Ne diyeyim bilemiyorum... Hala çok şaşkınım. Geçen sezon devre arasında gelen Dangubic/Lazovic'in takıma katkısı ve bugün Challenge Cup'a katılmamızda ve neredeyse yarı finalin kapısına aralamamızda çok önemli bir katkısının olduğu yadsınamaz, ancaaak bu sezon ne yapmaya çalıştığını anlayabilmiş değilim. Sezona iyi başlamış olmasına rağmen, ligde THY hariç tüm büyük takımlara karşı, özellikle hücumda iyi bir performans gösterirken, orta ve alt sıralardaki takımlara karşı tam anlamıyla çakıldı. İnanılmaz derecede, inişli çıkışlı bir grafik gösterdi. Bu nedenledir ki, önceki istatistik paylaşımımda, VAR/YOK olarak değerlendirdim. Son Zeren maçının en iyilerinden birisi iken, devre sonundaki Kuzeyboru maçının en kötülerinden birisi idi. Maçı hücumda -17 etkinlikle tamamladı. Sahaya sürdüğünüz smaçörlerden bir tanesi değil, iki tanesi değil, üç tanesi de aksarsa zaten baştan maçı kaybettiniz demektir. Buna rağmen son anda 3-2 kaybetmiştik.
Lazovic, tatlı ve tarzı ile beğendiğim bir oyuncu ve milli takımda da defalarca izledik. Hırslı, atletik ve top çıkarmak için sonuna kadar mücadele eden sempatik bir oyuncu ama bize sempati değil istikrar gerekir. Smaçörde hücum yada servis karşılamada herhangi bir oyuncu tıkanırsa, birilerinin rotasyonla kurtarması gerekir. Lazovic bu istikrarsız performansla bunu karşılayabilirmi? Şu ana kadar sergilediği grafikle bence tam anlamıyla güven vermiyor. Lazovic veya Kalandadze'den birisi kesin gidecek. Hangisi olur bilemiyorum. Belki de ikisi de. Doğru seçimler yapılırsa, ve Dangubic bu istikrarsızlığını devam ettirirse, kendisine teşekkür edip güle güle demekte bence sakınca yok.