2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Ben Caglar’i sahsen tanimiyorum ama buradan hepimiz biliyoruz az cok. Kimsenin suyuna giden, satilik kalemi olan biri oldugunu asla dusunmuyorum Caglar’in. Neyse onu soyler, elestirir.
Ben de yıllardır takip ederim Çağlar Torunu, ihtimal bile vermiyorum böyle bir olayın için de olduğuna. Maalesef işler kötü gidince hep birilerini taraftarın önüne atıyorlar
 
Selamlar arkadaşlar,
Doğru başlığamı yazıyorum bilmiyorum ama birşey paylaşmak istiyorum.Az önce Galatasaray basketbol instagram hesabı bir paylaşım yaptı kadın basketbol takımı Romanya deplasmanında ve Romanya konsolosu ziyarete gelmiş takımı ve kendisine futbol takımının forması hediye edilmiş bana çok saçma geldi kadın basketbol takımının imzalı forması verilse çok şık olurdu zihinlerde basketbola değer verilmiyor ordaki sporculara bence büyük bir ayıp Galatasarayın önde gelenleri şu forumu okusa Galatasaray taraftarının bu şubeye ne kadar önem verdiğini görürler ve Galatasaray basketbolu hak ettiği değeri görmeli tabi önce zihinlerde devrim lazım herhalde...çok teşekkürler bütün foruma..
 
Abi acaba bugun Oktay hoca basketbola geri donse yine 5 numaraya andric-savovic ayarı topçular mi çeker yoksa değişime ayak mi uydurur, çok merak ettiğim şeylerden birisi. keşke hocayı bir dönem daha bizde olmasa bile herhangi bir takımda izleyebilsek.
Andric tipi mobil, ayakları hızlı pivotu bulsak da getirsek… Üstelik atletizmi de gayet iyiydi. Kirilenko’yu posterlemek herkesin harcı değildir.

Mazi, kalbimde yaradır.
 
Andric Halilovic 'e benziyordu stil olarak, Halilovic daha tecrübeli bilerek oynuyor, Andric'in artı olarak 2.10 civarı olduğunu eklemek lazım. İkisinin de ayak hızı potaya devrilme, ikili oyun becerisi iyi.

Turk takımları avrupada başarılı olduğunda takım kimyası ile birlikte kalitelerinin rakiplerinin üstünde olduğunu unutmamak gerek. 2016 'da eurocup şampiyonu olan takımımız, Eurochallange alan Beşiktaş kadrosu, Eurocup şampiyonu Daçka kadrosu, Fenerbahçe ve Efes'in kupa kazanan kadrosu, final oynayan Bursaspor, şampiyon Bahçeşehir, yarı final oynayan Cüneyt Erden Hüseyin Beşok Cenk Akyol Gaines Hite Dee Brown Owens'li 2007 takımımız.

Kimya ilk şart, kimyası oturmayip sadece kadro kalitesiyle çok başarılı olmuş bir Türk takımı hatırlamıyorum. Kimyası oturup kadro kalitesi sınırlı takımlarımız oldu bir yerde elendiler. Aynı şekilde Hayes Harrison Auguste Whittington Purcell 'i kadro gibi sadece kalitesi olan takimlarimiz da iş yapmadı takım olamayınca.

Velhasıl dünkü maçta ilk kez derli toplu roller net şekilde oynadık. Ama kalitemiz ve zayıf noktalar ile BCL 'de final four gelir mi bugün için zor gibi.

Bu kadronun kurulma amacı BCL 'de en kötü final four yapmak.
 
Turgay Zeytingöz nbaden kesilen avrupada oynamamış oyuncu riskine girmiyor.
Bütçe belli, uyacak oyuncular varken gereksiz beklendi gecen sezon, Floyd iyileşecek diye 5 yerine AEK istatistiği iyi ama kapasitesi belli ve takımın eksiğini kapatamayacak profildeki 3/4 Hummer alındı. Şanssızlık sakatlıklar etkili oldu geçen sezon ama doğru zamanda doğru oyuncular alınmadı.
Evimizde Paok 'a kaybederek grup 1. şansımızı oldukça azalttık. Play in aşamasını her türlü geçeriz sinyali veren bir takım oluşmalı o tarihe kadar.
 
Bizim bütçemiz için 250k hiç de az bir para değil. Hele ki Halilovic gibi yıllardır Fransa'dan çıkmamış ve orta sıra takımlarında yer almış bir oyuncu için gayet de yüksek bir ücret. Halilovic transferi bütçe kalsın diye yapıldı demek hakikaten gülünç. Madem bütçe kalsın diye transfer yapılıyor kolej veya G-ligden alırsın 150k civarına bir genç sana iyi bütçe kalır. Avrupa'nın farklı liglerinde 250k alan pek çok atlet oyuncu bulabilirdik. Hoca ve GM'in saçma sapan tercihini bazı kılıflara oturtup doğruymuş gibi göstermeyi bırakalım lütfen. İyi forumlar...
 
Gm, koç ve Dee Bost dahil yabancı oyuncuların hepsinin gitmesi gerekiyor. Sadece takım değil şubenin kimyası bozuk. Bu yapı devam ettiği sürece her sezon çöp olur. Bu hafta reaksiyon verilmezse bu sezonda çöpe gitti demektir Galatasaray basketbolunu seven hepimize geçmiş olsun, umarım biz de güzel günler görürüz.
 
D.Bost-C.Walden-Buğrahan T.
J.Radebaugh-İsmet A.
Göksenin-A.Yeboah-Muhaymin
J.Martin-Sadık Emir K.
Halilovic-Samet G.
Şimdi bu kadro ucuz bir kadro değil, kağıt üzerinde zayıfta bir kadro değil; sene başında savunma ağırlıklı diyorduk o da değil oynanan oyunlardan anlaşılan o zaman dengesiz bir kadro olduğu ortaya çıkıyor gözüküyor. Coaching olarak ta beklentileri alamayınca yine değişik bir sezon bekliyor bizi, çözüm Mitrovici yollamak mı derseniz yerine gelene bağlı biraz da derim.
 

Üst