2024-2025 Basketbol Süper Ligi

Manisa'nın yeni koçu ne kadar kafasız bir adam öyle.3.çeyrek sonunda 9 sayı öne geçtiği bölümde almaması gereken Fabian White'ı oyuna aldı ve geriye düştü.3 dakikalık bölümde oldu bu.Bir dahada oyuna almadı zaten,akılsızlığını farketti.

Yetmedi ilk uzatmada Chiozza'da ısrar etti çembere atak edebilecek Besson'ı kenarda tuttu.Yetmedi 2.uzatmada bu kez yine Chioza'yı oyunda tutup Saben Lee ritimsiz başladığı maçta iyi oynuyorken Lee'yi kenara aldı.5 sayı geriye düşüncede Chiozza-Lee değişikliği yapıyor.

Maç içerisinde Reed 4'lemiş üzerine atak edemiyorsun,üstüne adamdan 4 faullüyken 18 sayı yiyorsun.Orhun Ene 2.çeyrekte diskalifiye olmuş.Ne akılsız adamsın ya.

2 uzatma boşu boşuna mı oyuncular hırpalıyor kendisini.Echodas'ın olmadığı günde anlamlı bir galibiyet almak varken hemde.

Saben Lee'de son bölümde inanılmaz hatalar yaptı.Önce topu yerden almadı top kaybı yaptı,sonrasındada son hücum Manisadayken,5 sn kala el üstü üçlük deneyip,hızlı hücumda Reed'e basketi yedirdi.İlk 3 çeyrektede tamamen parkeye bırakıp durmuştu.Şımarıklığın bedelini böyle ödersin.

Bursaspor iyi niyetli fakat düz kalıyor çıta buraya yükseldiğinde. Karşıyaka'nın kas hafızası dahi yerel ligde hayli öne çıkıyor.

Oyunda 1 tane yerli oyuncu bulundurma zorunluluğunu kimse Merkezefendi'ye söylemedi mi ya ? Bundan haberi yokmuş gibi sezona hazırlanmışlar.Muhaymin şu an sakat sanırım,yolları ayırmışlardı.Ayberk sakatlandı.Adamlar Arca'yı oynatıyor,Arca çıkmak zorunda kalıncada Cook'u çıkarıp 5 numaraya İsmail'i atıyorlar.İsmail Karabilen pota altı için oyuna giriyor ama bundan haberi yok.Ruhani varlıkların pota altını korumasını bekliyor.Hücumdada habire İsmail'e topu atıp duruyorlar.Ya adama bomboş versen gölge görse boş smacı kaçırır.

Arca'yı çıkarman gerektiğinde 2 dakika vs Berke'yi oyuna al bari.Cook'u niye sürekli çıkarıyorsun ?

Hele bir ara Bleijenbergh-Hans-Cook üçü birlikte oyundaydı,Daçka üst üste 3 kez bomboş üçlük denedi.5 oyuncu birden pota altında gömülmüşlerdi.

Edit : Lomazs kim ya ? Ne gibi ayrıcalığı,ne gibi üstünlüğü var.Rezalet savunması olan,kafasına göre hücum eden adam.Adam maçın başından beri oyunda yok kenara almaya korkuyorsun.Bu kadar korkacak ne var ya ? Lomazs çok iyiymiş gibi Omarı Cooper'ıda yedi adam.Lomazs'a tek bir şey söyleyemiyor.Adam 1 adım önündeki adama switch bile yapmıyor,banane diyor.

Son düzenleme:
Tod tv'den ekran görüntüsü alınamıyor,o yüzden görüntü böyle.Şu pozisyonu izleyip nasıl basket geçerli diyorsunuz ya ? Harbiden bu kadar zor mu ya ? Şuna izleyip basket verilmesi ne kadar samimi ?

Manisa neden Ertuğ Tuzcukaya ile yolları ayırmıştı ki ? Ligde gelmeyen galibiyetlerse bayağı yanlış tercih olmuş.Ertuğ kalsaydı geçen hafta bence kazanırlardı.

Bu yeni koç takımdaki dengeleri tamamen bozdu bence.Yunus Emre-Chiozza-Saben Lee üçlüsünü birlikte oynatan koç neden Saben Lee-Besson ikilisini oynatmaktan bu kadar kaçınıyor ? Chiozza sana son 3 maçtır sadece zarar veriyor üstelik.

Manisalılarada bu takım müstehaktır.Ben küme düşmelerini istiyorum.Geçen sezonki takım play off yaptığı halde ve birkaç kez 20 sayı geriden gelip maç kazanırken yerden yere vuruluyordu,şimdi takım küme düşme adayı ve 0 tepki var.

Manisa neden Ertuğ Tuzcukaya ile yolları ayırmıştı ki ? Ligde gelmeyen galibiyetlerse bayağı yanlış tercih olmuş.Ertuğ kalsaydı geçen hafta bence kazanırlardı.

Bu yeni koç takımdaki dengeleri tamamen bozdu bence.Yunus Emre-Chiozza-Saben Lee üçlüsünü birlikte oynatan koç neden Saben Lee-Besson ikilisini oynatmaktan bu kadar kaçınıyor ? Chiozza sana son 3 maçtır sadece zarar veriyor üstelik.

Manisalılarada bu takım müstehaktır.Ben küme düşmelerini istiyorum.Geçen sezonki takım play off yaptığı halde ve birkaç kez 20 sayı geriden gelip maç kazanırken yerden yere vuruluyordu,şimdi takım küme düşme adayı ve 0 tepki var.
Butce geçen yıla göre 1/3 durumuna düştü ondan. Yeni gelen belediye başkanı maddiyati bahane edip yavaş yavaş oluşan basketbol kültürünün içine etti. Tepkisizlik bundan hep. Amatorden banko çıkacak futbol takımına dehşet yatırım akıyor 1-2 aydır olması gerekenden fazla düzeyde ama basket takımına gelince para yok. Umarım Manisaspor'dan daha kötü 2-3 takım daha çıkar da ligde kalırız. Memleket takımımın bu halde olması acayip üzüyor beni.

Butce geçen yıla göre 1/3 durumuna düştü ondan. Yeni gelen belediye başkanı maddiyati bahane edip yavaş yavaş oluşan basketbol kültürünün içine etti. Tepkisizlik bundan hep. Amatorden banko çıkacak futbol takımına dehşet yatırım akıyor 1-2 aydır olması gerekenden fazla düzeyde ama basket takımına gelince para yok. Umarım Manisaspor'dan daha kötü 2-3 takım daha çıkar da ligde kalırız. Memleket takımımın bu halde olması acayip üzüyor beni.

Bütçeye göre yinede iyi oyuncular var hocam.Saben Lee-Besson-Chiozza-Echodas.Koçun takım üzerindeki dengeyi kuramadığını düşünüyorum.O yüzden koç değişikliğini anlamıyorum.Galibiyet gelmediği için mi yoksa farklı sebepten mi oldu.Manisa basket eski başkanı özel şirkete bedavaya takımı sattılar demişti zaten.Tepki konusunda taraftara baktığımda ''biz bu halde olmayı haketmiyoruz'' yerine ''canınız sağolsun,mücadeleye devam'' düşüncesi var.Bu takım çok iyi sezon geçirirken her şeyi eleştiriliyordu.

Bu takım bu ligde kalmalıdır bile bir tepkidir.Bu hiç yok.

Beşiktaş 15 dakikada 5 numara sıkıntısından 40 sayı yedi.Devreye ise 56 sayı yiyerek gitti.Rezilliğin daniskası.Kısalar geçildiği anda bomboş 3-4 metre gidip smaç vurup duruyor Bursaspor.Ya da basit bir perde ile 3 metre fark atıp bomboş şut atıyorlar.Yani bir pozisyonda 3 oyuncu Bursaspor'lu oyuncunun karşısında kalıp sayı yedirdi.

Şube yönetimi,Bjk yönetimi aylardır hiç mi utanmıyorlar ? 1 tane pivot aylardır nasıl alamazsınız ?

Kerem Konan'da geçen sezon nasıl iyi bir gelişim gösterdiyse,yazın katıldığı Fiba U20 turnuvasıyla beraber dibe doğru gidiyor gelişimi.Şutu çok kötü,bomboş şutları bile çok kötü atıyor.Sadece savaşıyor ve atletizmi var.O atletizmide,az önce 1.83'lük Brown kendisini posterleyince yerle bir oldu.Bu çocuk uzunları tutmak konusunda ciddi yetersiz.Bizimle oynadıkları maçta ilk çeyrek Delgado hayattan soğutmuştu kendisini.Faul sıkıntısına girip çıkmak zorunda kalmıştı.3 numaraya evrilse şutu yok.Garip.

Bu arada Bursaspor devre bitimine 3 sn kala tam sahadan tek pasla basketi bulmuş oldu.Pasıda oyuna sokarken attılar.

Dusan yerine başka bir koç olsa Çekmece maçında,Trento ve Buducnost deplasmanlarında mağlubiyet alınırdı.Ağustos ayından beri,hazırlık maçlarıyla birlikte Bjk'ın sıkıntıları çok netti.Aylardır 1 tane kısa 1 tane pivot alınamaması net yönetim beceriksizliğidir.Hele ki transfer yapılacak deyip sonrasında ''oyuncu havuzu dar'' denmesi ağır beceriksizlik.Bakmazsan,aramazsan,almak istemezsen dar olur tabiki.

Fakat daha geçen sezon bitmeden Needham-Allman ile devam edilirken,Kelan Martin'de ne görüldüyse transfer edilirken,Morgan alınırken,Terry gibi oyuncu transfer edilirken Dusan ile Nedim Yücel'in hiçbir fikri yok muydu ? Bu kadronun kurulmasında hiç mi payları yok ?

Beşiktaş'ta Terry de sakatlanınca 5 kısalı sistemin 5 numarası dahi kalmadı. Eurocup takvimi de eklenince dil bir noktada dışarı çıktı. Bursaspor'un Alimpijevic sonrası ilk etkin hücum maçıydı. Bursa'da salonun dolu olduğu çoğu maçta istenen verilemiyorken tribünle ilişkinin canlılığı noktasında tutkal yarattılar.

Tofaş moladan sonra 5 yabancı ile oyuna döndü.Efes itiraz ettiği halde hakemler 11 sn boyunca farketmedi.Sonrasında oyunu durdurup teknik faulü verdiler tabi.

Yiğitcan ne bilenmiş Efes'e be.İnanılmaz karakter koydu,muazzam maç çıkardı.Alex Perez-Reed-Yiğitcan üçlüsü Tofaş için çok değerli bir 3'lü.

Bu arada Tofaş'ın kurduğu tuzakta başarılı oldu.Hollatz oyundayken Hollatz'ı,Rıdvan oyundayken Rıdvan'ı riske ettiler.Darius Thompson yokken gayette mantıklı işti.

Bu sezon resmi maçlarda 17 de 17 oldular.Helal olsun.

Müthiş smaçtı.

Manisa için çok değerli bir galibiyet oldu.2 takım içinde hedef maçtı,Merkezefendi ekstra galibiyet kovaladı son 1 dk 72-73 öndelerdide ama Yunus Emre Sonsırma ile Fabian White peş peşe çok kritik maç kazandıran ceza şutları soktular.

Conor Morgan bu pozisyonda sakatlık yaşamış.Bugün Terry yine oynamamıştı.Bu 2 oyuncu hafta içi oynayacaklar mı acaba,Eurocup'ta Hapoel Tel Aviv ile maçları var.Aksi takdirde mecburen Kerem Konan-Sleva ikilisine kalacaklar.