2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Naz halla çok kaliteli oynatıyor bence takımı Naz transferi biraz abartılması gereken bir transfer bence.Hem de takıma çok olumlu yansır hava olarak.Türk voleybol tarihinin en iyi pasörü dünya da en iyi 10 pasör denince sayılacak isimlerden.Bongaerts içinde iyi oldu forması garanti değil Naz her pasörü kesebilecek seviye de biri.

Alexia'nın sakatlığı varmış bir kaç haftadır aslında dinlendirilmesi lazım ağrılarla oynuyormuş.Ama mallesef sezun sonuna kadar oynamak zorun da kalacak.
Naz halla çok kaliteli oynatıyor bence takımı Naz transferi biraz abartılması gereken bir transfer bence.Hem de takıma çok olumlu yansır hava olarak.Türk voleybol tarihinin en iyi pasörü dünya da en iyi 10 pasör denince sayılacak isimlerden.Bongaerts içinde iyi oldu forması garanti değil Naz her pasörü kesebilecek seviye de biri.
Aslında 2 yarı ile birlikte birçok maçta ağrılarla oynadı. Hemen hemen her maç sonunda buz kompresi yapılıyor. Bu durum, onun yedeği olabilecek bir Pasör Çaprazı olmamasından kaynaklı. Bunu söylediğimizde, bazıları konuyu başka yöne çekiyor.

Eğer Naz olursa, konu ile ilgili Bongaerts Naz yorumuna 100% katılıyorum. Aslında bu kurgu, her mevki için düşünülmeli çünkü kaliteli geniş kadro yapılanması çerçevesinde görmek istediğimiz resim bu.

Yarın oynanacak Galatasaray - THY maçı öncesi, 4-7 ve devamında 8. sıra olasılıklarına kısa bir bakış....

GALATASARAYTHYKUZEYBORUZEREN
Puan47434235
Galibiyet15151413
TakımlarTHYGalatasaray
KeçiörenArasBahçelievlerAydın
BeşiktaşZerenEczacıbaşıTHY
EczacıbaşıSarıyerFenerbahçeNilüfer
KuzeyboruBahçelievlerGalatasarayKeçiören

Haftanın en beklenmedik sonucu, Bahçelievler'in, kafa kafaya giden setlerle Sarıyer'e 3-0 yenilmesi oldu. Bu durumda, 8'er puanda kalan Beşiktaş, Aydın ve Bahçelievler, 8.lik için amansız bir mücadeleye girecek. Bundan sözetmemin nedeni, ilerleyen haftalarda, özellikle 4, 5 ve 6. sıralar için mücadele edecek takımların, sözkonusu 3 takımla yapacağı maçlarda, bu 3 takımın, 4, 5 ve 6. sıralar için mücadele edecek takımlara karşı, iddialarını sürdürmek için vereceği mücadeledir...

1- Galatasaray'ımız, kalan maçların 2 tanesi aldığı takdirde, kalan haftalarda ne olursa olsun, Zeren'in üzerinde bitiriyor.
2- Aynı galibiyet sayısına sahip iki takımdan Galatasaray'ımızın, küçük de olsa 4 puanlık bir avantajı var ancak setlerin sonucu ne olursa olsun THY'yi yendiğimiz takdirde hem galibiyet sayısı hem de açılan puan averajı ile, daha büyük bir avantaj elde edeceğiz.
3- THY'ye kaybetmemiz halinde, hem puan averajı kapanır hem de galibiyet sayısında geriye düşeriz. Sonrasında kalan maçlara bakıldığında, bizim için Beşiktaş, Eczacı ve Kuzeyboru gibi, zorlu geçecek maçlar varken, THY'nin zorlu geçebileceği varsayılan maçlar Zeren ve Bahçelievler olabilir. Yani bu zorlu döngüye girmeden THY'yi yenmemiz şart.
4- Kuzeyboru'ya bakarsak, kağıt üzerinde Zeren'e göre daha dezavantajlı durumdadır. Kalan maçlara bakıldığında, Zeren'in fikstürü, Kuzeyboru'ya göre daha kolay ama Zeren'in, Kuzeyboru'ya göre 1 maçlık galibiyet dezavantajı var. Buna rağmen, Kuzeyboru'nun fikstürü tam bir cadı kazanı. Zeren, Aydın'ı geçerse, 6.lık şansı devam eder.

Yarınki maçta, takımımıza başarılar diliyorum.

Cansu eskiden bizim oyuncumuz du. Fenerbahçe’ye transfer olunca Galatasaray ile ilgili bütün fotoğrafları silmiş ve 3-4 sezon Fenerbahçe forması giymişti. Bu sezon yurt dışına çıktı. Galatasaray postlarını silmişti ama yine bu şubeye geldi.İlkinin yedeği olacak umarım güzel katkı verir. Defans konusunda dediğim gibi libero gibi bir oyuncu. Ama hücumda çok bir şey katmaz.
İkinci ,Tilbe Şenyürek vakası

🎙️ Gülden Kuzubaşıoğlu:

Monika Fedusio yedek smaçör olarak geldi. İyi bir köşe oyuncusu, power smaçör arayışındalar.

🎙️ Özlem Özçelik:

Gülden power smaçör demişti; Galatasaray şu an İtalya Liginde oynayan bir smaçörle görüşüyor. Sylla değil, başka bir oyuncu. Şu anda görüşülüyor.

🗞️ Maçkolik - Kurşun Pas

Kadro tamam bir tane power alın da seneye umutlu girelim.1.85 altı bir oyuncuya gidilirse Fedusio yanına da yine hüsran.Halla 1.90 oyuncular var İtalya da Kurşun pas programın da dendiği gibi play off turuna kalmadan o transfer de biter umarım.Lig bitmeden bütün kadro bitti çok karıştı transfer iki transfer daha yapıp bitiricez bir smaçör daha kesin alınmak zorunda lig bitene kadar zaten.Yazın 3-4 ay sadece libero almaya çalışacak yönetim.

Cansu febe ilişkisi taraftarı memnun etmez tabi ama transfer anlamında kotu mu bende de asla değil lakin P.S. önemli gerçekten birde teknik kadronun yönetimi eldeki malzemeden ne alacağı...

🎙️ Gülden Kuzubaşıoğlu:

Monika Fedusio yedek smaçör olarak geldi. İyi bir köşe oyuncusu, power smaçör arayışındalar.

🎙️ Özlem Özçelik:

Gülden power smaçör demişti; Galatasaray şu an İtalya Liginde oynayan bir smaçörle görüşüyor. Sylla değil, başka bir oyuncu. Şu anda görüşülüyor.

🗞️ Maçkolik - Kurşun Pas
Rakipler,gelecek sezonun yapılanması için önemli adımlar attı biz daha arayıştayız .

Cansu'nun herhangi bir transfer olduğunu düşünüyorum. Hele Fedusio yedek smaçör olacaksa oynaması bile çok nadir olur. Power smaçör şart bakalım olacak mı?
Aslında yarın sezonun en kritik maçına çıkmazdan önce, hiç bunları konuşmak istemezdim ama, sürekli olarak transfer söylentileri gündemde olduğundan hemen kısaca yazayım. Bu görüşe 100% katılıyorum. Hatta daha da ileri giderek, eğer böyle birşey varsa, Cansu transfer bile değil diyorum. Nedenini aşağıda yazacağım...
Bence Cansu fena hamle değil .Tabi çok fazla yerli var ondan iyi ama Sude mi Cansu mu deseler Cansu'yu tercih ederim.
Kadro tamam bir tane power alın da seneye umutlu girelim.1.85 altı bir oyuncuya gidilirse Fedusio yanına da yine hüsran.Halla 1.90 oyuncular var İtalya da Kurşun pas programın da dendiği gibi play off turuna kalmadan o transfer de biter umarım.Lig bitmeden bütün kadro bitti çok karıştı transfer iki transfer daha yapıp bitiricez bir smaçör daha kesin alınmak zorunda lig bitene kadar zaten.Yazın 3-4 ay sadece libero almaya çalışacak yönetim.
Yani Halil bey, sizin görüşlerinizi az çok bildiğim için, yukarıda yazdıklarınıza gerçekten şaşırdım. Evet bu yıl kaliteli yerli oyuncularla ve Bongaerts Timmerman Dangubic üçlüsü ile iyi bir kadro oluştu ama bu sadece çekirdek kadro. Daha Yasemin Güveli ile imza atılmadı. Dangubic'in ise durumu henüz net değil. En kritik olanı da bu ve eğer giderse, hücum verimliliği yüksek en az iki tane iyi hücumcu ama ideal olarak 2 hücum gücü yüksek bir tane de libero tarzı karşılayıcı smaçör gerekir. Mazallah eğer Cansu Fedusio transferi doğru çıkarsa, geçmiş ola. Takımın ruhuna el - fatiha.

Fedusio'nun istatistiklerini sizlerle önceden paylaştım. Hücum gücü, kötü denebilecek kadar zayıf, sadece savunma ve servis karşılamada düşünülebilecek bir oyuncu. Cansu ise ondan daha da kötü. Şöyle Challenge istatistiklerine baktım. 1. Chieri maçında %27 hücum ve %9 verimlilik ile oynamış ki tam bir felaket. Buna karşın 2. maçta sahada hiç yoktu ve yerine Alice Clemente oynadı. Daha da garip olan, Thetis ile Oynadıkları 2. maçta %31 hücum ve %17 verimlilik ile oynamış ki bu da kötü. Sadece ilk maçta %41 hücum yapmış ama verimlilik yine düşük. Sadece %18. Hücum verimliliği sıradan takımlara karşı bile %20'nin altında olan bir oyuncunun Galatasaray'a faydalı olabileceğini düşünmek bile garip. Sadece servis karşılamadaki iyi yüzdeleri nedeniyle bir oyuncu transfer edilecekse, yandı gülüm keten helva. Bu durumda ben, en azından sadık oyuncumuz Sude'yi tutar, daha da gelişmesi için daha fazla şans verir, Cansu'nun tarafına dahi bakmam. Bu istatistiklerle 32 yaşına girecek ve sonrasında çekirdeği bile oluşturmayacak bir oyuncuya 1 kuruş dahi harcamam.

Seviyesi yüksek ligde, Grobelna'nın dahi (ki inşallah burada da daha doğru bir tercih yapılır) ne verebileceği tartışılırken, Dangubic gidecek olursa, 1 hücum gücü yüksek smaçör transferi ile yetinmekle (kim ve hangi performans), seneye oluşması muhtemel takımlar karşısında geriye düşecek bir Galatasaray izleriz (yada çile çekmektense izlemeyiz)

Şu ana kadar olumlu baktığım, Yasemin Güveli dışında, çekirdekdeki iç transferi hemen hemen tamamlamış olduğumuz konusudur ki eğer gerçekleşirse Naz da buna dahil edilebilir. Gerisi ise, adı geçenlerle gerçekleşirse tam bir hayal kırıklığı ve hüsran olur. Eğer bu takımın koçu Barbolini olacaksa, bence böylesi boş hamlelere göz yummaz. Biz sürekli kaliteli, tercihen Dangubic'in de içinde yer alacağı geniş kadro diyerek yırtınırken, yönetim iddia edilenler üzerinden yürürse, tüm günahları boyunlarına. Bence herkesin aklını başına alma zamanı geldi de geçiyor.

Son düzenleme: