bu sezonun sonunda sözleşmesi bitecek yerlilerin listesini yapmak lazım bir ara. bu oyuncuların ismini devamlı olarak yazıp eğer forumu okuyan varsa gözüne sokmak lazım. geçen yıl kendi şahsi kavgalari yüzünden gelmeye niyeti olan oyuncuları almayıp telekom'lara kaptiranlara da mahal vermemek gerekiyor tabii. biz adamın bağı vardır gider yerlileri çözer bağlar kulübe diyelim o şahsi kavgası için ligin en iyi yerlilerinden birini telekom'a kaptırsın. neyse, beklentilerimizi sırasıyla yazalim.
1- Bursa'dan Ömer utku al yada petkim'den İsmail Cem Ulusoy iyi olurdu bence. keza boşa çıkıyorsa can uğur öğüt, iki sene önce bize gelecekti galiba son anda yatmıştı transferi. çok isterim kendisini. hem tecrübe anlamında çok şey katar takıma hemde sorumluluk alabilecek birisi. bugüne kadar neden takımımıza düşünülmedi bilmiyorum. son olarak can Korkmaz da fena olmaz.
tabii ben bunları bütçeye göre beklenti baabında, sözleşmelerinin bittiğini varsayarak yazıyorum. sözleşme konusunda hatalıysam düzelten olursa sevinirim.
2- yine petkim'den dorukhan fena olmaz. çıkışta olan bir oyuncu. özellikle ligde elin titremeden sahaya atarsın bence. yine bu sene yükselişte olan arca tuluoglu, fena olmaz gibi. çekmece'den tayfun erülkü'de olabilir. ha bide hayal ama, boşa cikiyorsa yiğit arslan... bu bütçede inanılmaz rahatlatırdı bizi be, ciddi sorumluluk da verebilirdin. keşke 2 sezon önce sözleşmesi bittiğinde ne yapıp edip tutsaydık takımda.
3- yani bu pozisyon için bilgim kısıtlı. Göksenin'i kafadan yazdım buraya, boşa çıkıyorsa egehan diyeceğim de fazla lüks olur. siz doldurursunuz bu pozisyonla ilgili beklentilerinizi diyip 4. pozisyona geçeyim.
4-simdi sadık gidiyor, ercan'da bize yâr olmaz gibi
aklıma gelen ilk isim Berkan durmaz. sözleşmesi bu sene bitiyor diye biliyorum. ne yapıp edip kendisini almamız lazım. eğer sadık kabaca gibi performans veren ve sorumluluk alabilecek birini istiyorsak, o güveni duyabileceğimiz bir oyuncu istiyorsak bu isim kesinlikle Berkan durmaz olmalı. git, ne istiyorsa ver. o olmuyorsa geriye kalan oyuncularda da pek bir iş yok gibi, rotasyon için Yiğitcan saybir olabilir. belki Burak Can yıldızlı. ama bizim direk berkan'a odaklanmamız ve kendisini almamız lazım.
5-valla boşa çıkıyorsa bir saniye düşünmeden Muhsin yaşar. onun dışında yine boşa cikiyorsa Furkan haltali. yine boşa çıkıyorsa egemen güven. boşa çıkan kalburüstü bütün pivotlara gitmemiz lazım. ege arar bile olur, mahir'i çok severim ama mahir cidden bizim seviyemizin çok çok altında. kendisiyle olmuyor. onun yerine pivotu en azından ligde 10-15 dakika dinlendirecek birine kesinlikle ihtiyacımız var. ha, eğer oynayabilecek durumda olursa muhsin'den sonra Ahmet düverioğlu'na giderim. o da çok iyi olur bu butcelerde.
totalde, izlediğim ve kısıtlı oyuncu piyasası bilgim kadarıyla yazdığım oyuncular bunlar. bütçemizin 3.5-4 milyon dolar olduğu ve staff'ın maasinin yönetim tarafından ödendiği bir ortamda bu oyuncular hayal değil. en azından 4 tanesini alıp 9 kişilik bir takım kursak yeter. biz bu sene toplamda sadece 7 kişiyiz, geçen yıl da 7 kişiydik. geçen yıl 7 kişilik bir takım olmamız bize Anadolu Efes serisine mâl oldu. 5. maç göksenin bir sakatlandı tak koptun yorgunluktan. yok çünkü 8. bir adamın yok. bir kere önce buna dikkat edilmeli. alternatifli ve sahaya atarken elinin titremeyeceği, sırf antrenmanda adam sayısını eşitlesin diye alınmamış oyuncular olmalı gelecek oyuncular. bu doğrultuda da aklıma gelenler bunlar. eklemeler olacaktır. yabancı transferi ağustosta bile hallolur, daha önce başımıza gelmemiş şey değil. ama yerli transferi her şeyden daha önemli. piyasadaki oyuncular kapılmadan direk çökmeli ve Haziran ayında yerli rotasyonu transferini bitirmiş olmalıyız. hayirlisi diyelim. bu arada bende kadro dizmeyi özlemişim valla