2024-2025 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Nelsson'u gönderip Emin Bayram'dan daha kötü stoper almayı beceren yönetime ve buna onay veren Okan hocaya saygılarımı iletiyorum.
Okan hoca ve scout ekibi direkt veto etmiş Cuesta'yı. Hoca ve ekibin hemfikir olduğu oyuncular Faes ve Vitik'miş.

Transfer komitesinde hücum transferi Kavukçu'ya savunma transferi de Hatipoğlu'na bırakıldı muhabbeti vardı, eğer o muhabbet doğruysa Hatipoğlu feci topa tutulur. Zaten kestirdiği pastalarla takımı baskı altına almasından ötürü epey göze batıyordu, Cuesta ve türevi oyunculardan birisini indirirse C.Ergün'den daha kötü olur sonu.

Faes yerli Sadık.
Leicester City'nin bu kadar kötü olmasının baş müsebbibi.
Aman diyeyim.

Bizim aradığımız defans oyuncusunda önceliğimiz hava toplarına hakim olması. Anlaştığımız söylenen Cuesta 1.79 boyu var. Hava toplarında çok etkili değil. Umarım bir sorun olurda bu transfer gerçekleşmez.

Bakın kime gittiysek oyuncusunu vermiyor. Yöneticilerimiz günde 3 öğün reddediliyor. Çünkü adamlar oyuncu almadan bırakamayız diyor. Herkes bizim yöneticiler gibi beceriksiz değil ki. Nelsson yerine birini bulmadan 500 bin euro karşılığında gönderiyoruz. İnanılır gibi değil.

Bizim önceliğimiz hava toplarına hakim olan bir defans değil. 3.kalitede bir oyuncunun bile 2 adım koşunca road runnerın çakal coyoteye stop izletmesi gibi kağnı defans olmaması. Pozisyon takibi ortalama, topa koşuşu Luyindama tarzı olan bir oyuncu bile çok çok işimizi görür. 3 gün önce Abdülkerim, kalemize koşan Sorescu'ya arkadan yapıştığında gözümü kapattım kırmızı kart çıkacak diye. Neyse ki Sorescu'nun salaklığıyla bizimkinin formasını çekince bizim lehimize faul çıktı. Her maç aynı teraneyi izliyoruz, kale zaten Allah'a emanet. Şansa hayatta kalıyoruz.
Bahsi geçen Cuesca denen oyuncu nasıl bilmiyorum ama herkes 1-2 istatistiğe bakıp çöp demiş ortalığı yakmış. Bazıları da bu sezon çok az süre aldığı için öyle görünüyor demiş. Aslı astarını bilemem ama eğer seri bir adamsa bizim çok şeyimizi toparlar.

Bu sezon şampiyon olamazsak Okan hoca gönderilmeli. Abartıyorsun, acımasızsın demeyin. Her sene 15 transfer yapıyor 10'u karavana. Avrupa'da nal topluyor. Aldığı Cuesta, Jacobs, Jelert gibi oyuncuları her birine 10 milyon vererek aldık. Boey'in 1 milyona alındığı ortamda sen 10 milyona transfer yapıyorsan Boey'in çeyreği kadar performans veremiyorlarsa demek ki hoca transferden anlamıyor demektir. Cuesta kimdir arkadaş? Gent diye bir takımda bile as oyuncu olamamış, boyu 180'den kısa stoper mi olur? Çok mu arıyorsunuz? Hadi ucuz olsa desek ucuz da değil 10 milyona böyle bir oyuncu mu aldınız gerçekten?

Okan hocanın suyu ısınmaya başladı, 2 sezondur şampiyon yaptı diye hatalarına hatta skandallarına göz yumduk sessiz kaldık. Ancak bu sene şampiyon da yapamazsa o zaman kredisi biter herkes için.

Bu sezon şampiyon olamazsak Okan hoca gönderilmeli. Abartıyorsun, acımasızsın demeyin. Her sene 15 transfer yapıyor 10'u karavana. Avrupa'da nal topluyor. Aldığı Cuesta, Jacobs, Jelert gibi oyuncuları her birine 10 milyon vererek aldık. Boey'in 1 milyona alındığı ortamda sen 10 milyona transfer yapıyorsan Boey'in çeyreği kadar performans veremiyorlarsa demek ki hoca transferden anlamıyor demektir. Cuesta kimdir arkadaş? Gent diye bir takımda bile as oyuncu olamamış, boyu 180'den kısa stoper mi olur? Çok mu arıyorsunuz? Hadi ucuz olsa desek ucuz da değil 10 milyona böyle bir oyuncu mu aldınız gerçekten?

Okan hocanın suyu ısınmaya başladı, 2 sezondur şampiyon yaptı diye hatalarına hatta skandallarına göz yumduk sessiz kaldık. Ancak bu sene şampiyon da yapamazsa o zaman kredisi biter herkes için.
Bana su her sene 15 transfer yapiyor 10u karavana oyunculari saysana cok merak ettim. Kiralik ve bonservissiz alinan oyunculari sayma ama cünkü bonsveris ödeyemedigin icin mecbur bonservissiz oyuncu almak zorundaydi Limit doldugu icin.

Jacobs, Jelert gibi oyunculari aldiriyor demissin. Bu oyuncular listenin en sonunda olan oyuncular. Assignon, Doue, Zalewski gibi topculari alamadigi icin Yönetim bu oyuncular son dakika geldi.

Bu stoper transferini yapanlara, onaylayanlara soruşturma açılması lazım. Sen premier ligin belki de en hızlı stoperi Davinson’u 9 milyon euro’ya transfer etmişken, hiçbir özelliği olmayan, bir Belçika takımının kurtulmaya çalıştığı yedek oyuncusuna 8 milyon veremezsin. Bu hata falan değil ihanettir. Bu olayın iç yüzü ortaya çıkacak.

Bu stoper transferini yapanlara, onaylayanlara soruşturma açılması lazım. Sen premier ligin belki de en hızlı stoperi Davinson’u 9 milyon euro’ya transfer etmişken, hiçbir özelliği olmayan, bir Belçika takımının kurtulmaya çalıştığı yedek oyuncusuna 8 milyon veremezsin. Bu hata falan değil ihanettir. Bu olayın iç yüzü ortaya çıkacak.
Cuesta, Jakobs, Jelert, muhtemelen Eren.
Sanki babalarının parası.
Maddi olarak ibra edilmemeli bu yönetim.

Bu beceriksizlik falan değil artık.Transfer yaparken ve gönderirken net art niyetler var.Yaz transfer döneminde 350 bin euro kazanan adama 2 milyon euro teklif ediyorsun,herif günlerce naz yapıp 2.5 isterim diye tutturunca çok fazla zaman kaybedildi diye transfer gerçekleşmiyor.Adama maaşının 7 katını öneriyorsun.

Gidiyorsun oynatmayacağın Jelert'i 9 milyon euroya alıyorsun.

Zalewski transferini günlerce bitiremeyip rezil olunca apar topar Avrupa'da bile oynatamayacağın Sallai'i 6 milyon euro bonservis,2.5 milyon euro maaş ile transfer ediyorsun.

Sakat Jacobs'a 650 bin euro maaş alırken 2.1 milyon euro maaş bağlıyorsun.8 milyon euro bonsvervis veriyorsun.

Genk'te 300 bin euro alan vasıfsız çöp oyuncuyu 8 milyon euro bonservis ile alıyorsun.

Nelsson'u 500 bin euroya kiralık gönderiyorsun.

Daha niceleri.Sizin gibi yönetim olmaz olsun.Elinde şu an ne doğru dürüst sağ bekin ne de sol bekin yok.Üstüne hala birde Lemina'yıda taraftar aldırmadı diyorlar.Taraftar korkusu olmasa Lemina'yıda almazlardı bunlar.

Bana su her sene 15 transfer yapiyor 10u karavana oyunculari saysana cok merak ettim. Kiralik ve bonservissiz alinan oyunculari sayma ama cünkü bonsveris ödeyemedigin icin mecbur bonservissiz oyuncu almak zorundaydi Limit doldugu icin.

Jacobs, Jelert gibi oyunculari aldiriyor demissin. Bu oyuncular listenin en sonunda olan oyuncular. Assignon, Doue, Zalewski gibi topculari alamadigi icin Yönetim bu oyuncular son dakika geldi.
Kiralık ve bonservissiz oyuncuları sayma demişsin ama kiralık ve bonservissiz oyunculara bonservisten fazla ödediğimiz oyuncular var (imza parası, maaş vs.) aslında onların da sayılması gerekiyor bu sebepten ama hadi onları saymayalım.

22/23 Sezonu

Abdülkerim
Icardi
Mertens
Torreira

Kaan

Oliveira
Seferovic
Kazımcan
Midstjo
Dubois
Ross
Yusuf
Zaniolo (nötr olduğu için tutmadı listesine ekledim)

5 tuttu, 8 tutmadı

23/24 Sezonu

Davinson

Zaha
Ziyech
Tete
Angelino
Kerem D.
Bakambu
Köhn

Halil

1 tuttu, 8 tutmadı

24/25 Sezonu

Sara

Jelert
Jacobs
Batshuayi
Sallai

(Ahmet, Morata ve yeni alınacak diğer oyuncular henüz değerlendirmeye alınmamıştır o yüzden olumlu veya olumsuz listeye almadım)

1 tuttu, 4 tutmadı

Total olarak 7 tutan, 20 tutmayan oyuncu var. Yüzde 45'in altında bir oran. Bu Galatasaray gibi bir kulüp için çok düşük. Kiralık ve bonservissiz olanları hesaba katarsak tutmayan oyuncular 30'u geçiyor. Her sezon 4'lü defans oynatıp 3'lü defans oyuncuları (Angelino, Köhn vs) alan bu sezon 3'lü defans sitemine dönüp 4'lü defansa uygun (Jacobs, Jelert) oyuncular alan ve doğal olarak haliyle oyuncularından verim alamayan bir hoca.

Süper kupa maçında 5-0'lık rezillik, Young Boys eşleşmesi, Avrupa Ligi'ndeki kolay bir fikstürde ilk 8'in dışında kalmak, Kasımpaşa maçında skorun 3-0'dan dönmesi, aylardır kötü futbol, bir oyun sisteminin olmaması gibi rezillikleri konuşsak günler sürebilir.

Kiralık ve bonservissiz oyuncuları sayma demişsin ama kiralık ve bonservissiz oyunculara bonservisten fazla ödediğimiz oyuncular var (imza parası, maaş vs.) aslında onların da sayılması gerekiyor bu sebepten ama hadi onları saymayalım.

22/23 Sezonu

Abdülkerim
Icardi
Mertens
Torreira

Kaan

Oliveira
Seferovic
Kazımcan
Midstjo
Dubois
Ross
Yusuf
Zaniolo (nötr olduğu için tutmadı listesine ekledim)

5 tuttu, 8 tutmadı

23/24 Sezonu

Davinson

Zaha
Ziyech
Tete
Angelino
Kerem D.
Bakambu
Köhn

Halil

1 tuttu, 8 tutmadı

24/25 Sezonu

Sara

Jelert
Jacobs
Batshuayi
Sallai

(Ahmet, Morata ve yeni alınacak diğer oyuncular henüz değerlendirmeye alınmamıştır o yüzden olumlu veya olumsuz listeye almadım)

1 tuttu, 4 tutmadı

Total olarak 7 tutan, 20 tutmayan oyuncu var. Yüzde 45'in altında bir oran. Bu Galatasaray gibi bir kulüp için çok düşük. Kiralık ve bonservissiz olanları hesaba katarsak tutmayan oyuncular 30'u geçiyor. Her sezon 4'lü defans oynatıp 3'lü defans oyuncuları (Angelino, Köhn vs) alan bu sezon 3'lü defans sitemine dönüp 4'lü defansa uygun (Jacobs, Jelert) oyuncular alan ve doğal olarak haliyle oyuncularından verim alamayan bir hoca.

Süper kupa maçında 5-0'lık rezillik, Young Boys eşleşmesi, Avrupa Ligi'ndeki kolay bir fikstürde ilk 8'in dışında kalmak, Kasımpaşa maçında skorun 3-0'dan dönmesi, aylardır kötü futbol, bir oyun sisteminin olmaması gibi rezillikleri konuşsak günler sürebilir.
Uzun Uzun yazmissin ama bukadar sacma bi tuttu tutmadi kiyasi görmedim.

Oliveira, Midstjö tutmadi yazmissin. Midstjö sampiyonluk gölünü atti. Oliveira düzenli ilk 11 oyuncusyudu iki sene görevini yapti gitti.

Zaha, Ziyech gecen sene kac tane mac kurtardi Ziyechin hele son haftalarda uzakten sutlariyla maclari cözdük.

Jelerti tutmadiya eklemissin. Adam 21 yasinda yatirim olarak geldi zaten. Sallai tutmadiya eklemissin. Sallai bana göre gayet iyi oyuncu neye göre tutmadi ?

böyle sacma bir liste görmedim. Maclara 11 kisiyle cikabiliyosun farkindaysan yani bir oyuncu yedek oturunca tutmadimi oluyor.

Okan hoca bu ligin Winner'ıdır. Şampiyonluğun Bug'unu bulmuştur.
O giderse lig şampiyonluğunu unutalım.
Yapılması gereken şey ona yardımcı hoca konusunda ikna etmektir.
Diğer türlüsü yani giderse bize yarar değil zarar getirir.

Uzun Uzun yazmissin ama bukadar sacma bi tuttu tutmadi kiyasi görmedim.

Oliveira, Midstjö tutmadi yazmissin. Midstjö sampiyonluk gölünü atti. Oliveira düzenli ilk 11 oyuncusyudu iki sene görevini yapti gitti.

Zaha, Ziyech gecen sene kac tane mac kurtardi Ziyechin hele son haftalarda uzakten sutlariyla maclari cözdük.

Jelerti tutmadiya eklemissin. Adam 21 yasinda yatirim olarak geldi zaten. Sallai tutmadiya eklemissin. Sallai bana göre gayet iyi oyuncu neye göre tutmadi ?

böyle sacma bir liste görmedim. Maclara 11 kisiyle cikabiliyosun farkindaysan yani bir oyuncu yedek oturunca tutmadimi oluyor.
Biz oyuncuları 10 maç vasat oynasın 1 maç gol atsın diye mi alıyoruz? 1 maç kurtardılarsa kaç maçta batırdılar onun da hesabını sen yapıver. Sallai bu arada dümdüz oyuncu. Fark yaratamayan sadece koşan yetenekleri kısıtlı bir oyuncu. Galatasaray seviyesinde asla değil hele o paralara hiç değil. Eski takımında 400 bine oynuyordu bizde 2.5 m alıyor. Sence 2.5 m alacak bir performans mı veriyor? Yasin Öztekin daha iyi oyuncu kendisinden en azından skor yapıyordu 4. yıldızı aldığımız sezon şampiyon yapan oyunculardan biriydi.

Okan hoca bu ligin Winner'ıdır. Şampiyonluğun Bug'unu bulmuştur.
O giderse lig şampiyonluğunu unutalım.
Yapılması gereken şey ona yardımcı hoca konusunda ikna etmektir.
Diğer türlüsü yani giderse bize yarar değil zarar getirir.
Okan Buruk ligde zaten başarılı onda herkes hemfikir fakat o giderse lig şampiyonluğu unutalım nasıl bir söylem? Koca Galatasaray ligde şampiyon olmak için bir kişiye mi muhtaç? Yaşın mı yetmiyor bilmiyorum ama 2008’de hocasız da şampiyon oldu bu takım. Tabii ki hocasız kalalım demiyoruz lâkin kişileri bu kadar yüceltmek yerine aslolanın Galatasaray olduğunu unutmamamız gerekiyor.

Okan Buruk ligde zaten başarılı onda herkes hemfikir fakat o giderse lig şampiyonluğu unutalım nasıl bir söylem? Koca Galatasaray ligde şampiyon olmak için bir kişiye mi muhtaç? Yaşın mı yetmiyor bilmiyorum ama 2008’de hocasız da şampiyon oldu bu takım. Tabii ki hocasız kalalım demiyoruz lâkin kişileri bu kadar yüceltmek yerine aslolanın Galatasaray olduğunu unutmamamız gerekiyor.
Okan Buruk ve yaristigi teknik direktörler:
  • Fenerbahçe: Jorge Jesus (2022-2023), İsmail Kartal (2023-2024) Mourinho (2024-2025)
  • Beşiktaş: Valérien Ismaël (2022-2023 sezonunun başında), Şenol Güneş (2022-2023 sezonunun ortasından itibaren
  • Trabzonspor: Abdullah Avcı (2022-2023 sezonunun başında), Orhan Ak (geçici), Nenad Bjelica (2023-2024)
Bu ligde öyle sampiyon olmak kolay degil. Eger su gecen iki senede Okan Buruk senin Teknik Direktörün olmasaydi sampiyon olamazdin.
Burak Elmas baskan kalip Torrentle devam edecekti ozaman görürdüm ben seni.

Cuesta'ya 8 milyon Eren Elmalı'ya 5 milyon bol keseden verin paraları ne de olsa sizin paranız değil Galatasaray hainleri. Bu sezon şampiyon olamazsak 2016'daki ekonomik çöküş kulübü bekliyor. Okan hocayı görücem her sene 4 bek transferi yapıp hala bek transferi istiyor :D

Ara transfer boyunca sürekli kağnı gibi ve güçlü stoperler bizimle anıldıktan sonra potansiyeli soru işareti olup taraftarda Dany korkusu yaratabilecek, diğer yandan Davinson ile anlaşabilecek, nispeten hızlı ve hamleli bir stoperin alınması bana da biraz tuhaf geldi. Evet, Nelsson biraz ağır kalıyor ve zaman zaman geri koşma refleksine yeniliyordu ama oyun sezgisi, ayağı, zamanlaması oldukça üst düzey bir oyuncuydu. Onu gönderip transfer sezonunda aynı özelliklerde adamlar bakmak ve sonra çok alakasız bir profil almak, bazı yerlerde de Okan Hoca'nın oyuncuyla ilgili veto ettiği bilgisinin geçmesi garip değil mi?

Yönetim açısından oyuncunun kalitesi, son dakikaya bırakılması ve fırsat transferi gibi durmaması eleştirilebilecek hususlar. Okan Hoca açısından bakıldığında oynattığı futbol açısından açıklanabilir bir profil ama veto ettiği doğruysa ve ismi çıkan diğer oyuncuları istediyse Nelsson'u gönderip aynı profilde oyuncu istemesi ve otoritesi üzerinde soru işareti beliriyor. Şu ana kadar yapılan transferlerin hiçbiri Okan Hoca'nın bilgisi dışında gerçekleşmemiştir. Tüm transferler tamamlandıktan sonra yorum yapmak daha sağlıklı olacaktır.

Son düzenleme:
Ara transfer boyunca sürekli kağnı gibi ve güçlü stoperler bizimle anıldıktan sonra potansiyeli soru işareti olup taraftarda Dany korkusu yaratabilecek,, diğer yandan Davinson ile anlaşabilecek, nispeten hızlı ve hamleli bir stoperin alınması bana da biraz tuhaf geldi. Evet, Nelsson biraz ağır kalıyor ve zaman zaman geri koşma refleksine yeniliyordu ama oyun sezgisi, ayağı, zamanlaması oldukça üst düzey bir oyuncuydu. Onu gönderip transfer sezonunda aynı özelliklerde adamlar bakmak ve sonra çok alakasız bir profil almak, bazı yerlerde de Okan Hoca'nın oyuncuyla ilgili veto ettiği bilgisinin geçmesi garip değil mi?

Yönetim açısından oyuncunun kalitesi, son dakikaya bırakılması ve fırsat transferi gibi durmaması eleştirilebilecek hususlar. Okan Hoca açısından bakıldığında oynattığı futbol açısından açıklanabilir bir profil ama veto ettiği doğruysa ve ismi çıkan diğer oyuncuları istediyse Nelsson'u gönderip aynu profilde oyuncu istemesi ve otoritesi üzerinde soru işareti beliriyor. Şu ana kadar yapılan transferlerin hiçbiri Okan Hoca'nın bilgisi dışında gerçekleşmemiştir. Tüm transferler tamamlandıktan sonra yorum yapmak daha sağlıklı olacaktır.
"Cannavaro altın topu kazandı. Elbette boy önemli ama onun havada üstün olduğu hiçbir pozisyonda gol yemedik. Başka nitelikleri de var. Liderlik, orta sahada topla oynama. 1'e 1 güçlü. İyi pozisyon alıyor ve atak başlatmak için rahat."

Genk taraftarin yorumu, umarim cok iyi oynar bizde basarili olur.

Cannavaro dönemindeki futbol ile şimdiki futbol aynı mı?😂
Biraz güncel futbolu takip edin lütfen.
Jakobs+Jelert+Cuesta+Eren+Sallai.
Bu oyunculara harcanan bütçe ile 2 tane üst düzey oyuncu alınırdı.