Şahsım özelinde sezonun koçu Luca Banchi olma yolunda ilerliyor. Bitik, plansız, kötü transferler yapılmış, birçoğu da eski-aynı oyunculardan kurulu bir takımı aşağıdan alıp seri galibiyetlerle playofflara yapabileceği en üst sıradan sokmak müthiş başarı. Efes, Barça gibi dokunanın yanacağı takımları alıp da bir anda sihirli dokunuş yapabilmek benim diyen koçun bile harcı olamıyor bazen. Sayısal olarak baktığımızda da; sezonun koçu seçilen Saras ile arasında 3, lider Olympiakos ile 4 mağlubiyet fark ile bitirdiler normal sezonu. Üstüne bir de şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyle kafa kafaya oynuyorlar ve maç çaldılar. Bu sebeple Banchi benim için sezona damga vuran adam konumunda. Tabii bu serinin neticesine göre yorumum değişecektir.
Öte yandan , hala bu serinin nasıl biteceğini bilmek inanılmaz güç. Efes bir sürprize imza atabilir ancak Pana'nın deplasmanda daha iyi oyun çıkaracağını da düşünüyorum. Pana muhakkak en az 1 maç çalacaktır diye düşünsem de ; Efes'in 3-1 ile basıp gitmesi de çok olağan duruyor. İşler kesinlikle aynı olmayacaktır ancak skor olarak da birbirlerini kırması çok zor bir eşleşme. Şu seri dışında diğer eşleşmeler şu ana kadar ÇÖP.
Paris çok hafif kaldı. Barça'nın deplasmanda Monako'ya çarpılacağı belliydi. Oly'nin bitik Madrid'i süpüreceği de ortada şimdiye kadar. Gerçek bir Eurolig maçı Panathinaikos-Efes arasında oynanıyor. Ergin Ataman'ın eski evine gitmesiyle bu hikaye daha da tatlanacaktır.