İtalyan antrenörlerin kariyer yapma sebebi yine kendi liginin yapısıdır. Çünkü İtalya'da bir takımın antrenörü değişecek ise yine kendi içinden çıkar Bergamo yıllarca bir silsile ile antrenör değişir bu pek çok takım için böyledir yani İtalya'da bir takım koç değiştirecekse ikinci antrenöre gider. Buraya gelen ve dünya genelinde çalışan her İtalyan koç bu asistan baş antrenör silsilesi içinden gelir gökten inmez.
Burada ortak olarak eleştiri yaptığımız şey yahu biz İtalyan koç getireceğiz bu da onun yardımcısı takımı tanısın diye bu yılı geçiş yılı yaptık bu yeni yetmeyi getirdik demeleri.
Bakın Guidetti'nin yardımcıları seneler içinde Muhammed Görken, Ferhat Köseoğlu, Ferhat Akbaş, Dehri Can Dehrioğlu, Saim Pakkan
Dünya şampiyonu olan Eczacıbaşı takımında Caprara'nın asistanları Alper Hamurcu, Yunus Öcal
Avrupa ve dünya şampiyonu olan Fenerbahçe'de Ze Roberto'nun asistanları Kamil Söz, Saim Pakkan. Bu adamlar müthiş baş antrenör demek değil bu bu işin amiyane tabirle raconu budur. Yani ben yabancı koç getiriyorum asistanını önden gönderiyorum gibi bir şey olmaz.
Bigarelli yeterli bulunabilir saygı duyarız bize göre yeterli değildir bunu uzun uzun yazdık kim gelecek olursa olsun birinci yardımcı antrenörü yerli olur, Bigarelli'nin yeterli olduğu yerde ise bizim iki asistan yeterli kere yeterlidir. Neden Türk antrenörü çıkmaz çıkan nasıl aşağı çekilir hak ettiği yere gelemez bunlar çok uzun konular olduğu için şimdilik es geçelim.