2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Eşi benzeri yoktur ya şu durumun. Avrupa'nın önemli liglerine sahip ülkelerin yurt dışında da oynayan bir çok oyuncusu vardır. Ama bizde Sertaç dışında oyuncu yok. Normal mi bu? Hani çok gelişime açık ya bizimkiler
Avrupa’da diger yarismaci liglerde yabanci sinirlamasi ne durumda acikcasi bilmiyorum.Ama bu oyuncularin Avrupa’ya acilmak istememesinin bir parca nedeni ligimizde uygulanan belli sayida yerli oynatma zorunlulugudur diye dusunuyorum.Nasil ki futbolda yabanci serbestken en yuksek Avrupa’ya futbolcu ihracini gerceklestirdiysek ki bu 2015-2020 arasini kapsiyor,basketbolda da bu sinir bence yerli oyunculari burada kalmaya tercih ettiriyor.
Ornegin Onuralp,Sadik gibi ligimizdeki degerli yerliler Zalgiris veya Baskonia gibi bir Euroleague takimina gitseler 10 dakika civari belki biraz daha fazla sure bulabilirler en fazla.Ama onlar burada kalip daha fazla dakika almayi tercih ediyorlar.Tabi bu yerli oynatma zorunlulugu ulkede verilen ucretlere de yansiyor haliyle.
Sertac niye gitti diye dusunursek bence Sertac tipi 5 numara Avrupa’da baktigimizda cok az sayida var.Barcelona bunu bir firsat olarak bildi,alma zorunlulugu hissetti ve aldi acikcasi.
Benim baska birsey gelmiyor aklima valla.
 
Yabancı yerli siniri degil lig bütçesi ile alt yapı, yetenek ve organizasyon arasındaki dengesizlik sebep. Ligin net maaş bütçesi kişi başı milli gelir olarak daha fakir olduğumuz Almanya Yunanistan İtalya Fransa 'nin üzerinde ama organizasyon oyuncu yetiştirme spor kültürü ve yayginliginda onların altındayız.
 
Son düzenleme:
David Mutaf henüz ham çok top kullanıyor hazır değil gelse bile katkı sağlamaz ülkemize gelirse alttaki takımlara gelip süre almalı.

Furkan Haltalı geri gitti Egemen Güven de. İkisini de potansiyel olarak Mahir'le kıyaslamam ama bugün için ikisinin de toparlanması için zamana ve oynamaya ihtiyacı var. Furkan'in da Egemen'i de sözleşmesi bitiyor sene sonu. Şimdi birakacaklarını sanmam. Ola ki aldık iyi olur tabi ama yine de yabancı 5 şart Floyd yerine.
 
Efes'in yerli rotasyonu zaten yeterli değilken mevcutları da bedavaya salmaz gibi geliyor. Mutemelen parlayan bazı yerli oyuncular için üzerine para verip takasa giderler.

Sadık'a gelecekleri aşikar. Mesela Egehan yada Egemen artı para karşılığı Sadık'ı isteyebilirler. Belki de iki oyuncuyu birden teklif ederler.
Sadik icin Burahani isterim Milli takim oyuncusuna karsilik milli takim oyuncusu +Para

Benim görüsüm tabi olur olmaz bilmem
 
Galatasaraylı olarak Sadık kalsın isterim lâkin objektif olarak bakarsam kendini geliştirmesi için daha iyi takımlara gitmesini isterim. Bizdeki anlayış hiç değişecek gibi durmuyor.
 
Benim Efes'ten ilk alacağım adam Egehan olur. Geçen senenin sonu ve bu sene gösterdi ki Pistiolis'in en iyi oynattığı oyun 3 yabancı kısalıyla oynadığı tempolu oyun.

Ancak bu sistemin bugı da 3 numaradan ters eşleşmelerle rakibe kolay sayı imkanı vermesi. Özellikle FB nakış gibi işledi burayı. Caloiro'yu 3 e çekince savunmada bu durumu bozuyoruz ancak hücumda da sadece iki oyuncu topa yön verebiliyor.

O yüzden Egehan bize gider. Sene başı Erkan'ı kaçırdık. Fırsat olursa Egehan'ı kaçırmayalım.

Buğrahan'a gelince fazlasıyla gamsız, sülalem rahat modunda takılan bir adam. O paraları kesinlikle vermem
 
Efesteki yerlilerden Egehan ve Egemen icin Efes defterinin kapandigi soyleniyor.Efes muhtemelen bu oyunculari Sadik,Ercan Osmani,Dogus Ozdemiroglu gibi oyunculari alabilmek icin takasta kullanmayi deneyecektir.Eger hic takas isine girmeden ikisinden birini kadromuza katabilirsek sahane olur.
 
Egemen in sene sonu sözleşmesi bitiyor olmalı. Erkan Yılmaz ında 1+1 şeklinde. Egehan ı direk veriyorlarsa olur ama hiçbir şekilde Sadık la takasa girmeye gerek yok aynı şekilde Egemen içinde. Bilmiyorum sezonun kalanı için düşünülerek mi yazılıyor ama gelecek sezon adına ise Egemen ve opsiyon durumuna göre Erkan Yılmaz ı zorlamalıyız. Sadık ı illa isterlerse yukardada yazıldığı gibi ciddi bir bonservis ödemeliler.

Furkan Haltalı nında sözleşmesi bitiyormuş. Egemen e tercih ederim.
 
Sadık sene sonunda Efes'e transfer olabilir bence. Ergin hocanın tam aradığı ve Efes'in 4 numara eksikliğine ilaç olabilecek bir oyuncu. Yerli olması da Efes'in Sadık'ı transfer etmek istemesi açısından çok önemli bir etken. Sadık'tan 2.Sertaç Şanlı çıkarabilir Ergin hoca. Bizde çok büyük gelişim kaydetti. Gelecek sene NBA veya Efes olmazsa orta seviye İspanyol veya Alman Euroleague takımlarından birine gidebilir. Ama gönlüm Galatasaray'da devam etmesinden yana.
 
Sadık'ın kalması lazım arkadaşlar. Galatasaray, uzun süre sonra (her ne kadar bu sene bayağı büyük, kocaman bir hayal kırıklığı olsada) basketbolda iyi bir atılım yaptı. Geçen yıl çok güzel bir heyecan yaşattı. Hayal kırıklığı dediğimiz bu sezonda da düzlüğe doğru çıkmaya başladı. Çok bilmişlerin 0 çekeriz dediği zorlu Tofaş-Bursa-Holon-Fener-Bahçeşehir fikstüründen 4 galibiyet çıkardı. Belki bir uzun transferi ile takım geçen seneki gibi keyif veren basketboluna erişecek, efes maçına kadar namağlup ilerleyecek. Ben buna inanıyorum.
Sadık konusunda; bir ara Carmelo ismi çıkınca "galiba yönetimdekiler bize kendilerini affettirmek için böyle bir süperstar getirip heyecan katacaklar" diye düşündüm fakat olmadı. Gerek de yoktu zaten, fantezi olurdu en baba yada taraftara bizi affedin hesabı. Fakat illa kendilerini affettirmek isterseler Sadık'a uzun süreli sözleşme vermeliler, uzun vadede yeniden Euroleague'de olma ve bu yolda bayrak adam olma, gerekirse kaptanlık gibi roller vaad ederek onu takımda tutmalılar. Onun olduğu senaryoda rakiplerimizden bir pozisyonda her daim üstün olacağız. Bizdeki yerli 4 kimsede yok. Belki metecan, ucundan yani yetişirse o da.
Efes için Egehan, Buğrahan ve Egemen'den çıkacak deniyor. Muhtemelen sizlerinde dediğiniz gibi takasta falan kullanırlar bu isimleri ama işin ek para teklifinden bağımsız kimse elindeki potansiyelli (Furkan, Ercan vb.) oyuncuları da böyle yaka paça kovulan adamlara karşı takasta kullanmaz herhalde, para cezbederse bilemem.
Oldu da diyelim bu üç oyuncunun direk sözleşmesinden çıktılar, hemen çökmeliyiz arkadaşlar başka çaresi yok.
Yunus-Egehan-Kaptan61-Sadık-Egemen. Daha ne isteriz ki? Sene sonu lükse bağlı olarak Erkan'ın opsiyon durumuna göre de erkan'a gidilir yada yiğit arslan'ın sözleşmesi nasıl bilmiyorum ama o da olur. Şimdi ben biraz da hayallere daldım muhtemelen okurken yok ebesinin... Diyebilirsiniz, neden olmasın minvalinde de hayal satmak değil benim ki, sadece yöneticilerin ve özellikle sezon başı programlarda "görüşüp anlaşamadığımız tek oyuncu Buğrahan" diye kolpalar sıkanların bize borçlu olduklarını ve borçlarını bu şekilde bize ödeyebileceklerini anlatmak istiyorum kendimce. Mecburlar buna. Egehan'ı yazdım Buğrahan yerine, egehan'ın daha oluru var sanki ama Buğrahan eminim sene başı bize gelmediği için çok pişmandır. Son yaşananlardan sonra bize gelmek için deli gibi fırsat kolladığını düşünüyorum. Eee Buğrahan efendi, gelseydin sene başı bize bugün baş tacıydın millet tapıyordu sana. Ha bugün gelsen yine taparız, Cimbomluluğundan şüphemiz yok ama Biraz burnun sürtsün iyidir, aradaki fark için vezir yerine rezil olacağın efes'i seçtin madem ceremesini çek biraz.
 
Arkadaşlar olası takas durumunda ve sadık'ın efes'e gittiği senaryoda egehan+egemen+bir miktar para ve üzerine o parayla alınan bir furkan haltalı'ya ne dersiniz? Çok mu hayalci oldum yine :(
 
Arkadaşlar olası takas durumunda ve sadık'ın efes'e gittiği senaryoda egehan+egemen+bir miktar para ve üzerine o parayla alınan bir furkan haltalı'ya ne dersiniz? Çok mu hayalci oldum yine :(
Egehan+Bugrahan,parayla da Furkan Haltali’ya ben okeyim :) Egemen ve Furkan Haltali ayni anda cok siskin olur 5 numarada.
Tabi ki fantezi bu boyle birseyin yasanmasi mumkun degil.Zaten ben Ergin Ataman’in Bugrahan’i birakacagini dusunmuyorum.
 
Önümüzdeki yıl Sadık zor kalır diye düşünüyorum O zaman Egemen ve Furkan pota altı için çok iyi olur ayrıca Egehan da olursa süper olur ama çok zor. Ben şuan Egemen ve Furkan takımlardan ayrılmaz ki zaten Furkan nın sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Sezon sonu oluşa daha iyi olur. Egemen i Efes sezon ortası bırakmaz. Egehan daha kolay alınabilir şuan için.
 
Aslında Furkan yerine Ercan yazmam gerekiyormuş. Furkan yanlış olmuş.
Bende Buğrahan'ın gönderilmeyeceğini düşünüyorum yani sadece egehan ve egemen'dir diyordum ama az önce Efeslilerin yorumlarına bakınca Buğrahan'a kustukları nefret çok başka, bambaşka bir seviye ya. Kimse mi sevmiyor diye düşündüm fakat harbiden kimse sevmiyor sanırım efeslilerden. Hocayla arası açık değilse Efes'te kalır tabii o ayrı ama hoca da taraftar gibi düşünüyorsa ve artık bardak taştıysa bilemem.
 

Üst