2024-2025 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Evet yanlış anımsamışım. Jakobs ve Osimhen Avrupa kadrosundaymış. Bende Osimhen Avrupa kadrosunda değil, İcardi sakat, Batshuayi o yüzden oynamadı PAOK maçına saklandı diye düşündüm. O zaman Batshuayi niye oynamadı dün gerçekten de 😄
Kaan sakatlanınca el mecbur nelsson girmiş oyuna yoksa Batshuayi kesin girecekmiş. Bide dolar ayarlamışlar galiba Bats oyuna girince sahaya atmak için, Sinan Engin Okan Buruk Bats'ı korudu demiş de kaynak Sinan Engin yani, ne kadar doğru olursa artık.
 
1 Ocak 2025’e kadar kesinleşen LİG + AVRUPA Fikstürümüz

25/09 Paok
28/09 Kasımpaşa
03/10 Riga (D)
06/10 Alanyaspor
19/10 Antalyaspor (D)
23/10 Elfsborg
28/10 Besiktas
04/11 Bay Haftası
07/11 Totthenam
10/11 Samsunspor
23/11 Bodrum FK ( D)
28/11 Az ( D)
01/12 Eyüpspor
08/12 Sivasspor ( D)
12/12 Malmö (D)
16/12 Trabzonspor
22/12 Kayserispor (D)

Aralık Ayına kadar çok rahat bir fikstür var önümüzde
 
Uzun yıllar sonra ilk kez bir erkek futbol derbisine Fenerbahçe'nin bizden çok yapmak için çıkması; doğru bir bozuculuk ortaya koymamızla hayli tatminkar bir galibiyet getirdi. Şike sürecinden, siyaset sosyolojisindeki Kadıköy temelli izdüşümünden; ötesinde 21. yüzyılın başlangıcından bu yana biriken hemen her şey deplasman tribünü tarafından iki mükemmel besteyle dışavuruldu. Haliyle 22. yüzyıla taşınabilecek multimedya yeniden üretimleri de doğdu. 🙂

Jose Mourinho ve Fred halen daha Fenerbahçe'de. Kışa girmeden annemizin liginden seri şekilde kopmadıkları takdirde, derbideki tüm bu görüntülerin reaksiyon yaratması hayli olası. Bu ortamda ben dahi Avrupa yerel ligin önünde olmalı diyemiyorum. Gel gelelim ki, Galatasaray'ın Ali Sami Yen tarafından oluşturulan genetik kodlarında yerel ligin Avrupa'nın önünde olması gibi bir yaklaşım bulunmuyor. İki alan, eşitlikçi bir biçimde; kadronun finansal ağırlığından da güç alarak götürülmek zorunda.

PAOK tribünü şu sıralarda, ev anlamı atfettiğim Silivri çevresinde diye düşünüyorum. Zafer sarhoşluğuyla, geçtiğimiz sezon halktan tabirle çakı gibi bir takım olan PAOK'a karşı gollü beraberlik almamızı anlarım. Fakat mağlubiyet ihtimalinde takım kendini skora rağmen alkışlatabilmeli. Young Boys üstü deplasman tribünüyle gelen PAOK derken, tarihin en benzenmemesi gereken takımı olan 2011 Fenerbahçe'sine dönüşmek kabul edilemez. Ona göre.
 
Yalnız takım tam hocanın istedigi 3-5-2’yi oynayacak durumda galiba.

Sallai/Yunus- Barış Kanatları
Sara-Torreria-Mertens üçlüsü
İcardi - Osimhen çift forveti

Denersek bence başarılıda oluruz
 
Young Boys macina gore ciddi bir fiziksel ve taktik gelisim var.Iki Young Boys macinda da son 15 dakikada yedigimiz gollerle turu verirken bugun son 15 dakikada maci 1-1’den 3-1 yaptik.

Ben bugun takimi daha da cok begendim.Paok kadrosu ve hocasiyla iyi bir takim.Guzel bir oyunla net bir skor almak cok onemliydi.3 gun arayla hem Fener hem Paok maclarindan 6 gol atip 6 puanla cikmak cok iyi.Insallah boyle devam ederiz.
 
Birçok olumlu nokta ile beraber , olumsuz noktaları yazacağım şimdi.

1- Guardiola'nın dünya futboluna soktuğu lanet zehri neden biz de içiyoruz ? Şu defanstan pasla çıkma saçmalığını ne zaman bırakacağız gol yiyip tur kaybedince mi ? Adamlar 4-5 kişiyle basarken anlamsız kaleciye pas yapıyoruz kıl payı top çıkıyor. İleride Osimhen gibi canavar var, şişirsene topu gol atalım ? Cezalandır işte rakibi ?

2- Oyuncu değişiklikleri... Takım özellikle ikinci yarı çok yoruldu Fb maçından da mütevellit. Kaan'ın kanadı da çökmüşken neden 10M verdiğimiz sağ beki son dakikalarda oyuna alıyoruz ? Ve diğer oyuncular neden değişmiyor ? Adamlar Allah korudu da golleri kaçırdı. Bizim oyuncular dili dışarıda koşacak hali yok yani neden 80'e kadar bekleniyor ?

3- Klasik kanser Galatasaray futbolu... Adamlar basıyor gol arıyor , boşta adamlar varken niye herkes YASAKMIŞ gibi geri pas yapıyor ? 2 pas yapsan zaten arkası bomboş golü atıp rahatlayacaksın. Ama yok, herkes hemen illa Günay'a pas atmak zorunda her atakta. Saçmalık !

4- İsmail Jakobs... Tamam beğeniyorum iyi sol bek AMA dün akşam özellikle hücum kısmında çok ağır saçmaladı. Neredeyse 1 tane işe yarar orta yapmadı, saçma sapan top kayıplarıyla yeri geldi rakip gole yaklaştı kontrada. Bir pozisyon var ki Barış Alper kaleye yakın bomboşken ona pas vermeyip çizgiye inip saçmaladı yine. Hatta Kerem Demirbay ''yapacağınız işe...'' der gibi girer girmez tekte adrese teslim verdi İcardi maçı bitirdi.

5- Neden geriye yaslanıyoruz ? Adamlar karşı karşıya net goller kaçırdı. Bir tanesi de el var mıydı bilmiyorum Davinson sayesinde çıktı son anda. İlk yarıda da Günay sağ olsun %100 golü çıkardı. Kafayı kullanıp ileriye top şişirmiyoruz ve gereksiz yere ikram ediyoruz. Bu saçmalıklar bugün son anlarda bizi yakmasa da ileride kalp kırabilir.

Dün gece kazandık ve takdiri hak ediyor. Fakat bu yazdıklarım da ucuz ve şansa kurtulduklarımız. Başka bir senaryo da olabilirdi, ki çok yakındı da o senaryo. Biraz daha akıllıca oynayıp oyuncu değişikliklerini de zamanında yapmak gerekiyor.

Yolumuz açık olsun. Dün maçtan önce yazmadım zehirli ok atmayayım diye, şimdi yazacağım: Bu sene Avrupa'da güzel işler yapacağımızı düşünüyorum. Dünkü maçı da kazanacağımızı tahmin etmiştim.
 

Üst