2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

zamanında sözleşme imzaladığı halde balayında sakatlanıp(!) gelmeyen oyuncumuz zach hankins bu sene israilde oynuyor. O dönem gelmesini istemiştim baya heyecan verici bir oyuncuydu. Hapoel Jerusalem'de israil liginde 13 sayı 12.6 ribaund 2.2 blok ortalamasıyla oynuyor. CL'de ise 14 sayı 7.7 ribaund 2.0 blok ortalamalarında şu ana kadar.
 
yine eski oyuncumuz ben moore ki iyi oyuncudur gerçekten israil liginde hapoel beersheva'da oldukça iyi bir sezon geçiriyor. 18.3 sayı 8 ribaund 2.3 asist..
yine aynı takım eski oyuncumuz russ smith'e imza attırdı. russ 2 maça çıkmış birinde 9 sayı diğerinde 30 sayı atmış. 30 sayı attığı maça baktım klasik russ smith yetenekli çok çabuk ama tek başına oynuyor zaten takımı da iki maç oynattıktan sonra vedalaşmış kendisiyle.
 
Zach Hankins 'i beğeniyorum ama vermezler herhalde. Ben Moore yeteneği kısıtlı bence ve yaşlı 37 sanırım. Mahir yerine biri gelir Aralık ortası gibi
 
Ucuz etin yahnisi bu kadar. Yani rakip 5 numaraya sert uzunlarla çıkarken; sen arkasına 5 numara olmayan kısa boylu ya da ince sizelı adamları koyarak savunmaya çalışıyorsun. Hem takımı hem hocayı rezil ediyorsun sahada. Bursa'dan nasıl çıktık bilmiyorum ama burada doğal olarak patladık bir noktadan sonra. Muhtemelen 1 tane 5 numarası olan diğer takımlarla olan maçlarda da zorluk yaşayacağız. Ne diyim ki; ittire ittire iş yaptırmaya çalışıyorsun adamlara. İçlerinde yok çünkü. Vasata alıştırdılar herkesi de yıllardır. Baş başa oynamışız ne güzel. Anadolu kulübüyüz zaten.
 
Jeyhve Floyd ve Mahir Ağva gibi herhangi bir faydası hiçbir şekilde olmayıp, aksine, durduğu her saniye takıma zarar veren oyuncuların en acil şekilde şutlanması gerekiyor takımdan. Ian Hummer da gönderilmeli çok vakit geçmeden. 3 tane uzun transferi gerekiyor takıma.

Ligin başından beri bütün takımlar bize karşı üstünlük sağladı ve sağlamaya da devam edecek. Hücum ribaund denen şeyin nasıl bir şey olduğunu unuttuk. Aldığımız savunma ribaundlarının çoğu da, mücadeleden gelen değil de havuza düşüp tam elimize oturan toplar.

Galatasaray şu an ligde yay içerisinden sayı bulmak konusunda ligde 16. sıradaymış. Yani sonuncu. Açıkcası ben de Galatasaray basketbol tarihinde bundan daha kötü bir uzun hattına sahip olduğumuzu hatırlamıyorum. Ne bir caydırıcılık var ne bir atletizim var ne de sayı katkısı var. Forumdan 1.90 üstü bir arkadaşı koy Galatasarayın pota altına, Floyd'dan ve Mahir'den daha fazla sayı atar.

Eleştrinin özü, Galatasarayın pota altındaki 3 kişinin; Floyd, Mahir ve Hummer, tez zamanda gönderilmesi. He eğer gönderilmiyorsa bu sene de şampiyonluk yok. Tabi forumda, ne bileyim işte yarı final oynamanın da başarı olduğunu düşünen spor hümanisti kişiler de mevcut ancak şampiyonluk dışındaki her sonuç başarısızlıktır bizim için. Galatasaray Türkiye'ye basketbolu getiren ve esaslarını oluşturan kulüptür.

Yunus Sonsırma'nın da gönderilmesi gerekiyor. Onu da unutmayalım.

Pistiolis bugün İtoudis'e karşı pasif kaldı. Hırslı değildi. Sanki hala asistanı olarak devam ediyormuş gibiydi. Ki İtoudis bugün hep saha içine girdi bizim hücum yaptığımız saniyelerde. Yasak olmasına rağmen bir kez ama bir kez bile hakem uyarmadı bu konu hakkında. Maçı tekrar izleyenler dikkat ederse, çoğu atağımızda İtodouis'in sahanın içine girip saçma sapan hareketlerde bulunduğunu ve hakemlerin buna asla ve asla müdahale etmediğini görecektir.

Geçen seneye göre karşılaştırma yaparsak: (22 vs 23)

Bost vs. Bost > Bu seneki Bost bence daha yönlü oynuyor. Çember altına geçen sezon bu kadar girmiyordu. Çok az farkla bu sene daha iyi diyebilirim.
Melo vs. Ennis > Melo (Melo 10 maçın 9'unda çizgiden, çember altından, orta mesafeden, yay dışından, yayın orta sahaya olan kısımdan vs. her yerden sayı bulabilen bir oyuncuydu. Ennis'in yarın nasıl oynayacağını kimse kestiremiyor. Günlük performans da olabilir. Ama Melo'dan daha güçlü)
Canaan vs. McGee > McGee (McGee hem iyi bir şutör hem de sürekli potaya korkusuzca hücum ediyor. Eğer adam akıllı pota altına sahip olsaydık McGee'ye alan açılabilir ve potaya dalışlarında sayıları daha çok bulabilirdi. Ayrıca rakip savunmayı da yıpratıyor ve boş alan vermelerine sebep oluyor.)
Blackshear vs. Caloiaro > Kararsız kaldım.
Kravish vs. Jeyhve Floyd > Kravish. (Hayatımda Kravish'ten daha kötü bir pota altına, hem de hemen bir sezon sonrası için, sahip olacağımız aklıma gelmezdi. Adam 4 sayı bile atamıyor. Yok artık ya bu kadar sıfır skor katkısı olan bir pivot başka var mıdır bilmiyorum. Bu da geldi başımıza. Kravish'ten ne kadar nefret ettiğimi, ne kadar yetersiz bir adam olduğunu geçen sezon yazdıklarımla tüm forum bilir. Yüce yaradan daha beterini verdi işte.)

Galatasaray pota altı son 3 sezondur Türk ekonomisine dönüşmeye başladı. Bundan daha kötüsü de olmaz dedikçe daha kötüsü başımıza geliyor.

Jeyhve Floyd transferi olunca, yaaağ abiğğğ taş gibi savunma yapıyor ama geçit vermiyor bilmem ne muhabbetleri dönüyordu. Sanırsın Detroit Pistons efsanesi Ben Wallace'ı transfer etmişiz.

Pota altındaki bu 3 ismi derhal göndermeyen yönetim, Galatasaray Basketbol şubesine ve Galatasaray taraftarlarına ihanet etmiş sayılır. Bu pozisyonda ligin sonuncu takımıyız sonuncu. Her maç skorerlerimiz sırtına yüklenemeyiz.

Son olarak; yok Euroleague şöleniydi yok zevk aldım gibi mağlubiyet sonrası pembe yorum yapanlar, gitsin kendi Twitter hesaplarından yazsın ya da Antu.com'a felan gidip tebrik etsin şükranlarını iletsinler. Derbi mağlubiyetinin pembe izahatı olmaz.
 
Sezonu derbiye indirgemek istemiyorum. Bu sonuç benim için çok önemli değil ancak sezon nerede biterse bitsin, bu sezon yapılanı unutmayacağım. Koskoca Galatasaray Basketbol Şube yöneticileri, kim uğraşacak şimdi oyuncu izlemeyle diyerek daha önceden bildiği oyuncularla kadro kurmaya çalıştı. Siz bu şubeden para kazanıyorsunuz. Başka işiniz yok. Gerekirse gidip Fas ligi de izleyeceksiniz. Kişisel bağlantılarla, daha eskiden takımınızda oynamış oyuncuları sırf uğraşmamak için alamazsınız.

Evet bütçemiz belli, bunun üzerinden edebiyat kasmaktan hoşlanmıyorum. O zaman gelişimi durmuş, sakatlıklarla boğuşan orta seviye takımlar dışında hiçbir yerde oynamamış oyuncular yerine gelişime açık oyunculara gideceksiniz. Ahbap dost üzerinden transfer yapmayacaksınız. Yaparsanız, burda işiniz yok.
 
Ben, bir 4 bir de 5 numara transferinden daha çok iki 5 numara alınmasından yanayım. Sahada skorer çok oyuncu var. Colario ve Sadık zaten 4 numaraya göre gayet skorer oynuyorlar. Hatta vermesi gerektiklerinden daha fazla skor katkısı veriyorlar. Bize savunma yapacak, ribaund alacak, post-up oynayacak 2 tane pivot gerekiyor.
 
Ben sonradan bütçe arttırılması olayına da hastayım. En basitinden Raymar Morgan’dan olmayacağını kime sorsan söylerdi zaten. Çok mu zordu yani sezon başında adam gibi pivot almak? Saçma sapan hamleler yap sonra defoları kapatacağız diye debelen dur. Turgay Zeytingöz geldiğinde çok sevinmiştim ama hayal kırıklığı yarattı.
 
Bu takıma hücum portföyü çeşitli bir uzun gerekiyor. Pota altı ve alley oop sayısını Floyd da yapar. Ndour, Kravish(ligin ilk yarısında rezaletti) ve Blackshear'dan biri dahi takımda kalsa şu sıkıntıyı çekmezdik. Şutörlere alan açacak bir uzun almak gerekiyor. Floyd'un 5 cm uzun versiyonu takımı çok çok ileri taşımaz.
 
Ben olsam iki yabancı kısa, bir yabancı üç buçuk numara ve mutlaka iki yabancı pivot ile tamamlardım yabancı rotasyonunu. Pivot bölgesi özellikle zorluk derecesi yüksek maçlarda seni ayakta tutan, skoru yakaladığın zaman önde devam etmeni sağlayan etken oluyor. Hücum ribaundları, ikinci şans sayıları vs. Kısalar kırk dakika boyunca skoru domine edemez en yakın örneğini iki hafta önce fb derbisinde yaşadık. İyi uzunlarımız olsa hem skorlarımız daha iyi yayılacak, kısalarımızın performansı çöpe gitmeyecek ve savunmada diri kalıp fb'nin çift haneden dönmesine engel olabilecek maçı elimizde tutabilecektik. İki yabancı kısanın yanına mutlaka en azından dış atışı kaliteli yerli skorer guard almalıydık. Onuralp yada Buğrahan'dan biri bizde olmalıydı. Caloiaro bence üç buçuk numara için gayet yeterli bi seçim oldu. Sadık gibi kaliteli yerli dört numaramız var ama uzunlardan her türlü kaybediyoruz.Ileriyi tahmin edersek şu anki kadro ile ne ligde ne de şampiyonlar liginde final yapamayacağımız maalesef aşikar.
 
Floyd koç yercihi değil sakatlığı sebebiyle oynamadı Bahçeşehir maçında. Henüz toparlanamadan yine birkaç haftalık bir sakatlık yaşadıysa çok beklemeden uzun hamlesini yapmak gerek.

Ligde içerde BJK ve KSK mağlubiyetlerini Bursa ve Bahçehir deplasmanlarını kazanarak nispeten kompanse ettik. Devreye en fazla 1 mağlubiyetle hatta yenilmeden girme ihtimali çok uzak değil. Ancak Floyd çabuk dönemeyecekse acil uzun almak kaydıyla
 
Bursa'yı kabul edebilirim ama Bahçeşehir'i bu maçların telafisi olarak göremiyorum açıkçası. Daha kuvvetli bir oyunla yenmiş olsaydık, yine bir ihtimal kabul edebilirdim. Tam kadro değiller, belki o zaman da yenerdik ama hala almamız gereken ekstra galibiyetler var. Yine de sezon başına göre iyiye gittiğimiz noktalar olduğu belli tabi ki orası ayrı. Ama Bahçeşehir iyi bir takım değil üstüne eksikleri de vardı bu maçta. Langston Hall bile tam olarak iyileşememiş çok acı çektiği belliydi yüzünden.
 
Oyun olarak değil, skor olarak bir telafiden bahsdiyorum. Neticede sezon başında kadrolar belli olduktan sonra BJK ve KSK maçlarına içerde galibiyet yazardım. Deplasmanda Bursa ve Bahçeşehir maçlarına da mağlubiyet.

Oyun tarafına değinirsek Floyd kısa süre içerisinde ciddi anlamda toparlanmazsa ya da oraya iyi bir ekleme yapmazsak zaten kör topal ilerleriz
 

Üst