Evet haksız.
Bu yönetim, Türkiye’ye uzaydan inmedi. Gelirken abartılar vaatler işte a lisansı alıcaz onu yapıcaz 100 milyon dolarla geliyoruz. Yönetimeyince de işte bu branşlar zarar ediyor. Bu işleri yakından takip eden kimse Koç ile Anadolu grubu ile rekabet edemeyeceğimizi bilir. Bizim de derdimizin bu olmadığı açık olduğu için konuyu saptırmanın alemi yok.
Daha göreve geldikleri hafta, yıllarca bu şubeye emek vermiş bir yöneticiyi pasifize edip, liseden dönem arkadaşını yönetici yapmak mıdır şube yönetmek? Sezona eksik yabancı başlayıp, yapmayın etmeyin bu kadar maça insanın canı dayanmaz dediğimizde kulak asmayıp oyuncu sakatlandığında zoraki olarak oyuncu getirip, onu da kimbilir nerden getirdiler, zora gelince de aa bu branş zarar ediyor demek midir yöneticilik?
Çok basit. Yönetemeyecekseniz, talip olmayacaksınız. Burası Galatasaray Spor Kulübü. Galatasaray yarın öbür gün futbol kulübü olursa o zaman talip olursunuz diyeceğim ama sizin de şikayet ettiğiniz seyircisizliğin olmamasına rağmen orayı da nasıl yönettikleri ortada ya neyse.
Bana bu şubelerin hedeflerini açıklar mısınız? Yıllarca denenmesine rağmen, bekleneni veremeyen. Hatta başarısızlık üstüne başarısızlığın kitabını yazmış antrenörlerle yola çıkıp, bir arpa boyu yol alamayacak takımları kim neden izlesin, maçına gitsin söyler misiniz?
Geçelim artık bu taraftarlık koşulsuz sevmektir işini. Evet taraftar koşulsuz sever. Yere düşeni kaldırır ama üzerine basa basa kötü yönetip, işinize geldiğinde taraftara müşteri muamelesi çekemezsiniz. Çekerseniz taraftar da size aynısını yapar.
Gerek Eurocup, gerek Euroleague şampiyonluklarında her maç salonda olan biri olarak, gelmeyen insanları anlıyorum. Zaman zaman sitem ettiğimiz de oluyor ama koca sezon dönüp baktığımda elimde hiçten başka bir şey yoksa, bu taraftarın suçu değil.
En somut örnek işte Erkek Basketbol. CL’deki bütün takımlar hemen hemen bizim bütçemizde 3 eksiği 5 fazlası olan takım var. Staff ve takım ilk turda elinden geleni yaptı rahatlıkla lider bitirdik. Burda kendimizi yırttık. 2 ay maç yapmayacağız üst turlarda bu rotasyon bizi etkileyecek. Bir tane transfer yapın diye. Adamlar 2 ay yapmadı durdu durdu 4 maçta oynamayacağı bilindiği halde gitti 2 tane oyuncu aldı. Bu şimdi şubeyi bile bile zarar ettirmek değil de nedir? Bunda da mı tataftar suçlu. Yazmadık mı burda bunları.
Geldiğinden beri hiçbir sözünü tutmayan, üstüne 6 ayda her adımda kaos yaratan bir yönetim sabahın köründe günaydın dese döner havaya bakarım ama haklı bulanlar var hala. Zaten ben bu ülkede ben yapamadım diyeni görmedim. İktidarı, muhalefeti, başkanı yöneticisi futbolcusu hocası herkes çok başarılı bir ülkede.