2024-2025 Euroleague

Bravo Paris'e.Bravo Splitter hocaya.Paris 3.çeyrek sonlarına doğru Real Madrid'in rotasyonlu 5'ine karşı o dakikalarda biraz daha iyi geçebilseydi Splitter hoca çok daha büyüyecekti.Feliz-Llul-Ibaka üçlüsü aynı anda oyundayken o takım 13 sayıdan oyuna dahil edilmez hocam.Nasıl ki fark 6 olur olmaz Shorts'u hemen oyuna aldıysan farkı 13'e yükseltip tekrardan farkın eridiği bölümde savunma ribaundu konusunda Hayes'i hemen almalıydın en azından.

Real Madrid derin kadrosunu kaybetmiş durumda.Ibaka-Feliz bu takımın oyuncuları değil.Fakat dahada önemlisi Real Madrid heyecanını kaybetmiş.

Shorts ise maçın geneline bakınca maça hükmetti,muazzam maç çıkardı.Shorts oyundan çıktığında tekrar oyuna girmesi için dakika sayıyorum.

Efes'i hiç sevmiyorum ama havaya girersen böyle kaybedersin.53-39 olduğunda Efes dağılmış durumdaydı,Elijah Bryant oyundan çıkarken Erkan'ın elini bile sıkmıyordu.O noktadan sonra Pana bildiğin şans basketleriyle önde götürdü maçı.Ergin hocanın son 10 senesindeki en kötü maçı olabilir.Hem takım hem Ergin hoca nasılsa kazanırız noktasında götürdü maçı.Normal sezon maçı değil ki bu,havaya girersen saha avantajını hediye edersin.

Bu arada yorumcu çok samimiyetsiz.Nunn'ın kaçan atışları sonrası Nunn bunları kaçırmasa fark 25 olabilirdi diyor,Efes farkı eritirkende biz daha iyi takımız diyor.

Efes'e helal olsun. Muhteşem karakter koydular. İlk maçı da çok haketmişlerdi ama o maçı sonunda kaybedip bu sefer tam tersini yapıp kazandılar.

Fener de dağıttı bugün Paris'i. İlk yarı saçma sapan seviyede bir şut atınca Fener, Paris tutunamadı maça.

Fenerbahçeyle şu rekabeti Euroleague'de yaşayamamak beni kahrediyor.Bir futbolcuya 70 - 80 milyon € vermeye niyetlenen kulübüz,basketbol için şöyle 15 - 20 milyon € luk takım kursak çok iyi şeyler yaparız.Şöyle 15 bin kişilik salonumuz olsa,her EL maçında muhteşem atmosfer olsa,özellikle FB maçları tam bir şölen havasında olsa.Ancak hayal kurabiliyoruz malesef : (

Fenerbahçeyle şu rekabeti Euroleague'de yaşayamamak beni kahrediyor.Bir futbolcuya 70 - 80 milyon € vermeye niyetlenen kulübüz,basketbol için şöyle 15 - 20 milyon € luk takım kursak çok iyi şeyler yaparız.Şöyle 15 bin kişilik salonumuz olsa,her EL maçında muhteşem atmosfer olsa,özellikle FB maçları tam bir şölen havasında olsa.Ancak hayal kurabiliyoruz malesef : (
Bir şirket yerine kulüplerin kazandığı düzen olmadan yatırım yapmak çok mantıksız ve gereksiz olur. Turkiye'de kur malum her sene 15 yatırım yapmak intihar olur kulüp adına. Nba avrupa'da lig kuracakmis oraya bir şekilde girmek lazım dicem ama bizde ki vizyonsuzlar başta olduğu sürece hayal oraya da girmek.

Şahsım özelinde sezonun koçu Luca Banchi olma yolunda ilerliyor. Bitik, plansız, kötü transferler yapılmış, birçoğu da eski-aynı oyunculardan kurulu bir takımı aşağıdan alıp seri galibiyetlerle playofflara yapabileceği en üst sıradan sokmak müthiş başarı. Efes, Barça gibi dokunanın yanacağı takımları alıp da bir anda sihirli dokunuş yapabilmek benim diyen koçun bile harcı olamıyor bazen. Sayısal olarak baktığımızda da; sezonun koçu seçilen Saras ile arasında 3, lider Olympiakos ile 4 mağlubiyet fark ile bitirdiler normal sezonu. Üstüne bir de şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyle kafa kafaya oynuyorlar ve maç çaldılar. Bu sebeple Banchi benim için sezona damga vuran adam konumunda. Tabii bu serinin neticesine göre yorumum değişecektir.

Öte yandan , hala bu serinin nasıl biteceğini bilmek inanılmaz güç. Efes bir sürprize imza atabilir ancak Pana'nın deplasmanda daha iyi oyun çıkaracağını da düşünüyorum. Pana muhakkak en az 1 maç çalacaktır diye düşünsem de ; Efes'in 3-1 ile basıp gitmesi de çok olağan duruyor. İşler kesinlikle aynı olmayacaktır ancak skor olarak da birbirlerini kırması çok zor bir eşleşme. Şu seri dışında diğer eşleşmeler şu ana kadar ÇÖP.
Paris çok hafif kaldı. Barça'nın deplasmanda Monako'ya çarpılacağı belliydi. Oly'nin bitik Madrid'i süpüreceği de ortada şimdiye kadar. Gerçek bir Eurolig maçı Panathinaikos-Efes arasında oynanıyor. Ergin Ataman'ın eski evine gitmesiyle bu hikaye daha da tatlanacaktır.