Şu ana kadar gözüken yerli rotasyonunu geçen seneki gibi neredeyse boş geçmek yerine mümkün olduğu kadar üst seviye tutup yabancıları üstüne ekleme yapacağız gibi duruyor. Futboldaki sponsorluk durumuna göre Nef basketbola daha fazla yatırım yaparsa orada da hatırı sayılır hamleler yapılır gibi duruyor ama resmi olarak açıklamalar yapılmadan ümitlenmemek lazım.
Yerli rotasyonuna önem verilmesini ve en az 2 senelik sözleşmeler yapılmasını doğru buluyorum. Çünkü bu formülde bu sene nasıl geçerse geçsin (asla kötü geçmemesi lazım) bir sonraki seneye belirli bir seviyeden başlamış oluyorsun. Sıfırdan kadro kurmak yerine en azından yerli konusunda kısa süreli de olsa istikrar sağlamak daha doğru ve böylece kümülatif olarak ilerleme de kaydedebiliriz.
Bir de Erden Timur ve Turgay Zeytingöz eleştirileri ile alakalı yakınanlar var ,onlara da saygı duymakla beraber bu eleştirilerin mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray'da amatör branşlar şu anda öyle bir konumda ki eğer bu branşları takip edip eleştirecek, kamuoyu oluşturacak birileri olmazsa bu branşlar birkaç sene içerisinde kapatılır. Kaldı ki geçtiğimiz sene yaşananlar düşünülürse özellikle Turgay Zeytingöz'ün eleştirilmesi gayet doğal. Erden Timur da bir söz verip tutamadıysa (3 sene sonunda EL) eleştirilebilir. Ancak Erden Timur'un bence haklı mazeretleri var. O noktada da yönetim kurulundaki diğer üyelerin yüksek perdeden eleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Metin Öztürk başkan adayı iken her branş için sponsorumuz hazır diyordu mesela, Tunç Holding ve Nef dışında dişe dokunur ekstra bir sponsorluk anlaşması daha göremedik.