2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Bu konuda farklı düşünüyorum bana kalırsa Barbolini yanlış hamle değil.Bigrelli başantrenör olarak yanlış ama yardımcı olarak mantıksız değil.Çünkü Bigrelli antrenörlüğe direkt Chieri de başladı yardımcı olarak ordan direkt Bergamo bünyesine geçirdi hatta 2. devre başantrenörlüğe getirdi.Yardımcı olarak bence fena değil çünkü o konuda güzel bir cv si var bence birşeyler başarmış o konuda ama başantrenör olarak çok çok yetersiz.Barbolini de şöyle mantıklı her zaman en üst düzey kadroları yönetiyor bu adam.Yıllardır böyle her zaman üst düzey bütçeli kadroların başına Barbolini getiriliyor bir şekilde.Ha beğenir miyim beğenmem çünkü sadece Eczacı değil bence 4 yıllık Scandicci dönemi de başarısız.Vakıf Fener ve Eczacı alsa eleştiririm.Ama bizim için doğru bir isim bence çünkü eğer seneye biraz bari olsun yatırım gelecekse Terzic Barbolini gibi takım yönetimi eleştirilse de yüksek bütçeleri yönetmesini bilen isimler gelmeli.Mesela Terciz Fener de yerden yere vuruldu ama Fenerin şuan Arina Vargas gibi oyuncuları varsa Terzice borçlular değerini çok geç anladılar.Bize de Barbolini bu yüzden lazım bir proje varsa bir kaç sene Barbolini bunu yönetebilir.Bence dediğim gibi bizim için doğru hamle ikiside.

Hernandez gitsin diye boş yangın yapanlar yüzünden bu halle düştük zaten.Keşke sezon sonu yollar ayrılıp sezon sonu Barbolini Bigrelli ikilisine gidilseydi.Barbolini de yeni kurulan LOVB ligin de ve orda da bana kalırsa en iyi kadroya sahip takımı kurdu.Garip bir şekilde senelerdir her zaman en üst düzey bütçeleri yönetiyor.

Şimdiden yazalım ki yazın uçuyoruz kaçıyoruz diyecekler içinde safımız belli olsun. Bigarelli'nin kendisi ne ki onun vereceği rapor doğrultusunda baş antrenör gelip bunu da yanında tutacak transfer yapacak takım kuracak.Voleybol bilen hiçbir antrenör Bigarelli'yi yanında oturtmaz.

Barbolini için İtalya'da iş yapar demiştik zaten hedefi de buralarda biraz kıpırdanıp yeniden kapağı İtalya'ya atmak olacaktır.
Scandicci'de ne oynattı ki bizimkiler de peşinden gidip bu sene alamayıp gelecek sene asistan olsun diye bir yeniyetmeyi Galatasaray baş antrenörü yapıyorlar. O Barbolini ki ne Galatasaray'a ne Millî takıma doğru düzgün voleybol oynatmış. Eczacıbaşı'nı CEV kupasına düşürmüş aldığı paraya bakmış bir adamdan ibarettir. Gelecek yıl Barbolini Bigarelli ikilisini göreve getirmek Galatasaray kulübüne voleybol şubesine ihanet etmek demektir.
Bigarellinin raporu doğrultusunda yeni koç alınacağını nerden çıkardınız?

Galatasaray'a gelecek baş antrenörün Vakıfbank, Eczacıbaşı, Fenerbahçe ile mücadele etmeyi kafaya koyan kafaya takan biri olması lazım, Barbolini bu isim değil Galatasaray'a geldiği ilk dönemde de değildi.
Daha önce de yazdığımız gibi Galatasaray kadın voleybol şubesine çöreklenen bir takım kişiler bir kadro yapacak Barbolini'de parasını aldığı sürece bu takımı çalıştırıyor olacak.

Bigarelli için ise şunu söyleyelim tamamen İtalya'da çalışmanın etkisi ile voleybol kariyeri dahi üst düzey olmayan baş antrenör ile kora kor bir fikir tartışması yapamayacak zira bunun için bilgi ve deneyimi yok herhangi bir taktiksel ışık vermemiş biri tamamen İtalyan baş antrenör yanında beslenecek biri eğer iyi bir ekip yapmak istiyorsanız Alper Hamurcu'yu Saim'i asistan olmaya ikna edin. Bigarelli'nin şu haliyle ne Adnan'dan ne Emre'den hiçbir fazlası yok onların içinde de voleybolu en az bilen kendisi.

Bigarelli'nin raporu ile koç alınmaz zaten alınan koç mevcut takımın son koçundan ki kendisi seneye yardımcı olarak kalacak deniyor rapor alır. Bigarelli ne raporu verecek gelecek baş antrenör takım hakkında bilgi sahibi olacak.

Galatasaray'a gelecek baş antrenörün Vakıfbank, Eczacıbaşı, Fenerbahçe ile mücadele etmeyi kafaya koyan kafaya takan biri olması lazım, Barbolini bu isim değil Galatasaray'a geldiği ilk dönemde de değildi.
Daha önce de yazdığımız gibi Galatasaray kadın voleybol şubesine çöreklenen bir takım kişiler bir kadro yapacak Barbolini'de parasını aldığı sürece bu takımı çalıştırıyor olacak.

Bigarelli için ise şunu söyleyelim tamamen İtalya'da çalışmanın etkisi ile voleybol kariyeri dahi üst düzey olmayan baş antrenör ile kora kor bir fikir tartışması yapamayacak zira bunun için bilgi ve deneyimi yok herhangi bir taktiksel ışık vermemiş biri tamamen İtalyan baş antrenör yanında beslenecek biri eğer iyi bir ekip yapmak istiyorsanız Alper Hamurcu'yu Saim'i asistan olmaya ikna edin. Bigarelli'nin şu haliyle ne Adnan'dan ne Emre'den hiçbir fazlası yok onların içinde de voleybolu en az bilen kendisi.

Doğruya doğru.voleybol ,aklımız olan kişiler biz ligin ilk beşi içinde olursak iyidir, derse başarı gelmez.artik, yeter ben bu üçünün hegemonyasına son verecem ,deyip iyi kadro mühendisliği ve takım kimyası ile başarı gelir.

Yardımcı antrenörler zaten genelde üst düzey takımlardan gelme başantrenörler olmaz.Alper Hamurcu şuan hiçbir takımda yardımcı antrenör olmaz mesela.Bigrelli gayet yeterli bir isim yardımcı olarak İtalya da bu yüzden zaten 2 sezon da parlayabildi hızlı bir şekilde.Ama bizim vizyonsuz yönetim yardımcı antrenör olarak iyi ilerlemiş daha 3 yıldır bu işte olan birini takımın başına koydu.Ama dediğim gibi yardımcı antrenör için oldukça yeterli ilk senenden Chieri de yardımcı antrenör olup.Ordan Bergamoya geçmek 2. senende hatta bir de 2. devre başantrenör olmak kolay iş değil.Geleceği açık Bigrelli nin bence ama şuan bizim başımıza gelecek seviyenin çok altında.Ama sadece biz değil her takımda yardımcı antrenör olur Bigrelli o ışık fazlasıyla var.Barbolini için de bence doğru okumak lazım olayı.Barbolini'yi bende beğenmem ama yatırım yapmak için Zeren Galatasaray gibi daha yeni proje yapmış bir takımsan getirmen gereken bir hoca.Tekrar söylüyorum 2008 den beri falan her sene antrenörlğk yapıyor hiç boşda kalmadı ve her sene en üst düzey bütçeli kılüplerde.İtalya Türkiye gibi iyi milli takımların da başına geçmiş biri bu süreçte.Barbolini tecrübesine bir iki sene kesinlikle ihtiyacımız var kadro temelini 2 sene yapacak ve sonra gönderilecek bence bu harita en mantıklı harita.

Son düzenleme:
Ve Barbolini gelirse iki yıl sövüp sonra teşekür edicez.Terzic örenğinin aynısı bence.Proje için aldı Fener taraftar ayaklandı Arina Vargas ve Cristinayı oynatıyor diye.Ozaman bu oyuncular gençti taraftar ayaklandı Terzici gönderin niye bunları oynatıyor torpil yapıyor dendi.Fenerbahçe yönetimi sabretti Terzic o proje kadrosunu tamamkayınca hemen gönderildi.Fenerbahçe taraftarı arkasından sövmeye devam etti.Bakın şuan hepsi Terzicin değerini bilememişiz diyip teşekür ediyor.Terzic olmasa şuan Fenerbahçeyi Fenerbahçe yapan köşe hattı kurulmazdı.

Hernandez önceki sene takımı çok güzel yönetti.Bu sene yatırım başlangıç senesi her sene o yatırım artacak dedi Cibara ama o projeyi Hernandez yönetemedi sezon sonu beklenmeden gönderildi keşke beklenseydi.Şimdi Fenerbahçenin yaptığı gibi dünya da ilk 10 teknik direktör arasında sayılacak nerdeyse bütün yıldızlarla çalışmış bir isim proje başına koyulacak.2 sene sövücez ama gidince muhtemelen iyi iş çıkarırsa tebrik edicez.Bilmiyoruz belki yönetim bunu düşünmüyordur ama ben Fenerin yaptığı şeyi yapmaya çalıştığımızı düşünüyorum.Barbolini dediğimiz adam da volleybox istatistik sitesinde erkek kadın karışık en iyi 11 sadece kadınlarda tarihin en iyi 5. koçu olarak gösterilen bir isim.

Böyle dediğime bakmayın bende Barbolini den bir sportif başarı beklemiyorum.Dediğim gibi Vakıf Eczacı seviyesi takımlar çalıştırsa da hep yarın Eczacı getirsin eleştiririm.Ama biz daha bir Eczacı değiliz oraya gelmek istiyorsak bir proje şart bir bütçe artırımı şart o projeyide Barbolini en iyi yönetecek isimlerden.Ama süresi Terzic gibi kısa olmalı kadroyu kur oturt ve git.

İtalya'daki voleybol kültürü ve atmosferi ile Türkiye aynı değil orada zaten büyük çoğunluk yerli antrenör çünkü orada antrenörler bir çok şeyi paylaşır istatistik dahil, bizim takımımızda 2 yıldır takımla beraber olan asistanlar zaten varken takım Türk takımı iken neden geçiş dönemi diye uyduruk bir isim verdikleri dönemin koçu yerli olmaz. Çünkü İtalyan yapıyor biz yapmıyoruz tekrar edelim her görüşe saygı duyduğumuzu ifade ederek kendisinin İtalya voleybol atmosferinde çalışmak dışında hiçbir özelliği yoktur. Serie a bile olmayan bir oyunculuk kariyeri arkasından Chieri'de başlıyor, Bergamo'ya geçiyor asistan iken baş antrenör yapıyorlar mesela biz yapmıyoruz Bergamo Türkiye'den ithal edelim demiyor 90'lı adamı başa geçiriyor. Scandicci iki set vermese Bergamo küme düşecekti ki o Bergamo yine Türkiye'den antrenör ithal etmiyor yine bir İtalyan antrenör ile çalışıyor konumuz Bergamo değil Bigarelli devam edelim kendisi Romanya'da takımı küme düşme noktasına getiriveriyor ki bizimkiler adamı alıp Galatasaray koçu yapıyor. Yani adamın bir özelliği yok.

Biz zaten bu tercih ile bu sezonu çöpe attık, yine söylüyorum gelecek baş antrenör kim olursa olsun birinci yardımcısı yerli olmalıdır tekrar edelim ben iyi ekip yapmak istiyorum derseniz Saim'i getirirsiniz Alper'i getirirsiniz kerameti kendinden menkul Bigarelli'yi değil. Bu geçiş sezonu garabetinde bizim yerli asistanlar da takımı götürür emin olun.

Bunu dersek geri de kalırız işte.İtalyan antrenörler dünya voleyboluna hükmediyor şuan.İmoco Milano Fener Vakıf hepsinin antrenörü İtalyan bu argüman saçma olur.Vakıf Gui gelmesin biz yerli alalım dese bu seviye de olmazdı bu bir gerçek.Şuan aktif olarak en iyi yerli koç Ferhat kariyer olarak ki oda görüyoruz Eczacıyı batırıyor.Yardımcı antrenör olarak Alper gelsin de şuan Vakıf Alpere gel yardımcı ol desin gitmez Alper hoca as koç olmayı seven bir adam.Bigrelli dediğim gibi as kaç olarak bu takıma hatta en çok eleştiren kişi de belki benim.Ama yardımcı koç için oldukça yeterli.En ufak örnek gidin Vakıf Fener Eczacı yardımcı antrenörlerini bir araştırın.Yarımcı antrenörler genel de kariyersiz oluyor yaşı ilerleyenler zaten başantrenörlüğe geçiyor geçemeyen yardımcı olarak kalıyor.

Bigrelli başantrenör olarak gelmesi fiyaskodur.Ama zaten köşe de sürü gibi yaklaşık 7 kişinin falan olduğu bir yardımcı antrenör koltuğunda olması sorun değil hatta güzel bir şey.Başantrenör için yetersiz olduğunu söyleyip 2 haftadır eleştiriyorum ama o 5-7 bazen daha fazla yardımcının arasına rahatlıkla girebilecek biri.

İtalyan antrenörlerin kariyer yapma sebebi yine kendi liginin yapısıdır. Çünkü İtalya'da bir takımın antrenörü değişecek ise yine kendi içinden çıkar Bergamo yıllarca bir silsile ile antrenör değişir bu pek çok takım için böyledir yani İtalya'da bir takım koç değiştirecekse ikinci antrenöre gider. Buraya gelen ve dünya genelinde çalışan her İtalyan koç bu asistan baş antrenör silsilesi içinden gelir gökten inmez.

Burada ortak olarak eleştiri yaptığımız şey yahu biz İtalyan koç getireceğiz bu da onun yardımcısı takımı tanısın diye bu yılı geçiş yılı yaptık bu yeni yetmeyi getirdik demeleri.

Bakın Guidetti'nin yardımcıları seneler içinde Muhammed Görken, Ferhat Köseoğlu, Ferhat Akbaş, Dehri Can Dehrioğlu, Saim Pakkan
Dünya şampiyonu olan Eczacıbaşı takımında Caprara'nın asistanları Alper Hamurcu, Yunus Öcal
Avrupa ve dünya şampiyonu olan Fenerbahçe'de Ze Roberto'nun asistanları Kamil Söz, Saim Pakkan. Bu adamlar müthiş baş antrenör demek değil bu bu işin amiyane tabirle raconu budur. Yani ben yabancı koç getiriyorum asistanını önden gönderiyorum gibi bir şey olmaz.

Bigarelli yeterli bulunabilir saygı duyarız bize göre yeterli değildir bunu uzun uzun yazdık kim gelecek olursa olsun birinci yardımcı antrenörü yerli olur, Bigarelli'nin yeterli olduğu yerde ise bizim iki asistan yeterli kere yeterlidir. Neden Türk antrenörü çıkmaz çıkan nasıl aşağı çekilir hak ettiği yere gelemez bunlar çok uzun konular olduğu için şimdilik es geçelim.