2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Floyd ve Morgan, ikisi de undersized oyuncular. Ek olarak Morgan yaşlı ve yavaş.

Morgan pozisyonuna göre yavaş bir oyuncu değildi diye hatırlıyorum son KSK sezonunda dahi. Tabi biraz daha yaşlandı ama yine de sağlıklı ise hız konusunda handikap yaratmaz.Her hâlde adam değiştirme savunması yapacağız hatta kısanin karşısında kalabilecek uzunlar seçmiş gibiyiz. Kalıp konusununda çok sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası
 
Lig için fazla bi beklentim yok ilk 4 te olalım bu seneki gibi Playoff yarı finalinde mücadelemizi verelim yeterli ilk 4 içinde Bursa ve Karşıyaka ile baya sıkı çekişme içinde oluruz daha az hata yapan kendini ilk 4 e atar. Önemli hedef BCL kupayı alma hedefiyle yola çıkmalıyız.
 
Transferlerin büyük çoğunluğu tamamlandı dediği aslında Mahir, Mustafa, Yunus Emre, Morgan ve Floyd. Bir de Dee ve Akoon açıklanır. Sürpriz olursa sadece Canaan olur ama onun da haberi çıkardı bence. Başka da bir beklentimiz olmasın yarın ile ilgili.
 
Öyle de işte EL yapabilirler Homesley için NBA de yapabilir deniyor sanki öyle açıktan 200 bin dolar fazla verecek bütçede yok sanki inşallah olur da zor

Tabi o durumlarda var, Ama homesley olmasa bile o kalitede başka bir oyuncuya dap'tan çıkıp onun parası+100-150 k verip alabiliriz belki. Darius Thampson içinde keşke yönetim ekstra bütçe çıkarsa
 
Jehyve Floyd transferine ısınamıyorum. Charles Bassey, Kai Jones ya da Neemias Queta gibi NBA'den sekecek uzunlar varken, gözümüzün önünde Alpha Kaba destan gibi bir sezon geçirmişken onu transfer etmek bana tembellik geliyor. Madem tembellik yapacağız eski uzunumuz Zach Auguste geri gelsin bari. Hiç değilse vereceği katkıyı biliriz.
 
Burada kimseyi begenmezler.Brandon Davies’i alsak kafasina niye bant takiyor diyen olur.
Parali baskan,guclu yonetim gelsin,Erden Timur isin icinde olsun derler sonra gerceklesince onu da elestirirler.

Birader daha 1 sene olmuşsun siteye geleli. İzansız, ayarsız genellemeler yapıyorsun. Beğenmediysen eğer forumun genel üye profilini, girmezsin foruma. Gayet basit bir çözüm. ;)
 
Ben transferleri neden beğenmediğimi açıklayayım, ama transferleri beğenen ve bu yorumu okuyan arkadaşlar bunun benim şahsi fikrim olduğunu, durduk ve gereksiz yere beğenmemezlik yapmadığımı göz önüne alarak okur ve beni cevaplarlarsa belki daha olumlu bir noktada buluşabiliriz.

Öncelikle ne Floyd'un,ne Morgan'ın bireysel olarak yeteneklerine ve ne tür oyuncu olduklarına yönelik bir önyargım yok, ikisi de iyi oyuncu. Ama bu transferlere tek tek değil, oluşturulmaya çalışan takımın tümünden bakmak gerekiyor ki zaten benim memnuniyetsizliğimin sebebi bu. Şimdi Morgan zaten geçen sezonu tamamen kaçırmış ve 34 yaşına gelmiş bir oyuncu. İlk transfer olarak bu oyuncuyu alarak bir yola girdik. Bundan hemen öncesinde de Kerry'i kaybettik ki bu bir sonraki transferimiz olan Floyd transferini daha da mantıksız kılıyor, yerli rotasyonumuzu da göz önüne alırsak. Şu an alınacak Nigel Hayes veya onun gibi,5 numaradan süre alamaycak, fizikli ve özellikle uzun 5 numaraların karşısında bir oyuncu alırsak ki plan o gibi gözüküyor, pota altındaki bütün sistem yerle bir oluyor, özellikle Türkiye liginde,ama bence Şampiyonlar ligi için de bu sorun olarak karşımıza çıkacak.

Ha bundan sonra mucizevi şekilde Kerry'yi tuttun, veya Labeyrie gibi bir oyuncuyu düşürdün bir şekilde, o zaman biraz daha farklı konuşabilirim, o yüzden belki ben de erken konuşuyorum,diğer transferleri de bir görmek lazım. Ama ben zaten transferler ile ilgili memnuniyetsizliğimi dile getirirken, gidişattan memnun olmadığımı belirttim, bu transferler yüzünden sezon çöp oldu,bu oyuncular yetersiz vb gibi bir yorumum hiç olmadı.

Benim baktığım en kritik nokta, geçen sezonki oyuncularımızın üzerine koyabiliyor muyuz? Şu ana kadarki durumu göz önüne alırsak, cevap hayır. Umarım diğer gelen transferler daha olumlu bakmamızı sağlayabilir, ama Canaan-Melo ve Kerry'nin üstüne koyabileceğimizi hiç zannetmiyorum. Ama başta söylediğim gibi, bunlar şahsi fikirlerim.
 
Son düzenleme:

Üst