Halil/Muhammet tartışmasını keyifle okudum. Bu tür seviyeli tartışmaların, yeni ve başka isimlerin de katılımı ile daha sık ve sürekli olmasının, hem forum üyeleri, hem de yöneticiler dahil takipçiler açısından, fikir ve yön verici olacağını düşünüyorum. Düşüncelere veya fikirlere katılıp katılmamak, tamamen farklı bir konu. Bu, gündemi takip etmeniz veya bakış açınız ile ilgili bir konu...
1- Alexia, yetenekli olduğu kadar, zeki bir kız ve pek tabii ki, kendi çıkarlarını da gözetmek zorunda. Guidetti ne düşünüyor bilemiyorum ama, sezon sonu ayrılacak olan Jordan'ı bench'te tutup Alexia'yı oynatması, bir ikna çabası olarak görülebilir. Buna Vakıf'ın maddi imkanları da eklendiğinde, zor bir transfer ama kimse kusura bakmasın, babalar sözünü tutarmı göreceğiz... Alexia transferinin gerçekleşmesi, oyuncunun Türk Vatandaşı olması nedeniyle, genel transfer politikasını etkileyebilecek kadar da, kritik bir hamle olacak.
2- Alexia'nın, bizim maçta %40 altında kaldığı bilgisi (herhalde hücum kastediliyor) hatalı. Alexia, hücumda 9 sayı, %41 pozitif ve %36 etkinlikle oynadı ki, bu iyi bir yüzde.
3- Vakıfbank maçında biraz da biz kendi ipimizi çektik. Yani Vakıf rölantide oynamadı, Biz olmadık yerde basit hatalarla ve belli noktalardaki zaafiyetlerle kendi direncimizi kırdık. Burada psikolojik etkenler de rol oynamış olabilir.
4- Önceki paylaşımlarda, defalarca yazdığım gibi, Vakıfbank gibi hızlı oynayan takımlara karşı, blok savunmamıza henüz bir çare bulamadık. Ortalarımız kayıptı. Önceki maçlarda blokları ile umut veren Emine çok ağır kaldı, tek ayak hücumlarında da çok yetersizdi ve genel olarak hücumlarda da başarısız oldu. Fatma 1 hücum sayısı dışında neredeyse 0 katkı ile oynadı.
5- Ortalarınızın etkin olmadığı bir maçı veya turnuvayı, dünyanın en iyi çaprazı, pasörü veya smaçörleri ile oynasanız ne yazar? Sürekli yazıyor çiziyorum. Güçlü ve alternatifli, hem hücum hem de bloklarda etkin orta oyunculara sahip olmadan, voleybolun hiçbir kulvarında hedefe varamazsınız.
6- Şahsen Hernandez'in şu ana kadarki performansını, geçmişte eleştirsem bile, beğeniyorum. Oyuncularla iletişimi iyi. Oyuna müdahale zamanlamaları iyi. Şu an için kendi oluşturmadığı takımı yönettiğini düşünerek, seneye nasıl bir takım oluşturup nasıl yöneteceğini görmek için, bir yıl daha kredi tanınmış olması olumludur. İstenilen ve doğru transferler yapılırsa, seneye gerçekten her yönden farklı bir takım oluşacağına inanıyorum.
7- Cuttino konusundaki tasarrufumuzun ne olacağını merak ediyorum. Alexia ile birlikte, çok güçlü bir çapraz ikilisi olurlar.
8- Sezon sonunda takımdan ayrılacak Logan yerine, manşeti iyi, çok güçlü bir smaçör de şart.
9- Tek libero ile kesinlikle yol yürünemez.
10- Tashiro'dan çok daha iyisi bulunmadıkça, en az konuşılması gereken konu pasör pozisyonu transferidir.
Kendi beyanlarına göre, Babalar'ın sözünü tutması için, son haftaya girdik. Merakla bekliyoruz.