2024/2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

James Palmer sevinçten havalara uçarım. Tüm sene ekmek banarak izledim. Bize düşmez diye buraya da yazmadım olur mu olmaz mı şeklinde. Eğer imkan varsa ve bir şekilde yolu bize düşerse muhteşem olur. Hadi inşallah.
 
Kaynaklara göre Galatasaray Ekmas İstanbul, Türk Telekom'dan James Palmer Jr.'ın durumunu takip ediyor. 📊 27 yaşındaki Amerikalı, BKT EuroCup'ta çıktığı 18 maçta 14.0 sayı, 2.9 ribaund, 2.4 asist, 1.1 top çalma ortalamaları yakaladı.
(Ata Toprak Koşal)
 
Eger James Palmer transferi gerceklesirse ligden yaptigimiz iki yabanci transferi de beni oldukca memnun eder.Efianayi ve Palmer bizim ligden alinabilecek en iyi 4-5 oyuncudan ikisi.Hatta Palmer’in yaninda bir de Tyrone Wallace cekersek harika olur :)

Ancak ben yine de 1 ve ana 5 numara transferlerini bekleyecegim.Su ana kadar fena gitmiyoruz ama bu iki transfer bence takimin seviyesini ve neler yapabilecegini belirleyecek.
 
Mehmet abiye katılıyorum. Wallace'ı ve İsmail'i alıp kısa rotasyonunu kapatmak lazım.
5 numara transferine göre bütün kulvarlarda zirve kovalayan bir takıma dönebiliriz. Yani sesli düşünüyorum, Wiley'i alsak şimdi başarıdan başarı seçiyorduk kendimize. Umarım o ayarda bir pivot transferi yapılır.

Ekleme: Wiley örneği vermemin sebebi, teklif yaptığımız ama reddedildiğimiz haberleri yapıldığı için. Hatta ben red yememize bile sevinmiştim, demek ki o seviye pivotları kovaliyoruz diye. Şimdi tekrar okurken biraz şımarmış gibi gördüm kendimi, ekleme yapma ihtiyacı hissettim hahah.
 
Beşiktaş'ın Alimpijevic Mart'ta yeni yönetim üzerinden kulüpten ümidi kesip; Nisan sonunda zoraki nikahla bir arada kalmalarının ardından ne yaptığını hiç anlamıyorum. Bizimkiler Yakup Sekizkök etkisiyle daha tutarlı ilerliyor şu aşamada.
 
Palmer iyi oyuncu çok temiz şutu var ama ne 2.5 ne 3.5 oynayamıyor. Strech 4 için atletizmi gücü agresifligi yetersiz kalıyor. 2 için guard kadar iyi top hakimiyeti yok. Kaliteli bir şutör ama rol olarak sınırlı bir oyuncu.

T.Wallace 2.5 misal birçok yolla skor bulabilen biri bizi aşardı.

Alacağın 4 yalnız kalacak yanına atlet bir siyahi 3.5 çekemedik yine. Palmer kısa 5 te 4 falan oynayamaz. Oynar dersen oynar tabi Shumpert ne kadar 4 se o kadar oynar Palmer da.

Esnekliği düşük bir takım olacağız gibi duruyor. Ben tersini isterim genelde. Izundu atlet bekçi 5 başka da bir özelliği yok. Palmer çok temiz şutör ama sadece 3. Savunma atletizm 4 e kayma dribling zayıf.

Faydalı olur çünkü takımda net şutör yok Livingston 'ı pek seyretmedim. Buğrahan Efianayi keskin şutör değil Palmer içlerinde en temiz şutu olan. Eksi olarak Efianayi Buğrahan Palmer sert agresif oyuncular değil.
 
Son düzenleme:
Zevkler ve renkler tartisilmaz derler ya ben Palmer’i pek tutmuyorum, yine de guard karakterli bir oyuncu ve Efianayi-Livingston’un undersize durumunu kotarmak icin dusunuluyor olabilir. Biraz boyle etliye sutluye cok karismayan bir oyuncu gibi ben pek sorumluluk kisminda on plana ciktigini goremedim ozellikle Efes serisinde baya sinmisti.
Benim de tercihim Palmer olmazdı. Atletik ve iyi bir şutu var ama ağır bir oyuncu patlayıcılığı yok durağan, sakin bir yapısı var. Usher gibi momentum oyuncusu değil. Ben Usher tercih ederdim misal. Sakin bir oyuncu Palmer'dan çok daha fazla şeyi iyi yapmalı. Koçun istediği parçaya uyuyor ama tabi.
 
Palmer agresif değil ağırlık koyamıyor Wallace misal oyunu maçı cevirebiliyor. Kimya sahada görmeden belli olmaz ama çok ümidim yok açıkçası en azından skor potansiyeli yüksek çok atıp çok yiyen bir takım oluruz.

Efianayi yerine skorer pg. Kanat için 2.5 ve 3.5 alırdım.

Yabancı kısa pg olacaksa 2.5 boş kalacak. Efianayi 2 Palmer 3 olacak. Bağlantı oyuncusu yok. 3 tane 1.80 1.88 lik oyuncu sonra 1.98 lik atletizmi gücü zayıf Palmer. Pek kafama yatmadı. Gelecek pg Jeriant Grant tarzı 2.5 ebadında olursa belki boşluğu doldurur.

All around ve ara pozisyon oynayabilen oyuncuları seviyorum.

Kelan Martin, Palmer kadar net şutör değil ama daha all around daha yönlü versatil ve agresif Palmer'a göre. Martin mi Palmer mı Martin'i alırdım. Bana kalsa Tre Shawn Thurman 'ı alırdım adamı alamadan iyi bir takıma gidecek sonunda.
 
Son düzenleme:
Bu yıl ki Telekomla karşılaştırırsak onlarda yumuşak bir takımdı ve pg siz başladılar sg Jalen Adams'tan pg oynayamadi. Enoch da yumuşak bir uzundu. Wallace ve Palmer'a rağmen dikiş tutmadı Telekom.
Sert bir 5 ve iyi bir guard alırsak iyi olur.
 
Birçok yerde bahsedildiği üzere koçun planı savunmanın tüm yükünü uzunlara vermek ve top yönlendirici 3 kısa ile oynamak. Belli ki oyun yapısı bu duruma göre oluşturulacak. Dolayısıyla Palmer'ın savunma performansına çok takılmıyorum. En azından ne istediğimiz belli ne yaptığımız belli tutarlıyız. Top yönlendirme kısmında gayet yeterli Palmer. 4 numaranın da hareketli ve savunmacı olmasını bekliyorum. Belki de aşırı hareketli 2 kısa tercihinden sonra oyunu kontrol altında tutacak biraz daha serinkanlı bir kısa istemiştir koç. Livingston da Efianayi de geri vitesi olmayan ve topu hep elinde isteyen kısalar. Palmer bu yönden ayrılıyor.
 
Goksenin savunmaci falan degil aksine kara delik, on taraftaki hucum zenginligi ne kadar iyi gozukse de; savunma cok sikintili olacak gibi, ozellikle de guard icin Jamon-Jamont Gordon tarzlarinda birini cekemezsek. Pota altinda Dunston olsun, Lessort olsun on tarafta yenildin mi bir ise yaramaz.
 

Üst