2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Benim kulubun gelecegine karar vermek gibi bir hedefim veya niyetim yok.Ama burada gordugumuz kendimize gore yanlis gelen seyi soyleyemeyecek miyiz ? Tahammul falan ne alaka anlamadim.Ogrenecek birseyim de yok senden arkadasim.

Ben sana benden bir şey öğren diye bir şey söylemedim. Öyle bir mesai harcama niyetim de yok. Adamı beğenmediğimi yazıyorum. 10 sayı attığı maçtan sonra buraya gelip yok birileri kendine itiraf edemiyor haksız olduğunu falan yazıyorsun. Sen beğeniyorsun, ben beğenmiyorum. Seni benden üstün yapan bir şey ya da beni senden üstün yapan bir şey olmadığına göre hakkımda "haksız çıktığını kendine itiraf edemiyor" analizi yapma hakkın yok. Gayet açık anlattım bence.

Ben sana benden bir şey öğren diye bir şey söylemedim. Öyle bir mesai harcama niyetim de yok. Adamı beğenmediğimi yazıyorum. 10 sayı attığı maçtan sonra buraya gelip yok birileri kendine itiraf edemiyor haksız olduğunu falan yazıyorsun. Sen beğeniyorsun, ben beğenmiyorum. Seni benden üstün yapan bir şey ya da beni senden üstün yapan bir şey olmadığına göre hakkımda "haksız çıktığını kendine itiraf edemiyor" analizi yapma hakkın yok. Gayet açık anlattım bence.
Ben tahammul etmeyi ogren kismini anlayamadim o yuzden senden ogrenecek birseyim yok dedim.Tahammulsuzluk soz konusu olursa burada cok sey cikar.
Neyse iyi aksamlar..

Takımı bi gerçek 5 ile görmek lazım.
Belki diğer uzunlarımızında üstünden yük azalır ve daha iyi oynarlar. Yani bide 4.5 yada floyd dönerse bi umut veya bi yaratıcı ve yönlendirici bi kısa iyi olur.
Eğer hedef bcl ise mutlaka yapılmalı.

Son düzenleme:
Caloiaro’dan daha iyi 3.5-4 getirme ihtimalimiz var miydi acaba ? Son haftalarda kaybettigimiz tek mac olan Fb Beko macinda da gayet iyiydi.
Bursa macinda iyiydi kilit mac degil mi ? Bugun cok iyiydi kilit mac degil mi ? Oostende maci disinda Bcl maclarinin cogunda iyiydi kilit mac degil mi ?
Gecen sezon Ekrem Memnun doneminde Bcl’den elenmemizin sebebinde de 5 numara yoklugundan sikayet ediliyordu burada,20 sayidan verilen Dacka macinda da 5 numaramiz yok yaaa deniliyordu.Hic bir hedef maci da kazanamadik o surecte.E simdi de yok ? Ama gayet iyi oynayip kazaniyoruz.Yani ise gelince 5 numara yok de ise gelmeyince kenar yonetimi kotu de.Ne guzel dunya valla..Biz kendimizden daha gucsuz takimlara karsi 20 sayilardan verilen maclari da hatirliyoruz ama bugun takim oradan da ayaga kalkmasini bildi.
O kotu,bu kotu,kenar yonetimi kotu ama takim Bcl’de lider cikiyor,ligde de her maci kazaniyor.Kazandigi maclarda da kaybetmis gibi elestiri aliyor.Pivot lazim zaten bunu soylemek icin basketbol alimi olmaya gerek yok.Alacaklar yani orasi kesin.
Valla eminim burada bircok kisi var ki takim kaybetse de caksak diye bekleyen.Takim kotu bir momentum yakaladiginda sayfalara yetisemiyoruz ama kazandiginda bile niye boyle olmadi diye elestiriler geliyor.
Aman Erden Timur’a cakayim,aman Pistiolis’e sallayayim aman,sezon basinda kotu dedim diye iyi oynamasina ragmen bir oyuncuyu elestireyim derdinde birkac kisi.Ben mesela Ennis konusunda yanildim,ozur diledim ve su an cok mutluyum performansindan.Bu kadar zor degil arkadaslar bazi seyler.Hic biriniz veya hic birimiz Obradovic,Popovic falan degiliz yani yanildiysak bunu soyleyebiliriz.Bu bir oyuncu konusunda da olabilir,bir yonetici konusunda da olabilir veya iki hoca arasindaki farki gorunce de olabilir.
Mesele BCL’den lider çıkmak ise geçen sene de lider çıktık,mesele ligde galibiyet serisi yakalamak ise geçen sene de galibiyet serisi yakalayıp yarı finale kadar çıktık ama Efes’e elendik. Burada bizim esas dert edindiğimiz konu buraya kadar geldikten sonra neden ligde finale,BCL’de F4’e kalamadığımız. Bunun için de Furkan kardeşim bence gayet doğru eleştiri ve analizler yapıyor. Kaybettiğinde herkes eleştirir ama esas önemli olan kazandığımızda da eleştirmektir ki 1 adım öteye gidebilelim.

Mesele BCL’den lider çıkmak ise geçen sene de lider çıktık,mesele ligde galibiyet serisi yakalamak ise geçen sene de galibiyet serisi yakalayıp yarı finale kadar çıktık ama Efes’e elendik. Burada bizim esas dert edindiğimiz konu buraya kadar geldikten sonra neden ligde finale,BCL’de F4’e kalamadığımız. Bunun için de Furkan kardeşim bence gayet doğru eleştiri ve analizler yapıyor. Kaybettiğinde herkes eleştirir ama esas önemli olan kazandığımızda da eleştirmektir ki 1 adım öteye gidebilelim.
Abi elestiriyi hepimiz yapiyoruz ve yapmaliyiz da..Bu konuda zaten benim de itirazim yok.Ama elestirdigimiz konular haftalardir ayniyken kazanirken takimin ve staffin iyi yaptigi seyleri soylemek zor olmamali.
Kaybederken,kotu oynarken hatta kazanirken bile hep olumsuz yonden bakiliyor.E hic mi iyi birsey yapmiyoruz ? Sezon basinda en cok elestiren de bendim bu arada.Geri donup bakabilirsiniz de..Hatta ben ve benim gibi elestiren uyelere sacma sapan maglubiyet serilerine ragmen “Amerika’yi yeniden kesfetmediniz,biz de farkindayiz,takimin arkasinda duralim” gibi yorumlar geliyordu.Bunu da bir tarafimdan uydurmuyorum yani.Dun farkli bugun farkli,Hincallik yapmakla olmuyor o isler..

5 numara vede 3.5 numara alirsa yönetim gercekten Avrupada Sampiyon olabilir.

Tbl'de Finali zorlariz helede yanina iyi bir Türk düşürebilirsek tadindan yenmez ama malesef bu vizyon beceri yok Basketbol yönetiminde.

Abi elestiriyi hepimiz yapiyoruz ve yapmaliyiz da..Bu konuda zaten benim de itirazim yok.Ama elestirdigimiz konular haftalardir ayniyken kazanirken takimin ve staffin iyi yaptigi seyleri soylemek zor olmamali.
Kaybederken,kotu oynarken hatta kazanirken bile hep olumsuz yonden bakiliyor.E hic mi iyi birsey yapmiyoruz ? Sezon basinda en cok elestiren de bendim bu arada.Geri donup bakabilirsiniz de..Hatta ben ve benim gibi elestiren uyelere sacma sapan maglubiyet serilerine ragmen “Amerika’yi yeniden kesfetmediniz,biz de farkindayiz,takimin arkasinda duralim” gibi yorumlar geliyordu.Bunu da bir tarafimdan uydurmuyorum yani.Dun farkli bugun farkli,Hincallik yapmakla olmuyor o isler..
Öncelikle eleştirdiğimiz konular haftalardır aynı değil. Bundan 4-5 hafta öncesine kadar Morgan-Angola ikilisinin performans verip vermemesini tartışıyorduk ama şimdi McGee hamlesi geldi ve 1 tane de pivot hamlesi yapılacak. Yani eleştiri yaptığımız konular değişti.
Ayrıca ben hiçbir zaman takım yenildiğinde yüksek perdeden eleştiri yapmadım. Ama 21 sayı öne geçtiğin maçı 4.periyotta kaybetme noktasına geliyorsak burada büyük sorun vardır demektir. Tamam Telekom ligin en formda takımı ama 21 sayıdan da geri dönmesine izin verilecek takım değil.
Pistiolis hocam A planını ve rakip analizini çok iyi yapıyor. Bizim esas dert edindiğimiz nokta maç içinde hamle yapmakta geç kalmasıdır.

Öncelikle eleştirdiğimiz konular haftalardır aynı değil. Bundan 4-5 hafta öncesine kadar Morgan-Angola ikilisinin performans verip vermemesini tartışıyorduk ama şimdi McGee hamlesi geldi ve 1 tane de pivot hamlesi yapılacak. Yani eleştiri yaptığımız konular değişti.
Ayrıca ben hiçbir zaman takım yenildiğinde yüksek perdeden eleştiri yapmadım. Ama 21 sayı öne geçtiğin maçı 4.periyotta kaybetme noktasına geliyorsak burada büyük sorun vardır demektir. Tamam Telekom ligin en formda takımı ama 21 sayıdan da geri dönmesine izin verilecek takım değil.
Pistiolis hocam A planını ve rakip analizini çok iyi yapıyor. Bizim esas dert edindiğimiz nokta maç içinde hamle yapmakta geç kalmasıdır.

Elestirilcek tabi ama hic bir zaman hersey mükemmel olmayacak. Burda sanki insanlar her mac
-farkli bir galibiyet bekliyor gibi.
-kusursuz kenar yönetimi.
-kusursuz transferler
-her oyuncunun en yüksek verimi vermesini her mac.
vesaire vesaire

Yani bugün galibiyet gelmissin. Heyecanli mac olmus. Oyuncular ellerinden gelenin fazlasini vermis. Galibiyetin tadini cikar :)

Elestirilcek tabi ama hic bir zaman hersey mükemmel olmayacak. Burda sanki insanlar her mac
-farkli bir galibiyet bekliyor gibi.
-kusursuz kenar yönetimi.
-kusursuz transferler
-her oyuncunun en yüksek verimi vermesini her mac.
vesaire vesaire

Yani bugün galibiyet gelmissin. Heyecanli mac olmus. Oyuncular ellerinden gelenin fazlasini vermis. Galibiyetin tadini cikar :)
Haklısın abi.

Sanırım hayal ettiğimiz Galatasaray basketbol şubesi ile gerçekteki Galatasaray basketbol şubesi hiçbir zaman aynı olmayacak. Doğruları konuşmak ve objektif olmak gerekirse; taraftarın çoğu basketbolla ilgilenmiyor, beko/efes’ten galibiyet alınırsa ortaya çıkıyor. İlgilenen gürûhun büyük bir kısmı da alıştırıldıkları vasatlığı kabullenmiş durumda, günü kurtarmak yetiyor. Galatasaray isminin ne ifade ettiği amatör branşlarda tamamen unutulmuş durumda. Şampiyonluktan bahseden bile yok. Emeği geçen yönetimler kına yakabilirler.

Düşünsenize futbolda fb, bjk şampiyonlar liginde mücadele ederken bizim konferans liginde olduğumuzu. Mutlaka tepki gösterilirdi. İşte bu tepki ne zaman amatör branşlarda da gösterilir, o zaman belki bir şeyler düzelir. Galiba hiçbir zaman. Ben her sene aynı filmi izlemekten çok sıkıldım.

Bu takima sadece oyuncu transferi veya gonderilmesi yapilmamali. Yoneticilerde sutlanip,yerlerine yenisi gelmeli. Turgay'in acilen isine son verilmeli. Banvit-Bandirma Kirmizi ve Galatasaray'i ayni kefeye koyanin klupte isi yok. Yerine her ne kadar Gherardini ayarinda birini dusunebilecek kadar toy olsada Galatasaray klubu, ona yakin bir isim getirilmeli. Cenk Akyol,Kerem Tunceri ile bu isler olmaz. Turgay kaldi mi, daha ne Morganlar , Hummerlar gelir tahmin etmek zor degil.

Basketbol dehası değilim elimden geldiği kadar bütün maçlari izliyorum. Bu sene 1 oyuncuda fiyasko yaşadık oda Morgan. Hummer gayet hocanın istediği uzun modeline uygun bir oyuncu. Floyd ise sağlıklı olsaydı eger ben katkı vereceğini düşünüyordum. Kisalarimizin hiç birinde sorun olduğunu düşünmüyorum, Mahir ve Yunus Emre'nin bütçe ve görevleri noktasinda ellerinden geleni yaptıklarını düşünüyorum. Bir şeye kizacaksak eğer o butcedir bu noktada da biz klüp olarak Fenerbahçe kadar sponsor bulamıyoruz. Bence bunun sebebi ise içe kapalı bir klüp olmamiz yönetim anlamında. Eğer bu kadroyu 10 milyona kurmuş olsalar eleştirme hakkimiz vardı ama 2 3 milyona bu kadar oluyor.

Bu takima sadece oyuncu transferi veya gonderilmesi yapilmamali. Yoneticilerde sutlanip,yerlerine yenisi gelmeli. Turgay'in acilen isine son verilmeli. Banvit-Bandirma Kirmizi ve Galatasaray'i ayni kefeye koyanin klupte isi yok. Yerine her ne kadar Gherardini ayarinda birini dusunebilecek kadar toy olsada Galatasaray klubu, ona yakin bir isim getirilmeli. Cenk Akyol,Kerem Tunceri ile bu isler olmaz. Turgay kaldi mi, daha ne Morganlar , Hummerlar gelir tahmin etmek zor degil.
Gherardiniye 2 milyon euro bütce verelim bakalim. Neler yapabilecek?

Yada Turgay Zeytingöze 20 Milyon Euro bütce verelim. Ozaman Hummerlar, Morganler gelirmi acaba :)

Yada Turgay Zeytingöze 20 Milyon Euro bütce verelim. Ozaman Hummerlar, Morganler gelirmi acaba :)
Yonetim Galatasaray klubunde calistiklarini dusunuyorlarsa, butceyi 10 ve uzeri yapacaklar, ona gore kisileri getirecekler. Eger Banvit,Tofas ayarinda ufak kalibre isek, 2 milyon usd butce bile cok.

Elindeki bütceyi rezil etmis yahu adam.

Imza attirdigi adam 6 ay sonra Basketbolu birakti bilmem farkindamisiniz.

Bu zihniyetteki adama ben 1m dolarlikda takim vermem.

Genc olur anlarim Besiktasdaki gibi paran yoksa kumar atarsin .

Adam yürüyemiyor yahu adim atamiyor kontrat yapiyorsun.

Elindeki bütceyi rezil etmis yahu adam.

Imza attirdigi adam 6 ay sonra Basketbolu birakti bilmem farkindamisiniz.

Bu zihniyetteki adama ben 1m dolarlikda takim vermem.

Genc olur anlarim Besiktasdaki gibi paran yoksa kumar atarsin .

Adam yürüyemiyor yahu adim atamiyor kontrat yapiyorsun.

Gördükten sonra yorum yapmasi en kolayi :)

Kumar atip tutmayinca besiktas gibi küme düsme potasinda oluncada, neden kumar attik gidip Morgani deneyebilirdik en azindan bildigimiz bir oyuncu gibi yorumlar gelirdi yüzde yüz eminim :)

Hic alakasi yok Sakat adam yasli bu riski neden alalim bedavaya oynamiyor kadro yapilanmasi bir sistem kurulmasi lazim.
3m dolara zaten kumar oynamaya gerek yoktur.

Kumari piskopat sorunlu bir adamda denersin PURCEL gibi hoca duymam görmem kalitesinden yararlanirim diyip deneyebilir Bastonla gezen Reymar icin gerek yoktu