2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Torreira 11 baslar bence bu mac.Zaten deplasmanda 3-0 kazandigimiz icin rovans macinda cok kasmamiza gerek olmayacak.Rotasyona gerek yok bence bu mac ozelinde.Angelino’nun onemli bir sikintisi yoksa o da 11 baslayacaktir.

İçime sinmeyen tek transfer Angelino. Felix umarım gelmez bizim ligin oyun tarzına uygun olduğunu düşünmüyorum. Fred olayında Zaniolo 'yu kullanabilseydik keşke takas gibi.

Bu Angelino bu sekilde oynamaya devam ederse devre arasinda yerini baska bir sol bek oyuncuya birakir. Bizim ihtiyacimiz olan Telles'ti aslinda. Neden riske girildi anlamadim. Midstjo yerine Parades, Oliveria yerine Ndombele , Mata yerine Felix veya Talisca + Rashica transfer edilmeli. Nelsson giderse Davinson Sanchez gelmeli.

Tete transferi gerçekleşene kadar o bölgeye Rashica gelecek diye düşünerek (şuanda da gelebilir ama yokmuş gibi yazacağım) Fred mi Paredes mi sorularına hep Fred demiştim. Ancak gerek takımın boy ortalaması, Toreira ile rotasyonlu 6 numarayı da yedeklemesi ve takımın ihtiyaçları düşünüldüğünde Paredes de gayet iyi hamle olur. Paredes regista özelliği de taşıdığı için hem geriden oyun kurulumunda rahatlar, hem de preste alan paylaşımını doğru yaparsın. Ha gönül hangi orta sahayı ister diyorsanız Gravenberch tabii ki...

Not: Paredes'in regista özelliği olması, Seri gibi suya sabuna dokunmayan bir oyuncu olduğunu göstermiyor. Rakip geçişleri gerektiğinde çok sert müdahalelerle durduran temastan kaçmayan bir oyuncudur. Tempo ve atletizm yerine aklıyla ve pozisyon bilgisiyle oynar.

Erden Timur ve ekibi nedense bir anda sessizlige burundu. Ndombele'yi fb ye kaptirmamak lazim. Cengiz'i niye dusunmedik bilmiyorum ama Rashica yerine Cengiz olmaliydi bizde. Joao Felix,Talisca ve Grizmann'dan birisi artik 10 numara olarak takima katilmali.

Erden Timur ve ekibi nedense bir anda sessizlige burundu. Ndombele'yi fb ye kaptirmamak lazim. Cengiz'i niye dusunmedik bilmiyorum ama Rashica yerine Cengiz olmaliydi bizde. Joao Felix,Talisca ve Grizmann'dan birisi artik 10 numara olarak takima katilmali.
Hangi sessizlik?Cengiz'in ne işi var bizde sola çekip vuracak diye bütün maç saç mı yolacağız? Tete Rashica'dan çok daha iyi. 10 numara ihtiyacımız yok, iyi bir 8 alıp transferi kapatacağız. Ve sen şikecilerden misin?

Abi yapmayin ya.Bizde de Baris,Ayhan,Mustafa Sarp yok.Bizim hic transfer yapmamis su anki kadromuz bile onde adamlardan.Gecen sene 90 puan toplayan kadroyu koruyup ustune Zaha,Angelino,Demirbay,Bakambu,Tete cektin.8 numarayi lig icin almiyoruz zaten.Ligde seni Sergio,Demirbay ikilisi de goturur.Senin 8’i alma amacin Avrupa zaten.

Su an Fred disinda kim oynar bizde ? Yerli kuralini saymiyorum ki onu bile saysam Kerem su an Cengiz’den cok daha iyi durumda.Yapmayin etmeyin.Fb’nin hucum hatti buyuk patlar bu sene.Inanilmaz hareketsiz ve bir tane bile hizli oyuncusu yok.Batshuayi en gec Ekim’de Dzeko’yu keser.Tadic desen yapacagi etki en fazla gecen sezon Kasimla Subat arasi Mertens.Bunlari soylerken de sallamiyorum yani.Herifler su an her sezon basi oldugu gibi kendilerini dev aynasinda goruyor ve bunun algisini cok iyi yapiyor.
Orta saha için dedim.
Bizde Oliveriya garanti oynuyor , geçen sene 7-8 hafta , bu sene oynanan tüm hazırlık maçları ve resmi maçlarda adam takımın en kötüsü. Ama bakıyoruz Kayseri maçında gene ilk 11 , neden ? Çünkü kadroda onu kesecek oyuncu yok.
Kesinlikle çok iyi 8 numara , fırsat çok iyi 10 numara ve gerektiğinde Torreranın yerine oynayacak 6-8 oynayabilen kaliteli biri lazım. Tabi birde çok iyi stoper lazım.
Adamlar Fred den sonra , Ndombele , Parades ve Krunic isimlerin birini alacaklar diye söyleniyor. Bu ismi geçen 3 isimden biride çok rahatlıkla bizim ilk 11 de oynar.
Bizim şu an için orta saha : Oliveriya , Torreria , Mertens , Midjsö , Berkan . Bunlardan sadece Torreriya güven olur , birde Mertens son 30-40 dakika girip katkı verir.

Şu transfer çalımı/yarışı olaylarını bırakıp eksiklere yoğunlaşmamız gerek. Sezon sonu en çok transfer yapan değil en çok puan toplayan mutlu sona ulaşıyor. Paredes işi çok uzadı, tadı kaçtı iyice. Olmayacaksa başka isimle imzalamalıyız bir an önce. Nelsson da gidecekse bir an önce satılıp yerine sağlam bir hatta iki stoper alınmalı. Kaliteli bir 10 numara da gerekiyor, koca sezon Mertens’le geçmez.

Son düzenleme:
Yeni sezon takimimiza hayirli olsun.Hem son sampiyon olmasi bakimindan hem kadro olarak hem de camia icindeki birlik beraberlik havasina bakarak rahatlikla soyleyebiliriz ki “su an icin” sampiyonlugun 1 numarali favorisi olarak basliyoruz.Umarim bu guzel havanin dagilmayacagi ve minimum hasarla sampiyonluk tacini takarak bitirdigimiz bir sezon olur.Ben ust uste ikinci sampiyonlugun gelecegi konusunda takimimiza cok guveniyorum ve bence bu sezonu da istedigimiz yerde sampiyon olarak bitirecegiz.Tekrardan yeni sezon hayirli olsun takimimiza.Konsantrasyon !

Gecen sene de Zaniolo’nun ilk geldigi mac olan Kasimpasa macinda yedek oturdugunu gorunce buraya ayni seyi yazmistim.Simdi yine yazayim.

Galatasaray Anayasasi’nin ilk 3 maddesi :

1-Kulubun kurucusu Ali Sami Yen’dir.
2-Renkleri sari-kirmizidir.
3-Yeni transferler asla ve asla hoca kim olursa olsun ilk maclarinda ilk 11 oynamazlar.

Kötüyüz kötü hem de böyle bir Kayseri karşısında.
Bu Oliverianin ne ayrıcalığı var. Adam kaç maçtır baya kötü, ama gene ilk 11 de.
Barış , Oliveriya ve Berkan ilk 11 oyuncusu olmamalılar. Hatta Oliveriya ilk 30 da da olmasın mümklünse.
Sacha , Nelson çok dağınıklar.
Kerem , İcardi olmayınca baya saçmalıyor , pas verme özürlü oluyor , ayak içi sutlar artıyor. İcardi acil dönde Kerem kendine gelsin.
3 puan alırsak süper ötesi bir şey olur bu maçda.

kötü olmaktan ziyade daha büyük bir problemimiz var o da takım çok lakayit bir oyun koyuyor ortaya. yakalanan pozisyonlar kerem'in saçma sapan plase sevdasına güme gitti acayip rahatsız edici gelmeye başladı bu kaçan pozisyonlar. bizim ilk yarım saatte en azından 1 gol atıp skoru tutmaya ve açık yakalamaya başlamamız gerekiyordu. şimdi muhtemelen maçı çözebilmek için kenardan yeni transferlere ihtiyaç duyacağız ama o zaman da ne anladım ben bu işten. Kayseri zor deplasman, ilk yarı mutlaka bir gol bulmamız lazımdı. topçulara da işin ciddiyeti hatırlatılmalı.

Şut çekmeyi bilen oyuncu lazım acil. Dubois sahadakilerin çoğundan daha iyi şut atıyor. İkinci yarı Icardi, Zaha girecek gibi duruyor. Ama bu vasat Kayseri karşısında 45 dk gol bulamamak pek iyi bir şey değil.