Halil kardeşim, bu video paylaşım için çok teşekkürler. Dikkate aldığım nadir yorumculardan birisini Galatasaray yorumları ile izlemek, bir hayli keyifli oldu. Pek tabii ki, katıldığım birçok nokta ile katılmadığım bazı noktaları da belirtmeden geçemeyeceğim. Kısa ve öz olarak;
1- Alexia'nın bir risk olduğunu, kesinlikle düşünmüyorum ve bence bu yıl, Alexia kariyerinin en iyi sezonunu geçirecek ve bizimle birlikte kendini yeniden bulacak ve gelecek kariyeri konusunda bir dönüm noktası olacak. Vakıfbank'da yaşadığı deneyim ve psikolojik etkileşimleri konusundaki düşünceye tümüyle katılıyorum.
2- Pasörler konusundaki yorumları da doğru ve yerinde. Özellikle geçen yılki pasörler konusundaki ve yine özellikle Tashiro konusundaki yorumuna da katılıyorum. Ne yazık ki, ben de böylesi bir fiziksel düşüşü beklemiyordum. Evet boy kısalığı dezavantaj idi ama buna ilaveten sıçrama yeteneğinde önemli bir düşüş olmuştu. Yine de geçmiş maçlara bakıldığında, dig'lerde iyi iş çıkarmıştı ama diyalog problemi de pas kalitesi ve dağılımında da önemli negatif bir faktör olmuştu.
3- Ortalar konusundaki yorumlarına da tümü ile katılıyorum. Geçen yıl Heather'den beklenti içerisindeydim ama ne yazık ki tam bir hayal kırıklığı oldu. Her ne kadar son 2 maç bir ölçü olmasa bile Yasemin'imiz pırıl pırıl. Bıraktığı yerden devam ediyor. Zamanlamaları, oyun takibi ve sezgileri mükemmel. 2. maçta Timmerman da göz doldurdu. Ayçin konusundaki yorumuna da katılıyorum. Artık Ayçin'in silkinme ve kendisini gösterme zamanı. Ceylan için yorum yapmanın, henüz erken olduğunu düşünüyorum.
4- Libero'da Eylül'ü beğendim. İlk bakışta, oldukça hareketli ve liberonun tüm özelliklerine sahip bir oyuncu. Zaman ilerledikçe daha da iyi olacağına inanıyorum. Bihter ile ilgili evet geçen yıl ilk yarı inanılmaz kötü bir performans sergilemiş ve ben de bunu yazmıştım ama 2. yarıda hızla toparlandı ve hem servis karşılama hem de savunmada iyi iş çıkardı. Yani bu noktada, hep kötü performansları akılda tutularak biraz da abartılı eleştirlmiş gibi geldi. Şu an için en az 2 libero ile risk minimum'a inmiş oldu.
5- Smaçörlerle ilgili olarak İlkin konusunda yorum yapmayacağım çünkü yıllardır ne düşündüğümü yazdım ve herkes biliyor. Kalandadze henüz takıma alışma sürecinde ve sezon başı itibarı ile servis karşılamada biraz sorunlu buldum ama hücumlarda, yorumcuya katılıyorum. Lazovic ise özellikle hücumda, henüz ritmini yakalayamadı. Sude ise, nedendir bilemiyorum ama psikolojik olarak yıkılmış gibi duruyor. Umarım, rekabeti bir şans olarak kabul edip kısa zamanda toparlar.
6- Son olarak tekrar başa dönersek, Alexia ile ilgili bir kuşkum yok ancak her ne kadar Yasemin Özel olsa da, sezon uzun ve Alexia'nın olası bir sakatlığı durumunda, bu mevkinin 1. oyuncusu olması konusunda yetersiz görüyorum. Evet çok güçlü vuruşları var, sıçrarken vuruş ivmesini yakalaması konusundaki vücut hareketi güzel ama vuruş yüksekliği düşük ve bu nedenle zaman zaman hata da yapıyor. Kilo vermesi ve atletik yeteneğini olabilecek en üst seviyeye çıkarması kaçınılmaz gibi duruyor. Bu mevkiyi tam kapatabilecek oyuncunun Logan olabileceği konusuna katılıyorum. Logan, hem smaçör hem PÇ olarak ciddi katkı sağlayabilir. LOVB, eğer bir değişiklik olmazsa Aralık ayında sona erer diye biliyorum. Yönetim eğer Logan ile temas halinde olur ve bu transferi şimdiden gerçekleştirirse muazzam olur. Bu konuda, yorumcudan ayrıı düşündüğüm tek konu, geçen yılın 2. yarısından sonra, Logan'ın servis karşılama konusunda da önemli bir aşama kaydettiğidir hatta geçen ay oynanan son PANAM turnuvasında, servis karşılamada oldukça yüksek bir yüzde ile oynadı.
Sonuç olarak, şu ana kadar izlediğim takım performansı ile ilgili, oyuncular üzerinden yapabileceğim yorumlar özetle yukarıda ifade ettiğim şekildedir. İlerleyen zamanda bunlarla ilgili yeni yorumlar ve değerlendirmeler mutlaka olacaktır.