2022-2023 Galatasaray Futbol Takımı

Bu takimda mac kadrosuna sakatligi yoksa ilk yazilmasi gereken Mata olmalidir. 2.Muslera. 3.digerleri. Mata cidden Sneijder gibi,Hagi gibi efsane bir isim. Gerekirse Mertensi yedege yazarim sirf Mata ilk 11 de olmasi adina. Kerem ve Baris Alper degismeli oynamali. Eger Baris Alper sutlarini Kereme yakin bile gelistirse, Kerem asla forma goremez ve Baris Alper'de 20-25 milyonlara Avrupaya gider.
 
Frederik Midstjo gercekten fakir Toni Kroos'u.. Futbol Iq'su belki ortalarda fakat TV'deki kameradan daha hizli yer degistirip topun oldugu yerde topu kazanip hizlica oyuna sokuyor.. Ndiaye'yi su ana kadar sersemlestirdi.
 
Yine rahat maç kazanamama hastalığı vurdu bizi. Tamam fikstür zor ama bu kadar da olmaz ya. İki yıldır gına geldi be. Yunus geçen yıl patır patır zımbalıyordu bize geldi kaleyi tutturamıyor, forvetler desen evlere şenlik ki Gomis bence sezonluk görevini yerine getirdi. Kerem de aynı paşa maçı hariç topa vurmaya unutmuş gibi.
 
Sokaktaki adami koy 1 puan alir bu kadroyla.Yani en zayif halka cidden teknik direktor. Kaliteli bir hoca ile saglam strateji ile, Adana 3 luk olurdu en az. Antremanlarda sanki maca hazirlaniyor..top kapmada cok merakliysa 40 kusur yasinda futbola baslasin Okan Buruk....derler adama birak hocaligi birader.
 
Transfer sezonu bitmeden önce Nwakaeme-Traore ikilisinden birisini alıp,kaleye Okan'ı koyup ileride Yunus-Kerem ikilisinden birini eksilterek Nwakaeme'yi ya da Traore'yi oynatırdın.En azından hücumda bir kanadına güvenin tam olurdu bu şekilde.

Bugün takım kazanmış olsa ''Adana'dan lider dönüyoruz'' paylaşımları olacaktı.Şimdi ise 3 yerli oynatmadan bahsediliyor.Aynen 3 yerliyi bir tek biz oynatıyoruz ligde.

Icardi'nin ufak sakatlığınıda merak ediyorum sakatlığı nedir ? Kamp kadrosunda olur ama maç günü ağrım var der oynamaz anlarım.Bu şekilde samimi bulmadım.
 
Maçı seyretmedim , özetleri seyredebildim. O nedenle bu maç ayrı konuşuyorum.
Bu kadroyu kerem ve yunus a mecbur etmek çok büyük hata. Devre arası uygun fiyata Kaan Ayhan mutlaka alınmalı , Nelson iyi bir fiyata teklif olursa satılmalı.
Defansta abdulkerim ve kaan ile oynamak ilerde kerem ve yunus ile oynamaktan çok daha faydalı olur takım için.
3. yerli için solbek yada kale düşünülmeli yada çok mecburen yunus olabilir ama en son ihtimal.
Mertens 10 numarada değil , kenar yada forvet oynamalı.
 
Kerem ile Yunus kac kere daha cezasinda 5kisi varken daglara taslara vurucaklar??

50 suttan biri giricek diye bizi heba ediyolar.

Okan Hoca ile bu is olmaz .

Geldigi gunden beri diyorum olmaz olmaz
 
Yunus ve özellikle Kerem bir müddet kızağa çekilmeli. Sorumsuzca oynayanlara formanın garanti olmadığı öğretilmeli. Gomis de kenardan geldiği zamanlarda daha etkili oluyor.

Bu ligde şampiyon olmak istiyorsan kazanmak, dolayısıyla gol atmak zorundasın. Biz ise hücumda çok zorlanıyoruz. Takım kimyasında ciddi yanlışlıklar mevcut. Bir an önce ya Okan Buruk bir şeyleri halletmeli ya da halledecek biri ile anlaşılmalı.
 
Bu kadar takviye yapıldıktan, yunus gibi bir kiralık geri döndükten sonra ve alt yapıdan gelenleri de düşününce bu senenin başarısızlığı Okan Buruga yazar. Fatih Terim ve Torrent, geçen seneki çöplerle uefa'da bir yerlere geldiler, bu sene sen bu kadroyla hep 0-0, 1-0 gideceksen işimiz çok. Zaten Okan Buruk yerine teknik direktor bakmaya hic gerek yok.Adresimiz belli.Imparatore comandante :)
 
Sonuca göre yorum yapacaksak bu maçı kazanmalıydik yazıklar olsun Okan Burak'a. Ama oyuna göre yorum yapacaksak helal olsun Okan Burak'a.

Ligin en formda takımlarından birini deplasmanda kırmızı kart gelene kadar surklase etmişsin. 2. Yarı kendi Yarı sahasından çıkartmamissin. Hem defansif hem ofansif aksiyonlari iyi şekilde gerçekleştirmişsin.
Demek ki bu takım ödevine iyi çalışmış ve bunu sahada uygulamış.

Ama işte yine tüm bunları iyi yapan Okan hoca kırmızı kart sonrası yaptığı panik değişiklikleri ile tüm momentunu bozup iyi giden takımın ayağına sıkmış oldu.
Tüm yetenekleri sahaya atayım, hurra gideyim filan günümüz futbolunda yemiyor. Bu değişikliklerin sonunda da galip gelebilirdi takım ama tüm momentumunu kaybettiği gerçeğini değiştirmiyor.

Şimdi hocanın önünde çok zorlu bir görev var. Bir şekilde Kerem-Yunus(ki çoğu kişinin aksine ben Yunus'u oyun içinde begeniyorum) ikilisinin alternatifi olacak şekilde bir yerli daha monte edilmesi. Artık Okan mi oynar kalede ya da sol bek mi Türk bilmiyorum ama bir oyuncu daha sokup alternatif yaratmak bu sezonun gidişatı için büyük önem arz ediyor.
 
Çok kötü kadro planlaması yapıldı. Transfer yapılması hatta arada üst düzey futbolcular olması transferin doğru olduğunu göstermez. İcardi ve Seferovic transferleri büyük hata. Özellikle Seferovic'e verilen maaş rezalet. Okan genç Türk oyuncuları oynatma cesareti göstermeli lakin bu cesareti gösterecek gibi durmuyor. Şampiyon olmak güzel lakin Şampiyonlar Ligine gitmemize ihtimal yok. O yüzden Avrupa Ligi ve Konsferans Ligi'ne yönelmek daha mantıklı.
 
Bir Okan Hoca ve ekibi bence Rakitskysiz ADS'yi iyi analiz etmis; onde basıp cok pozisyonlar bulduk lakin Gomis hareketsizligi ve bitirememe sendromu Trabzon deplasmanı efekti verdi.
Iki Icardi riskine girildiyse böyle spekülasyon ve olaylara hazırlıklı olmalıyız en azindan Falcao gibi imaj hakki deyip forma reklamlarinda oynamamazlik yapmadi.
Üç Midstjo-Torreira bozmam Oliveiraya çözüm bulurum.
 
Dün ne yaptığını bilen topa hakim bir avrupa takımı izledim ben. tek sıkıntı hücumdaki oyuncuların aşırı beceriksiz olmasıydı. adana demir gibi zorlu deplasmanda bu kadar dominat oynamak bile heyecan vericiydi bence.
 
Kayserispor macina su kadro ile cikilmasi gerekiyor. Okan Boey - Abdulkerim - Nelsson - Kazimcan Mertens - Torreira - Midtsjo - Mata - Rashitsa Icardi.
 

Üst