2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Baya saçma sapan bir kadro ile geçireceğiz sezonu. Alabileceğimiz yerli uzun kalmadı. Sude'nin durumu ciddi gibi. Meltem harici Işıl, Pelin ve olduysa Melisa aynı pozisyonda oynayan oyuncular. Çok kötü bir sezon bizi bekliyor.
 
"Takım kurulma aşamasında. En büyük transferimizi kaptan Işıl’ı alarak yaptık. Işıl ile mazim çok eskiye dayanır. Kendisi Türk basketbolunun gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasındadır. Onun yuvaya dönmüş olması hem oyunculuk hem de manevi anlamda çok şey ifade ediyor. Onun dışında geçen seneden kontratı devam eden kaliteli oyuncularımız var. Kiralık gelen gidenler var. Meltem’in gelişi önemli. Pelin ateşleyici gücümüz olacak." (Alper Durur)
 
"Oyun kimliği yabancı oyuncuların karakteriyle çok alakalı. Yıldız transferler olacak. İsim veremiyorum ama üzerinde çalıştığımız, rüştünü ispatlamış oyuncularla kontağımız var. Galatasaray ruhunu sahaya yansıtacağız. Son topa kadar savaşacağız. Strateji olarak uzunumuzun kimyası ile alakalı ribaundu aldıktan sonra açık sahada hızlı hücumla bitirebiliyorsak bitirip, bitiremiyorsak mutlaka pivotumuzu kullanarak hücum etmeyi düşünüyoruz. Bu doğrultuda bir uzunla kontağımız devam ediyor. O işi bitirdiğimiz takdirde bunu daha net söyleyebilirim. Kaliteli iki yabancımız daha olacak. Avrupa kupasında iyi bir kura çektik. EuroCup bizim için çok önemli. Final hedefliyoruz. Sonuna kadar gideceğimize inanıyoruz. Belki bir tane Avrupa pasaportlu ekstra 4. yabancı alacağız." (Alper Durur)
 
"Dört tane oyuncu ile kontak halindeyiz. Birinden haber bekliyoruz. Üçüyle kontrat aşamasındayız. Kontrat bir süreç. Konuşuluyor. Dördüncü oyuncumuzun geliş tarhi ile ilgili konuşmalarımız devam ediyor. O da netliğe kavuştuktan sonra üç tane üst seviye kaliteli yabancı ve bir Avrupalı ile yolumuza devam edeceğiz." (Alper Durur)
 
"Maalesef kongre süreci bizi özellikle Türk oyuncu transferinde epey zor durumda bıraktı. Mart ve nisan ayında bu işler başlıyor. Mayıs ayında normalde transferler bitmiş oluyor. Şu andaki zorluk ocağa kadar oynamak istemeyip ocaktan sonra oynayacak kaliteli oyuncular. Şu anda yaşadığımız süreçte ocakta oynamak isteyen oyuncuları sezon başında ikna etmeye çalışmak. Türk kadrosunda gerekli konforumuz olmadı. Oyuncu çok azdı. Dolayısıyla elimizdekiler ve gençleri kullanacağız. Yanına kaliteli yabancıları koyacağız. Son topa kadar savaşacağız. Galatasaray kültürünü sahaya yansıtarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız." (Alper Durur)
 
Tilbe'nin takımı ile Eurocup'ta eşleştik.

Çok çok geç başladığımız için takım kurmaya yine rastgele bir kadro. Ağustos ayı içinde normalde takımın toplanıp antrenmanlara başlaması gerekiyor. Biz yine klasik olduğu üzere sezon başlamasına birkaç gün kala ya da başladıktan hemen sonra düşecek 1-2 yabancı ile tamamlayacağız kadroyu. Sude artık yerli rotasyonda adını sayabileceğimiz bir seviyeye gelmişti ama öyle ama böyle, sakatlanması kötü oldu. Kötü oldu olmasına ama bu çocuklar kendine mi düzgün bakmıyor, doğru düzgün bir programlama mı yapılmıyor emin değilim. Yerli oyuncu oynatmakla övünüyoruz ama kafasını biraz çıkaran her yerli de sezonun benzer zamanlarında dizini eline almış bir şekilde hastaneye düşüyor.

A takımda gir süre al, yaş grubunda iş ciddiye binince git oyna, sezon sonu şampiyonaya git, oradan çık milli takımda yaş gruplarına git. Binbir zahmetle ve fedakarlıkla bu seviyeye geliyor bu çocuklar ve günü kurtarmak adına zorla sahaya sürüp sakatlıyoruz. Meltem'i öyle kaybettik, Sude de aynı şekilde oldu. İsmi geçen gençlerden parlayan biri olursa onun da akıbeti çok farklı olmayacak gibi, tabiatına aykırı çünkü bu kadar oradan oraya koşturmak...
 

Üst