2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Şampiyonlar Ligi son 32 turunda Old Trafford'daki Manchester United galibiyeti için çok teşekkürler, tarihe yazıldı. Urfa'da Fenerbahçe derbisiyle kazanılan Süper Kupa şampiyonluğu için çok teşekkürler; her saniyesini doğru yönettik, tarihe yazıldı.

Abdülkerim Bardakçı, Davinson Sanchez ve Kaan Ayhan üçlüsüne de çok teşekkürler. Bu 100 yıl gibi yaşanan, bitmek bilmeyen sezonun hemen her anında Galatasaray futbolcusu gibi sahada olabilmeyi başardılar. Finansal anlamda ya da kariyerleri itibariyle ekstrem teklifler gelmediği sürece ömürlük sözleşmeye doğru ilerlememizde fayda var.

Üst paragrafta belirttiğim iki maçın ve üç futbolcunun derin hatrıyla bu şampiyonluğu 2015, 2018 ve 2019 şampiyonluklarından ayırıyorum. Tenekeden hallice bir şampiyonluk kupası vurgusu yapmıyorum. Bence 2023 şampiyonluğunda kat kat fazla hak edilmiş olsa da; 2012 şampiyonluğu sonrası katılım itibariyle en geniş niceliğin görüldüğü şampiyonluk kutlamasının hemen ardından, neredeyse sezon kaybedilmiş gibi bir revizyona ihtiyaç var. Aksi ihtimalde ilk kayıpta bel doğrulmaz, ötesinde hem finans hem de saha içi üzerinden omurga kırılır. Tabi Galatasaray standartları baz alındığında.

Yaşım 32, 16. yerel birinci lig şampiyonluğunu görüyorum. Demem o ki; Kapitalist şehir devleti yanlısı cemaatçilerin de efsanesi bizde, 2002 şampiyonluğu alıntısıyla kestanesi sizde. Kapitalist ulus devlet yanlısı teşkilatçıların da efsanesi bizde, kestanesi sizde. Sosyalist bir devlet olan Küba üzerinden vakti zamanında spora da bağlayarak kendine kalkan yaratamaya dönük çabanı dün gibi hatırlıyorken; cemiyet makyajlı cemaatlerin cirit attığı bir şehire mensup olduğunu vurgulayarak, erkek-kadın futbol branşlarında toplam 12 sezonda 2 kupa kazanabilmiş olmayı kaldıramıyorsan Fenerbahçe taraftarı olmak senin harcın değil Berna Laçin. Sekülerlik kamuflajına saklamaya çalışa çalışa; el vermiş olduğunuz alkol bağımlısı, uyuşturucu bağımlısı ve cinsel hastalık taşıyıcısı nesiller Kapitalist üretim ilişkilerinin yaratmış olduğu yapay seleksiyonda elenip gitmek üzere zaten. Destek de olsa köstek de olsa, çıkar grubu da olsa terör de olsa; ölmüş ağlayanı yok kıvamındalar.
 
Son düzenleme:
Batshuayi BJK’ye geldiğinde çok şaşırmıştım. Hem önemli bir isim hem de deli gibi gol atabilecek profildeydi. Niang, Sow, Demba Ba, Gomis gibi adamların profilinde olan sağlam bir golcüydü. Ancak BJK’de nedense iyi performans göstermedi diye hatırlıyorum. Fener’e geldiğinde de rahatsız olmuştum biraz. Neticede adam kötü sezon geçirse de hala sağlam güçlü bir forvetti ve pek âlâ 20 gol de atabilirdi. Fener’de yedekten gelip attığı goller olsa da ben tam olarak yedek santrafor olarak görmüyorum adamı. Tuttuğun takım City, Madrid olur anlarım da, TR liginde bu adama yedek forvet demek ilginç geliyor bana. Rahat 15-20 golü var bu adamın. Lukaku denen sahte futbolcunun yerine bu adamın Belçika ile Euro24 oynamaması da futbolun ayıbı.
Her neyse, tam ihtiyacımız olan tipte bir forvet aldık. Sakatlıkların da etkisiyle oldukça statik bir santraforumuz vardı. Ben Icardi ile çift forvete nasıl uyum sağlayacaklarını merak ediyorum açıkçası. Bu noktada da Okan Hocam hünerini gösterecektir diye umut ediyorum yine.
En azından macera arayıp çöpe milyonlar döküp ne vereceği bilinmeyen adamlardansa, hazır ve güçlü bir forveti bonservissiz alarak konuyu erkenden kapatmak güzel oldu. Umarım beklenildiği gibi de iyi skorlar yazar tabelaya.
 
Wan bissaka ve fofana ayarında a ve b kalite iyi bi ortasaha ile cl'de epey iş yaparız. Lig için kafam rahat yine en büyük favori biziz.
Artık avrupa'da başarı zamanı,transferlerde hata yapmayız umarım.
 

Üst