2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Bu oyuncularla 1 yıllık anlaşma yaparsan sene sonunda giderler dedim diye burda linç yemiştim zaten kimse 3-4 senelik sözleşmeler yapmıyor diyenler vardı :) sporcular bizimle uzun vadeli sözleşme imzalamak istemiyor çünkü organizasyon güven vermiyor. Şimdi sılayı alsak bir sene geliştireceğiz ve fenere falan gidecek kız. Yasemini umarım tutabiliriz. Bongaerts da gidici diye düşünüyorum. Vakıfla bongaerts konusunda takas yoluna gidilebilir. Timmerman da hatta gider. Eylül kalır. Yani yasemin kalsa bile tekrar edelim genç potansiyelli isimleri ikna edip uzun süreli sözleşmeler yapılması lazım yoksa 1 sene içinde aynı oyuncunun maaşı 2 kat artarsa zor durumda kalırsın

Bu oyuncularla 1 yıllık anlaşma yaparsan sene sonunda giderler dedim diye burda linç yemiştim zaten kimse 3-4 senelik sözleşmeler yapmıyor diyenler vardı :) sporcular bizimle uzun vadeli sözleşme imzalamak istemiyor çünkü organizasyon güven vermiyor. Şimdi sılayı alsak bir sene geliştireceğiz ve fenere falan gidecek kız. Yasemini umarım tutabiliriz. Bongaerts da gidici diye düşünüyorum. Vakıfla bongaerts konusunda takas yoluna gidilebilir. Timmerman da hatta gider. Eylül kalır. Yani yasemin kalsa bile tekrar edelim genç potansiyelli isimleri ikna edip uzun süreli sözleşmeler yapılması lazım yoksa 1 sene içinde aynı oyuncunun maaşı 2 kat artarsa zor durumda kalırsın
Aynen öyle bir yıllık anlaşma riskli.ya rakiplerin kapar yada performansa göre Avrupa'dan bile talibi çıkar.

Yasemin zaten Eczacı krizinden çıkmış bir oyuncuydu bu sezon hiçbir kulüple 1 yıldan fazla ankaşmazdı.Eczacıdan zar zor ayrıldı çünkü.Ama yönetimin yapması gereken onu burda mutlu edip kulübe bağlayıp sözleşme uzatmaktır.Bunu yapamaz Yasemini kaptırırsak Cibara'ya gram saygım kalmaz Yasemin gibi yerli bir orta bulduysan uzatacaksın.Uzatmayıp kaptırmayı kabulleniyorsan balkan kupasına gitmeye devam ederiz.Umarım tutarlar eğer sezon sonu Yasemin giderse yönetime hiçbir taraftarın güveni kalmaz.

Şuan herkesin yeri dolar ama Eylül,Yasemin ve İlkin yerli oldukları için yeri doldurulması zor oyuncular biri bile giderse bu kulübe ihanet olur.Vakıfın çok ihtiyacı yok açıkçası Yasemine zaten gayet kaliteli orta hattı alırsa 3. orta olarak alacak.Eczacı ile zaten kavgalı.Yönetim buna rağmen tutamazsa Yasemini kulübü bırakıp gitsinler.

Bu arada Dalderop Milano ile ayrılıyomuş bize nasıl olur.Arka turda iyi bir oyuncu.Ön tarafta eskiden çok iyiydi son zamanlarda düştü ama bu sezon ön tarafta da çok etkili.Yabancı iki smaçör alınır muhtemelen Dalderop,Gatina bence kaliteli ikili olur.

Yasemin zaten Eczacı krizinden çıkmış bir oyuncuydu bu sezon hiçbir kulüple 1 yıldan fazla ankaşmazdı.Eczacıdan zar zor ayrıldı çünkü.Ama yönetimin yapması gereken onu burda mutlu edip kulübe bağlayıp sözleşme uzatmaktır.Bunu yapamaz Yasemini kaptırırsak Cibara'ya gram saygım kalmaz Yasemin gibi yerli bir orta bulduysan uzatacaksın.Uzatmayıp kaptırmayı kabulleniyorsan balkan kupasına gitmeye devam ederiz.Umarım tutarlar eğer sezon sonu Yasemin giderse yönetime hiçbir taraftarın güveni kalmaz.
Gizem örge de vakıftan zor ayrıldı ama fb ile uzun süreli imzaladı mesela alakası bile yok

Şuan herkesin yeri dolar ama Eylül,Yasemin ve İlkin yerli oldukları için yeri doldurulması zor oyuncular biri bile giderse bu kulübe ihanet olur.Vakıfın çok ihtiyacı yok açıkçası Yasemine zaten gayet kaliteli orta hattı alırsa 3. orta olarak alacak.Eczacı ile zaten kavgalı.Yönetim buna rağmen tutamazsa Yasemini kulübü bırakıp gitsinler.
Söylentilere göre Yasemin'e gelen teklifler Zeren, Vakıf ve THY'den... Bence de tutulmalı... Bu arada, yine saçma sapan sızlanmalar mağduru oynamalar duyuyorum. Defalarca yazıldı çizildi ama voleybol'u futbolla karıştıranlar var... Voleybolda sözleşmeler genellikle 1 yada 1+1 yıl üzerinden yapılır. Kulüp memnun oyuncu da memnun ise sözleşme uzatılır. Defalarca söylenen bu. Kimseyi zorla tutamazsın. Bence Yasemin memnun. Talepler konusunda anlaşılırsa kalır. Sezonun kalan kısmındaki performansı da bunda etken olacak ama mevcut performansı ile kaçırılırsa, yönetimce bunun izahı zor olur. Zaten yönetim, son hamle ve an itibarı ile sessizlikleriyle kredilerini tükettiler.

Sıla hamlesi Bongaerts'e alternatif olarak'mı düşünülüyor yoksa Aslıhan içinmi düşünülüyor o da bir başka bilinmeyen. Bahar Akbay dedikodusu ise bence çok asparagas geldi.

Tabii ki tüm bu iddialar şu an için dedikodudan ibaret. Aşağıdaki link, dedikoduların kaynağı....

Son olarak, Alexia sınıfta kaldı eleştirisi biraz ağır bir yorum olmuş. PÇ kriterlerine göre, böyle bir durum en azından şu an için geçerli değil. Kötü oynadığı (yada istatistik olarak kötü görünen) 3-4 maç var ama bunu da maç dinamiği, pas dağılımı ve kalitesi ile rakibin oyununu birlikte düşünmek gerekir. Evet sezon başından itibaren hep söylenen, Alexia'nın alternatifsiz olmasının dezavantaj olduğu ve rahatsız yada forumsuz olması durumunda, ya da rakip tarafından kilitlendiği noktada, alternatif ve kaliteli bir çapraz ile rotasyona girmesinin şart olduğudur. Hala daha bunun sıkıntısı yaşanıyor. Yönetim ise ne yapıyor? Sadece izliyor....

Son düzenleme:
Yorumları okuyunca yine bahar havası esiyor diye düşünüyorum forumda, voleyboldan sorumlu yöneticisi antrenör isterse transfer yaparız diyen takım ne transferi yapacak. Bu adamlar bu takımı hiç izlemiyor mu ki Bergamo'yu ve Bükreş'i küme düşürecek adamdan icazet bekliyor Bigarelli ne kadar tanıyor ki takımı rapor versin ve onun istediği oyuncu alınsın.

Alexia yetersiz yetersiz olduğunu bildikleri için de yerine oyuncu arıyorlar ama bulamıyorlar. Bulduklarını da alamıyorlar. Sözleşmelerle ilgili de sözleşmede 5 yıl yazması 5 yıllık olması değil bir yıldan sonra oyuncuyu ne kadar tutmaya ikna edeceğinizdir bu beceriksiz yönetim ve bunların arkasındakiler varken hiçbir oyuncuyu kalmaya ikna edemezler. Ben Romanya liginde takımını kümeye götüren antrenörü bu takımın başında görünce utanıyorum ama bu görünen yönetici ve onun arkasında akıl hocalığı yapanlar utanmıyor.

Yorumları okuyunca yine bahar havası esiyor diye düşünüyorum forumda, voleyboldan sorumlu yöneticisi antrenör isterse transfer yaparız diyen takım ne transferi yapacak. Bu adamlar bu takımı hiç izlemiyor mu ki Bergamo'yu ve Bükreş'i küme düşürecek adamdan icazet bekliyor Bigarelli ne kadar tanıyor ki takımı rapor versin ve onun istediği oyuncu alınsın.

Alexia yetersiz yetersiz olduğunu bildikleri için de yerine oyuncu arıyorlar ama bulamıyorlar. Bulduklarını da alamıyorlar. Sözleşmelerle ilgili de sözleşmede 5 yıl yazması 5 yıllık olması değil bir yıldan sonra oyuncuyu ne kadar tutmaya ikna edeceğinizdir bu beceriksiz yönetim ve bunların arkasındakiler varken hiçbir oyuncuyu kalmaya ikna edemezler. Ben Romanya liginde takımını kümeye götüren antrenörü bu takımın başında görünce utanıyorum ama bu görünen yönetici ve onun arkasında akıl hocalığı yapanlar utanmıyor.
"Yorumları okuyunca" diye başlamışsınız ama bence ya hiçbirşey okumamışsınız yada okuduğunuzu tam olarak anlayamamışsınız. En iyimser olan arkadaşlar bile, eleştirilerini ard arda sıralarken, görülebildiği kadarı ile yönetime yönelik serzenişlerini dile getirirken, iyi yerli oyuncularımızı kaybetmememiz gerektiğini, üzerine basa basa vurgularken, söz verilen transferlerin yapılmadığından sözederken ve yönetimin absürd yeni koç kararını eleştirirken, hangi bahar havasından söz ediyorsunuz anlamadım. Yoksa tüm bunlara rağmen, hala Challenge Cup'da deplasmanda alınan 3-0lık galibiyet üzerine "Tebrikler Bizim Takım" dememizi'mi kastediyorsunuz?

Sözleşmelerle ilgili de, hemen hemen aynı şeyi söylüyoruz.

Eleştirinin de, övgü'nün de yeri ve sırası vardır. En azından burası, X'deki bazı kafası kırık troller gibi, Vakıfbank yada diğer takımlara karşı alınan mağlubiyetlere sevinenlerin ve kendi takımına ve oyuncularına küfredenlerin yeri değil. Belki bazılarına X platformu alışkanlık yapmıştır ama sanırım, siz öyle birisi değilsiniz.

Voleybol'u diğer branşlar ile karıştırmayalım.Ne kadar erken bitirirsen transferi o kadar iyi.Yaza kalırsa kalitesiz oyuncularla anlaşmak zorunda kalıcaz.Bigrelli konusun da ben de katılıyorum bende güvenmiyorum ama Barbolini ile anlaşıldıysa eğer onun doğrultusunda gidiliyor olabilir.Ve dediğiniz sözleşme konusuna da katılıyorum bende onu diyorum zaten.Voleybolda sözleşme süreleri kısa olduğu için yapılan sözleşme süresi değil oyuncuyu sonra elinde tutabiliyor musun önemli olan bu.Zaten yönetim Yasemin,Eylül ikilisini kaçırırsa bırakıp gitsinler.Basın da çıkan Sıla ve Bahar isimleri güzel isimler ama bunları alsan bile Yasemini kaçırırsan izahı olmaz.Yasemin ile Bahar arasında bariz seviye farkı var.Kendini de yavaştan bulmaya başladı.Yasemin gibi bir yerli orta bulmamız zor eğer elde tutulmazsa kimi getirirse getirsinler tepki alırlar.

Bu sezon aslında istediğimizi kadro olarak aldık.Eylül,Yasemin,İlkin,Ayçin,Alexia bir yerli kemik kadro oluşturduk.Ama önemli olan o oyuncuları tutabilmek bu oyuncuları başkasına kaptırdıktan sonra biz niye bir sezon bu oyuncuların inişli çıkışlı hallerini izlemek zorunda kalalım.Bir kemik yerli kadro oldu yönetim bunu koruyup üstüne iyi eklemeler yaparsa ne güzel.Ama bizim yönetim her hatayı yapmaya açık bu kemik kadro bozulursa da sil baştan bir sezon daha çöp olur.

Şöyle ifade edelim biz hiçbir oyuncunun fanı ya da nefret edeni değiliz ki övgülere yergilere boğalım, hele küfür edelim namümkün sosyal medyada kullanan biri değilim hiç de olmadım. Görünen köy kılavuz istemez aynı şeyleri tekrar etmeye de gerek duymuyorum.
Uzun vadeli sözleşme 16 yaşında 1.90 üzeri üç tane yıldız namzetine verilir biz de o vizyon var mı yok. Benim hedefim Olimpiakos değil.

Son düzenleme:
Sadece Yasemin ile Vakıf,Thy,Zeren ve Kuzeyboru ilgileniyor haberi çıktı.Gidecek diye bir şey de yok.Ama bu yangını şimdiden yapalım ki sezon sonu yönetim bir hatta yapmasın.

Eylül içinde çok teklif gelecektir.Şuana kadar ligin en form da libero oyuncusu.Yönetimin gözü açık olmalı iyi bir yerli kemiği oluşturuldu o oyuncuları kapmaya çalışan çok takım olacaktır.