Bu maç özelinde dedim Vakıf ile oynayacak seviyede değiller diye bu maç dışında da sadece İlkin ve Ayçin belki bugün olduğu gibi gününde bir Cuttino yeter onun haricinde diğer oyuncularımız bizi şampiyonlar ligine çıkaracak oyuncular değil mallesef önümüzde ki sezon için umudum var ama ilgilendiğimiz oyuncular bunun mesajını veriyor Dannesi Alexia Sarah çok üst düzey oyuncular
Bu maç özelinde yazdığınızı biliyorum ve zaten yorumum da, temelde bu maç özelini alarak geneli değerlendirmeye dönük olacak. Vakıfbank'ı veya ilk 4'de yer alan takımları, kendi evimizde yenemiyorsak, Şampiyonlar ligi hayal bile olamaz. Yani bu noktada size katılıyorum.
Bu maçtaki genel istatistiklere bakacak olursak, geçen gün yaptığım yorum
İşin sırrı, iyi servis karşılayarak hızlı hücum edebilmek....ile oldukça örtüşüyor. Şöyle ki; Biz %60 pozitif ve %19 mükemmel yüzde ile servis karşılarken, Vakıf, %68 pozitif ve %15 mükemmel karşılama yapmış. Bu yüzdeye ulaşmamızda, İlkin'in %75 e %36'lık katkısı çok yüksek, diglerde ise İlkin'in müthiş performansı, seyircileri bile ayağa kaldırdı. Hücumlara baktığımızda ise, biz %38 ile hücum ederken, Vakıf %43 ile hücum etmiş.
Şimdi milyon dolarlık soru..... Bu farka, esasen neden olan ne (%38'e %43) ve neden 3-0 kaybettik?
1- Vakıfbank'ın 13 blokuna karşılık sadece 5 blok yapabilmişiz ve bu bloklardan sadece 1 tanesini orta oyuncumuz (Emine) yapabilmiş... İyi servis ve hızlı hücum derken, işte bu bloklardan kaçabilmeyi kastetmiştim ama olmadı ve biz de Vakıf bloklarına aynı şekilde karşılık veremedik. Sezon başından beri, defansif orta Hena Kurtagic, Jehlarova, Savic ve hatta Yasemin derken, bu zaaflara bir çözüm olarak konuyu, sizlerle birlikte sürekli gündemde tutmaya çalıştık.
2- 12 servis hatası ve 3 ace ile oynarken, Vakıf, 6 servis hatası ve 8 ace ile oynadı. Hoş, 3 ace sayıları, şans olarak, filede ölen topun, alanımıza düşmesi sonucu kazanıldı. ancak, bu kadar servis hatası yaparak, iyi servis karşılayan ve iyi hücum eden Vakıfabank'a karşı, pek şansınız olmaz. Emine ve Fatma 2şer olmak üzere 4 hata ile oynadı ve Emine sadece1 ace attı.
Sahanın en skoreri 19 sayı ile Cuttino olurken, yukarıdaki iki temel nokta, maçın kaybedilme nedeni idi. Bizim gördüklerimizi, umarım teknik heyet de görüyordur ve önümüzdeki sezon defansif orta konusuna çare olarak doğru transferler, köşeleri de (smaçör ve çapraz) güçlendirecek şekilde yapılır. Bu maça özel, Bihter'i eleştiremiyorum çünkü eleştirilecek bir performans görmedim ama o mevkiye de, alternatif olarak mutlaka ilave transfer yapılmalıdır.