2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bu sezonu atlattik varsayiyorum.Play-off’a kalsak bile gidecegimiz maksimum yer belli.O yuzden gelecek sezon icin bir kadro yapayim dedim :) Ozledim kadro yapmayi :)

Mcintyre-Russell-Omer Utku Al
Freeman-Can Maxim
Rogkavopoulos-Egehan-Goksenin
Sadik Emir-Ercan Osmani
Boutsiele-Ahmet Duverioglu

4 numarayi iki yerliyle gecme sansimiz varken bunu kullanmak istedim acikcasi.Bunun yerine 1 numarada iki yabanci kullanmak daha mantikli geldi.

3 numaraya Caleb Agada yazacaktim ama Eurocup’ta 15 sayi,4 asist,5 ribaund ortalamalariyla oynayan bir kisayi bize yar etmezler.

Yerlilerde de cok ucmamaya calistim.Dogus,Onuralp,Samet,Furkan,Bugrahan falan bizim butceler icin cok gercekci degil.

Ekleme : Ercan’in sozlesmesi 2024’te bitiyormus simdi baktim.Sadik’in da gidecegi varsayilirsa orada bir duzenlemeye gidilebilir.
 
Sadik by Out ile Efese gidicekmis 750k Dolar cıkış maddesi varmiş.

500k 600k arasına gider bence.
İnsallah 3m dolar altina düşmez bütce

Sadığın by out'u ,Tv Geliri,iddaa geliri,Salon içi Reklamları, nereden baksak 4m dolar yapar.
Staff ve Takım Masraflarini yönetim karşılarsa 4m dolar fena rakam degil.

Turgay beye tesekkur etmek cok önemli.
Perez,Dogus Özdemiroglu
Ennis,Yigit Arslan,Göksenin
Jalen Jones,Jordan Mcrea
Yigitcan Saybir,Osman Ercani
Ristic,Bruno Cabaclo
 
bu sezonun sonunda sözleşmesi bitecek yerlilerin listesini yapmak lazım bir ara. bu oyuncuların ismini devamlı olarak yazıp eğer forumu okuyan varsa gözüne sokmak lazım. geçen yıl kendi şahsi kavgalari yüzünden gelmeye niyeti olan oyuncuları almayıp telekom'lara kaptiranlara da mahal vermemek gerekiyor tabii. biz adamın bağı vardır gider yerlileri çözer bağlar kulübe diyelim o şahsi kavgası için ligin en iyi yerlilerinden birini telekom'a kaptırsın. neyse, beklentilerimizi sırasıyla yazalim.
1- Bursa'dan Ömer utku al yada petkim'den İsmail Cem Ulusoy iyi olurdu bence. keza boşa çıkıyorsa can uğur öğüt, iki sene önce bize gelecekti galiba son anda yatmıştı transferi. çok isterim kendisini. hem tecrübe anlamında çok şey katar takıma hemde sorumluluk alabilecek birisi. bugüne kadar neden takımımıza düşünülmedi bilmiyorum. son olarak can Korkmaz da fena olmaz.
tabii ben bunları bütçeye göre beklenti baabında, sözleşmelerinin bittiğini varsayarak yazıyorum. sözleşme konusunda hatalıysam düzelten olursa sevinirim.
2- yine petkim'den dorukhan fena olmaz. çıkışta olan bir oyuncu. özellikle ligde elin titremeden sahaya atarsın bence. yine bu sene yükselişte olan arca tuluoglu, fena olmaz gibi. çekmece'den tayfun erülkü'de olabilir. ha bide hayal ama, boşa cikiyorsa yiğit arslan... bu bütçede inanılmaz rahatlatırdı bizi be, ciddi sorumluluk da verebilirdin. keşke 2 sezon önce sözleşmesi bittiğinde ne yapıp edip tutsaydık takımda.
3- yani bu pozisyon için bilgim kısıtlı. Göksenin'i kafadan yazdım buraya, boşa çıkıyorsa egehan diyeceğim de fazla lüks olur. siz doldurursunuz bu pozisyonla ilgili beklentilerinizi diyip 4. pozisyona geçeyim. :D
4-simdi sadık gidiyor, ercan'da bize yâr olmaz gibi :( aklıma gelen ilk isim Berkan durmaz. sözleşmesi bu sene bitiyor diye biliyorum. ne yapıp edip kendisini almamız lazım. eğer sadık kabaca gibi performans veren ve sorumluluk alabilecek birini istiyorsak, o güveni duyabileceğimiz bir oyuncu istiyorsak bu isim kesinlikle Berkan durmaz olmalı. git, ne istiyorsa ver. o olmuyorsa geriye kalan oyuncularda da pek bir iş yok gibi, rotasyon için Yiğitcan saybir olabilir. belki Burak Can yıldızlı. ama bizim direk berkan'a odaklanmamız ve kendisini almamız lazım.
5-valla boşa çıkıyorsa bir saniye düşünmeden Muhsin yaşar. onun dışında yine boşa cikiyorsa Furkan haltali. yine boşa çıkıyorsa egemen güven. boşa çıkan kalburüstü bütün pivotlara gitmemiz lazım. ege arar bile olur, mahir'i çok severim ama mahir cidden bizim seviyemizin çok çok altında. kendisiyle olmuyor. onun yerine pivotu en azından ligde 10-15 dakika dinlendirecek birine kesinlikle ihtiyacımız var. ha, eğer oynayabilecek durumda olursa muhsin'den sonra Ahmet düverioğlu'na giderim. o da çok iyi olur bu butcelerde.

totalde, izlediğim ve kısıtlı oyuncu piyasası bilgim kadarıyla yazdığım oyuncular bunlar. bütçemizin 3.5-4 milyon dolar olduğu ve staff'ın maasinin yönetim tarafından ödendiği bir ortamda bu oyuncular hayal değil. en azından 4 tanesini alıp 9 kişilik bir takım kursak yeter. biz bu sene toplamda sadece 7 kişiyiz, geçen yıl da 7 kişiydik. geçen yıl 7 kişilik bir takım olmamız bize Anadolu Efes serisine mâl oldu. 5. maç göksenin bir sakatlandı tak koptun yorgunluktan. yok çünkü 8. bir adamın yok. bir kere önce buna dikkat edilmeli. alternatifli ve sahaya atarken elinin titremeyeceği, sırf antrenmanda adam sayısını eşitlesin diye alınmamış oyuncular olmalı gelecek oyuncular. bu doğrultuda da aklıma gelenler bunlar. eklemeler olacaktır. yabancı transferi ağustosta bile hallolur, daha önce başımıza gelmemiş şey değil. ama yerli transferi her şeyden daha önemli. piyasadaki oyuncular kapılmadan direk çökmeli ve Haziran ayında yerli rotasyonu transferini bitirmiş olmalıyız. hayirlisi diyelim. bu arada bende kadro dizmeyi özlemişim valla :D
 
Sozlesmesi bitecek yerli oyuncular :

1 Numara : Ismail Cem Ulusoy,Kartal Ozmizrak,Nikolov,Tayfun Erulku,Eray Aydogan,Can Korkmaz,Ismet Akpinar,Omer Utku Al,Can Ugur Ogut,Kenan Sipahi,Ridvan Oncel,Arca Tuluoglu

2-3 Numara : Dorukhan Engindeniz,Muhammed Baygul,Yigit Arslan,Can Maxim Mutaf,Tarik Biberovic,Enes Berkay Taskiran,Okben Ulubay,Canberk Kus,Birkan Batuk,Erdi Gulaslan

4 Numara : Berkay Candan,Nusret Yildirim,Metin Turen

5 Numara : Ege Arar,Egemen Guven,Troy Selim Sav,Muhsin Yasar,Samet Geyik,Deniz Kilicli,Dogan Senli,Semih Erden
 
Son düzenleme:
Sezon sonu biticek olanlara göre yapayim ozaman

Alex perez,ismet Akpinar
Ennis,Yigit Arslan,Göksenin
Jalen Jones,Jordan Mcrea
Sam Decker,Metin Türen
Samet Geyik,Bruno Cabaclo
 
Görüyorum ki renktaşları bir sonraki dönemin transfer heyecanı sarmaya başlamış. Ne yalan söyleyim bana da yansıdı bu durum. Ben izlenecek yolun kesinlikle ve kesinlikle yerli çekirdeğini kurmak gerektiği olduğunu düşünüyorum. Transfer döneminde kalbur üstü yerlilere tabiri caizse saldırmalı hatta gerekirse yağmalamalıyız. Bunu yapmalıyız ki bu sezon yaşadıklarımızı yaşamayalım. Yabancılarda yerliye oranla çeşitlilik fazla olduğu için o konuda aceleye gerek yok bence.
 
Sozlesmesi bitecek yerli oyuncular :

1 Numara : Ismail Cem Ulusoy,Kartal Ozmizrak,Nikolov,Tayfun Erulku,Eray Aydogan,Can Korkmaz,Ismet Akpinar,Omer Utku Al,Can Ugur Ogut,Kenan Sipahi,Ridvan Oncel,Arca Tuluoglu

2-3 Numara : Dorukhan Engindeniz,Muhammed Baygul,Yigit Arslan,Can Maxim Mutaf,Tarik Biberovic,Enes Berkay Taskiran,Okben Ulubay,Canberk Kus,Birkan Batuk,Erdi Gulaslan

4 Numara : Berkay Candan,Nusret Yildirim,Metin Turen

5 Numara : Ege Arar,Egemen Guven,Troy Selim Sav,Muhsin Yasar,Samet Geyik,Deniz Kilicli,Dogan Senli,Semih Erden

üstadım eline koluna sağlık. bu listeyi 23-24 sezonunun transfer planlaması başlığı açıldığında en başa sabitleyelim. her gün bu isimleri yazalım. ciddiyim, yazalım ki yöneticiler ciddiye alsın şu yerli meselesini. bu sene Haziran'da secim de yok öyle belirsizlik vardı zarttı zurttu diye yerli transferini aksatmayı izah edemez yöneticiler. iki senedir seçime denk geliyor kadro dizimi diye ses çıkarmadık radikal şekilde ama bu sene iyi bir yerli rotasyonu için her şey müsait. artik yöneticiler sözleşmesi bitenleri yağmalasın, üzerine düşeni yapsın bir zahmet.
 
Hocam iyisin hoşsun yazmışsın da can uğur öğüt ve can korkmaz hücum süresinde topu elinde 20 saniye tutan,olduğu yerin çok da altını hakeden oyuncular pivot olarak kafasını toplayacaksa furkan haltalı guard olarak kesinlikle berk uğurlu sakatlıktan nasıl döneceğine bağlı olarak kartal veya ismail cem 2 numaraya yiğit arslan geri döndürülmeli 3 numaraya erkan yılmaz kesinlikle 4 numara sadık ne olursa olsun bırakılmamalı gidecekse de kesinlikle yerine berkan durmaz değil ayberk olmaz geri alınmalı yabancı olarakta russell kalacaksa nate wolters veya cody miller gelmeli 4 numaraya jarrell martin veya daulton hommes zorlanmalı japonyadan nathan boothe de çok iyi olabilir pivot olarak elimizi çabuk tutarak boutsiele yi çekmeliyiz o da olmazsa bako çok iyi olur 2 ve 3 numara oynayabilcek olan harrison geri döndürülebilir
 
sahaya atarken elinin titremeyeceği oyuncular olmalı bu oyuncular. en azından as yabanciya 10 dakika nefes aldirsinlar yeter. basari, sağlam bir yerli rotasyonundan geçiyor. Galatasaray'ın basketbol şubesinde zirveye çıktığı dönemlerin hepsinde yerli rotasyonumuz ligin en iyisiydi. bu durum çok önemli, 3.5-4 dolar bandında bir bütçeye ne kadar iyi yerli rotasyonu dizilebilir diyebilirsiniz, onu da yöneticiler düşünsün. yada zahmet olmazsa biraz arttırsınlar bütçeyi.
 
Bu sene'den ders almışlardır herhalde.
Tabi umarım bütçe artar, 4 bandını görürürz inşallah. En başta yerliler'den başlamak lazım.
Samet geyik,furkan haltalı, Ahmet düverioğlu bunlardan birini almak lazım.
Fener ismet akpınarı bırakırsa hemen çökmek lazım bence en iyi 3 yerli guard'tan biri. Bence en iyisi, geçen sene eurolig'te gösterdiği performans bay iyiydi.
Erkan yılmaz,muhammed baygül,yiğit arslan en az birini almak lazım. Tabi yine gidip nusret,tayfur erülku,ömer utku ,doğan şenli alırlar'sa şaşırmam.
 

Üst