2024-2025 Euroleague

2 Yıl önce ağlayarak ve "Anadolu Efes benim yuvam" diyerek gittiği yerden hak ettiği muameleyi görüyor. Umarım elenir Pana ve Ergin Ataman'da bu seri boyunca yaptıklarına hak ettiği cevabı alır. Ve umarım bir daha Türkiye'ye sadece rakip takım koçu olarak ayak basar ve onun megolamanlıklarına mümkün olan en az şekilde maruz kalırız.

Çok yakın zamanda Türkiye'nin %95'i tarafından iğrenilen bir figür haline gelecek. Ve bu yolu kendisi seçti.
Kesinlikle katılmıyorum. Euroleague'de Efes bu kadar başarılıysa Ergin Hoca'nın emeği çok büyük. Serisinde başında Banchi'nin maç önü antrenmanını Oaka'da yapmamasıyla başladı bence Efes'in Ergin Hoca'ya yaptığı saygısızlık.

Geçen maçtaki Hernangomez pozisyonu için Ergin Hoca'ya bu kadar yüklenmenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Kural bu şekilde olduğu sürece başarılı olup aldığı paranın karşılığını vermek için yapması gerekeni yapıyor. Burada suç Euroleague yönetiminin. Bu saygısızlığı seni bu noktaya getiren en önemli figürlerinizi birine yapmak Efes taraftarına yakışmadı.

Ayrıca Ergin Hoca hakkı da iğrenilen figür, megoloman gibi hakaretler edilmesini de kabul etmiyorum. Kendisini sevmiyor olabilirsin ama bu sana hakaret etme hakkı vermiyor.

Son düzenleme:
Ben Ergin Ataman'ı genel olarak sevmiyorum. Ben sporda bu tarz insanları sevmiyorum daha doğrusu. En basit örnek İbrahimovic mesela. Fakat kendi içimde hiçbir zaman doğru ve yanlışı sevip sevmeme üzerine yorumlamamaya çalışıyorum. Mesela geçen maç serbest atış mevzusu etik olarak yanlış olabilir ama yukarıda arkadaşın dediği gibi kural olarak doğru burada kimse Ergin Ataman'a küfür etmemeli. Keza Cedi fazla arzulu diye kin beslemek saçmalık işini yapıyor adam.

Fakat şu son mevzuda Ergin Ataman haklı demek kusura bakılmasın ama fanatizm ve bizim adamcılık tavrıdır sadece. Ne yapmış ki Efes taraftarı Ergin Ataman'a? Mola alsana diye bağırmak suç mu? Faulü Sloukas'a attırmak "kurallar içinde" de mola alsana demek kural dışı mı? Ceza gerektirecek nir hareket mi? Sen bunun üzerine eller kollar yapıyorsun onu geçtim çıkarken ana avrat küfür ediyorsun, üstelik milli takım koçusun. Sana küfür edilince rahatsiz ol ama sen ana avrat düz git. Efes'in başka yerde antrenman yapması anormal, mola alsana demek anormal ama 2 atış için kendisi kurnazlık yapınca kurallarda açık var bu normal.

Barcelona seyircisi de mi bilmem ne abi orada maçtan atılıp onlara yumruk şov yapıyorsun birileri sana yapınca hep büyük büyük tepkiler. Burada linç yiyebilirim belki ama Ergin Ataman hep böyle maalesef. Sonuna kadar da haksız. Messina, Obradovic, Laso, Bartzokas, Itioudis, Blatt, Pesic ne bileyim İvkovic herkes bir yerlerde bir şeyler kazandı kimse bu işlere girmiyor bu kadar. Sen giriyorsun, seviyor olabilirsin ama sana dönünce de rahatsız olamazsın bu kadar. Küfür edilse yine eyvallah ne olmuş ya mola alsana denmiş kusura bakmayın bit Türk bundan rahatsız olacaksa sokağa çıkamaz. Neler yaşanıyor bu ülkede tribünlerde.

Ayrıca Efes ona bir şeyler kesinlikle borçlu ama ona imkan sağlayan takım olarak da o da Efes'e ve taraftarına borçlu başka bir açıdan.

Ergin Ataman'la malum camianın arasındaki gerginliği bilmeyenler ya basketbol izlemiyordur ya da 2-3 sene önce izlemeye başlamıştır.
''Mola alsana'' cümlesini dünyada her adama diyebilirsin, problem yok, hakaret de yok. Ancak yıllar boyu sebepsiz yere tüm salonun ana avrat küfür edip, o güruhun hakemleriyle de şampiyonluğu çalınmış, kendisine her türlü terbiyesizlik yapılmış adama , o terbiyesizliği yapanların 1 numaralı cümlesi ''Mola Alsana'' ağzıyla sloganlar atarsan olayları tetiklersin. Yarın gidip Dursun Özbek için ''Gitme sana muhtacız.'' diye slogan atılsa ne olacak şimdi ? Hukuken herkese serbest, ne var bunda, diye mi savunacağız ?

''Borçlu'' mevzusuna gelirsek... Ülkemizde ciddi anlamda zaman geçtikçe her şeyi unutma problemi var. Efes'in Ataman öncesi haline bir bakalım:
Harcanan milyonlarca euro , getirilen tonla ismi parlak oyuncu olmasına rağmen asla gelmeyen başarı ve ligi son sıralarda tamamlayıp ligin fasulye takımlarından olmak.
Ataman'ın gelir gelmez unutulmaya yüz tutmuş, kimsenin kolay kolay tercih etmeyeceği, ana plana koymayacağı oyuncuları alıp son sıradaki takımı alıp arka arkaya Avrupa'nın en iyi koçlarını ve takımlarını tokat manyağı yapması. Pandemi saçmalığı olmasa , başka takımın kırmasını göremeyecek kadar yaşımızın yetmesinin zor olduğu rekoru kırarak 3 kere arka arkaya Türkiye'ye basketbolun en büyük kupasını getirecekti.

Gelelim ''imkan sağlama'' mevzusuna. Zaten yukarıda yazdım. Efes , Ataman gelmeden önce 3-5M ile takım kuran bir takım mıydı ki Ataman gelince çok para harcamış :D Kaldı ki Ergin Ataman'ın getirdiği adamlar da Avrupa'nın en iyi oyuncuları değildi. Ki böyle de yapabilirdi rahatlıkla. Aksine o kadroda milyonlar alan isimli oyuncuları şutlayıp kendi kimyasını sağlayacak oyuncular alıp onları Avrupa'nın en iyi oyuncuları haline getirdi. Baktığında bütün aldığı oyuncular Ergin Ataman'la kariyer zirvesini yapmış.

Sonuç olarak : Keşke küfür etselerdi ama şu cümleyi söylemeselerdi. Gerçekten büyük terbiyesizlikti ve izleyen herkesi de şaşırttı. Hatta öyle bir terbiyesizlikti ki izleyenler ya beko taraftarından sızma olmuştur ya da Efes taraftarı gerçekten aklını yitirmiş diye ikiye ayrıldı. Son maçı Efes kazanır kazanmaz bilemem ama şu olay Ergin Ataman gibi hırsla başarıya ulaşan bir adama yapılacak en büyük gerizekalılık ve akıl tutulması oldu. İzleyelim görelim.

Serinin ikinci maçında Juancho'nun faul atışlarında çıkıp girmesi konusunda Efes taraftarına hak veririm.

Senin Efes ile özel bir bağın varken o kurnazlık yapılmamalıydı.Başka takıma yaparsın aynısını Gran Canaria-Telekom final maçında Gran Canaria yapmıştı.

Serinin ilk maçında gidip Olympiakos'un sahasında antrenman yapıyorsun,Efes tarafı Ergin Ataman'ı zor duruma sokmuş oluyor.

Mola alsana tezahüratıda çok gereksiz.Bunun kışkırtma amaçlı söylendiği apaçık ortada.Ergin Ataman ise diline sahip çıkmalı.Terbiyesizlik yapıldı diye sen küfür falan edemezsin.Seriden bağımsız genel anlamdada çok gereksiz çıkışlar yapan durumundan kendini sakinmali artık.Tamamen başarılarıyla ön plana çıkmalı.

Birde şunu anlamıyorum.Cska ile oynanan final maçında Efes'in finali kaybetmesine sevinip Ergin Ataman'a dalaşan Fener taraftarı vardı,otelin önünde tahrik etmek için adamı bekleyenler vardı,Ergin Ataman'a karşı her maçta yapılan kışkırtma amaçlı mola tezahüratıda var.Bir tane daha tezahürat var bilen biliyor.

Şimdi sen bu tavirdayken adam milli takım koçu olmuyor ama adamdan tepki geldiğinde veya hatalar yaptığında sen milli takımın koçusun deniliyor.

Son düzenleme:
Maalesef yine hamaset yapılıyor. Çünkü mevzu Ergin Ataman'ı seviyor olmak ve objektif degerlendirememek konu.

"Yıllarca sebepsiz yere" başlangıcı başlı başına her şeyi taca çıkarıyor geçelim bu işleri en baştan. Fener taraftarı Ergin Ataman'ı ne kadar sevmiyorsa, oda en az o kadar Fener'i sevmiyor. Geçmişte karşılıklı yaşanan bir ton şeyi geçelim milli takım başındayken 3-1 işareti yaptı da mevzu oldu ya. Fatih hocayı da sevmez Fener taraftarı o yapmadı böyle bir şey. Ergin Ataman sütten çıkmış ak kaşık filan değil. Kendisini öne atmayı, olay olmayı seven biri ki bunu ilk maç sonunda gösterdi durup dururken Banchi'ye laf atarak. Banchi de mi sana düşman istediği yerde antrenman yapar ne karışıyorsun? Ergin Ataman bir taraftarla da değil bir çok taraftarla problemli bu tavırlarından. Yine söylüyorum bundan besleniyor olabilir ama o zaman kendisine istemediği şey yapılınca küfür etmeyecek.

Borçlu, imkan sağlama mevzuları da gayet açık. Real Madrid Laso'ya ne harcıyorsa aynısını Matteo'da harcayınca ona imkan sağlamıyor veya Matteo onlara borçsuz olmuyor. Ergin Ataman müthiş başarılı bir koç ama her zamanda talepkâr bir koç olmuştur. Efes'i ilk sezon kötü bir yerden alıp hayal üstü yerlere çıkardı ama Efes de her sezon o ne istiyorsa yaptı. En basitinden dünya para verip Clyburn aldılar. Larkin ve Micic gelirken alınmasını imkan sağlama görmüyorsak en pahalı oyuncular olarak tutulmasinı da mı görmeyecegiz? Ergin Ataman, Efes taraftarı bana borçlu burada her koçun sinirine dokunabilirler ama bana ayrıcalık yapacaklar diyorsa kendisi de Efes'e aynısını yapmalı. İlk maç Banchi'ye sallama, 3. maç o cinliği yapma o zaman.

Bakın günün sonunda yine yazıyorum. Ergin Ataman tüm bu benim sevmediğim hareketleri yapabilir, bunu sevdiği de çok açık. Ama ters tepkilere de açık olmak zorunda.

Hocam, Ergin Ataman akrabam ya da babamın oğlu değil. Nefret etmekte de herkes özgür, beni hiç ilgilendirmez. Herhangi bir spor insanıyla ilgili konularda çok uzatmayı da sevmiyorum. Bu yüzden ''hamaset'' gibi ithamlarda bulunmakta aceleci davranmayın tavsiyem. Sadece gördüklerimi ve olanı yazdım.
Efes yıllardır koçlara ve oyunculara çuvalla para harcayıp bir halt yapamamış, hatta dipte bulunan bir takımken; Ergin Ataman gelir gelmez Avrupa'nın zirvesine kuruldu bir anda. Bunlar matematiksel gerçekler, reddetmek yok etmiyor bunları. Bunları da en iyi adamları alarak değil, aldıklarını en iyi yaparak gerçekleştirdi.
Diğer tarafla 2010'lu yıllarda başlayan gerginlik ve skandalları da uzun uzadıya konuşmak istemiyorum , herkesin mâlumu zaten o skandal tehditler vs... Sen onları yapanların ağzıyla saldırırsan yanlış olur. Ben yazdığınıza binaen ''hakaret yok ama....'' diyerek devam ettim ve açıklamada bulundum. İstediğiniz kadar nefret edin beni ilgilendirmez.

Hocam, Ergin Ataman akrabam ya da babamın oğlu değil. Nefret etmekte de herkes özgür, beni hiç ilgilendirmez. Herhangi bir spor insanıyla ilgili konularda çok uzatmayı da sevmiyorum. Bu yüzden ''hamaset'' gibi ithamlarda bulunmakta aceleci davranmayın tavsiyem. Sadece gördüklerimi ve olanı yazdım.
Efes yıllardır koçlara ve oyunculara çuvalla para harcayıp bir halt yapamamış, hatta dipte bulunan bir takımken; Ergin Ataman gelir gelmez Avrupa'nın zirvesine kuruldu bir anda. Bunlar matematiksel gerçekler, reddetmek yok etmiyor bunları. Bunları da en iyi adamları alarak değil, aldıklarını en iyi yaparak gerçekleştirdi.
Diğer tarafla 2010'lu yıllarda başlayan gerginlik ve skandalları da uzun uzadıya konuşmak istemiyorum , herkesin mâlumu zaten o skandal tehditler vs... Sen onları yapanların ağzıyla saldırırsan yanlış olur. Ben yazdığınıza binaen ''hakaret yok ama....'' diyerek devam ettim ve açıklamada bulundum. İstediğiniz kadar nefret edin beni ilgilendirmez.
Ben Ergin Ataman'dan nefret etmiyorum genel olarak takındığı tavrı sevmiyorum. Ergin Ataman bize Avrupa kupası kazandırmış bir koç niye nefret edeyim sadece basketbol dışı davranış olarak söyledim.

Ergin Ataman'in Efes'e kazandırdıkları konusunda da ayrı düşmüyoruz zaten hemfikiriz. Bu sadece Efes'in de ona imkan sağladığı gerçeğini değiştirmiyor diyorum. Olay hakkında tek yorumum da Efes taraftarı o Ergin Ataman olduğu bu tezahüratı nasıl yapmayabilirse hoca da ilk maç sonu Banchi'ye laf atmayabilir, 3. maçta o küçük hinliği yapmayabilirdi. Veya bunların hepsi olduktan sonra sahayı terk edebilir ama o küfürü etmeyebilirdi değil kesinlikle etmemeliydi.

Saygılar dediğiniz gibi çok da fazla uzatmaya gerek yok zaten konuyu.

Öncelikle şunu bir anlayalım. Meşhur serbest atış pozisyonunda Ataman olayın farkında bile değil. Sahaya doktor girdiği için Juancho'nun çıkması zorunlu. Tercih değil yani zorunluluk. Hatta durumu ilk fark eden ne Ataman ne de hakemler. Banchi gidip hakemleri uyarıyor değişmeli diye. Sebebi de Pana maçı kaybederse kural hatası sebebiyle itiraz edip maçı tekrar ettirebilir.

Gel gelelim Efes taraftarının yaptığı saçmalığa. Çatır çatır geçen Euroleague play off serisinde Ataman bu seviyelerde hiç olmadığı kadar dingin takıldı kenarda. Ama ortada fol yok yumurta yokken Efes taraftarının adeta Ataman'ın düşmanıymışçasına yaptığı tezahürattan sonra ortalık karıştı.

Evet, Efes'in Ataman'a olduğu kadar Ataman'ın da Efes'e teşekkür etmesi gereken durumlar vardır. Ancak Ataman ne yaptı da tepki görüyor tribünlerden? Daha eşleşme belli olmadan Efes'le eşleşmek istemiyorum dedi adam. Ne yapsın, Sloukas yerine Shomurodov'u mu almalıydı serbest atılar için?

Kimse ''mola alsana'' tezahüratını normalize etmesin. Islıklamak, yuhalamak gibi normal bir tepki değil bu. Direkt olarak Ataman'la karşılıklı düşmanlık yaşayan FB taraftarlarının Ataman'ı tahrik etmek için sık başvurduğu bir tezahürat. Size tarihinizin en önemli günlerini yaşatan adama böyle bel altı vurmak istemek psikolojik bir vakaya işaret ediyor bana sorarsanız

Son düzenleme:
Basketbolun medyası korkunç bir şekilde karşı tarafın elinde. Öyle ki insanın gözünün önünde olan şeyi bile yalan yanlış anlatıyorlar. Orda Juancho'nun çıkmasını hakemlere belirten Mijatovic'ti. Söz konusu yayıncı kuruluştaki holigan artığı arkadaşlar da bunu bilmesine rağmen öylesine kaşıyorlar ki her şeyi.

Öyle ki sistematik saldırılarını Okan Buruk, Fatih Terim, Ataman, Erden Timur üzerinden yıllardır yapıyorlar. Biz biraz daha futbola endeksli olduğumuz için bunun zararını görmedik ama bu saçmalıktan bıktım artık. Var oldukları her yerde olayın içindeler. Vakıfbank, Eczacıbaşı taraftarıyla dahi kavga edebilecek kadar psikolojik hasarlılar.

Dünkü tezahüratın sebebi, tıpkı Ataman kurnazlık yaptı Juancho'yu oyundan çıkardı yalanını yayan tasmalı basketbol medyası ve yayıncı kuruluşun yorumcularının eseri. Bugün hepsi kurma saatler gibi Ataman milli takımı bıraksın diye sayfalarca yazı girmeye başladı. Bu yaratmaya çalıştıkları sistematik ortamdan, yine haklı ve güçlü çıkacaktır. Dün Ataman'ın verdiği reaksiyonu garipsemiyorum o yüzden. Bir insanın üzerine bu kadar giderseniz, hak ettiğiniz cevabı aldığınızda ağlayamazsınız.

Burak ve Furkan'a teşekkürler. Ben önceki maçta bu olanları bilmiyordum, izlememiştim maçı. Ayrıca Milli Takım kamplarında oyunculara mobbing uygulayıp, bizim ilgilendiğimiz yahut anlaştığımız oyuncuları ayartan ahlaksız bir güruh bunlar. İlk mesajımda söylediğim gibi; bunlar yeni olan şeyler değil, 2010'larda başlayan iğrenç olaylar, tehditler vs. de var. Belki öncesi de vardır. Sen o adamların ağzıyla sana ilkleri yaşatan adama söversen film kopar.

2 Yıl önce ağlayarak ve "Anadolu Efes benim yuvam" diyerek gittiği yerden hak ettiği muameleyi görüyor. Umarım elenir Pana ve Ergin Ataman'da bu seri boyunca yaptıklarına hak ettiği cevabı alır. Ve umarım bir daha Türkiye'ye sadece rakip takım koçu olarak ayak basar ve onun megolamanlıklarına mümkün olan en az şekilde maruz kalırız.

Çok yakın zamanda Türkiye'nin %95'i tarafından iğrenilen bir figür haline gelecek. Ve bu yolu kendisi seçti.
Ben düşüncelerinize katılmıyorum.ergin hoca candır gerisi yalandır.

Ben Ergin Ataman'ı genel olarak sevmiyorum. Ben sporda bu tarz insanları sevmiyorum daha doğrusu. En basit örnek İbrahimovic mesela. Fakat kendi içimde hiçbir zaman doğru ve yanlışı sevip sevmeme üzerine yorumlamamaya çalışıyorum. Mesela geçen maç serbest atış mevzusu etik olarak yanlış olabilir ama yukarıda arkadaşın dediği gibi kural olarak doğru burada kimse Ergin Ataman'a küfür etmemeli. Keza Cedi fazla arzulu diye kin beslemek saçmalık işini yapıyor adam.

Fakat şu son mevzuda Ergin Ataman haklı demek kusura bakılmasın ama fanatizm ve bizim adamcılık tavrıdır sadece. Ne yapmış ki Efes taraftarı Ergin Ataman'a? Mola alsana diye bağırmak suç mu? Faulü Sloukas'a attırmak "kurallar içinde" de mola alsana demek kural dışı mı? Ceza gerektirecek nir hareket mi? Sen bunun üzerine eller kollar yapıyorsun onu geçtim çıkarken ana avrat küfür ediyorsun, üstelik milli takım koçusun. Sana küfür edilince rahatsiz ol ama sen ana avrat düz git. Efes'in başka yerde antrenman yapması anormal, mola alsana demek anormal ama 2 atış için kendisi kurnazlık yapınca kurallarda açık var bu normal.

Barcelona seyircisi de mi bilmem ne abi orada maçtan atılıp onlara yumruk şov yapıyorsun birileri sana yapınca hep büyük büyük tepkiler. Burada linç yiyebilirim belki ama Ergin Ataman hep böyle maalesef. Sonuna kadar da haksız. Messina, Obradovic, Laso, Bartzokas, Itioudis, Blatt, Pesic ne bileyim İvkovic herkes bir yerlerde bir şeyler kazandı kimse bu işlere girmiyor bu kadar. Sen giriyorsun, seviyor olabilirsin ama sana dönünce de rahatsız olamazsın bu kadar. Küfür edilse yine eyvallah ne olmuş ya mola alsana denmiş kusura bakmayın bit Türk bundan rahatsız olacaksa sokağa çıkamaz. Neler yaşanıyor bu ülkede tribünlerde.

Ayrıca Efes ona bir şeyler kesinlikle borçlu ama ona imkan sağlayan takım olarak da o da Efes'e ve taraftarına borçlu başka bir açıdan.
Ergin hoca bu saygısızlığı hak etmedi.