2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bu takımın sezon ortası hocası gönderilmez ve takıma gerekli takviyeler de yapılmazsa 2 kez köşesinden döndüğü küme düşmeyi bu sefer yaşar. Bu sözlerimi daha gelecek 2-3 yabancı oyuncu belli değilken söylüyorum. Çünkü alınan 3'lü(Yeboah-Halilovic-Radebaugh) çok kötü.

Bir sözüm de Kerem (Abi) Övet'e, abi dün bizi o kadar hypeladın kim söylense "daha iyilerle ilgileniyoruz" dedin bu muydu daha iyiler? Zaten biz sezonu başlamadan kafada bitirmiştik, dün azıcık umut oldun "belki kısalarımız çok iyi olur" dedik ama 24 saat geçmeden gene hüsrana uğradık.

Özellikle bize karşı oynadığı maçlarda Radebaugh’u çok beğenmiştim. Geçen sene Valencia’da iyi bir sezon geçirmemiş olabilir ama bizde kendini bulabilecek doğru bir profil.

Geçen transfer döneminin gözlerindendi bu oyuncu epey de beğeni vardı diye hatırlıyorum burada yoktu ise Twitter'dan hatırlıyorum demek sezon bittikten kısa süre sonra Tenerife ile anlaştı ama anlaşmada ufak bir buy-out ile EL çıkışı vardı Tenerife hiç oynatmadan para kazanmışti oyuncudan.

xx1xx - Egetan
Radebaugh - Buğrahan - İsmet
Muhayim - Yeboah - Göksenin
Sadık - Samet
Haliloviç -Mahir - xx2xx

Samet gelirse bu tarz bir durum ile karşılaşacağız, şuan 3 numara ölü yaratamaz, 5 numara için yorum bile yapılamaz, 4 numaralar hücumları fena değil savunma sıkıntı, kaldık guardlara onlar yaratmadığı sürece 3-4-5 bir şey üretemez, kaldı ki guardlarda sadece kendine oynayan kendi şutu olan, oynatmayı çok düşünmeyen, mevcutların hepsi 2 numara kökenli, ne oynayacağız bilmiyorum ama şurası net, takım organize edebilecek saf yaratıcı PG şart ! Kaldı ki prime Arroyo gelse bile nafile takım hayal kurdurmuyor maalesef, Radebaugh'a gelecek olursak net konuşuyorum VASAT oyuncu, ekstra yazmayan bir oyuncu vereceği belli ve çıtası yüksek filan değil, hakkımızda hayırlısı olsun, gerçekten koça yakıştıramadım bu hamleleri, konuşulan bütçelerle alınan isimler alakasız resmen rezalet ! Sene ortasında adamda bulamayız iyi, inşallah Samet'i çözeriz de bir tık daha rahat hareket ederiz.

Yani istek listemde üst sıralarda olmazdı ama fena iş değil yine diğerlerine nazaran.
Furkan oyuncu ismi vermeden Radebaugh’un oldugunu da farz edersek; geri kalan oyuncular icin nasil bir plan oldugu konusunda bilgilendirme yapar misin ?
1 guard, bir 3.5-4 numara ve bir 5 numara kesin olmali diye dusunuyorum. Su 2 sacma transfer ile nasil bagladik su organizasyonu cildirmamak elde degil.

Son düzenleme:
Tek başına baktığımızda mantıklı potansiyel bir hamle olarak görülüyor ama denkleme Halilovic-Yeboah girdiğinde takımın net bir skor eksiği olacağı gözüküyor. Bu takıma yönetecek ve Halilovic'i kullanacak oyuncu almaya kalksan aynı zamanda skorer olacak da desen öyle bir profil Euroleague'de bile yok. Maalesef geçen sene yapılan yanlış yine yapılıyor. Baştan yapılan hamlelerle takımın tavanı kısıtlanıyor ve etrafımızda dönüp duruyoruz. Yine kurtarıcı gözüyle bakılacak kurtarıcı olmayan bir oyuncu.

Y
Geçen transfer döneminin gözlerindendi bu oyuncu epey de beğeni vardı diye hatırlıyorum burada yoktu ise Twitter'dan hatırlıyorum demek sezon bittikten kısa süre sonra Tenerife ile anlaştı ama anlaşmada ufak bir buy-out ile EL çıkışı vardı Tenerife hiç oynatmadan para kazanmışti oyuncudan.

Yani Valencia’da iyi istatistikler yapamadı diye burun kıvrılıyor ama bu durumun temelinde Euroleague’den transferler yapılacak sözünün oluşturduğu beklenti geliyor.

D.Thompson’ın, K.Pangos’un geleceği gibi bir izlenime kapılınmış herhalde. Euroelague takımları bile iyi kısa bulmakta zorlanıyor, o seviyelerde iyi oynayan oyuncular bize düşer mi sizce?

Zaten kastedilen Euroleague’de 15-20 dakika düzenli süre bulanilen oyunculardı ki dün K.Övet’in verdiği isimler de buna uyuyor

Furkan oyuncu ismi vermeden Radebough’un oldugunu da farz edersek; geri kalan oyuncular icin nasil bir plan oldugu konusunda bilgilendirme yapar misin ?
1 guard, bir 3.5-4 numara ve bir 5 numara kesin olmali diye dusunuyorum. Su 2 sacma transfer ile nasil bagladik su organizasyonu cildirmamak elde degil.

Abi 6 yabancı yapılacağı varsayılırsa 1 kısa ve 2 uzun alacağız gibi ya da o pozisyonda 1 yerliye gidip 2 kısa alacağız ki zaten Buğrahan ve İsmet varken orası iyice kalabalık. Yani yapı baştan çorbaya döndü. Ben hayatımda 6. yabancısını 3 numara yapan bir takım gördüm bugüne kadar o da bu takım. Bakılan oyuncuların profilleri kendi skorunu üretebilen (hatta biri Telekom'a gitti Tyrone Wallace), 1 ilgilendiğimiz kısa geçen sene sanırım Almanya'daydı o da bu tarzda lider olmayan skorer oyuncu. Yani bu denkleme Grant koysan oyun kurulumu bağlamında takım Buğrahan'ın eline bakacak.

4 numara için bir oyuncunun ismi geçiyordu onu da söylemiştim şut atan, blok yapabilen, ayakları çok hareketli olmayan bir oyuncu. Yani kafamda parçalar bir türlü birleşmiyor. Bu ligin panzehiri atlet uzunken takımda 1 tane bile atletik oyuncu olmamasını ben anlayamıyorum

Burada butun sezon ballandira ballandira anlattigimiz Jerian Grant’in Telekom’a gelmeden once Euroleague takimi olan Milano’da gecirdigi sezondaki istatistiklerine bir bakin derim.Euroleague oyuncusu alacagiz derken Micic,Baldwin,Napier,Punter falan beklemiyordunuz herhalde :) Bize dusecek Eurolague topcusu budur.O da gayet iyi oyuncu yani.Ludwigsburg’da oynarken bizim meshur 21/22 takimini parkeye gommustu bu arkadas :)

Tek başına baktığımızda mantıklı potansiyel bir hamle olarak görülüyor ama denkleme Halilovic-Yeboah girdiğinde takımın net bir skor eksiği olacağı gözüküyor. Bu takıma yönetecek ve Halilovic'i kullanacak oyuncu almaya kalksan aynı zamanda skorer olacak da desen öyle bir profil Euroleague'de bile yok. Maalesef geçen sene yapılan yanlış yine yapılıyor. Baştan yapılan hamlelerle takımın tavanı kısıtlanıyor ve etrafımızda dönüp duruyoruz. Yine kurtarıcı gözüyle bakılacak kurtarıcı olmayan bir oyuncu.

Bence Halilovic transferinde de Buğrahan’ın ikili oyun meziyetine güvenilmiş. Geçen sene Zeytingöz’ün “Buğrahan’ı alsaydık 2 yabancı kısa alacaktık” dediğini hatırlıyorum.

Bu sene kurulan kadroda bu söylemi destekliyor. Zeytingöz baya baya Buğrahan’ı baş rol gibi düşünüp üzerine kadro yapıyor. İsmet de Buğrahan’ın back upı.

Olması gerkense kaliteli bir yabancı guard alıp İsmet veya Buğrahan’dan birini transfer ederek yabancının backupı yapmamızdı

Bence Halilovic transferinde de Buğrahan’ın ikili oyun meziyetine güvenilmiş. Geçen sene Zeytingöz’ün “Buğrahan’ı alsaydık 2 yabancı kısa alacaktık” dediğini hatırlıyorum.

Bu sene kurulan kadroda bu söylemi destekliyor. Zeytingöz baya baya Buğrahan’ı baş rol gibi düşünüp üzerine kadro yapıyor. İsmet de Buğrahan’ın back upı.

Olması gerkense kaliteli bir yabancı guard alıp İsmet veya Buğrahan’dan birini transfer ederek yabancının backupı yapmamızdı

Evet o yüzden ikisinin aynı anda alınması hoşuma gitmemişti. Bireysel olarak ikisi de sevdiğim oyuncular ama orayı daha orta bir profille geçebilirdik. Ya da onlara güvenip uzun rotasyonunu 3 yabancıdan oluşturacağız. Bu sefer BCL için 3. kısayı almamız gerekiyordu ama biz gidip Yeboah aldık. Nereden baksan elinde kalıyor yani.

Ben de bu arada Euroleague istatistiklerini baz almıyorum. Ama problem şurda Jerian Grant zaten lider karakterli bir oyuncuydu. Çok baskın olacağı belli olan bir organizasyonda kendini gösterdi. Radebaugh böyle bir oyuncu mu bence değil. Ama yanına Grant alırsak bi nebze halletmiş oluruz orayı.

Almanya sezonu sonraki scout raporunu inceledim şimdi. Skorer combo guard olarak tanımlanmış. kötü bir şutör değil ama özellikle catch and shoot anlamında iyi denilmiş. Dribling üzeri üçlükleri çok iyi değil diyor. Pas dağıtımını iyi yapıyor ve iyi bir karar verici diyor. Hücum anlamında oyuncuyu sahada bir çok şeyi yapabilen ama hiçbir şeyi elit seviyede yapamayan bir oyuncu olarak tanımlamış. Çok fazla top kullanmadan skor yapabilen bir oyuncu benim de gördüğüm kadarıyla. iyi bir ball handler. Savunma anlamında da genelde iyi şeyler söylenmiş kendisiyle ilgili. Defans anlamında iyi bir oyuncu anladığım kadarıyla.

Yani iyi bir oyuncu ama çok da fark yaratabilecek bir profil gibi durmuyor. Dahası kadro mühendisliği pek iyi yapılmıyor şu ana kadar.

Son düzenleme:
Burada Furkan'ın da söylediği gibi bir yol ayrımına giriyoruz alınmış olan 2 yabancının profilinden dolayı, Radebaugh üzerine 2 kısa-1 4 numaraya mı gidilecek,yoksa 1 kısa,1 4 ve 1 5'e mi? Samet'in alındığı senaryoda ben ilk seçeneği tercih ederim. Her iki senaryoda da bir şeyler kesinlikle eksik kalıyor ama, en azından sezon ortasında Yeboah'tan vazgeçip 1 uzun düşürme seçeneği daha mantıklı gibi.

Yabancı (Yönlendirici)-Buğrahan-Ege Tan
Radebough-İsmet
Yabancı (Kendi skorunu yaratabilecek)-Göksenin-Muhaymin-Yeboah (3-4 aya yollar ayrılır)
Yabancı-Sadık
Halilovic-Samet-Mahir

Sezona bu şekilde başladığmız zaman pota altı zayıf kalıyor ve kısa rotasyonu kalabalık gözüküyor ama dediğim gibi,eğer 1 kısa 2 uzun yabancı yaparsak bu sefer ya yaratıcıdan ya skorerden eksik kalacağız, sezon ortasında uzuna gitmek biraz daha mantıklı geliyor bana. İki ucu keskin değnek.

Radebough ile alakalı genelde yazılanlardan anladığım kadarıyla İsmet ve Buğrahan'ı tamamlayan bir profil olduğu. Bizim böyle bir oyuncuya ihtiyacımız vardı zaten. İsmet ya da Buğrahan'dan birisi alınmayıp başka türlü planlama yapılabilirdi ama alındığına göre onları tamamlayan bir profil de şarttı. Oyuncuyu düşük profil olarak görenler var ama biz Euroleague'de çok iyi oynayan oyuncu alamayız zaten. Dünkü yayından sonra beklentiler biraz artmıştı ama ben profil olarak doğru oyuncuya gidildiğini düşünüyorum. En azından 1-2 pozisyonu uyumlu oluşuyor gibi, bir tane de oyun kurabilen oyuncu alırsak orayı fena geçmemiş olacağız.

Radebaugh çok çok iyi bi hamle beyler, zaten geçen seneyi kötü geçirmese Türkiye’ye gelmez devam ederdi Euroleagude.

Markoisviliyi hatırlarsınız aynı o ayarda basketçi.