2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

buna katiliyorum o yüzden zaten Dee Bosta tepki vermek yanlis olur. Dee Bostun sucu yokki.

Degimsesi gereken Turgay Zeytingöz ve ekibidir.

Ben geçen sezon Dee Bost gidebilmek için takımı sabote ettiğinde Bost'u çok sert eleştirmiştim.Fakat bunu yaparken yönetimin Bost problemini çözüme kavuşturmasınıda eleştirmiştim.Oyuncuyla daha sağlıklı iletişim kurulabilirdi.

Aynı kişiler hiçbir şey olmamış gibi tekrar Bost'u getirdiğinde ciddi sorundur bu.
 
Basketbola neden yatırım yapılsın?
Sürekli zarar eden bir şirketiniz olsa ve şampiyon bile olsanız kar edemeyeceğinizi bile bile yatırım yapar mısınız?

O nedenle başarının yeterince ödüllendirildiği bir sistem kurulmadığı sürece ne basketbola ne de voleybola yatırım beklemeyelim.

Bunu da sağlayacak olanlar hem Avrupa da hem de Türkiye de ilgili federasyonlar.
sorun yatirim degil. Sorun bütcenin daha iyi kullanilmasi.
Bütce 3 Milyon Euro olsun yükselmesin yatirim yapilmasin ama bütce cok daha iyi kullanilabilir.
Kadro planlamasi kötü yapiliyor.

Bir scout ekibi varmi yokmu belli degil.
 
Su an ses eden yok cünkü cok basarili oldular;

mac satmak cok büyük bir itham. mac satmak dedigimiz sey para karsiligi olur.

ama gelmeden önce cok cok tepki vardi sosyal medyada gerek Okan Buruk icn olsun gerekse Irfan Saraloglu icin olsun.

Gomis külübü birakip gitmedimi?
Gomis döndükten sonra gecen sene benim yerime Baris Alper giriyor diye trip atip ben oyuna girmem demedimi?

Belhandada zemin kötü dedi diye Yönetim sözlesmesini fesih etmisti sonrasinda nasil yanlis karar verdiklerini gördük

Ben "sattı" yazmamışım, nereden çıkartıyorsunuz?

Gomis dediğiniz gibi kulübü bırakıp gitti ve aynı Bost'da olduğu gibi gelmesini de istemiyordum. Oynadığı maçları da doğru düzgün izlemedim, aynı Bost'un oynadığı maçları izlemeyeceğim gibi. Trip attı, cezasını da Okan Buruk şampiyonluk garantilene kadar oynatmayarak verdi. Attığı tripten sonra ligin bizim adımıza son maçı olan fenerbahçe maçında 87. dakikada oyuna girdi, başka da oynamadı.

Belhanda'nın olayında yönetim egosuna yenildi. Çıktı tüm takımın yakındığı şeyi dile getirdi ve gönderildi. O olayda takımı sabote eden Belhan'da değil, Mustafa Cengiz yönetimiydi, gün olur o yönetimden biri aday olur onların da gelmesini istemem.
 
Son düzenleme:
Turgay Bey işini kaybetmek istemeyebilir Turgay Bey ücretli çalışandır, secilen yonetimin bir parçası değildir. Denetim ve yonetimsel son karar profesyonel para karşılığı çalışanda olamaz. Sorgulanması gereken yönetim illa isim isteniyorsa para kaynağı sponsorlar Ekmas ve Nef ile yönetimi temsil eden Can Natan'dır.

Turgay Zeytingöz'ün hataları vardır varsa yanına başkasını getirirsin ya da değiştirirsin. Hoca ya da profesyonel yöneticinin komisyon aldığından supheleniyorsan, transferde son kararı hoca veya yönetici tek başına alamaz. Bütün branşlarda öyle yonetim onay veriyorsa işin mali idari denetimi sendedir.

Şubeye atanan/seçilen yönetici orta vadeli bir yönetim kadrosunu oluşturmak ve takip etmek, şube hedeflerini vs organize etmekle sponsor ile birlikte sorumludur nokta.
 
Göksenin Muhaymin Yeboah kanat hala zayıf ve gereksiz şişkin.
Muhaymin oynayabileceği onu oynatacak bir koçun takımına kiralık verilmeli. Yoksa iyice geri gidecek açılması için bizde uygun ortam yok seviyesi de yetersiz bugün için.
Yeboah 'ın bu takımda işi yok. Kalite eksikliği ve skor gücümüz kısıtlıyken sıradan 2/3 oyuncusuna 6.yabancı kontenjanını harcayamayız.
 
Takimi ya da maci satmak icin illa karsi taraftan para almaniz gerekmez. Profesyonel kulubun sozlesmeli oyuncusuysa; teklif gelirse ve gitmek isterse kulup izin verirse gider. Gecen yil zaten kotu durumdaydik ve onu birakmak seneyi cope atmakla es degerdi. Kulup o yuzden birakmak istemedi. Ama bu kontak kapadi ondan sonra ve oynamadi. Sahada itici tavirlar sergiledi, kocu sallamadi. Kendisine sosyal medyada medenice tepki gosteren bazi taraftarlara kufurle yanit verdi, hangi oyuncu sene ortasi kulup yollari ayrimak istese tazminatsiz ayriliyor? Parayi almaya gelince cok profesyonel ama ahlakiyla sozlesme sartlarini yerine getirme hususunda ayak diretmece.

Isin daha da kotu tarafi tam 4 tane kisa alan takimin hala Ekim sonu guard aramasi ve “Dunyadaki tum oyunculari bilen” GM’in kimse tarafindan istenmeyen, ust seviyeden dusen, kotu ayrilmis eski oyuncusunda careyi aramasi.

Simdi 1 er ay arayla, hedeflerden uzaklastikca ilk Yeboah gider, pivot gelir. Sonra Halilovic gider, 3 numara gelir. Hicbir gercekci hedef kalmaz. Para cercop edilir. GM seneye yeni bir kocla hedefimizin BCL’de final oldugunu aciklar. Super Mario oyunu gibi sube. Alan memnun, satan memnun.
 
Son düzenleme:

Çağlar Torun'un dediğine göre Bost, Mitrovic tarafından özellikle istenmiş. Daha evvel forumda Bost ile Mitrovic'in arasının limoni olduğunu okumustum. çok ilginç. bunun dışında eğer yeni bir koç arayışı varsa Bost neden alınmış anlamadım. Efes maçı zaten maglubiyet, pazartesi hoca ile yolları ayırır en geç Perşembe günü yeni hocayi getirir hafta sonuna da yeni hocayla çıkarsin. o maçın akabindeki haftaya da transfer yetiştirirsin. 30 saniyede planlama örneği yazdım şuraya, yöneticiler dusunemiyor mu bunu?
 
Bost’un geçen sezon giderayak yaptıkları hafızalarımızda tazeliğini korurken, “iyi performans gösterirse unutulur” hipotezi benim açından geçerli bir şey değil. O kadar geniş mezhepli taraftarların aksine karaktere daha fazla önem verenlerdenim. Öbür türlü eleştirdiğimiz takımlardan pek bir farkımız kalmıyor.
 
Mitrovic’in isteği olmasa acaba kimi alacaktık bak şu işe sen ya :)
Abi Bost transferini de koça kitlemeye calisiyorlar anladığım kadarıyla. bazı hesaplar bost olmazsa b planı hazır demiş. b planı hazırsa beklesene mitrovic gitsin öyle yap ne yapacaksan, belki yeni gelen koç b planını daha çok isteyecek, oyununa daha çok uyacak? hoş ben b planı olduğunu da sanmıyorum da işte varsayım üzerine konuşmaca.
 
Koçlar oyuncu istemeyebilir tabi de özel istek ile özel olmayan isteğin farkı nedir ya da neye göre "koçun isteği" neye göre "koçun özel isteği " oluyor bilgisi olan var mı ?
 
Maç sonu yorumuna denk geldim,Aliağa 20 sayıdan gelip Tofas'i uzatmada yenerken maçı çeviren adam M.Ağva imiş, 18 dk oynayıp büyük katkı vermiş.Bizim maçta da iyiydi, sanırım bir kaç ayda basketbolu öğrenmiş .
 
Abi Bost transferini de koça kitlemeye calisiyorlar anladığım kadarıyla. bazı hesaplar bost olmazsa b planı hazır demiş. b planı hazırsa beklesene mitrovic gitsin öyle yap ne yapacaksan, belki yeni gelen koç b planını daha çok isteyecek, oyununa daha çok uyacak? hoş ben b planı olduğunu da sanmıyorum da işte varsayım üzerine konuşmaca.


https://www.resimupload.org/r/7D9PZa

Bunu boşuna yazmadım diyim sen anla :)
 
50 tane kısa oyuncunun olup, 0 pivot oyuncun olmasına rağmen gidip düşmanca ayrıldığın GUARD oyuncusunu takıma getirmek... Kime neyi anlatacaksın ki bu saatten sonra. Rahatça çöpe atabiliyorlar sezonu kağıt gibi buruşturup.
 
Şaka gibi kulübüz gerçekten.. Futbolda Gomis para için gitti, Gomis'in yerini Gomis'le doldurduk.. Şimdi Dee Bost gözümüzün önünde takımı SATTI! TAKIMI SABOTE ETTİ!! POTAYA BAKMADI GİTMEK İÇİN!! Yine Dee Bost'un boşluğunu Dee Bost ile doldurduk.. Söylenecek, yazılacak çok şey varda... Dua etsinler armaya olan aşkımıza... Sevgimiz bazı şeylerin önüne geçiyor....
 
sorun yatirim degil. Sorun bütcenin daha iyi kullanilmasi.
Bütce 3 Milyon Euro olsun yükselmesin yatirim yapilmasin ama bütce cok daha iyi kullanilabilir.
Kadro planlamasi kötü yapiliyor.

Bir scout ekibi varmi yokmu belli degil.

3 milyon euro harcayıp iyi bir kadro kurdun ve şampiyon oldun. Muhtemelen gene zarar edeceksin 😃

Bu adamların hepsinin şirketi var. Romantik duygularla Yenilmez Armada söylemlerine bakmayın hepsinin birinci amacı kar elde etmek. Sektörde de bu şekilde var oluyorlar.

Taraftarın futbol endeksli diğer branşlar üvey durumda. Taraftarın zorlamıyor, başarıların para getirmiyor vs vs uzun uzun yazmak istemiyorum ama bu nedenlerle branşlara yatırım yapmamayı anlayabiliyorum.
 

Üst