2024-2025 Erkek Voleybol Takımı (Galatasaray HDI Sigorta)

Tek başına derken Kovac-Ngapeth-Kaan maça damga vurdu demek istedim.

Kovac-Ngapeth-Kaan'ı durduramadık demek istedim.

As pasör çaprazı Luburic elini kırdığı için oynayamadı,yedek pasör çaprazı Kaan oynadı. Buna rağmen kaybettik demek istedim.

Zaytsev yerine manşet yüzdesi daha yüksek bir smaçör alınmalıydı argümanını en baştan beri dile getirdim demek istedim.

Başka soru?
 
Son düzenleme:
Dünyada ezeli rakibine bu kadar şubede ezilen kaç kulüp var acaba şu tablodan rahatsız olmayan gsli falan olamaz. Gs eğer bu durumu değiştirmezse futbolda gidecek tek şampiyonlukta psikolojik olarak dibe çöker. Gsliler eğer artık tepki göstermezse Gsyi salıcak milyonlar olacak
 
Salondaki çok geniş nicelik, Luburic'in yokluğu derken kadroların klasının ve derbinin özgünlüğünün ötesinde kazanılması istenecek bir maçtı. Bizde biçim var, içerik yokluk düzeyinde. Haliyle hem servisi bazuka düzeyinde atmamız, hem de kırılma yaratacak bir sayının doğmaması gerekiyordu kazanmamız için. 4. sette önceki 2 setin aksine servis düştü. 5. sette de 12-10 öndeyken rakibin ciddi bir el sakatlığını yeni atlatıyor olan genç yeteneğinin servisinde, çıkmaz demeyin şansınızı deneyin vari bir itirazın ardından top milimetrik şekilde çizgide çıktı. Haliyle Şampiyonlar Ligi'nden Fenerbahçe formu bir senaryoyla elenmiş olsa da, içeriğe bize kıyasla daha çok uğraşan taraf kazandı.

File arkası üst tribünde, set arasında Galatasaray ve Fenerbahçe atkılarıyla poz veren genç kadınlar ve genç erkeğe daha minimal bir uygulamayla yaklaşılabilirdi hissiyatı doğdu. Tribüncü değil, taraftar değil seyircilerdi zira. Fakat sporlar arası, branşlar arası sosyolojik profilde öyle öngörülemez farklar var ki; son raddede salon güvenliği ve Spor Büro işini yaptı diyorum. Risk istenmedi. Bulgaristan bayraklarıyla Atanasov'u desteklemeye gelen Bulgarlar ve hayli aktif şekilde maçı yaşayan bizim alt yapı, salonda öne çıkan yazılası imgeler yarattı.

İvan Zaytsev'i Galatasaray formasıyla görülen anları kült addetmeye, tapmaya; Patry'nin klasını yerinde izlemeye devam naçizane. Taraftarlık dayanışma temelli bir içerik değil son raddede. Her bireyin ruhsal çerçevesi, maddeye getirdiği yorum deneyimleri üzerinden ayrışıyor.

Salon kayda değer bir biçimde kitleselleşince, maç önü salona yürüyüşte ve maç sonrası salon koridorunda; Galatasaraylılar ve maçı sessizce seyirci olarak izlemek zorunda olan Fenerbahçeliler pasörün geçmişine sıklıkla değindi. Biçimsel çabalar, sosyal ağlarda şarkıcı Doğuş'un meşhur vecizesini andıran içerikler görülüyor ki makyajlayamıyor deneyimleri. Su, bendi çiğneyip aşıyor. Maç sonunda salondan ayrılırken, skeç karakteri vari Galatasaray başkanına da değiniyordu Galatasaraylılar. Dünya'da hemen her organizasyonda, gücü çağrıştıran lider figürleri öne çıkıyorken kongre bu çağ dışı tavrında yolun sonuna geliyor. Finansal akış var, yöneticilik yok demek alenen karşılık bulamıyor ortam biraz olsun kalabalıklaştığında. Galatasaray Spor Kulübü'nde de böyle, İngiltere'de de böyle bugünler için.

Altan Tanrıkulu'nun bana verdiği yetkiye dayanarak, wikipedia üzerinden; Galatasaray erkek voleybol derbilerinde Fenerbahçe'ye karşı 33 galibiyet önde. Kayda değer şekilde gerilenen bir nokta var ki, onu yazmak zorundayım. Gsbasket, 2000-2020 aralığında eski Fenerbasket'e; yeni Parkede Fener'e karşı dominantlık düzeyinde önde bir forumdu. İki jenerasyondan halen daha bilfiil görüşen geniş topluluklar yarattı. 2020'lerde ise, Parkede Fener'de 10 gerçek kişi 3 bot yazarken; Gsbasket'te 30 gerçek kişi 50 bot yazıyor. Yukarıdaki saçmalıkların altına yazı yazmak gerçek anlamda zul geliyor. Parkede Fener'in durgunluğu ilk kez çok daha önde Gsbasket'ten. Yapay zekaya dair bir deneme yapılacaksa DonanımHaberGS kurulabilir, beis yok. Gsbasket böyle TikTok içerikleri vari yazılara hapsolmamalı. Yok olacaksa, ben de TC Kimlik No'lu isim soyisimden vazgeçerek BurjuvaziSkr_1905 olarak devam etmeyi düşünebilirim. Önder abiye duyurulur, kaybetmeye başlanan nokta burası.
 
Bundan sonra yapılması gereken şey bellidir. Umut Çakır görevden alınmalıdır yönetim almıyor mu kendisi Fenerbahçe'ye değil bu haldeki bir Fenerbahçe'ye maç kaybettiği için istifa etmelidir. Çok ya da büyük Galatasaraylı olduğu için değil voleybolun içindeyim voleybol emekçisiyim diyorsa yapmalıdır. Zaytsev bir plan dahilinde yapılmış bir transfer olmayıp tamamen göz boyamaya yönelik bir transferdir, takımın pasör çaprazı sorunu olmadığı yerde smaçör pozisyonuna nispeten yeni geçmiş ve yaşı ilerlemiş bir oyuncuyu almak benim bir planım yok ama Zaytsev'i aldım oynasın bakalım demektir. Bundan sonra yapılması gereken işinin ehli bir koç getirip transferleri de onun isteği doğrultusunda yapmaktır.
 
Tek başına derken Kovac-Ngapeth-Kaan maça damga vurdu demek istedim.

Kovac-Ngapeth-Kaan'ı durduramadık demek istedim.

As pasör çaprazı Luburic elini kırdığı için oynayamadı,yedek pasör çaprazı Kaan oynadı. Buna rağmen kaybettik demek istedim.

Zaytsev yerine manşet yüzdesi daha yüksek bir smaçör alınmalıydı argümanını en baştan beri dile getirdim demek istedim.

Başka soru?
Bomboş yazıyorsun. 6 kişilik oynanan oyunda 3 kişi iyi oynuyor ve tek başına diyorsun. Bu trolü ne zaman atacak forum yönetimi gerçekten merak ediyorum?
 
Ngapeth maçtan +3 ile çıktı beşinci sette son bölümlerde öldürdüğü birkaç top dışında etkinliği yoktu. Kovaç servise ikinci pasör ve sans vermediği smaçörü almak dışında bir şey yapmadı yapamazdı da zaten elinde malzeme o kadar biz işte böyle bir Fenerbahçe'ye kaybettik. Büyük bir antrenör dehasına dünya yıldızı bir oyuncunun büyük oyununa değil.
 
Umut Çakır denen antrenör bozuntusunun gönderilmesi için daha ne yapması gerekiyor sonuncu takımlara da kaybedip ilk 4'ten uzaklaşınca mı göndereceğiz? Dünyanın en iyi oyuncularından 2'sini almışız setlerde 2-1 öne geçmişiz, tie-breakte 12-10 öndeyiz adam bir şekilde kaybetmeyi başarıyor gerçekten Galatasaray'da birçok hoca gördüm içlerinde çok vasat hocalar da vardı ancak bu kadar etkisi olmayan hatta zarar veren bir hoca görmedim.

Futbolda Messi'yi Ronaldo'yu alıp takımın başına Aykut Kocaman'ı getirmek gibi bir şey.
 
Ngapeth maçtan +3 ile çıktı beşinci sette son bölümlerde öldürdüğü birkaç top dışında etkinliği yoktu. Kovaç servise ikinci pasör ve sans vermediği smaçörü almak dışında bir şey yapmadı yapamazdı da zaten elinde malzeme o kadar biz işte böyle bir Fenerbahçe'ye kaybettik. Büyük bir antrenör dehasına dünya yıldızı bir oyuncunun büyük oyununa değil.
Ngapeth sayı dengesinde +3 çıksa bile maç boyu çok fazla denge değiştirici unsur oldu. Zaytsev çıkar ngapeth koy bambaşka bi maç olurdu bizim adımıza. Yalnız sanki gsnin elinde çok imkan var da fbnin yok gibi konuşmanız saçma olmuş. Gsnin kenardaki isimlerine bi bakın isterseniz
 
Ngapeth kariyer boyunca smaçör oynamış bir oyuncu buraya yarım sezon yağlı kontrat için gelmiş bunu da gösteriyor zaten maç içi hâl ve hareketleri yoksa 8. Fenerbahçe'yi alayım da ilk dörde sokayım şampiyonluk kovalayayım derdi yok olmaz da zaten.
Zaytsev yıllarca pasör çaprazı oynamış sonradan smaçöre geçmiş bir oyuncu pasa girişlerinden anlaşılıyor zaten. Galatasaray'ın alternatifi var mı var Fransa liginin en iyisi diye Cardoso alındı tutmadı, Kovar geçirdiği sakatlık etkisi de olmuştur bekleneni veremiyor, Türkiye liginin şampiyon smaçörü diye alınan Atanasov vasat oynuyor özellikle defansta bekleneni kesinlikle vermiş değil bu şartlarda as pasör çaprazının sakatlığı bulunan bir takımı en kötü ihtimalle 3-1 geçmeli idik.
 
Maçın en kritik anlarında Ngapeth farkını ortaya koydu bence.
Blok-defans kurgumuz biraz iyi olsa maçı biz kazanırdık.
Patry 42 sayı aldı ama smaçör desteği gelmediği için bu performans maçı kazanmaya yetmedi.
Luburic'in olmaması fbye olumlu olarak yansıdı.
Maçın en kötülerinden biri Zaytsev'di. Ben en başından keşke Zaytsev yerine manşet yüzdesi yüksek olan bir smaçör gelseydi demiştim. Malesef haklı çıktım.
 
Ngapeth kariyer boyunca smaçör oynamış bir oyuncu buraya yarım sezon yağlı kontrat için gelmiş bunu da gösteriyor zaten maç içi hâl ve hareketleri yoksa 8. Fenerbahçe'yi alayım da ilk dörde sokayım şampiyonluk kovalayayım derdi yok olmaz da zaten.
Zaytsev yıllarca pasör çaprazı oynamış sonradan smaçöre geçmiş bir oyuncu pasa girişlerinden anlaşılıyor zaten. Galatasaray'ın alternatifi var mı var Fransa liginin en iyisi diye Cardoso alındı tutmadı, Kovar geçirdiği sakatlık etkisi de olmuştur bekleneni veremiyor, Türkiye liginin şampiyon smaçörü diye alınan Atanasov vasat oynuyor özellikle defansta bekleneni kesinlikle vermiş değil bu şartlarda as pasör çaprazının sakatlığı bulunan bir takımı en kötü ihtimalle 3-1 geçmeli idik.
Cardoso sakat, kovar ve zaytsev kafada voleybolu bitirmiş 40a dayanmış isimler ki kovar da sezon başı sakatlıklar yaşadı. Konu ngapethin fenere gelme sebebi değil maç içerisinde bazen pasör olabilmesi bazen libero olabilmesi ve oyun zekasının maçta denge değiştirmesi konu. Fbde luburic sakatsa Kaan oynar bizde Patry sakatsa selim o yüzden iki takım arasında bi fark olduğunu sanmıyorum. Bütçe olarak da yakındır. Gs fbyi yenmeli çünkü denk güç ve ev sahibisin ama kadrosu fbden çok üstün falan değil. Fbnin kadrosunda 5 yabancı var sanırım yerlileri de çok alıyor. Galatasaray voleybol şube yetkilileri kötü bir kadro mühendisliği yaptı. Keşke zaytsev yerine biraz bekleyip leal alsaydık yarım sezon için. Sürekli yanlış tercihler yapıyoruz.
 
Ngapeth'in alametifarikası zaten bu söylenenleri yapması ki ona rağmen doğru bir blok defans kurgusu ile attığı bir çok açık top kesilebilirdi. Zaytsev'in alınması ise zaten tamamen ambalajı güzel göstermeye yönelik bir hamle kaldı ki bunu antrenör bizzat istedi ise o antrenör ile ilişiği hemen o an kesmek gerekiyor. Fenerbahçe takımını yenmek için en uygun zemin buydu ve yenemedik sözün özü bu.
 

Üst