2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Sana mı soracağım ne yorum yazacağımızı forumun bilir kişisi sen misin? Senden onay alınsın istersen mesajlar öyle yayınlansın kendi krallığını mı ilan ettin burada.
Senden önce de vardım burada 2011 yılından beri takip ederim burayı burası gsbasketbol Galatarasay basketbolunun kalbidir. En şaşalı dönemlerde de vardım en kötü olduğu dönemlerde de. Playout yaşadığımız dönemlerde de takip ederdim oktay mahmudi dönemi ile başlayan çıkış dönemleri ve ergin ataman dönemiyle zirveye çıkan dönemlerde de. Buradan maç takip etmek yorumlar okumak keyifliydi transfer edilen oyuncunun nasıl profil olduğunu nasıl katkı sağlayacağını nasıl bir profil olduğunu öğrenirdik. Eskiden kaliteli yazarlar vardı foruma nitelik katarlardı fikirleri ile basketbolun gelişmesini katkıda sağladılar bazıları spor basınında devam etti kariyerlerine bazıları da Galatasaray basketbolunun dibi görmesiyle bıraktı forumda senin gibi trollere kaldı.
Kafana göre kişileri trol belirliyorsun kriterinde polyanna olmamak herkes pohpohlanması lazım maça çıkıyor diye alexia övgüsü yapan dünya'da bir sen varsındır. Bir insan oyuncusu maça çıkabiliyor diye övüldüğünü bir tek senin yorumunda gördüm. Neymiş omzu ağrıyormuş ona rağmen maça çıkıyormuş yaptığı demogojiye bak ilkin napsın o zaman voleybolu mu bıraksın yediği saçma linçlerden sonra. 30 satır yazı yazarsın voleybola dair 1 cümlen yok sürekli hikayeler uydurup duruyorsun bulmuşsun burada boşluğu kendi egonu tatmin etmeye çalışıyorsun. Bu forumda trol varsa en büyük trollerden birisi de sensin voleyboldan gram anlamayıp burada bilir kişi gibi takılıyorsun.
Vay vay vay.... Ne kadar da dokunmuş... Demek ki mesaj tam da adresine gitmiş...

1- Burada kimsenin krallığı diye birşey yok. Her üye gibi, bu forumun admininin gözetiminde, herkes düşüncelerini paylaşıyor, eğer varsa ellerindeki bilgileri verileri, diğer aktif yada pasif katılımcılarla paylaşıyor. Beğenen beğenir, beğenmeyen okur geçer. Benim de yaptığım bu.
2- Kimsenin benden icazet alma gibi bir durumu da yok, krallık da yok. Diğer herkes kadar eşit söz hakkı olan sade bir forum üyesiyim o kadar. Bununla birlikte, iki çocuk babası olarak takıma ve tümü genç oyunculara yapılan aşağılama ve hakaretlere tahammülü olmayan birisiyim. Bunu söylerken eleştiriyi, hakaret ve aşağılamadan ayrı tutuyorum. Bu forumda sürekli paylaşım yapan birisi olarak, bazı oyuncuları bazı maçlar sonrasında, maç yada genel performansları açısından, hakaret etmeden eleştirenlerden de birisiyim ve buna, bu forumdaki her üye şahittir.
3- Kadın voleybol'a katılımın 11 Haziran 2023. Bunun öncesinde ne yaptığın, neyi izlediğiniz seni ilgilendirir. Basketbol ayrı, voleybol ayrı branşlar ve basketbol'u sevmek yada izlemek, voleybol için yorum yapmak adına gerek ve yeter koşul değildir. Nasıl ki amatörce futbol oynamama ve 6 yaşından beri Sarı kırmızı renklere aşık birisi olarak, gençlik yıllarımda eski teknoloji VCR'da 1988 yılında naklen yayınlanan Neuchatel Xamax ve sonrası taaa super kupa finaline kadar kayıt yaptığım ve hala arşivimin en değerli parçaları olan kayıtları saklamış olmam, futbol'da sürekli ahkam kesme yeterliliğim olduğunu gerektirmediği gibi...
4- Basketbol'u da, özellikle kadın yada erkek takımımızın Avrupa yada derbi maçlarında, zamanın müsait olması ölçüsünde izlemeye gayret eder ve izlerim ama bu konuda da sınırlı olmam ve herşeyi takip etme konusunda eksiklerim nedeni ile bu konuda da ahkam kesmiyorum.
5- Voleybol'a gelince, hem uzun yıllar bu sporun içerisinde olmam hem de farklı ligleri ve aynı zamanda naklen yayınların sürekliliği ve yaygınlaşması nedeni ile çok yakından takip ediyor ve keyif alıyorum. Eğer bilmiyorsan, bir kez daha yazayım, istatistikçi olmam nedeni ile, bu konudaki istatistikler de oldukça ilgimi çekiyor ve bunların belli kısımlarını da, burada paylaşıyorum. Bunlar seni rahatsız ediyorsa, bil ki buna devam edeceğim. Çünkü performans değerlendirmesinde, kümülatif istatistikler asla yalan söylemez ve adı GSBasket.org olmasına rağmen bu sayfa Kadın Voleybol forumudur ve bu sayfa dışında da ne basket ne de diğer GS sayfalarında yazmıyorum, sadece ara ara bakıyorum. Bu isimle bu sayfanın aslında bir uyumsuzluk yarattığını ve biraz da netlik açısından sorunlu olduğunu, yükselen voleybol trendi nedeni ile ayrı bir isim altında (voleybol forumu) olarak devam etmesinin daha uygun olacağı yönündeki düşüncemi de, bu forumdaki bu sayfayı sürekli takip edenler de biliyor. Sen bilmiyorsan yada okumamışsan, bu da senin sorunun.
6- Trollük konusuna gelince, kimin yada kimlerin, geçmişte yada hala süregelen şekilde bunu yapmaya çalıştığını bizzat görüyoruz... Takım iyi giderken gıkı çıkmayanların, herhangi bir kötü sonuçta, neredeyse hakarete varan aşağılayıcı yorumlar yapmasına yada bunları yapanlara ne ad verilir bunu sen söyle.... Ben hiçbirşey belirlemiyorum, tam tersine bunlar kendilerini deşifre ediyorlar...
7- O kadar için nefret dolu yada algıları kapalı birisin ki, Alexia'nın maç sonlarında ağrıları nedeni ile sürekli kompres yapması, hem oyuncu sağlığı açısından hem de takım açısından, gerçek altenatifi olmaması nedeniyle bir risk teşkil ediyor ve burada da yönetimin eksikliğini sürekli vurguluyorum oysa ki sen bunu sözde pohpohlama olarak algıladığını yazarak, yazdıklarımdan maksatlı yada maksatsız hiçbirşey anlamadığını ortaya koyuyorsun.
8- Son olarak, çeşitli platformlarda Alexia ve diğer oyunculara yapılan iğrenç saldırılara katılıp, hala Alexia'yı yada diğerlerini aşağılayarak, buradan prim yapmaya çalışanlara önerimdir. Alexia hala Sultanlar ligi'nin hemen hemen tüm alanlarında, 1 maçı eksik olmasına rağmen, Hücum, Blok, Servis, Sayı gibi alanlarda ilk 6da yer alan bir oyuncudur. CEV istatistiklerinde ise, smaçör olarak İlkin ilk sırada, yine Çapraz olarak da Alexia ilk sıradadır. Orta oyuncu olarak da Timmerman ilk sıradadır. Buna inanmayan yada inanmak istemeyenler, bir kez daha aşağıdaki linklerden sağlamasını yapabilirler.

Burada Alexia (yada diğer oyuncular gibi ki geçen yılki Logan da buna dahil ve bu yıl bu Challenge'i yakalamamızda ve yarı final oynamamızda, geçen yıldan kalan hakkı var), dünyanın en iyi pasör çaprazıdır diye övülmüyor ama sen ve senin gibiler tarafından, bu kadar aşağılanmayı hak etmiyorlar. Ve sen hala bana yanıt vereceksin diye, aslında bu oyuncuya bel altından vurmaya devam ediyorsun. Ne yazık ki, sen ve senin gibiler bundan geri adım atmıyor. Ben ise bunları deşifre ediyorum. Hoş, bu oyuncular, sen ve senin gibiler aşağılamaya çalışıyorsunuz diye kötü olarak da değerlendirilmez, değerlendirilmeyecekler.

Kötü! oyuncularımızın istatistikleri aşağıdan takip edilebilir.

CEV Challenge Cup için Pozisyonları, Outside Spiker, Middle Blocker ve Opposite olarak tıklarsanız, her pozisyon için oyuncularımızın sıralamadaki yerini görebilirsiniz.

Ben, oyuncularımızın bu kadar aşağılanmayı hak etmediklerine dair verilerle yanıt veriyorum. Sen, dediğin kadar kötü olduğunu kanıtla, kimin trollük, kimin gerçekçilik üzerinden yürüdüğü ortaya çıksın. O zaman da ben bu forumda yazmayı bırakacağım....

Ha bu arada, ben takımımızın uluslararası düzeyde daha iyi bir yerde görünebilmesi için birşeyler yapmaya çalışıyorum. Kanıtı da, 3. olarak bitirdiğimiz turnuvada, alınan puanlarla 75. sıradan 5. sıraya yükselmesi konusunda volleybox adminlerini uyarıyorum. Ben bunları yaparken sen ne yapıyorsun. Bırak da kim trol kim değil, buna buradaki kitle karar versin. Bunca aşağılama sonrası, şirinlik yapmaya çalışarak, sanki forumda fikir paylaşıyormuş numaralarına yatarak arka arkaya post atmak da seni kurtarmaz ama saldırmadan paylaşım yapmak bile iyi bir gelişme....

Aşağıdaki linki tıklayarak transfer yorumlarındaki paylaşımı okuyabilirsiniz....

Bu da bizde oynarken, sürekli kolsuz olarak eleştirilen Logan Eggleston'un son başarısı;

Takımı 3. olurken onca anlı şanlı smaçör arasında LOVB'nin en iyi smaçörü oldu KOLSUZ. Eeeee trollükte yada bilgsizlikte sınır yok....

Dangubic Cazuate ikilisi Vakıfta deniyor ama ben nedense halla Dangubic gelecek sezon bizde kalacak diye düşünüyorum.
Sadece kalmasını umalım. Bu yıl belli maçlardaki istikrarsız oyununa rağmen özellikle son maçlarda (Eczacı, Vakıf, Zeren, Bahçelievler) ve de özellikle Vakıf kupa ve 2 Chieri maçlarında çok iyi oynadı. Düşündürücü olan ise dalgalı ve zaman zaman kötü performansı...

Yeni sezonda, İlkin ve Dangubic yanına, iki ses getiren yüksek performanslı ve her iki oyuncuyu yedekleyecek (laf ola değil-Fedusio hiç değil) oyuncu alınmasıdır. Fedusio alınırsa, 3. smaçör gibi duracak. Bunun olması halinde, oyunu hırsı ve performansı ile değiştirebilecek Herbots gibi deneyimli yada Rusya'dan Gatina tarzı bir oyuncu kesin alınmalı. Ayrıca istatistiklerini önceden paylaştığım Grobelna da Alexia'nın altında kalması olası bir oyuncudur ki, önümüzdeki yıla bakacak olursak, çıtanın daha da yükseleceği kesin.

En büyük problem ise, futboldaki son rezaletler sonucu, en azından 5.yıldız hedefinden uzaklaşmamak, daha da güçlü takım yaratarak ağlaklara fırsat vermemek adına, haklı olarak yeni oyuncu transferlerine yapığı yatırımdır ki, umarım bu yeni durum, Kadın Voleybolu'nda planlanmakta olan kaliteli oyuncu transferlerinin kalitesini ve bütçeyi kırpmaz. Aksi halde, yükselecek çıta nedeniyle, acı gerçek ve başarısızlıkla yüzleşmemiz kaçınılmaz olur. Birilerinin, yönetim içerisinde ve sponsorlar aracılığı ile, bu alanda yoğun mesai yapması şart....

Sıla Vakıf ile uzatmış bizim için güzel haber. Zeren’e gitse Zeren bizi zorlayabilirdi. Naz da çekemezse Zeren seneye korkulacak bir takım olmazlar yine.Yerli kuralından dolayı yabancılarını kullanamaycaklar. Gatina Uzelac iki çok kaliteli smaçörleri var. Asla anlamadım pç de Mihajlovic olacak lig Avrupa beraber asla götüremez bu sene bile 2 set sonra yoruluyor seneye daha da yaşlanacak o bölge de sıkıntı çekerler. Ortaları Kübra Beyza blok konusunda çok etkili ama hücum da zayıf bir orta hattı bence. Liberoları Özlem orta sıralar için kaliteli ama ilk 4 getirecek bir libero değil şuan. Pasör de en kötü oldukları kısım lig de Malinov kullanamazlar eğer Naz alamazsa takımı Hilal yönetir Hilal ile de ilk 4 imkansız.

Paran ne kadar olursa olsun önce bir kültür yapıcan adım adım gidicen. Zeren en büyük örneği istediğimi alırım diyor başkanları. Saliha’ya bile gitti 500 bin Euro verdi İlkin bile 350 alıyor. Ama ne kadar paran olursa olsun kendini kanıtlamadığın sürece büyük turnuvalar da yıldız oyuncular 300-400 bin Euro fazla almak için gelmiyor. Ama muhtemelen 3-4 seneye zirve yarışına girer Zeren.

Voleybola 5 milyon harcanamaz diye ortalığı yakacak insanların futbolda 100-150 milyonlar harcanıp Avrupa’nın alt seviye ekiplerine elenmesinin peşine düşmemesi aslında dertlerinin Galatasaray’ın parası olmadığının göstergesi. Cuestaya verilecek para ile egonu alsak voleybola para harcamayın diye kafa şişirirler! Ama sorsan voleybolu da seviyorlar… Cuesta jelert zaha ziyech jacobs say say bitmez salon projesini tamamlardı kulüp bu paralarla!

Yeni transferimiz Fedusio'nun bugün şampiyonlar liginde ki maç özetini izleyip az çok fikrimiz olsun diye attım.14 numara giyiyor kendisi.15 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu.
Bu kötü gecede, hiç olmazsa havanın değişmesi açısından güzel bir paylaşım ve teşekkürler. Fedusio'ya gelince, fikrim hemen hemen aynı. Milli takımlar seviyesinde oynayan oyuncular için kötüdür diyemem, buna Fedusio da dahildir. Ancak Fedusio tarzı Polonyalı herhangi bir oyuncu, bu lig için yeterli olurmu? Ciddi kuşkularım var. Hele ki beklentimizin yükseldiği takımımız için.... Şu ana kadar, bu söylentiyi çok fazla ciddiye almadığım için, çok derinlemesine araştırmadım. Oyuncuyu, 2023 ve 2024 VNL'den biliyorum. Bence Dangubic'den daha etkili değil hatta eksiği var diyebilirim. Bununla ilgili tüm verileri derleyip, kaynakları ile birikte sizlerle paylaşacağım.

İlk maç ve turu geçtikleri ve özetini paylaşmış olduğunuz 2. maçın tamamını bulup izlemeye çalışacağım ama özetini paylaşmış olduğunuz maç, ilginç bir maçmış. 3 set ve hiçbir takım için tek bir ACE yok. Öyle'mi rastgeldi bilmiyorum ama Fedusio'nun atak performansını da güçlü görmedim. 1. ve 2. maçın istatistiklerini de buldum ve bunlar da beni biraz doğrular nitelikte...Servis karşılama yada yer savunmasında kötü görünmüyor...

Sonuç olarak, eğer Dangubic ayrılacaksa ve yerine düşünülüyorsa, hala İlkin ve 2. smaçörü yedekleyebilme kapasitesine sahip iki tane daha hem hücum hem savunmada güçlü ve başarılı smaçöre ihtiyaç olacak diye düşünürüm. Yine fikrimce, Dangubic/Fedusio değişikliğine gitmek gibi bir macera yerine, İlkin/Dangubic'i yedekleyebilecek iki güçlü smaçör ararım. Eğer takımımızın kaybettiği maçlara bakarsanız, çoğunlukla iki smaçörden bir tanesinin aksadığını görüyoruz ve son 2 Chieri maçında, nedeni ne olursa olsun İlkin aksadı. Alexia da aksarsa, zaten iş biter....Tüm takımlar, İlkin ve Alexia'yı durdurmaya fazlaca odaklanıyor ki bu da normal. Dangubic'i önemsemiyorlar demiyorum ama Dangubic de gününde değilse, orada da iş bitiyor... Bu nedenle rakibin hem blok düzenini dağıtabilecek ve hem de blok yönü de güçlü ve kaliteli +2 smaçör şart...Ortalarımızın kaliteli Ayçin ve Yasemin gibi Türk ağırlıklı olması ve elimizde Türk vatandaşı PÇ olması, farklı varyasyonlarla smaçör rotasyonu yapılmasını mümkün kılıyor.

An itibarı ile, en azından Dangubic zaman zaman dalgalansa bile, hırsı ile takımı ateşlemeye çalışıyor ve son dönemde iyi bir çıkış yakaladı. Tabii ki bunlar profesyonel ve bu çıkışın arkasında transfer beklentileri de olabilir. Dangubic'in önümüzdeki maçlardaki performansına bakarak, ilerleyen günlerde ne hamleler yapılacağını da görmek lazım.

Libero pasör de belki ligin en sağlamları bizde.Orta da yine Ayçin Yasemin Timmerman dönüşümlü iyi bir üçlü var.Bir köşe oyuncusu almak zor olmamalı.Mesela Sylla gelse çok çok zevkli bir sezon izlerdik seneye.Smaçör umarım gelir ama piyasa da çok bir isim kalmadı Amerika liginden birini koparmak zor ama ordan bir Amerikalı koparılması lazım artık piyasa da çok bir isim kalmadı.Fedusio İlkin ikilisi ile olmaz kaliteli yıldız bir smaçör şart.Bu kadro onu hak ediyor.

Kelsey Robinson şuan da Amerika takımlarında garip bir sistem var her oyuncuyu o takımın reklamı ana yapısı yaptılar hatta oyuncular kadro kurdu falan deniyordu bi ara.Kelsey de bir takımın başı ama çekilebilirse tam aranan oyuncu olur.Hem manşeti belki de en sağlam smaçörlerden hem de hücum da üst düzey olmasa da sırtlar önemli anlarda takımı.

Öncelikle kusura bakmayın buraya yazmak durumundayım son olarak çünkü forum yöneticileri “hesabımı silin” mesajlarıma dönüş yapmıyor. Muhtemelen buraya yazdıklarımızı görüyorlar özellikle benim yazdıklarımı dikkatlice takip ediyorlar acaba yine ceza verebilir miyiz diye. O yüzden tekrar ediyorum “ bu forumdan hesabımı silin”! Buraya her girdiğimde gsvoleybolun gelişemeyeceği gerçeği ile karşılaşıyorum. Eli sopalı linç sever abilerimizin tavırları da cabası… gelecek sene için de kimse bi şey beklemesin. Salon falan da hikaye o salon yapılacak olursa çoktan tüm detaylar paylaşılırdı. Salona dair tek bilinen maket onda da sadece dışını gösteriyor. Yahu bu salon kaç kişilik, ne zaman inşaata başlayacak kim finanse edecek hiçbir şey söylenmiyor yani fb konuşmayayım diyorum yine örnek vermem gerekiyor fb voleybol salonunu daha önce bitirecek göreceksiniz! Niyeti olan yapar olmayan da oyalar! Şunu da anlamıyorum; yönetimlerin artık 2 senesi var bu 2 sene içinde yapamayacağın şeylerin vaatlerini neden verirsin? Maketini yaptırma sözü verseydin bari! Kısacası; hiç kafa yormanın anlamı ve önemi yok. Boşa yazıp çiziyor herkes. Galatasaray bizim kafamızda büyüttüğümüz gibi bir spor kulübü olamayacak.

Polsat spor ligimizin yayın haklarını satın almış. Polonya da maçlarımız yayınlacak artık. Lig gelişimi ve kulüplerimize ekstra gelir için önemli bir hamle emeği geçenlere helal olsun.

Son düzenleme:
Naz Aydemir Akyol Galatasaray ile anlaştı.
(Voleybol Magazin)
Libero pasör de belki ligin en sağlamları bizde.Orta da yine Ayçin Yasemin Timmerman dönüşümlü iyi bir üçlü var.Bir köşe oyuncusu almak zor olmamalı.Mesela Sylla gelse çok çok zevkli bir sezon izlerdik seneye.Smaçör umarım gelir ama piyasa da çok bir isim kalmadı Amerika liginden birini koparmak zor ama ordan bir Amerikalı koparılması lazım artık piyasa da çok bir isim kalmadı.Fedusio İlkin ikilisi ile olmaz kaliteli yıldız bir smaçör şart.Bu kadro onu hak ediyor.
Sonunda, yıllardır beklediğim haber.
Hem kulüp hem de milli takım seviyesinde 16-17 yaşından beri en üst seviyede oynadı. Harika bir kariyere sahip oldu. Tek eksik kalan parçalı formaydı şimdi doğuştan Galatasaraylı Naz kariyerinin sonunda bile olsa parçalı formayla sahaya çıkacak doğruysa...
Üstelik Türk kadromuz düşnüldüğünde transfer stratejilere ve lig dengelerine etki edecek bir transfer.

Son düzenleme: