Jeyhve Floyd ve Mahir Ağva gibi herhangi bir faydası hiçbir şekilde olmayıp, aksine, durduğu her saniye takıma zarar veren oyuncuların en acil şekilde şutlanması gerekiyor takımdan. Ian Hummer da gönderilmeli çok vakit geçmeden. 3 tane uzun transferi gerekiyor takıma.
Ligin başından beri bütün takımlar bize karşı üstünlük sağladı ve sağlamaya da devam edecek. Hücum ribaund denen şeyin nasıl bir şey olduğunu unuttuk. Aldığımız savunma ribaundlarının çoğu da, mücadeleden gelen değil de havuza düşüp tam elimize oturan toplar.
Galatasaray şu an ligde yay içerisinden sayı bulmak konusunda ligde 16. sıradaymış. Yani sonuncu. Açıkcası ben de Galatasaray basketbol tarihinde bundan daha kötü bir uzun hattına sahip olduğumuzu hatırlamıyorum. Ne bir caydırıcılık var ne bir atletizim var ne de sayı katkısı var. Forumdan 1.90 üstü bir arkadaşı koy Galatasarayın pota altına, Floyd'dan ve Mahir'den daha fazla sayı atar.
Eleştrinin özü, Galatasarayın pota altındaki 3 kişinin; Floyd, Mahir ve Hummer, tez zamanda gönderilmesi. He eğer gönderilmiyorsa bu sene de şampiyonluk yok. Tabi forumda, ne bileyim işte yarı final oynamanın da başarı olduğunu düşünen spor hümanisti kişiler de mevcut ancak şampiyonluk dışındaki her sonuç başarısızlıktır bizim için. Galatasaray Türkiye'ye basketbolu getiren ve esaslarını oluşturan kulüptür.
Yunus Sonsırma'nın da gönderilmesi gerekiyor. Onu da unutmayalım.
Pistiolis bugün İtoudis'e karşı pasif kaldı. Hırslı değildi. Sanki hala asistanı olarak devam ediyormuş gibiydi. Ki İtoudis bugün hep saha içine girdi bizim hücum yaptığımız saniyelerde. Yasak olmasına rağmen bir kez ama bir kez bile hakem uyarmadı bu konu hakkında. Maçı tekrar izleyenler dikkat ederse, çoğu atağımızda İtodouis'in sahanın içine girip saçma sapan hareketlerde bulunduğunu ve hakemlerin buna asla ve asla müdahale etmediğini görecektir.
Geçen seneye göre karşılaştırma yaparsak: (22 vs 23)
Bost vs. Bost > Bu seneki Bost bence daha yönlü oynuyor. Çember altına geçen sezon bu kadar girmiyordu. Çok az farkla bu sene daha iyi diyebilirim.
Melo vs. Ennis > Melo (Melo 10 maçın 9'unda çizgiden, çember altından, orta mesafeden, yay dışından, yayın orta sahaya olan kısımdan vs. her yerden sayı bulabilen bir oyuncuydu. Ennis'in yarın nasıl oynayacağını kimse kestiremiyor. Günlük performans da olabilir. Ama Melo'dan daha güçlü)
Canaan vs. McGee > McGee (McGee hem iyi bir şutör hem de sürekli potaya korkusuzca hücum ediyor. Eğer adam akıllı pota altına sahip olsaydık McGee'ye alan açılabilir ve potaya dalışlarında sayıları daha çok bulabilirdi. Ayrıca rakip savunmayı da yıpratıyor ve boş alan vermelerine sebep oluyor.)
Blackshear vs. Caloiaro > Kararsız kaldım.
Kravish vs. Jeyhve Floyd > Kravish. (Hayatımda Kravish'ten daha kötü bir pota altına, hem de hemen bir sezon sonrası için, sahip olacağımız aklıma gelmezdi. Adam 4 sayı bile atamıyor. Yok artık ya bu kadar sıfır skor katkısı olan bir pivot başka var mıdır bilmiyorum. Bu da geldi başımıza. Kravish'ten ne kadar nefret ettiğimi, ne kadar yetersiz bir adam olduğunu geçen sezon yazdıklarımla tüm forum bilir. Yüce yaradan daha beterini verdi işte.)
Galatasaray pota altı son 3 sezondur Türk ekonomisine dönüşmeye başladı. Bundan daha kötüsü de olmaz dedikçe daha kötüsü başımıza geliyor.
Jeyhve Floyd transferi olunca, yaaağ abiğğğ taş gibi savunma yapıyor ama geçit vermiyor bilmem ne muhabbetleri dönüyordu. Sanırsın Detroit Pistons efsanesi Ben Wallace'ı transfer etmişiz.
Pota altındaki bu 3 ismi derhal göndermeyen yönetim, Galatasaray Basketbol şubesine ve Galatasaray taraftarlarına ihanet etmiş sayılır. Bu pozisyonda ligin sonuncu takımıyız sonuncu. Her maç skorerlerimiz sırtına yüklenemeyiz.
Son olarak; yok Euroleague şöleniydi yok zevk aldım gibi mağlubiyet sonrası pembe yorum yapanlar, gitsin kendi Twitter hesaplarından yazsın ya da Antu.com'a felan gidip tebrik etsin şükranlarını iletsinler. Derbi mağlubiyetinin pembe izahatı olmaz.