2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Cholet'den DJ Hogg'u izlemiş olan var mı? İstatistikleri,oyun stili ve tarzı dikkatimi çekti. Savunması kötü değilse, ilginç bir 3.5 numara tercihi olabilir. Hogg 3.5,Kerry 4.5 ve sağlam bir 5 numaraya gidip, kısa rotasyonunu da Dee Bost ile birlikte iki adet top yönlendirici ile geçebiliriz.

Nasıl bir oyuncu?

Nasıl bir oyuncu?

Açıkçası maçını izlemedim pek o yüzden oyuncunun savunması ve mental özellikleri hakkında pek bir fikrim yok, Kariyeri boyunca 3 numara oynamış fakat Avrupa'da 3 numara için boyu uzun, şutu çok temiz. Ben Avrupa'da rahatlıkla 4 oynayabileceğini düşünüyorum eğer sertlik sorunu yoksa, ki muhtemelen Cholet'te de oynamıştır.

Dee Bost-Enes-Yunus
X-Erkan-Muhaymin
Dj Hogg-Göksenin
Kerry-Sadık
X-Ahmed-Mahir

Anladığım kadarıyla Akoon-Purcell ile devam etme düşüncesi var Aralık ayından itibaren, o yüzden sezona 5 yabancı ile başlamamız az bir ihtimal değil bana kalırsa,aynı geçen sezon başındaki gibi. O yüzden 4 oynayabilecek bir 3 numara ve 5 oynayabilecek bir 4 numara (Kerry) bize rotasyon konusunda ciddi avantaj sağlayabilir. Zaten kısalarda da yine Dee ile beraber net bir PG alacağımızı düşünüyorum, sadece şutu olan değil aynı zamanda top yönlendirebilecek biri.

Tarık Biberovic - Kenan - Furkan Haltalı alırsak on numara yerli rotasyonumuz olur.

Geriye bu seneki gibi sağlam yabancı oyuncular seçmeliyiz.

Youtube'de İonikos formasıyla kısa bir videosu var. Fiziği kalınlaşmış, atletizmi gelişmiş, yüzde 35-40 civarı 3'lük ortalamasıyla oynuyor, 4-5 arası rebound çekmiş.

Muhtemelen Erkan pahalı gelince daha ucuzuna gitmişiz. Yine de fena transfer değil. 15 dakika civarı süre alır. Ancak yerli transferinde ligdeki muhtemel rakiplerimizle yarışamıyor oluşumuz büyük bir hayal kırıklığı. En azındn Biberovic'e gidilebilirdi

Muhaymin Mustafa 2-3 yedeklemek için önemli hamle olur. Mahir Ağva ve Yunus Emre Sonsırma gibi oturarak ya da takımına zarar vererek sezonu geçirmedi. Ionikos Basket'de sezon boyunca 24 dakika ortalamayla oynadı. 8,5 sayı , 4,7 rebound , 1,5 asist ve 0,7 top çalma da fena istatistikler değil. Erkan Yılmaz'ın ücretine çıkamıyorsak daha uygun fiyata gelmesini isterim.

Hazır sezon bitmişken kadro yazayım. Geleneği bozmayalım. :)

Dee Bost - Kartal Özmızrak - Ege Tan Yıldızoğlu
Isaiah Canaan ( Quinndary Weatherspoon) - Tarık Biberovic
Chandler Hutchison (Yves Pons) - Muhaymin Mustafa - Göksenin Köksal
Kerry Blackshear - Sadık Emir Kabaca
Charles Bassey (Alpha Kaba) - Maurice N'Dour - Furkan Haltalı ( Samet Geyik)

Bu kadro aşağı yukarı 5- 5,5 Milyon Dolar'a kurulabilir. Ligde final ve BCL'de şampiyonluk için bu kadro yeterlidir.

Son düzenleme:
Yunanistan ligi bizim ligin iki gömlek altı bir lig üstüne ionikos da en kötü takımlardan biri. Yani orada ki istatistiği çok dikkate almamak lazım , ilk çıktığında milli takımda falan iyi oynamıştı gibi hatırlıyorum da takımın rotasyonun son sıralamalarında olması gereken bir isim bence. Turgay Zeytingöz ve Pistiolis'e ne kadar güvensemde yerli piyasında bu kadar etkisiz kalmak tadımı kaçırdı.Efes ve Fb dışında geçen yıla göre bütçe artıran takımlar olacak gibi duruyor.Bahçeşehir,Bursa, Telekom, Daçka, Karşıyaka falan bizle benzer bütçelerde hatta fazla bile olabilir yani biraz hızlanmak lazım.

Muhaymin Mustafa ya tutarsa transferi olur maliyeti makul ise denenebilir. Basketfaul haber girmiş kaynağı var mı yoksa forumu okuyup mu yazıyorlar. Dun Tarık Biberovic ilk 5 başladı. Erkan da kolay transfer değil.

Yunus ve Ağva' dan sonra Muhaymin 'ın yadirganmamasi lazım. Başka yerli alınmazsa hayırdır diye sormak lazım 😊

Yerli uzunu Sadık ve Ağva ile kapatacaksak ilginç olur. Yerli bir uzun daha alınacaksa Ağva 'ya verilen para çöpe atılmış demektir en kötü 1m TL den bahsediyoruz.
Guard bölgesini ne yapacağız bakalım ay sonuna kadar belli olur yerli rotasyonu.

Son düzenleme:
Muhaymin ilk başladığında iyi bir oyuncu değildi, çok da küçüktü yaşı. Tabii 6-7 sene öncesinden bahsediyoruz. O zamanlar Bost da çöptü. Sonrasını takip edemedim.
Biberovic'i Fener niye bıraksın ? Zaten iyi de katkı veriyor. Ki bütçesi 20M+ olan bir takımdan, hele de ezeli rakibinden oyuncu almak hayal gibi bir şey. Aynısını Buğrahan için de yazmıştım geçen gün burada. En iyi Türk oyun kurucu belki de ligde. Efes niye bıraksın ki ? Dünkü maçta da yeteneklerini gösterdi yine iki oyuncu da.

Dee - Yunus Emre - X
X - Göksenin
X - Muhaymin
X - Sadık
X - Mahir

Şuanki kadromuz böyle sanırım.
Çok net iyi bir Türk guard lazım (Kenan,Berk)
2 numaraya Melo tarzı, Bostu rahatlatacak top yönlendirici bir combo guard
3 numaraya fiziği ve savunması iyi atlet ve üçlük sokabilen kısa korvet
4 numaraya post up yapabilen, boş üçlükleri yüzdeli sokan ayakları hızlı forvet
5 numaraya da Lasme bulmamız lazım :)

Once para bulsunlar.
25m eurolar havada ucusuyor, kusuratini versinler yeter.

Bu isi ciddiye alan takimlar asagi yukari butcelerini belirledi.

Bütçe belli olmalı şu anda evet ve ciddi bir artış olmalı. Eğer Nef organizasyonu Galatasaray basketbolunu büyütmek konusunda samimiyse bu sezon için 4-5 milyon dolarlık bir oyuncu bütçesi olmalı en az. Aynı bütçelerle devam etmek KABUL EDİLEMEZ

3 milyon dolar oyuncu bütçesine her zaman fit olmuşumdur 😀. Yalnız bütçenin o kadar olacağı bile meçhul sanki.4-5 olsa keşke tabi de hiç öyle bir sinyal yok.Gelen giden oyunculara bakınca Zeytingoz de pek öyle ciddi bir artış olur sinyali vermedi . Bu arada zaten geçen sene olmaya 300k Euro civarı bir BCL geliri var lig sıralaması bonusu olaraktan üzerine bu seneden sonra kombine tribün gelirleri de bir miktar artar herhalde hani zaten şubenin kendi gelirleri bir 500 bin dolar civarı artar herhalde yaklaşık üst üste koyunca

Dee - Yunus Emre - X
X - Göksenin
X - Muhaymin
X - Sadık
X - Mahir

Şuanki kadromuz böyle sanırım.
Çok net iyi bir Türk guard lazım (Kenan,Berk)
2 numaraya Melo tarzı, Bostu rahatlatacak top yönlendirici bir combo guard
3 numaraya fiziği ve savunması iyi atlet ve üçlük sokabilen kısa korvet
4 numaraya post up yapabilen, boş üçlükleri yüzdeli sokan ayakları hızlı forvet
5 numaraya da Lasme bulmamız lazım :)
Eğer Efes uzatmazsa Anderson ve Moerman iyi olur 3-4 için.