana yapmayan her futbolcu yabancı statüsünde oynayacak diye karar alınmış. Yani Mesut ve İlkay gibi oyuncular 2015 sezonundan çok daha önce tercih yaptığı için Türk olarak forma giyebiliyorlar ama 2015 sonrası mevzu değişmiş. Dolayısıyla Yusuf yabancı statüde oynayacak. Kural bu şekilde. Az önce Beinsport'ta da söylediler.

Yusuf Demir'in kural değişikliği olmadığı sürece Türk statüsünde oynama ihtimali yok. 2015'te 14+14 kuralı çıkarken 2015'ten sonra başka milli takımları seçen oyuncunun Türk statüsünde sayılmaması kuralı getirildi. Mesut ve Gökhan İnler seçimlerini 2015 öncesi yaptıkları için Türk statüsündeler. İlkay gelirse o da Türk statüsünde.
Yusuf, Avusturya milli takımında 4 kez oynadı. 2 defa da kalsaydı değişiklik yapabilirdi.

750 bine İcardi şaka mı neyse ödesin araplar. Rashica 'nın satın alma opsiyonu yokmuş o biraz üzdü onun dışında tek falso Seferovic kaldı onu da ocakta geri postalarız. Geçen yıldan kalan ve taraftarın sabrının tükenip zaman zaman toksik bir hava oluşmasına sebep olan tüm oyuncularla yollar ayrıldı. Selçuk - Sneijder döneminden beri duran top kullanacak oyuncu konusunda sıkıntı yaşıyorduk bu transferlerle onuda hallettik elbette Sneijder seviyesinde değil hiçbiri ama 4-5 oyuncumuz duran skora katkı yapabilme kapasitesine sahip . Rashica ve Yusuf transferleri özelinde Kerem - Yunus kanatlarıyla benzer özelliklerde olması hoşuma gitti hem güzel rekabet olur hem de kanatlardan ne istenildiği hakkında da bize bir bilgi vermiş oldu. Yine de kısa süre içerisinde çok büyük beklentilere girmemek lazım dananın kuyruğu Dünya Kupasından sonra kopacak.

İsimli oyuncular alınınca başarı garanti olmuyor. Bizim ligde gol kralı olan yurtdışına çıkınca dökülüyor, Ailton gibi Almanya gol kralı olmuş adam bizim ligde dökülüyor.
Sadece transferle şampiyon olunmuyor. Okan Buruk risk alamıyor bu benim için büyük problem

Giden oyuncular özellikle gecen sene çok eleştirildi ama ben hepsine teşekkür ediyorum,asla mücadele etmemezlik yapmadılar. Kiralık gidenler daha iyi dönecekler umarım. Akbaba da düzgün bir karakter ,bu sene kalır seneye bonservisi elinde daha iyi bir kontrat alabilirdi ama gitmeyi tercih etti.Hepsinin yolları açık olsun.

Benim futbol dünyasında genel olarak anlayamadığım bir nokta var. Piyasa değeri milyonlar eden adamları nasıl oluyor da kulüpler bedava fiyatlara transfer ediyor yahut kiralıyorlar çözemedim. İşin ikinci kısmı beni daha çok şaşırtıyor , o da şu : Bir kulüp, oyuncusunu başka kulübe kiralarken neden para veriyor ? 6.75 gibi büyük bir rakama Icardi verilmiş ama 6 milyonunu PSG ödüyormuş. Ben bu mantığı yıllardır hiç çözemiyorum. Bana inanılmaz mantıksız geliyor. Yalan söylüyorlar demiyorum. Mantıksız diyorum. Zaten bu transfer özelinde söylemiyorum. Bizim lig de dahil , genel futbol dünyası için konuşuyorum.
Bir diğer şaşırdığım nokta da şu: Bu transferleri neredeyse bedavaya yapıp; 35 yaşına gelmiş kulüpsüz Mata'ya senelik neredeyse 2M veriyorsun bonuslar hariç.

Şu eleştirileri ve muhasebe hesaplarını bırakalımda artık takıma destek verelim Avrupa’da bile olmadığımız bu sezonda aldığımız oyuncular tamda Galatasaray markasına yakışır oyuncular başarılı olur veya olmaz yönetim gereğini yapmıştır.

Benim futbol dünyasında genel olarak anlayamadığım bir nokta var. Piyasa değeri milyonlar eden adamları nasıl oluyor da kulüpler bedava fiyatlara transfer ediyor yahut kiralıyorlar çözemedim. İşin ikinci kısmı beni daha çok şaşırtıyor , o da şu : Bir kulüp, oyuncusunu başka kulübe kiralarken neden para veriyor ? 6.75 gibi büyük bir rakama Icardi verilmiş ama 6 milyonunu PSG ödüyormuş. Ben bu mantığı yıllardır hiç çözemiyorum. Bana inanılmaz mantıksız geliyor. Yalan söylüyorlar demiyorum. Mantıksız diyorum. Zaten bu transfer özelinde söylemiyorum. Bizim lig de dahil , genel futbol dünyası için konuşuyorum.
Bir diğer şaşırdığım nokta da şu: Bu transferleri neredeyse bedavaya yapıp; 35 yaşına gelmiş kulüpsüz Mata'ya senelik neredeyse 2M veriyorsun bonuslar hariç.

Messi’nin İcardi ile malum sebepten ötürü ciddi problemi var. İcardi’nin yıllardır Arjantin’in en yetenekli santraforu olmasına rağmen milli takıma seçilmemesinin de sebebi Messi.

İcardi’nin yok pahasına gözden çıkarılmasının en önemli sebebi de muhtemelen Messi

Psg’nin başkanı Khelaifi’nin beinsportsun sahibi olduğu düşünüldüğünde bizim yöneticelerle olan ikili ilişkilerin de bir faktör olması muhtemel.

İşin içerisine Fransa’daki yüksek vergi oranı girince aslında Psg için de düşündüğünüzden daha karlı bir anlaşma oluyor

Son düzenleme:
Son 4-5 senenin yanlis transfer politikasinin sonucu biraz gecis donemi yasayacagiz. Terimin mirasi bunu gerektirdi ve temizlik yapildi. Satilan ve bosa cikanlar kadar oyuncu kiraladik. Gelenler de ya kiralik ya da bir sezonluk oyuncular. Artik seneye kimler geri doner, kimler gelir veya gider gorecegiz.

Italyada 2 kes Gol Krali olmus.
PSG DE 48 gol atip Cavaniyi kesmis bir adamin Akli Futbolda ise ister Türkiye ister Uganda isterse Mars'ta basarili olmama ihtimali yok.

Bence su dakika itibari ile Icardi ile sene sonu Sampiyoluk halinda 2 kez anlasma teklifi sunulmali dedigim gibi Akli Futbolda olan Icardi icin diyorum.

Matanin sözlemesinda kaç mac opsiyonu var bilmiyorum muhtemelen Mertens ile ayni sozlesme tarzidir.

Son düzenleme:

Sanırım Icardi 10 milyona yakın alıyor. Bizde vergi filan fazla olmadığından dolayı o 750 bin Euro'yu iki katı gibi düşünmek gerekiyor. Belki PSG de oyuncuyu bize göndererek benzer bir vergi avantajından yararlanıyor olabilir ancak çoğu ülkenin transfer sezonu kapanana kadar Icardi'yi kimseye pazarlayamamaları da ilginç.