Palmer’i ben 3’e aldigimizi dusunuyorum.Net bir 1 numara sart bu takima.Mumkunse de kalipli bir oyuncu olmasi gerekiyor.Kisalardaki hucum cesitliligi iyi gibi gozukse de en buyuk dezavantajimiz undersize kalmamiz.
4 numara icin herhangi bir fikrim yok acikcasi.Bazi hesaplar Sadik’in ana 4 numara olup onunla dakikalari paylasacak bir oyuncu alinacagini yaziyor.Bu bence felaket olur bizim icin.Sadik zaten 1.5 sezondur serbest dususteyken ustelik savunmada kara delikken boyle birsey yaparsak bizim icin iyi olmaz.Soyle bir Sestina ceksek iyi bir 5 numarayla birlikte baya hayal kurdurur mesela.
5 numara ise direkt olarak takimin tavanini belirleyecek.Herkesin ilk aklina gelen Wiley tavani baya yukseltir mesela.Burada sinir Mccormack olmali.Gelecek oyuncu Mccormack’ten asagi seviye bir oyuncu olursa hayal kirikligi olur.Ebuka’yi cok tanimiyorum ama soylenene gore ucan-hoplayan-savunma konusunda bir tik rahatlatacak bir oyuncu oldugu soyleniyor.
Gecen sezondan hatta onceki sezondan cok daha iyi ilerledigimiz kesin.Gecen sezon 5 yabanci hakkimiz varken biz gidip ilk ikisini Yeboah ve Halilovicle kullanmistik
Simdi 7 yabancidan 4’unu belirledik ve en icine sinmeyenin bile en fazla 2 tanesi icine sinmemistir.Onlar da Yeboah ve Halilovic gibi tamamen asagi seviye topcular degil zaten.
Yani aslinda undersize takim falan diyoruz da son 8 senemizin en keyif verici ve en iyi takiminin kisalari Bost-Melo-Canaan’di.Ucunun sahada oldugu anlar da rakipler icin kabustu.Efes ozellikle Euroleague’de cekmedigi aciyi bu 3lu sahadayken cekmisti
Cok fizikli bir 3lu oldugu soylenemez.
Sahada gorecegiz iyiyi de kotuyu de aslinda ama benim icin su an bu takimla ilgili en onemli konu 1 ve 5 transferleri.Bu bolgelere vasat isimler gelirse hic hayal bile kurmam zaten bu takimla ilgili.