2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

D.Bost-C.Walden-Buğrahan T.
J.Radebaugh-İsmet A.
Göksenin-A.Yeboah-Muhaymin
J.Martin-Sadık Emir K.
Halilovic-Samet G.
Şimdi bu kadro ucuz bir kadro değil, kağıt üzerinde zayıfta bir kadro değil; sene başında savunma ağırlıklı diyorduk o da değil oynanan oyunlardan anlaşılan o zaman dengesiz bir kadro olduğu ortaya çıkıyor gözüküyor. Coaching olarak ta beklentileri alamayınca yine değişik bir sezon bekliyor bizi, çözüm Mitrovici yollamak mı derseniz yerine gelene bağlı biraz da derim.
Sunlarin arasinda PG yazacagim tek adam Ismet :) onu da 2`ye yazmisiz :)
 
Daha önce de söyledim takım oyun kurucusu kadar oynar. Bizim oyun kurucumuz Walden
Net bir oyun kurucu değil, sorumluluk alan biri değil. Şutu ile can yakan biri değil. Savunma da sert değil.
Her şey den az az var. İkiye çekilince ne olur. Daha verimli olur mu? Ne kadar katkı verir hepsi soru işareti.
Bost - Walden -Yeboah (J.Radebaugh) - Martin - Halilovic olacak gibi yabancı rotasyonu.
Yine dönüp dolaşıp Bost un eline bakacağız
 
Clyburn bitmis bir basketbolcu tek keskin yonu olan drive ve atletikligi bitmis. Efes`in basarisizliginin net nedeni su an o.

Kotu basketbolcu mu hayir ama o parayi hakediyor mu etmez..
 
Haram dimi atlet uzun almak ? Adamların vasat kısaları bile rahat rahat ribaunt çekip fink atıyor pota altımızda. Bizim uzun(!) oyuncular korkuluk gibi duruyor boyalı alanda zıplamaktan aciz.
 
Kapatın şubeyi valla her sene her maçın bir saniyesini bile kaçırmıyorum artık yoruldum her maç sonu gözlerimin dolmasından bıktım bu sene daha da maç izlememeye karar verdim geride kalan yarışmacılara başarılar kendinize iyi bakın...
 
Takımı kuran Turgay Bey Buğrahan gibi güven aralığı oynak bir oyuncuya guvenmemeliydi bu kadar. İsmet çok daha güvenilir henüz kendini gosteremese de. Buğrahan yerine Erten Gazi olsaydı Radebaugh yerine gerçek skorer bir sg alırdık muhtemelen.

Takımın en verimli yabancıları Halilovic ve Yeboah.
 
Transfer döneminden beri "performansı düşüşte olan oyuncuyu sırf Euroleague etiketine bakarak almayın" diye kendimi parçaladım. Biz gittik Euroleague'in en kötü takımlarında havlucu olan Walden'ı ve Radebaugh'u aldık. Üstüne Halilovic rezaletinden dolayı Jarell Martin tarzı bir uzuna muhtaç kaldık diye gittik Martin'e de 500 bin dolar bayıldık. Üstün zekalı (!) koçumuz Mitrovic Göksenin'e daha çok süre vermek istiyor diye gittik Yeboah kazmasını da aldık. Takımı topu yönlendirecek kısa olmadan kurdular diye gidip yüzsüzce Dee Bost'u geri getirdiler.

Yerli kadrosunu iyi kurunca bir şey olacağını sanan Mitrovic-Zeytingöz 2'lisini 6 Kasım 2023'e geçmeden kovmak lazım. Biz hayır kurumu falan değiliz, aç doyurmuyoruz.
 
Koçu da yönetimi de eleştiririm ama her 5 dk. ortalama süre almış oyuncuyu EL oyuncusu, doğru transfer diye kabul edince böyle oluyor. Bu mantıkla bakıldığında Buğrahan ve Göksenin de EL oyuncuları. Hem de öyle 3-5 dakika başkası dinlensin diye giren cinsten de değil!

Yeboah'ın aldığı 140 bin bile gayet ciddi bir para. Radebough, Bost, Walden, Halilovic... Bunların hangisine bugün 250-300 bin verirsin? Samet'in oyuna giremediği bir kadroda bunların oluşu, gelene gidene yeniliyor oluşumuz... Sorun bütçe değil, oyuncu seçimleri. Ne Halilovic 250 binlik ne de Yeboah 140 binlik oyuncular. Diğerleri de gayet vasat oyuncular. Bilmem kaç tane rol oyuncusu alıp inisiyatif alan oyuncu bulamayınca da çaptan düşmüş 34 yaşındaki Bost'u getirmek bir şey çözmüyor.

Koç, GM ve tüm yabancıların değişmesi halinde iki cephede de var olabileceğimize inanıyorum. Risk almak lazım. Seneler önce onca kez Higgins yazdım sonunda adamı Gaziantep almıştı. Sezon bitince yine yazdım, buradaki arkadaşlar savunması zayıf filan derken CSKA aldı adamı ve çok da güzel oynadı. Lübnan-Çin arası gidip gelirken 2-3 sene boyunca Hassan Whiteside yazdım. Daha da yazdık Jaiteh filan ama gelenler hep fiyasko oldu. Şimdi de bakıyorum hani takımda heyecanlandıran bir oyuncu yok.
 

Üst