2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Kızgınlığım birkaç saat sonra geçer fakat şu konsantrasyon tweetini olur olmadık atmayın bir daha arkadaşım ya.Gördük konsantreyi.Yanındaki adama bile isabetsiz paslar,2.yarı değişiklikler olana dek üst üste verilen kontra ataklar.Pozisyona girememe sebebimiz Kayseri değil bizim çok ağırdan maçı almamızdı.

Hele son bölümleri direkt unutmak istiyorum.Kayseri sanki bizizde 1 puana oynuyor gibiydik.Büyük takımsın top sendedir hani bir penaltı kovalarsın falan,ceza sahasına giremiyorsun ki kovalayasın.

Cikan 11’in,60’a kadar herhangi bir degisiklik yapilmamasinin,Baris Alper ve Kerem’in bu kadar sahada kalmasinin,Torreira’nin 1 dakika bile sure almamasinin aciklamasi olamaz.Net sekilde Okan Buruk’a yazar bu puan kaybi.Ufak detaylari geciyorum ama ilk bakista bile gorulebilecek bu kadar major hata varken puan kaybi ve kotu oyunun sorumlusunu cok fazla aramaya gerek yok.Net sekilde Okan Buruk’a yazar bu mac.

Arkadaşlar bu yangın nedir😀 Geçen sene 10.haftadan sonra açıldığımızı unuttunuz mu?
Orta saha transferine ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu gösteren bir maç oldu. İlk 5 6 hafta oyun olarak çok bir şey beklemeyin. Bu süreçte iyi oyundan ziyade galibiyet fazlasıyla yetecektir. Bu maç o hakkımızı kaçırdık. Haftaya Trabzonu yenip lige giriş yaparız 😀

Okan hocaya yazıyorum oyun okuma ve taktik esneklik konusunda. Dubois oynasın ama sağbekte Boey'i Avrupa lig her maç oynatma sakatlanacak. Barış ve Kerem kanatlar işlemiyor Bakambu çıkmayıp kanat forvet gibi sağa geçebilirdi. Halil de geç girdi. Sergio bence iyidi bugün Berkan çıkabilirdi pas kalitesi artsın diye Midjtso veya Demirbay girebilirdi.

Yangın değil oyunu seyreden herkes görüyor göz göre göre devam edip santrfor değiştiriyoruz. Mertens cikmamaliydi. Barış ve Kerem yerine Zaha ve İcardi girebilirdi. Zaha sola Bakambu sağ kanat forvet oynardı.

Takım o kadar kötü ki.
Fizik olarak hiç iyi değiliz.
İlk yarı ilk 30 dk Mertens , biraz da Dubois ve Muslera hariç herkes kötü.
Artık Okan hoca ciddi ciddi düşünmeli , Barış , Berkan , Oliveria bu takımda ilk 11 oynamaz. Mertens en çok 35-40 dk katkı verir. Kerem formsuz ise çıkarılır hatta ilk 11 yazılmaz.
İcardi henüz hazır değil , Zaha içinde zamana ihtiyaç var , alışması için. Kerem sadece Türk olduğu için iyi bir yedek olur.
yeni sol bekimiz bende hayal kırıklığı. Bizim savunma yönü kuvvetli adama ihtiyacımız varken gitmiş tersini yapmışız.
Okan hoca takımı hiç iyi hazırlamamış. Oyuncu değişiklik zamanı yanlış , oyuncu tercihleri de yanlış . Dubois neden çıkar , halil kanat olarak neden oyuna girer .
Acil transferler yapmalıyız ve Torreria ilk 11 e acil dönmeli.

Arkadaşlar bu yangın nedir😀 Geçen sene 10.haftadan sonra açıldığımızı unuttunuz mu?
Orta saha transferine ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu gösteren bir maç oldu. İlk 5 6 hafta oyun olarak çok bir şey beklemeyin. Bu süreçte iyi oyundan ziyade galibiyet fazlasıyla yetecektir. Bu maç o hakkımızı kaçırdık. Haftaya Trabzonu yenip lige giriş yaparız 😀
Yangın mı arkadaş takım hiç bir şey oynamadı kapanan takımları açacak adamlar yedekte, bunlara 15 dk süre veriyorsun gelişmiyoruz henüz bu arada..

Son düzenleme:
Torreira, Icardi, Zaha sakat olmadıkları sürece yedek kalmaz, kalamaz! Fantaziye gerek yok. Kenarda yıldızlar otururken, sahada pas bile vermekten aciz ayağı yamuk kazmaları izlemek zorunda değil bu taraftar. Rakibin toplam bütçesi ne kadar acaba? Bir transfer bile yapamadılar.

Okan hocanın, beyler bu maçta bir an önce orta saha gelsin diye eksikliğini hissettirecek oyunu oynuyoruz ama kaybetmiyoruz dediğine eminim ama ispatlayamam😀
Bu maçla birlikte 8 numara transferi için daha aceleci olacağımızı düşünüyorum. Bu sonuç bu yüzden hayra vesile olacaktır 😀

Gecen Senede ilk haftalarda kötüydük. Fener gelene gidene 4-5 atiyordu? Sonradan ne oldu?

Hemen yangin yapmayin allah askina :)
Galatasaray'ın lige böyle başlama lüksü yok. Hiç hazır olmayan ciddiyetsiz bir görüntü var ve bu da hocaya yazar kesinlikle.
Ayrıca Fener geçen sezon şampiyonluk puanı topladı biz ekstra iyi olduğumuz için şampiyon olamadılar. Bu sezon yine kaldıkları yerden devam ederlerse bu sezon şampiyon olurlar yani senin de en az geçen sezonki kadar iyi olman gerekir.

Bir anlamadığım nokta da maç 0-0 sahada kazanmak adına bir hareket, bir gol atma çabası göremedim. Sanki maçın 30. dakikası gibi oynadılar son 20 dakikayı.. Bu da bence hocanın kenarda fazla sakin olmasıyla ilgili olabilir. Takımı ateşleyen bir şey olmadı. FT olsaydı kenarda kendini yırtıyor olurdu ve takım da gol atar atmaz son dakikaları tek kale bir oyuna çevirirdi.

Bu kadronun ve Okan hocanın hiçbir bahanesi yok. Kötü giderse hocayı yollarlar.

Zahanin olusu de dirisi de bu takimda oynar.Yabanci siniri falan beni ilgilendirmez.Gerekirse kalede Gunay’i veya sol bekte Kazimcan’i oynat ama bu kadar ust duzey yeteneklere sahip Zaha’yi her turlu 11 baslat su takimda.Bu lige baya XL gelecek bir futbolcuya sahibiz.Umarim teknik kadro bunun farkindadir.Zira zamaninda Hamza Hamzaoglu’nun Burak Yilmazla Umut Bulut’u kusturmemek icin forvet almadigi gibi Keremle Baris Alper’i kusturmemek icin Zaha’yi unuturlarsa pek hos olmaz.

Okan Buruk'un 2024'ü göreceğini sanmıyorum. Geçen sene de rezalet başlamıştı ama Bafetimbi Gomis kurtarmıştı Okan Buruk'u. Sezonun ilk yarısı bitmeden kendisi ile vedalaşırız.

Bizim ne Zaha'ya ihtiyacımız vardı ne de Tete'ye. Alacaktık Milot Rashica'yı, Zaniolo'yu da kadronda tutacaktın; Mertens'i de yedeğe atacak kalitede 10 numara alacaktın ve hücum hattın tamamlanacaktı. Obezlik yapıp Zaha'yı, Tete'yi alıyoruz... Hala 37'lik Mertens'in yedeği yok adamı 3 günde bir maça çıkartıyoruz.

Takımda Angelino var ama duran topları Aktürkoğlu ya da Demirbay kullanıyor. Bu Angelino'nun zaten alameti farikası açtığı ortalar, adama orta açtırmayacaksak neden aldık? Özellikle Aktürkoğlu mümkünse şut çekmek için bile geçmesin duran topun başına. Senede 1-2 tane duran toptan asist yapıyor diye kendini iyi sanıyor. Zamanında Ömer Bayram bile 10 asist yaptı duran toplar sayesinde, Ömer'den bile kötü o konuda Aktürkoğlu.

Ben kadro planlamamız olduğunu bile sanmıyorum. Bizim sezon başı tek planımız Mauro Icardi'yi takımda tutmakmış. Zaten planı olan takım gidip orta sahasız kalmaz. Torreira sakatlanınca takım beden dersinde serbest bırakılan ergenler gibi top oynuyor.

Son olarak belki çok garip gelecek ama takımımızda ne kadar az solak varsa o kadar iyi oynuyoruz. Aslında bunun ana sebebi takımımdaki solakların kötü olması. Bir takımda sol bek, sağ kanat ve sol stoper hariç başka bir mevkide über bir sol ayaklı oyuncun yoksa oynamamalı. Teniste solaklar nasıl avantajlıysa futbolda da o kadar dezavantajlı.

Takımda gideceklerin de belli olması gerekiyor artık. Zaniolo, Yunus, Midtjsö, Dubois, Morutan, Yusuf.. Her kim gidecekse bir an önce bunları da halletmek lazım. Yoksa huzursuzluk çıkacak bu da takıma olumsuz sirayet edecektir.

Kerem Aktürkoğlu’nun ayağı kötü.
Barış Alper’in ayağı kötü.
Sacha Boey’in ayağı kötü.
Berkan’ın ayağı çok kötü.

Yabancı sınırı olması bu gerçeği değiştirmez. Okan Hoca, Hamza Hamzaoğlu gibi yerli seviciliği yapıp vasata tamah etmeye kalkarsa; kendi sonunu getirir. Galatasaray, hem Türkiye’de hem Avrupada başarılı olmak zorundadır.

Gecen Senede ilk haftalarda kötüydük. Fener gelene gidene 4-5 atiyordu? Sonradan ne oldu?

Hemen yangin yapmayin allah askina :)

Takım ritmini bulduktan sonra elbette açılacaktır ancak her sezon usanmadan şunu yazıyorum:

Avrupa'da maç yapan takım ligde zorlanır.

BJK şampiyonluk sonrası küme düşme hattına gelirken Sergen hiç karşılaşmadığı bu durumla ilk defa yüzleşti ve çare bulamayarak istifa etti. Okan Buruk da Başakşehir'i şampiyon yaptıktan sonraki sezon Avrupa ile ligi beraber götürmeye çalışırken ligin son sırasından kurtulamayınca gönderilmişti.

Geçen sezon FB lige iyi başlamış ancak Avrupa Ligi oynamaya başlayınca kaldıramayarak ligde geriye düşmüştü. Bizse kötü başlamıştık ancak yeni kurduğumuz takım yavaş yavaş açılmıştı. Biraz rotasyon yapalım dediğimizde kupadan elenmiştik.

Bu sezon üç kulvarda birden oynayacağız. Henüz diğer kulvarlar maç trafiğini sıkıştırmamışken ne kadar az kayıp yaşasak o kadar iyidir. Bir sonraki sezon taraftarımızla sezonu açarken takım reaksiyon gösterecektir ancak geçen sezonu Trabzonspor'un ardından en fazla zararla kapatan ve en borçlu durumdaki kulüp de biziz. Şampiyonluğun en büyük favorisi olmamıza ve CL arenasında da boy göstereceğimize inandığım halde içinde bulunduğumuz tablonun düşünüldüğü kadar iç açıcı olduğunu da sanmıyorum.

Okan Buruk'un 2024'ü göreceğini sanmıyorum. Geçen sene de rezalet başlamıştı ama Bafetimbi Gomis kurtarmıştı Okan Buruk'u. Sezonun ilk yarısı bitmeden kendisi ile vedalaşırız.

Bizim ne Zaha'ya ihtiyacımız vardı ne de Tete'ye. Alacaktık Milot Rashica'yı, Zaniolo'yu da kadronda tutacaktın; Mertens'i de yedeğe atacak kalitede 10 numara alacaktın ve hücum hattın tamamlanacaktı. Obezlik yapıp Zaha'yı, Tete'yi alıyoruz... Hala 37'lik Mertens'in yedeği yok adamı 3 günde bir maça çıkartıyoruz.

Takımda Angelino var ama duran topları Aktürkoğlu ya da Demirbay kullanıyor. Bu Angelino'nun zaten alameti farikası açtığı ortalar, adama orta açtırmayacaksak neden aldık? Özellikle Aktürkoğlu mümkünse şut çekmek için bile geçmesin duran topun başına. Senede 1-2 tane duran toptan asist yapıyor diye kendini iyi sanıyor. Zamanında Ömer Bayram bile 10 asist yaptı duran toplar sayesinde, Ömer'den bile kötü o konuda Aktürkoğlu.

Ben kadro planlamamız olduğunu bile sanmıyorum. Bizim sezon başı tek planımız Mauro Icardi'yi takımda tutmakmış. Zaten planı olan takım gidip orta sahasız kalmaz. Torreira sakatlanınca takım beden dersinde serbest bırakılan ergenler gibi top oynuyor.

Son olarak belki çok garip gelecek ama takımımızda ne kadar az solak varsa o kadar iyi oynuyoruz. Aslında bunun ana sebebi takımımdaki solakların kötü olması. Bir takımda sol bek, sağ kanat ve sol stoper hariç başka bir mevkide über bir sol ayaklı oyuncun yoksa oynamamalı. Teniste solaklar nasıl avantajlıysa futbolda da o kadar dezavantajlı.
Böyle saçma yorumlar görünce sinirlenmeden duramıyorum, ya arkadaş bu adam daha ne yapsın geçen sene 13.aldığı Galatasarayı ezeli rakiplerine bir birde de üstünük kurarak, güle oynaya şampiyon yapmadı mı? Hemde 88 puan toplayıp, açık ara en az gol yiyen takım ve en fazla gol atan 2.takımdık aynı zamanda.
Ayrıca sezon içinde ligin yıllarca kırılmayan üst iüste galibiyet rekorunu kıran takım yine Okan hocanın takımı değilmiydi? Yok Gomis hocayı kurtarmışmış, yok Zaha,Tete'ye gerek yokmuş peki ne yapalım Barışla mı koca sezonu geçirelim yoksa Kereme mi bütün yükü bindirielim yoksa İcardiyi dinlendirmeden mi oynatalım?
3 kulvar bekliyor bu takımı az insaf..
Eksikler belli aksayan yanlar belli mutlaka takıma yedek 6 ve 8 numara alınacaktır bu hafta netleşecek deniyor.

Son düzenleme:
FM değil gercek dunya maalesef, onu al bunu al koy oyna yen yok...
Hazır hale gelemiyoruz maalesef sezon başında ayrıca uyum konusu da ayrı mevzu; takımın en kritik noktası da eksik olunca olmadi bugün.

Geçen seneden farklı olarak bu sene şampiyonlar ligi oynayacağımız için lige iyi başlamak çok önemliydi.
Kayserispor'un transfer tahtası kapalı diye biliyorum. Bu takımı da ne kadar kötü olursan ol yeneceksin abi.
Geçen sene diğer takımlar Avrupa'daki maçlarda çok yıprandı ve doğal olarak ligin sonunda düştüler. Biz haftada 1 maç oynadık ve dinlene dinlene 14 maçlık kırılması zor bir rekor galibiyet serisi yakaladık.
Ama şimdi şampiyonlar ligi var ve kadro kalitesi kadar kadro derinliği de çok önemli.
Torreira'ya bir şey olsa(kart,sakatlık vs.) yerine koyacağımız muadili oyuncumuz yok.
Bu arada ben Tete'yi alacaksam da Rashica'yı aldıktan sonra alırdım çünkü Rashica ile Galatasaray oyun kalitesini baya yükseltiyor.