2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bir yerliye 500 bin dolar verip, yabancı oyuncuya para yok diyorsak, allah akıl fikir versin derim şubeye. Yani bildiğim kadarıyla aldığı rakam bu civarda ama bi soruşturayım tekrar ben o kadar aldığını bilmiyordum.
Ben ondan yırtınıyorum ya günlerdir. Şöyle yerli kadrosu oluşturuyorsan bütçen rahatlıkla 4leri görmeli diye.

Yerli piyasasının çıldırdığını herkes yazdı. Buna rağmen yabancı sınırı 5’te kaldı. Onuralp 17-18 milyon istiyordu sene başında. Samet’i de Bjk’nin elinden aldı bu arada

Yani ligin en iyi yerli rotasyonunu dizip yeboah ve halilovic almak ne demek inanın ben akla mantığa sigdiramiyorum, hiçbir mantıklı izahı yok. bir şekil yeboah 6. yabancı olacak diyip millete yedirsen bile halilovic tam bir felaket. bu ligde siyahi pivotlar fark yaratıyor abicim. yani artık farkina varın şunun ya daha ne olması lazım? zach auguste bile fark yaratıyordu ya ligde, lig boyle bir lig. hala beyaz ayakları yavaş pivotlara gidiyoruz, bide üstüne geçen yıl aldığı maaştan 80 dolar fazlasını teklif ediyoruz. yok ya akıl sağlığını koruman imkansız bu şubeyi takip ederken. çok çok acilinden halilovic yerine oyuncu çekilmeli en geç Ekim gibi falan. umarım Ekim ayı geç olmaz, ben de halilovic'ten lig başlamadan çıkacağımızı sanmıyorum maalesef. :/

İsmet- Yabancı -Ege Tan
Radebaugh-Buğrahan
Yeboah-Göksenin-Muhaymin
Sadık-Yabancı
Samet-Halilovic-Mahir gibi birsey oldu su anda; 2 yabancı gelir tahminim; coaching devreye girecektir siralamamizi belirlemekte ama normal sezonda 4-7.lik arasında kağıt üzerinde gözüken oluruz bu sezonda, lakin en azından Yeboah sezon icerisinde yeni ve kaliteli bir isimle değişirse daha üst sıralarda olabilir.

Neyse olumlu tarafından bakalim yerlide zayıf olunca sezon içinde toparlamak imkansız ama yabancı tarafı öyle değil
Tam öyle değil bence niye, şimdi Halilovic ve Yeboah takım bulabilir. Biz 250 verdik 150 ye takım bulur Halilovic. Yeboah 100 e bulur. 150-200 K mal olur bize. Sene ortası takım bulması çok daha zor.

Angola buldu ama Hummer'in bulması 2 ayı aldı.

Düzeni kurduktan sonra oyuncuyu ikna etmekte zorlaşır. Asıl sıkıntı Zeytingöz'den önce Mitrovic. Erden Timur yerinde olsam ikisine de bakmam profesyonel olmayacak ama müdahale ederdim. Sonuç itibariyle ikisi de ücretli çalışan. Bunu yazdığıma inanamıyorum ama onlarda Yeboah 'ı masaya getirmeyecekti. Halilovic'i alan çevresini ona göre dizer kaldı ki Halilovic'e göre niye takım olusturuyoruz, çok mu üst düzey ikamesi mi yok Luka Mitrovic değil Halilovic. Asıl ikamesi olmayan yerli oyuncular, yerli oyunculara göre yabancıları seçmemiz gerekiyor.

700k dolar bazında mıydı yoksa TL bazında olup 1 yıl öncesi dolar kuru ile 700k dolar mı ediyordu acaba
700 bin eski kontratiydı diye biliyorum sonra TL ye dönmüştür. TL ye dönmesi ve yüksek enflasyon kulüplerin işine geldi. 10m TL vardır ama fazlası değildir diye umuyorum uzun süreli de yaptık. Enflasyon farkı konsa bile genelde eriyor yine TL kontratları ortalama 3 yılda 300-400 bin dolara denk gelir kabaca.

Carsen Edwards ile ilgilendiğimizi söyledi bir fenerbahçeli arkadaşım, ne kadar doğru bilmiyorum, göreceğiz.
Carsen Edwards bence cok iyi bir oyuncu ama bize suanki planlamada uymaz, bize oyun kurucu ve skorer bir guard lazim.
Yerli transferlerine cok sevindim ve surelerine daha da cok sevindim. Yerli oyuncular bir takimin tavanini belirlemez ama 5 yabanci 1 yerliyle sampiyon olmak da cok zor. Efes en az katkiyi aldigi bu yil da bile 2 yerliden ( Larkin ve Furkan) iyi katkilar aldi. Gectigimiz yil Fenerbahce Metecan sayesinde sampiyon oldu. 5 tane kalburustu yabancin bile olsa; hicbir oyuncu 30-35 dakikadan sonra ayni performansi surekli sergileyemez. Ha yine de ben olsam Bugrahan veya Ismet’ten birini almazdim o da ayri.
Geldigimiz noktada; ben Mahir ve Yeboah’tan cikip, 1 numara, Grant, 4 numara ve 5 numara olmak uzere 4 transfer yapmamuz gerektigini dusunuyorum, Halilovic 6. Yabanci olur. Suan yapmasalar da; sene ici bu hamlelerin yapilacagina emin gibiyim. Yeboah iyi bile oynasa bizim istedigimiz adam degil, zaten ondan 2 tane hem de yerli olarak var elimizde.

Yabanci, Bugrahan, Ege Tan
Radebaugh, Ismet
Grant, Goksenin, Muhaymin
Yabanci, Sadik
Yabanci, Samet, Halilovic

Son düzenleme:
Halilovic-Samet’le çember altı helva olur. 6 yabancı olacaksa bile Halilovic ve Samet varken pivota gidilmez

Yapılacak tek şey 4 numarayı sert çekmek. M’Baye iyi olurdu. Bu saatten sonra Bentil şart oraya
Bentil uzak olsun EL de nasıl oynuyor aklım almıyor diyeceğim kimler kimler oynadı EL de. Tarık Black Bentil vs alacağıma Daçka Telekom gibi yarı scout yarı küçük takimlarin yükselen oyuncularına veririm ayni parayi.

Bentil uzak olsun EL de nasıl oynuyor aklım almıyor diyeceğim kimler kimler oynadı EL de. Tarık Black Bentil vs alacağıma Daçka Telekom gibi yarı scout yarı küçük takimlarin yükselen oyuncularına veririm ayni parayi.

Bentil'i Euroleague performansıyla değerlendirdiğinde kazma olduğunu düşünürsün ama Bahçeşehir de baya iş yapıyordu. Hem sert hem fena olmayan ceza şutu var, hem de post up yapabiliyor. Kısa savunması da iyi

Kağıt üstünde bu kadar potansiyelli bir yerli rotasyonu sanırım uzun yıllardır olmadı takımda. İlginç.
Hem pick&roll oynayabilen hem kendi skorunu yaratan kısa arıyorsak eğer uzaklara gitmeye hiç gerek yok. Melo’yu geri getirsinler. Kalın bir 4 numarayla birlikte çok da kötü olmaz rotasyon. Kısa beş kullanırken 5 oynayabilecek kalın bir 4 numara, üstelik şutu da olursa tadından yenmez.