2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Bu sezon bende 2. Devreden umutsuzum. Çok zevkli bir ilk devre izledik ama bir yönetim bir sezonu bu kadar güzle çöp edebilir. Baya bir düşünmüşler Hernandezi göndermek için herhalde. İlk devre ne kadar zevkli geçtiyse ikinci devre de o kadar zevksiz geçecek gibi.

Elimizde hızlı oyuna muhtaç ama hızlı oyunu oynarsa her takımı yenebilecek bir takım var bunu biliyoruz. Hernandez bence hızlı oyunu güzel oynatırdı bu takıma. Bigrelli de o ışığı göremiyorum oyun düzenini bozabilir. Hızlı oyun oyanayamazsak lig de bizi yenemeyecek takım yok. Köşe hattımız hızlı oyuna muhtaç. Bende Bigrelli büyük bir süpriz yapmazsa ilk devreyi özlediğimiz bir ikinci devre geçireceğimizi düşünüyorum.

Ben Bigrelliyi’de eleştirmiyorum adam daha başlayalı 3 sene olmuş 1.5 sezonu yardımcı antrenör olarak geçirmiş zaten.Şuanlık kapasitesi belli asıl suç onu buraya getiren Cibara da Kosheleva Dobrina Neslihan köşe hattı kuran Cibaradan Bigrelli’yi başa getiren Cibaraya yazık.

Hernandez'in bu seviyede bir daha bu seviyede takım çalıştıramayacağını yetersiz olduğunu voleybol dahisi olduğu söylendiği günlerden önce bile söylemiştik Voleybol dahisi koçun Romanya'dan bir takım ile anlaşması bunu doğruluyor, gönderilmesi doğruydu. Olması gereken yerine gelecek antrenörün hazır olması ve yüksek smaçör transferinin yapılarak yeni gelen koça ki bu koç isim olarak büyük biri olmalıydı lig dördüncülüğü ve Challenge kupası hedef gösterilmeli ve gelecek sene yatırımın daha da artacak olduğu gösterilmeli idi. Bunu yapamadık, Alper ve Saim hamlelerinin ise mantığı yoktu tek devre için ikisi de konfor alanı dışına çıkmazdı ki çıkmadı bu noktadan sonra yapılacak olan şey belli idi takımın kendi yardımcı antrenörlerden biri sezonu sonuç ne olursa olsun bitirmeli idi.
Ne smaçör transferi yapıldı ne iyi bir koç ile anlaşıldı sezon birden bire geçiş yılı oluverdi ve yarım dönemlik kerameti kendinden menkul bir İtalyan takımın başına getirildi ve gelecek yıl hedef gösteriliyor.
sezon başında ifade ettiğimiz gibi bu takım kısa bu takımın kurulumu yanlış, ısrar ile gerek yok denilen yüksek smaçörün gereklilik değil zorunluluk olduğu elzem olduğu görüldü. Alexia Galatasaray'ın as pasör çaprazı olmaz. Mevcut voleybol yönetimine ve şubeye çöreklenen bir takım insanlara Imoco'nun anahtarını verin takımı batırırlar, üzerine de voleybolu en iyi kendilerinin bildiğini söylerler bugün iyi oyuncular almak için Barbolini'ye ihtiyacımız yok voleybolu takip eden maç izleyen kimin yetenekli olduğunu görüyor önemli olan onları transfer edecek vizyona sahip olmak. Bunun için burada Aslıhan tartışması yaptığımız gün söylediğimiz gibi bu yapı gitmeden değişmeden sonuç değişmez.

İtalyan antrenörlerin kariyer yapma sebebi yine kendi liginin yapısıdır. Çünkü İtalya'da bir takımın antrenörü değişecek ise yine kendi içinden çıkar Bergamo yıllarca bir silsile ile antrenör değişir bu pek çok takım için böyledir yani İtalya'da bir takım koç değiştirecekse ikinci antrenöre gider. Buraya gelen ve dünya genelinde çalışan her İtalyan koç bu asistan baş antrenör silsilesi içinden gelir gökten inmez.

Burada ortak olarak eleştiri yaptığımız şey yahu biz İtalyan koç getireceğiz bu da onun yardımcısı takımı tanısın diye bu yılı geçiş yılı yaptık bu yeni yetmeyi getirdik demeleri.

Bakın Guidetti'nin yardımcıları seneler içinde Muhammed Görken, Ferhat Köseoğlu, Ferhat Akbaş, Dehri Can Dehrioğlu, Saim Pakkan
Dünya şampiyonu olan Eczacıbaşı takımında Caprara'nın asistanları Alper Hamurcu, Yunus Öcal
Avrupa ve dünya şampiyonu olan Fenerbahçe'de Ze Roberto'nun asistanları Kamil Söz, Saim Pakkan. Bu adamlar müthiş baş antrenör demek değil bu bu işin amiyane tabirle raconu budur. Yani ben yabancı koç getiriyorum asistanını önden gönderiyorum gibi bir şey olmaz.

Bigarelli yeterli bulunabilir saygı duyarız bize göre yeterli değildir bunu uzun uzun yazdık kim gelecek olursa olsun birinci yardımcı antrenörü yerli olur, Bigarelli'nin yeterli olduğu yerde ise bizim iki asistan yeterli kere yeterlidir. Neden Türk antrenörü çıkmaz çıkan nasıl aşağı çekilir hak ettiği yere gelemez bunlar çok uzun konular olduğu için şimdilik es geçelim.
İtalya'da yabancı antrenör getirmek kanunen imkansız gibi bir şey. Ya olimpiyatlarda madalya kazanmak ya da dünya şampiyonu olmak şartı var. Bu nedenle dışarıdan hoca getiremiyorlar.

İtalya'da fiilen yabancı koç yasağı olduğunu bilmiyorum son zamanlarda gelen bir kural varsa olabilir. Zamanının en pahalı takımı olan Pesaro'yu Angelo Vercesi çalıştırmıştı ki oldukça vasat bir antrenördü kariyer olarak.

İtalya'da önemli olan İtalyan voleybolunun, İtalyan unsurlarının korunmasıdır. Zaten ikinci lig koçları dahil hemen hemen benzer voleybol oynatır fark bütçe, antrenörlük becerileri ve küçük antrenör dokunuşları ile ortaya çıkar ekol olmak zaten budur.

Mesela biz gelecek yılı hedef gösteriyoruz takımın şu anki iki yerli asistanı dahil hangi yerli koça gidip ki buna Alper, Saim hatta Mehmet Bedestenlioğlu dahil ben seneye kaliteli kadro kuracağım başına da seni koyarım diyebiliyoruz, İtalyanlar diyebiliyor bu yüzden de kaliteli kadroları da dahil daima İtalyan'lar yönetmiş oluyor. Biz ise daha önce denenmiş Türkiye'de tutmamış Abbondanza, Barbolini'lerden kapıyı açıyoruz. Bigarelli faciasını ise yeterince yazdık Türkiye'de kendisinden kalifiye bizim asistanlar da dahil en az bin tane yardımcı antrenör vardır.