2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Olimpik düzeydeki voleybol izleyicilerinin, voleybol kompetanlarının; eşleşmelere bağlı olarak Şampiyonlar Ligi yarı finaline kıyasla daha fazla zevk alacağı bir eşleşme başlayacaktı bu akşam. Ekim-Kasım döneminde hem internette hem de doğru ikililer üçlüler yakalanabilirse salon koridorlarında konuşulanlar buydu. Tek derdimiz salona girişte emanetçiye bırakacağımız şemsiyeleri maç sonu bulabilmek olacaktı. Bugün itibariyleyse, refakatçi yardımcı antrenörde bugüne kadar hiç renk vermediği biçimde bir wonderkid baş antrenörlük yoksa; seri İtalya'ya formalite bir maçla taşınarak sonlanacak. Maçın göz ucuyla gerçekleştirilen bir skor takibinden fazla bir anlamı, ehemmiyeti doğmayacak.

2020'lerde spor yöneticiliğinin bir numaralı adımı Dünya'da savrulacak yer arayan balya balya paraları çekmek, kabul. Sanat cemiyetinin ısrarla gerçekleştirememesinin sonucunda, ağlayarak reaksiyon verdiği açmazı bu. Galatasaray yönetimi bu ilk adımı asgari düzeyde gerçekleştiriyor. Devamındaysa bu adımı yeterli görüyor ve o para üzerinden bir yöneticilik, analojik anlatımla mühendislik aksiyonu gerçekleştirmiyor. Sonucundaysa erkek voleybol takımında izleten bir biçim, kadın voleybol takımındaysa derdest edilen bir içerik. 1.5 sezonluk likidite üzerinden takım alenen katledildi.

İyi kadro kurmak için 5 milyon Euro gerekmiyor.
Mesela fbnin şu anki kadrosunun bütçesi maksimum 3-4 milyon Euro vardır. Bunun da çoğu sponsordan geliyor.
VB’nin ise 2-3 milyon Euro vardır diye tahmin ediyorum.
Yani Tete maaşına ligde ilk 3 yapacak, Zaha maaşına ligde şampiyon olacak bir takım kurulabilir.
Fbnin bütçesi 3 falan değil 5 rahat var ama sponsorları önemli bi para veriyor ayrıca amatör branşlara sağlanan vergi geri ödemeleri de rahatlatıyor kulüpleri. Tam olarak hakim değilim ama sanırım futbol AŞ’nin ödediği gelir vergisi amatör branşlarda kullanılmak üzere kulüplere iade ediliyor. Böyle bir avantaj varken bütçeyi 5-6lara çıkarmak anlatılan kadar zor değil olmamalı. Zaten bu sene bütçenin artmasının temel sebebi de bu vergi iadeleri

Bir insan hem basketbol, voleybol sevdiğini iddia edip hem de tuttuğu takımların orta sıralarda sürünmesinden memnunsa, bir yerlerinde büyük sıkıntı var demektir. Sorsan Galatasaraylıyım diyor fakat Galatasaray’ın amatör branşlara yatırım yapıp zirveye oynamasına karşı çıkıyor. Çok tuhaf.. Dursun sen misin? Bu zihniyetten temizleyeceğiz kulübü.

Yazılanları takip ediyorum,sanki tek sıkıntı fb nin başarılı olması,onlar da bizim gibi 5 incilik için yarişsa sanırım bu eleştirilerin çoğu olmayacak.Seksenlerin sonlarınında Burhan Felek"te maç seyrederken fb nin takımları varmıydı onu bile hatırlamıyorum.Aziz Y. olmasa o da yanındaki zengin tayfayla futbol dışı branşlara el attı buralara geldiler.Tabi ki ben de çok isterim başarı görmek, özellikle kadınlarda. Ama bu sadece para harcayarak olsun istemem.Hele futboldan kesip diğer branşlara yatırilsin hiç istemem.Nedeni,şu an Avrupa kupası maçı var türbünde büyük boşluklar var,taraftar gelmiyor,boş vermiş.Simdi iyi takım kur gelsin taraftar denilebilir ama böyle iyi gün taraftarı ile de bir yere varılmaz. Bence bu şube için iyi para harcayıp takim kurulacaksa maçları İstanbul'a yakın bir şehirde oynamak belki daha iyi olur.Benim görüşlerim bu şekilde.

Bongaerts ve timmerman etkisiz eleman gibi oynuyorlar timmerman zaten bazılarının iddialarının aksine uzun süredir rezil halde bongaerts sezon boyu oynattığı oyunun o kadar uzağında ki takıma eksi yazıyor. Bugün lazovicten ekstra katkı almamıza rağmen iyi değiliz. İlkin kaptan gibi takımı toparlamalı artık

Oly maçından sonra ne kadar kötü olduğumuzu anlattım ama bazıları tur var gibi şeylerle dalga geçti kendince ama gerçekler yine tokat gibi çarptı bazı taraftarlara. Eğer rakip bizim anti tezimiz değilse çok rahat düşüyoruz. Zeren gibi ağır takımları yeneriz ama chieri gibi hızlı oynayan bir takıma karşı eğer oyun içi kahraman çıkarmazsak kaybetme olasılığımız çok yüksek. Bu takımın bir skor liderine kötü manşetlerde bile top öldürebilme gücüne sahip bir smaçöre ihtiyacı olduğu en başından beri belli. Şimdi bazıları çıkıp servis karşılamada şöyle kötüyüz o yüzden yenildik diyecek hiç takmayın. Voleybol böyle bir spor değil.

Kendi havamızdan çok uzak kimsenin yüzünün gülmediği bir maç izledik.Normal de zevk alarak oynayan oyuncular varken herkes bu gün asık suratla oynadı.İki denk gücün maçı daha iyi hazırlanan kazanacak demiştik.Hiç güzel hazırlanmamış takım keşke Barbolini Bigrelli ikilisi sezon sonu gelseydi Hernandez ile pat diye yollar ayrılmasaydı.Hernandez gittiğinden beri bu sezondan umutlarım azalmıştı bu maçta görmüş olduk karşı takıma hiç hazırlanmamışız.Alabileceğimiz bir maç karşı da ekstra iyi oyun yoktu rakipte gayet kırılabilir oynadı ama zaten genç yaş grubu düşük takımın başına bir de 30 küsür yaşında bir koç koyarsan karşı da İtalyan sistemiyle hazırlanmış bir takımı geçemezsin.İkinci maç turlarız umarım ama çok bir umudum yok.

Maçtan önce %65 Galatasaray kazanır oranı verilmişti ama başında Bigrelli varsa oranların pek önemi yok.Erkek takımında Umut kadınlar da Bigrelli güzel koçlar izliyoruz.Sezon ortası Hernandezi gönderip hoca bulamayıp Romanya liginde küme düşme yarışı veren takımın hocasını çekmek başarı cidden helal olsun!

Gs yönetimi gelecek sezon için bu sezonu çöpe attı gelecek sene sanki şampiyonluk kadrosu kurulacak… göreceğiz bakalım:) lazareva alınca çok daha iyi şeyler başaracağız diye düşündüklerine eminim en fazla 4.oluruz bu kafayla. Bongaerts arkasına umarım sıla alınır

Hande Eczacıdan 750 bin euro alıyordu Fener daha fazlasını teklif etmiş denildi.Kulübü bildiğim için biz bu paralara çıkmıyacaz şu anlık denilen yatırım da max 2-3 milyon olur.Fenerin zaten şuan sadece smaçör bölgesi 2 milyona yakın bir para alıyordur çok isterim bizde alalım bu oyuncuları çünkü Fener seneye için pasör hariç her mevki de bence çok iyi kadro kurdu.Ama gerçekler de var para getirisi alamayacağı bir şubeye Özbek para vermez mallesef.Burak Elmas harici ben son yıllarda gelen hiçbir yöneticinin de bunu yapacağını sanmıyorum.Bence yapılması gereken şu şubeyi Çinli Arap Rus ya da Türk fark etmez bir iş adamına 5-10 yıl devredilsin.Yine Galatasaray adı altında yine kulübümüze bağlı ama kararları 5-10 yıl zengin bir iş adamı versin o yönetsin şubeyi.Başka türlü bu şube de şampiyonluk yarışına girmiycez.Bilmiyorum bir bilgim yok ama muhtemelen Fener 7 milyon euro civarı bir para gözden çıkarmıştır bu kadroyu kurmak için.Ben yönetimi tanıyorsam bu para bu kulüpten en az bir 5 yıl çıkmaz.O yüzden bulun bir sponsor o versin kararları kendi kulübü gibi yönetsin para verdiği sürece.

Mesela Zerenspor kuruldu başkanı şuan para veriyor ama seneye yine istediği yerde olamıyacak.Çünkü yabancıları kaliteli ama yerli oyuncu bulamıyor.Altyapı düzeni yok daha.Taraftar kitlesi oluşmadı diye durmadan otobüsle taraftar taşıyor daha çok taraftar için para harcıyor.Onun yerine böyle düşünen başka birini gel zaten yerli kadro var yıllardır şube de kurulmuş bir düzen var.Galatasaray gibi bir camia 0 dan başlamak yerine bu şubeye yatırım yap seni şube sorumlusu yapalım denilebilir.Umarım bir gün bizde şampiyonluk yarışına gireriz.

Şöyle bir şey de var Fener seneye şampiyonlar ligi alamazsa da bence wow ne güzel kadro ya demesin.Belki voleybol tarihinin en pahalı kadrosu kuruluyor.Bu kadroyla İmoco geçemezlerse bence buda parayı boşa harcamak.Bu sene de İmoco başkanı biz 5 milyon harcadık kadroya.Ama Eczacı ve Feneri işaret ederek onlar bizden daha yüksek bütçelerle çıktı demişti.Fener o kadar para harcamasına rağmen şampiyonlar ligi alamaz muhtemelen max ligi alır.Senelerdir yatırım yapıyorlar ama yaptıkları yatırımın karşılığını alamıyorlar.

FIVB toplanıyormuş çok doğru bir karar vermişler. Artık transfer şeyi iyice bozuldu voleybolda sezon için sezonu değil transfer konuşmak zorunda kalıyoruz. Daha sezon başı bir takımın oyuncusu diğer takıma transfer olup o psikoloji ile sezonu devam ettiriyor. Maçtan çok transfer konuşuluyor sezon içi zorunlu olarak. FIVB bunun için toplanıyormuş. Mayıstan önce transfer yapmak yasakalanacakmış çok yerinde bir karar olur. Çünkü sezon içi diğer sezon kadrosunu planlamaktan o sezonu unutuyor takımlar. En doğru karar sezon bitene kadar transferin yasaklanması olur.