2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Goksenin sakatlandiktan sonra Efes'in ne kadar rahat sayi buldugunu gördük.
Bence Goksenin kalsa da gitse de alacagimiz yerlilerden birinin cok yi savunma yapan biri olmasi gerekiyor. En iyi savunma yapan yerli kim?
Erten Gazi savunmada baya iyi şutu fena değil müthiş atlet ball handingi iyi oyun görüşü zayıf. Sözleşmesi de bitti ve ilgileniyoruz ama Efes bırakmaz Doğuş yerine hazırlıyorlar sürede alıyor az da olsa.

Ben seçimi Dursun Özbek kazanması dahilinde en geç 20 gün içinde Nef organizasyonunun bütün transferleri bitireceğini düşünüyorum. Umarım kadın basketbol takımına da el atarlar...

Erten Gazi savunmada baya iyi şutu fena değil müthiş atlet ball handingi iyi oyun görüşü zayıf. Sözleşmesi de bitti ve ilgileniyoruz ama Efes bırakmaz Doğuş yerine hazırlıyorlar sürede alıyor az da olsa.

Bu işte bir gariplik mi var, bana mı öyle geliyor? Efes'in tutmak istediği yerlileri kapmaya çalışıyoruz. Ondan sonra da gidip piyasadaki en vasat yerlilerle anlaşıyoruz.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Canaan veda mesajını yazmış, sanırım Melo’nunki de o tarz bir paylaşım. Üzücü gerçekten kadro istikrarını koruyamamak. 3 önemli kısamız kalsa gerisini pek de önemsemezdim sanırım. Umarım Bost ile devam edebiliriz. Melo yerine de önceden yazdığım gibi eski dost Aaron güvenli liman olabilir.

Dee Bost kesinlikle takımda kalmalı. Skorer kısalar bir şekilde bulunuyor ancak lider bir guard bulmak şu piyasada çok zor. Aaron Harrison iyi oyuncu olmakla birlikte - illa ki alalım - deniyorsa muhakkak detaylı sağlık testi yapılmalı. Ayrıca sezon planlamasında muhakkak bir tane " Fakir James Anderson'u " almak olmalı. Efes serisinde 3 numarada çok undersize kaldık.

Melo gitti diyebiliriz.Dune kadar bende kadroma yaziyordum ama bugun duydugum kadariyla butce olaganustu artmazsa kalma ihtimali yok.
Alayim Allerik Freemani hemen :)

Kazandığımız ikincisi maçtan sonra Ndour hariç 4 yabancının maç sonu röportajlarini izledim diğer 3 oyuncu savaştan çıkmış gibi idi, fiziksel açıdan çok mental izlenim, henüz gevşemedikleri hala maçın yoğunluğunun ve stresinin altında oldukları belli idi Melo ise önemli bir sınavdan iyi not almış öğrenci modundaymis gibi geldi bana. Seri sırasında da bazı anlarda gayet güzel eğlenebiliyordu vs.Ez cümle pek hırslı biri değil gibi kişisel olarak takdir ettiğim bir özellik olsada üst düzey sporcular genelde aynı zamanda oldukça hırslı oluyor. Seviye yükselip işler kizistikca göstereceği verim biraz soru işareti.Efes serisinde de Efes'in savunma yapmadığı İlk maç hariç ciddi katkı verdiği sadece son maçın ilk yarısı var sanırım.Bunlara ek olarak sezon ortasında FBye gitmemesi ve aslı varsa Çin tercihi de konfor alanında kalmayı da tercih edebilecek bir yapısı olduğunu gösteriyor olabilir olabilir.

Bost- Doğuş-Egetan
Onuralp-Melo-Biberovic-Göksenin
Harrison-Purcell
Blackshear-Sadık
Auguste-Ahmet

Koç: Andreas Pistiolis
Bütçe: 8-10 milyon dolar
Oluşturacak Olanlar: Dursun Özbek-Erden Timur

Beyler yukarida çoğunuz Mahir, Erkan, Berk gibi vasat altı oyuncuları yazmışsınız Allah aşkına hiç mi utanmiyoruz koskoca Galatasaray Spor Kulübü basketbol şubesine 10 milyon dolar gibi bir bütçe yaratamiyorsa biz önümüzdeki senelerde de Efes ile Fener'in rekabetini, başarılarını izlemeye devam ederiz. Dursun Özbek seçildiği takdirde ilk icraatlarından biri stadyumun bulunduğu bölgeye kapalı spor salonunun inşaatının temelini atmak olacak. Bütçe konusunda bence uzun yıllar sonra ilk defa bu kadar elimiz bol olacak. Galatasaray adını lütfen vasat altı oyuncularla getirmeyin. İki kaliteli bir vasat üstü ve bir de devşirme yabancı ile uçar bu takım seneye. Fener'de Ali Koç tüm odağını futbola verdi orada basket ne olacak belli değil, Efes'te Ergin Ataman NBA yapabilir diyorlar fırsat bu fırsat seneye şampiyon olalım ve bir sonraki sezonda olmamız gereken yer olan Euroleague'e kendi salonumuzda gidelim. Bizi bir senedir vasata, yan sanayilere, yardımcılara alistirdilar lütfen yapmayin, bu taraftar herşeyin en iyisini hak ediyor şu seride bile gördük bunu..

Son düzenleme:
Bost- Doğuş-Egetan
Onuralp-Melo-Biberovic-Göksenin
Harrison-Purcell
Blackshear-Sadık
Auguste-Ahmet

Koç: Andreas Pistiolis
Bütçe: 8-10 milyon dolar
Oluşturacak Olanlar: Dursun Özbek-Erden Timur

Beyler yukarida çoğunuz Mahir, Erkan, Berk gibi vasat altı oyuncuları yazmışsınız Allah aşkına hiç mi utanmiyoruz koskoca Galatasaray Spor Kulübü basketbol şubesine 10 milyon dolar gibi bir bütçe yaratamiyorsa biz önümüzdeki senelerde de Efes ile Fener'in rekabetini, başarılarını izlemeye devam ederiz. Dursun Özbek seçildiği takdirde ilk icraatlarından biri stadyumun bulunduğu bölgeye kapalı spor salonunun inşaatının temelini atmak olacak. Bütçe konusunda bence uzun yıllar sonra ilk defa bu kadar elimiz bol olacak. Galatasaray adını lütfen vasat altı oyuncularla getirmeyin. İki kaliteli bir vasat üstü ve bir de devşirme yabancı ile uçar bu takım seneye. Fener'de Ali Koç tüm odağını futbola verdi orada basket ne olacak belli değil, Efes'te Ergin Ataman NBA yapabilir diyorlar fırsat bu fırsat seneye şampiyon olalım ve bir sonraki sezonda olmamız gereken yer olan Euroleague'e kendi salonumuzda gidelim. Bizi bir senedir vasata, yan sanayilere, yardımcılara alistirdilar lütfen yapmayin, bu taraftar herşeyin en iyisini hak ediyor şu seride bile gördük bunu..

Böyle düşünürsek Lebron James'e kadar yolu var bu işin burda en realist şekilde kadro nasıl oluşturulur çoğumuz onu konuşuyoruz. Yoksa kimse 2 milyon 3 milyon bütçeden memnun değil. Yüksekten uçmaya gerek yok yere sağlam basmak. Ki Vasat altı oyuncular yazmışsınız, hiç mi utanmıyoruz diyip oraya Zach Auguste yazmak nasıl vasatlık olmuyor onu da anlamış değilim ya neyse. Onuralp'le Doğuş daha yeni kontrat uzattı takımlarıyla zaten.

Ek olarak da bu kadro 8-10 milyon dolar bütçeye göre oldukça kötü zaten.

Berk Uğurlu ve Erkan Yılmaz kime göre neye göre vasat Türk oyuncular içerisinde gayet iyi oyuncular.

Canaan zaten kalamazdı piyasası baya yüksek bizi aşar. Melo bildiğim en fazla kazanan oyuncumuz ki az da olsa zamlı bir teklif yapılmıştır kabul etmiyorsa yapacak bir şey yok. Bost'a zaten ciddi bir meblâğ teklif etmişizdir . 6 yabancıdan ancak bir tanesine ortalama üstü ücret ödeyebiliriz o da Bost.
Diğer taraftan Melo ve Canaan giderse yerli için daha fazla bütçe ayırabiliriz demek olabilir.
Eray Rıdvan Okben Canberk Ege 5 yerli ayrılması olası burdan kalacak bütçeye makul bir artışla 3 kaliteli yerli alınabilir.

Önümüzdeki sene için öncelikli hedefin Dee Bostu tutmak olmalı diye düşünüyorum. 2 numarada Melo olmuyorsa yine o tarz oyuncu olmalı. Top yönlendirebilen, ikili oyunu iyi oynayan asist yönü kuvvetli gerektiğinde de skor yapabilen combo guard. Bence Dee nin bu sene bu kadar önce çıkmasının sebebi biraz da Melonun onu rahatlatması. Canaanı tutamayacağımızı düşünüyorum net olarak. Uzun rotasyonu ise tamamen değişmeli

Dee Bost - Kenan - Yunus Emre
Devon Hall (Marinkovic) - Göksenin
Bonzie - Tarık
Mbaye (Okaro White) - Sadık
Jekiri (Alpha) - Ahmed - Mahir

Biraz tuzlu olabilir ama çok da imkansız değil gibi.

Bu sene yurt dışı tarafını çok takip edemedim ama benim de kafamda bütçe çok ilerlemezse diye bir kadro var.

X - Dorukhan/Tarık
Elgin Cook - Göksenin
Blackshear - Sadık
Alpha Kaba/Jekiri - Ahmed - Mahir

Bu sene yurt dışı tarafını çok takip edemedim ama benim de kafamda bütçe çok ilerlemezse diye bir kadro var.

X - Dorukhan/Tarık
Elgin Cook - Göksenin
Blackshear - Sadık
Alpha Kaba/Jekiri - Ahmed - Mahir
Dorukhan Antep yapmış, Elgin Cooku ben de begeniyorum tam three and d oyuncusu.

Beşiktaş'a oynayan Ercan Osmani Türk statüsüne geçti mi acaba? Yedek pota altı oyuncusu olarak düşünülenebilir yerli ise.