2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bu takım skor sıkıntısı çekecek gibi duruyor şu anki planlamayla 4 numaraya israilden Tyler Bey'i getirsinler de biraz skor potansiyelini artıralım takımın.
3.5 aslında Tyler Bey. 4 te İsrail liginde iş yapsa da bizim ligimizde temas fazla zorlanır. Skorer 3.5 olarak olabilir. Darius Days ve Tyler Bey takip ettiğim oyunculardı. 3.5 için de bazı cekincelerim olurdu. Bu arada İsrail Liginde kalite seviyesi geçmis yıllara göre her sene düşüyor.

Yeboah kalsa bile 6.yabancı olur ve ilk gözden çıkarılacak isim. Ancak 5 yabancılı temel rotasyonu oturmakta da zorlanacağız gibi duruyor.

Samet'i almak tek başına düşününce güzel de Buğrahan+İsmet+Samet yapıp üzerine Yeboah, Halilovic çekmek saçmalık yerlerden birini alma doğru düzgün yabancı all ya da Dackanin aldığı pivotla Usheri al (veya bunları muadili potansiyeli olan birilerini al benim işim bu değil bilmiyorum ama mutlaka birçok oyuncu vardır bu işten ekmek yiyenler bilmek zorunda)

Halilovic'in yapıp Samet'in yapamadığı ne var çok merak ediyorum, Samet'in Halilovic'e göre artısı ise şutu var. Tahminim Samet gelirse Halilovic'ten daha iyi performans verir.

Hem ligde hem Avrupada yabancın kadar konuşursun. Halilovic Yeboah gibi 2.lig oyuncularını kompanse edebilmek için 4 a+ oyuncu lazımdı söylenenlere göre ilk gelen Radebaugh oldu ki o da taşıyıcı sürükleyici bir isim değil iyi bir kadroda iş yapabilecek tamamlayıcı olabilecek bir yan parça. Güzel yerli rotasyonu şu Halilovic Yeboah ikilisi geldiği anda zayi olacak,en azından Yeboah olmasın diğeri 6. yabancı falan der avuturuz kendimizi

Şu yerli rotasyonu Efes ya da Fb'de olsa sırıtmaz. Ama gel gör ki yerli rotasyonumuzla yabancı rotasyonumuz maç yapsa maçı yerliler kazanacak gibi bir gidişat var.

Şu planlama inanılmaz gerçekten. Muhtemelen 4 numaraya da Sadık'ın ayağın basmayacak birisi gelir. En güçlü 5'imiz:

Buğrahan-Radebaugh-X-Sadık-Samet olacak sanırım

Yerli rotasyonunu bu kadar kalabalıklaştırmayı doğru bulmuyorum. Bu oyun 11-12 oyuncu ile oynanmıyor maalesef eğer bir İspanyol ya da Litvanya takımı değilsen ki onlar da yavaş yavaş daraltıyor rotasyonlarını. 4 yabancının her rekabetçi maçta 30+ oynayacağını düşündüğümüzde Halilovic dışında dengeli bir süre dağıtacak bir durum olmuyor. Samet son 1-2 yılı iyi geçirdi. Buradan bakınca iyi hamle olarak gözüküyor tabi. Bazı rotasyonlarda yerli oyuncularımız yabancılardan baskın ki yine kaliteyi yabancılar belirleyecek bir noktadan sonra.

Bu arada belirteyim, yazdığım Samet özelinde değil. Samet zaten oranın 2. oyuncusu olacağı için gerekli durumda. Misal takımda buy-out ödenen tek oyuncu takımın 12. oyuncusu olan Muhaymin. Öyle garip bir durum :)

Son düzenleme:
Ligin bana göre en iyi yerli kadrosu bizde oldu . Doğru yabancı şeçimleriyle şampiyonluk hayal olmaz . Yeboah ve Halilovic transferlerinin tek iyi yönü yabancı olmaları ve kısa zamanda ne oldukları anlaşılıp geri yollanacak olmaları. Bu kadar iyi yerli oyuncumuz varken umarım bir senelikte olsa bütçe artırırlar ve kaliteli 5 tane her pozisyon için yabancı alırlar.

Yazacağımı Furkan yazmış. Arkadaş koç değişir yabancı değişir direktör değişir yerel rekabette bence avrupanin en rekabetçi ligiyiz.

Elimizde Samet Buğrahan İsmet Göksenin gibi bir iskelet var ve en geç bir yıl sonra ayrılacak olan Sadık. Bunu yakalarsan iyi seçilmiş 300bin dolarlık 5 yabancı ve iyi bir oyun kurgusuyla ligde avrupada başa bile oynarsın.

Yerli rotasyonunu kusursuz kurmamizin yaninda bence anlastigimiz butun yerlilerle iki yillik sozlesme yapilmasi daha da sevindirici.Yabanci transferleri tamamlandiginda transfer sezonunu ve kadromuzu butun halinde degerlendiririz ama yerli transferi ozelinde bence kusursuz is cikardik.

Herhalde ben de dahil buradaki kimse Sadik’i bile kadromuzda tutmamiza ihtimal vermezken Sadik’in ustune Ismet,Bugrahan ve Samet eklememiz oldukca sasirtici ve mukemmel bir olay oldu.

Iki yillik yapilan sozlesmeler sayesinde kadromuzdaki en az 3 tane ust duzey yerli olan Bugrahan,Ismet ve Samet’i gelecek sezon icin de kadromuzda tutarak baslamak Gs Basketbol Tarihi’nde gorulmemis bir olaydir.Cogu konuda elestirdigimiz gibi bu konuda haklarini vermemiz gerekir diye dusunuyorum.

Yeboah ve Halilovici almak zorunda kalmıyorsan geniş kadro iyi olabilir.Samet varken Halilovic ve Goksenin Muhaymin üzerin son aldığımız guadd varken Yeboah kalite dışında oyuncu tipi olarak da oldukça saçma kaldılar sanki.Hani Halilovicde bir yanılma payı olabilir de Yeboah gözümüzün önünde ıdi

Muhaymin'i keşke geçen sene aldıktan sonra Çekmece 'ye Manisa'ya vb kiraya verseydik. Bu çocuğun tbl sertligine (yunan ligi ve geldiği takım yumusakti) hata yapa yapa rahatça 15-20 dk alabileceği dar rotasyonlu bir takımda açılması gerekiyor.

Yeboah 6.yabancı olur. Altı üstü 150binlik kontratı var ki takım bulunup aradaki fark ödenir 50-70 bin dolara mal olur bize. Asıl sıkıntı bence Mitrovic. Turgay Zeytingöz 'ün Mitrovic'e Yeboah alınsın diye baskı yaptigini sanmiyorum hatta tersi olmuştur koç biraz dediğim dedik herhalde.