2023-2024 Basketbol Süper Ligi

Mijatovic'te bizdeki Pistiolis edası seziyorum, onun şansı kadro kalitesi ve gelecek sezon da elinde olacak büyük bütçe ama final serisindeki yönetimi hiç beğenmedim bende...
 
Efes,2 sezondur geldiginden beri gecen seneki Fener serisi haric takimin kimyasini tamamen bozan egoist Clyburn’u kadro disi birakip Larkin-Bobua-Bryant gibi takimin demirbaslarini oynatinca karakter koymayi basardi ve 3.ceyregin basinda Bobua,Bryant,Oturu gibi oyuncularin inanilmaz bir faul problemine girmesine ragmen kazanip en azindan seriyi uzatti.Yine de ben mevcut koclariyla gelecek sezona baslarsalar bu sezonki Erdem Can hikayesinin benzerini yasayacaklarini dusunuyorum.Yani Kasim veya Aralik gibi yeni koc aramaya baslamalari bence kesin.
 
Anadolu Efes, rezil ve şerefsizce hakem yönetimine rağmen seriyi 2-1' e getirdi. Maçta Efes aleyhine çaldıkları boş faullerin, tekniklerin haddi hesabı yok. Efes adına savunma ve hucumda en iyiler Elijah, Oturu Beauobis ve Ercan Osmani' yi erken faul problemine sokup bu dört oyuncunun 20-25 dk benchte oturmasını sağladılar. Hatta bitmiş, çemberde 0.0 olan süreyi bile ne olur ne olmaz mantığıyla 0.1 salise uzattılar utanmadan ahlak yoksunları. Son yıllarda izlediğim en rezil hakem üçlüsü yönetimiydi.
 
Efes'in bütün öne çıkan oyuncularını uyduruk faullerle attırıp Papagiannis'in aynı pozisyonda diz çıkarmalı 2-3 hareketli perdesine hiç düdük çıkmaması epey güldürdü. Biraz duruş sahibi bir takım olsa insan belki az empati yapardı ama şu Fener'i haritadan silmiş hocasını takımdan göndermek için bütün çabayı göstermiş kartal görünümlü kanarya başkana yapılanlar az bile görünüyor. Adamlar basketbolda başarılı oldukları kadar örgütlenmeyi de halletmişler. Sezonun en kritik maçında iç sahaya Özlem Yalman gibi birinin atanmasının yanısıra spikerlikte de Calathes fanboylarının eksilmeden devam etmesi adamların nasıl bir organizasyon çevirdiklerinin göstergesi, helal olsun. Yalan yok maç topunda Larkin'e bomboş turnike attırdıktan sonra Calathes övgüsünü bu gece için bitirirler diye düşünüyordum ama maç sonu istatistiklerde İsmail kral hala ekranda görünmeyen istatistiklerle Calathes'in keli için dilini bileylemeye devam ediyordu.

4. maçta Özlem Yalman'ın yanına bir usta daha atayıp işi bitirirler büyük ihtimal, olmazsa 5. maça deplasman fatihi, Türk hakemlerinin gururu Emin MoğolKoç ateşten gömleği giyer. Güçlü olan kazanır bu ülkede yapacak bir şey yok, öteki de kazanmak için oynadıysa arkasına bakıp zırladığıyla kalır. Özilhan'ın Efes'inin pek öyle bir derdi var gibi bile görünmüyor.
 
Petkim Oostende'den BNXT ligi mvp si seçilen sg/sf Damien Jefferson 'la anlaşmış. Geçiş oyununda savunmada iyi skorer ama savruk bir oyuncu. Yine de Petkim için çok iyi transfer.
 
Ülker Arena, Fenerbahçe basketbolu adına tribüne dair bir yıkım. Dün akşam Bostancı'da Zaza Enden Tatü'yü gördüğüm ortamda, o dönem hiç yaşanmamış gibi şekil aldı ve alıyor. Doğuş Özdemiroğlu'na neredeyse maç boyunca gerizekalı diye tempo tutmak, 5-10 saniyelik bir pabucu yarım vurgusu dışında herhnagi hiçbir alternatifin kimsenin aklına gelmemesi fecaat bir görüntü.

Partizan'ın Stark Arena'dan bu sezonki geliri 6 milyon euro. Fenerbahçe Beko'nun da Ülker Arena'dan geliri 6 milyon euro. Fenerbahçe basketbolu adına devasa bir mağlubiyet; eşit gelir üzerinden aynı Dünya'da yer almıyormuş gibi duran iki salon atmosferi.
 
Abi bence bunun sebebi Sırbistan'daki lokomotif spor branşının basketbol olması.
Bizim için futboldaki şampiyonlar ligi maçının önemi neyse Sırbistan'daki Partizan veya Kızılyıldız gibi takımların taraftarları için de Euroleague aynı düzeyde önem arz ediyor.
Bence atmosfer farkının en büyük nedenlerinden biri de bu.
 
Efes felaket hücum ediyor öyle böyle değil. İkinci çeyrek farkı 5-6 sayılara düşürmezseler -ki zor- ikinci maçın benzeri bir skor çıkabilir.
 
32-12 sonrası skor 4-21. 36-33 bitti ilk yarı. İkinci çeyreğin 3. dakikasında mola aldı Mijatovic, sonrasında bambaşka bir Efes izledik. Larkin ve Bobua kusursuz bir ikinci çeyrek oynadı maşallah diyelim.
 
Efes’in stajyer kocu Avrupa’nin en all-around oyuncusu Elijah Bryant’i kullanmayi 3.macta akil edebilince serinin rengi degisti.Bugun ne olur bilinmez ama ilk iki macla alakasi olmayan maclar izliyoruz Atasehir’de.1 numarali ve en buyuk fark Elijah Bryant’in varligi.
 

Üst