Şube yöneticilerimizi dinledikten sonra yorumum şu şekilde:
Gelecek sene şampiyonlar liginde son senemiz olduğu için orayı kovalayacaz bence. En az yarı final beklentisi var. Bu yüzden yabancılara ağırlık verecekler. En az 6 yabancı alırız. Ligde de bir şekilde play off yapacağımızı düşünürsek hedefe göre yöneliyorlar bence. Yerlide bu kadar zorlamamızın başka sebebi aklıma gelmiyor.
Tabii ki daha iyi olurdu dediğiniz gibi ama ben eminim bizim düşündüğümüz çoğu şeyi turgay bey ve kerem tunceri de düşünüyordur. Çünkü bu işten anlayan isimler oldukları için güveniyorum kendilerine. Özellikle turgay beye.Ben de genel olarak bütçeyi yabancıya gömme tarafındayim da Enes veya Can Korkmaz Yunusla üç aşağı beş yukarı aynı parayı almıştır Sanki ikisini de Yunusdan iyi olurdu özelikle Enes.
Yanlislikla alintiladim Kenan’i alamazsak 6. yabanci olarak bir guard alinabilir.Bu sezonki Efes stratejisi izleyecegiz herhalde.Goksenin ve Sadik disinda direkt olarak oynayabilecek 1 yerli daha alip yabanci kalitesini yukarida tutup 6 yabanciyla baslayacagiz herhalde sezona.Muhaymin,Goksenin,Sadik ve bir yerli uzun alsak yeterli olabilir bu bakimdan.Ama yabanci kalitemiz cok iyi olmali.
Bost-Kenan-Yunus
Thompson-Goksenin
Stanton Kidd-Muhaymin
Kerry-Sadik
Alpha Kaba-Samet-Mahir
Mahir ve Ege, Fatih Solak Cemal Nalga ikilisini hatırlattı. Yanlış hatırlamıyorsam Gaines Owens Hüseyin Besok olduğu sezon 3 uzunla oynamistik Cemal ve Fatih koltuk ısıtmıştı. Uzuna da ihtiyaç vardi Owens ve Gaines undersize kalıyordu Hüseyin fit değildi uzun süre aldığında düşüyordu.
Mümkünse Gaines ayarında 4 gelsin de undersize kalsın, ben fitim. hücum rebo toplayıp ekmeğini taştan çıkartan, taş gibi 4 numaraydı. O tip 4 numaralar pek kalmadı zaten artık.
O kadronun posteri de hala durur evimde.
Gaines daha çok undersize 5 gibi değil miydi mecburen Hüseyin Besokla aynı beste oynuyordu tabi de çok sert ve odaklı bir oyuncu idi
Bozulduğuna en çok üzüldüğüm kadrolardan biriydi tam bi deliydi.Gaines daha çok undersize 5 gibi değil miydi mecburen Hüseyin Besokla aynı beste oynuyordu tabi de çok sert ve odaklı bir oyuncu idi