2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bu ligde Efes veya Fenerbahçe bir yerli oyuncuyu istiyorsa bizim almamız hemen hemen imkansız, çünkü o takımların önerdiği ücretlere çıkmamız çok çok zor. Buğrahan örneğindeki yaşadığımız gibi, bizde daha fazla süre ve rol alabilecek olmasına rağmen, önerilen paralar arasındaki fark oyuncuların tercihinin süre yerine parayı seçmesine neden oluyor ki burada oyuncuları suçlayabilmek kolay değil. Son zamanlarda para yerine süre seçen yerli oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmez, hatta son zamanlarda Onur Alp harici böyle bir örnek çok aklıma gelmiyor bile.

Özellikle yerli piyasasında bu iki takımın yerli rotasyonunu tamamlamasını beklemekten başka çaremiz yok, ama en azından geçen sene Karşıyaka'ya kaptırdığımız yerliler gibi de bir transfer sezonu geçireceğimizi düşünmüyorum, rotasyonumuzu güçlendirecek 2 veya 3 oyuncu muhakkak bulunacak ve alınacaktır.
 
Samet artık olgunlaşmış hazır bir oyuncu, Furkan Haltalı gelecek vaad etmekle birlikte henüz ham ve eksiklikleri var. Sertaç ve Melih 'te olduğu gibi gibi hamken alip asıl verimli olacağı dönemde büyüklere kaptiracaksak, hazır oyuncuyu tercih etmek daha mantıklı sanki.
 
TL bazında ise 2.yil için enflasyon hesabını dikkate almak lazım baya farkeder. 300 bin $ bugünkü kurla. Ortalama olarak ocak 2023 ve ocak 2024 kurlarini baz alsak enflasyonunda yüzde 50-70 bandında olacağını düşününce en fazla 200 bin dolar ancak eder.
 
Buğrahan olayına gerçekten üzüldüm Doğuş'un sözleşme durumu falan nasıl aynı şartlarda ikna edilebilir mi acaba
 
Eray dışında herhangi biri yerine alındıysa net kötü transfer. Vereceği katkı Rıdvan’dan daha fazla olamaz.

Buğrahan’la ilgilenip alamayınca Yunus’u aldıysak bu durum nasıl izah edilebilir bilmiyorum
 
Yunus Emre Sonsırma felaket bir sezon geçirdi. Bizim seviyemizi düşürecek bir transfer olur. Berk Uğurlu varken asla bu oyuncuya para verilmemeli. Rıdvan Öncel fiyaskosundan ders çıkarmalıyız.
 
Zaten genç Ege Tan gelecek sezon daha fazla süre alacak Eray ve Rıdvan'ı gönderip yerlerine Berk Uğurlu'yu ya da Kartal Özmızrak'ı almak ne kadar zor alabilir. Yunus Emre'ye verilecek her TL'ye şimdiden yazık.

Bu sezon Göksenin'e, Ege'ye ve Rıdvan'a hak etmedikleri halde milyonlarca TL verdik. Gelecek sezon bütçemiz de artacakken doğru kullanalım.
 
Rıdvan yerinedir muhtemelen para yoksa bile Enes Berkay Taşkıran varken Yunus Sonsirma'ya gidiliyorsa geçmis olsun şimdiden. Takım en fazla bu seneki seviyesinde olacak demektir. Net kötü transfer yine en kötü yerli rotasyonlarindan biriyle devam edeceğiz herhalde

Parasız Beşiktaş bile yıllardır bizden çok daha iyi isabetli ucuz yerliler aldı İsmet Akpınar 'la Sinan'la Samet vs. hatta zamaninda Kerem Tunçeri 'yle bile çok uygun maliyetlerle anlamışlardı.

Tufan Ersöz dışında bizde parlayan yerli hatırlamıyorum, parayı basıp aldıklarımizi kastetmiyorum.
 
Son düzenleme:

Üst