2024/2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

🔵⚪️ Türk Telekom sezonu Galatasaray Ekmas'ta geçiren 29 yaşındaki şutör guard İsmet Akpınar ile anlaştı.
🗞️ @basketfaul
🔴🟡 Türk Telekom forması giyen 27 yaşındaki guard İsmail Cem Ulusoy'da gelecek sezon Galatasaray forması giyebilir. (Via : Burak Alaca)
 
Uzun yıllar sonra gelen en iyi kısa forvet Palmer. Ligde %49 ile üçlük isabet oranı yapmış geçen yıl. Hücumda çok tehlikeli olacağız görünen o. Bost, Canaan, Melo üçlüsünün yarattığı etkiyi yapabiliriz. Alınacak ikinci pivot savunmada ve hücumda dominant biri olursa tabiri caizse "Baba Pivot" olursa tadından yenmez.
Sert potayı savunacak bir uzun
Bir de şutu olan savunma yapan eski ksk da efes de oynayan M baye tarzı bir dört numara alınsa
Ciddi ciddi iyi bir takım oluruz
 
Abi bildiğim kadarıyla 1 senelik anlaşmışlardı 400 bin alıyordu Karşıyaka'dan. hatta Bahçeşehir'in 500 binlik teklifine rağmen fedakarlık yaparak kalmıştı diye hatırlıyorum. Kalmaz herhalde.
 
3 numara için Euroleague'den Mateusz Ponitka düşünülmüş ama sanırım Yakup hoca istememiş. Sizce Palmer yerine iyi bir tercih mi yaptık yoksa ah keşke dedirtir mi? Bence Palmer konudan bağımsız bizim için gayet iyi transfer ama Ponitka için ne düşünüyorsunuz merak ediyorum açıkcası.
 
Ponitka gelebiliyor durumda olacak ve Palmer tercih edilecek, var mi oyle bir sacmalik? Euroleague’den bir oyuncu bakiliyoru temizleme tweeti o duyumcu arkadasin.
 
Palmer'in tek tatmin edecek yönü 3 sayısı Jaka Lakovic'in bile serbest atışlarda pota dövdüğü takımımızda şimdiden Palmer'in saç baş yolduracağı aklıma geliyor potaya drive ve bitiricilik konusunda zayıf maalesef belki serbest atış konusu ters teper.
 
Palmer’i ben 3’e aldigimizi dusunuyorum.Net bir 1 numara sart bu takima.Mumkunse de kalipli bir oyuncu olmasi gerekiyor.Kisalardaki hucum cesitliligi iyi gibi gozukse de en buyuk dezavantajimiz undersize kalmamiz.

4 numara icin herhangi bir fikrim yok acikcasi.Bazi hesaplar Sadik’in ana 4 numara olup onunla dakikalari paylasacak bir oyuncu alinacagini yaziyor.Bu bence felaket olur bizim icin.Sadik zaten 1.5 sezondur serbest dususteyken ustelik savunmada kara delikken boyle birsey yaparsak bizim icin iyi olmaz.Soyle bir Sestina ceksek iyi bir 5 numarayla birlikte baya hayal kurdurur mesela.

5 numara ise direkt olarak takimin tavanini belirleyecek.Herkesin ilk aklina gelen Wiley tavani baya yukseltir mesela.Burada sinir Mccormack olmali.Gelecek oyuncu Mccormack’ten asagi seviye bir oyuncu olursa hayal kirikligi olur.Ebuka’yi cok tanimiyorum ama soylenene gore ucan-hoplayan-savunma konusunda bir tik rahatlatacak bir oyuncu oldugu soyleniyor.

Gecen sezondan hatta onceki sezondan cok daha iyi ilerledigimiz kesin.Gecen sezon 5 yabanci hakkimiz varken biz gidip ilk ikisini Yeboah ve Halilovicle kullanmistik :) Simdi 7 yabancidan 4’unu belirledik ve en icine sinmeyenin bile en fazla 2 tanesi icine sinmemistir.Onlar da Yeboah ve Halilovic gibi tamamen asagi seviye topcular degil zaten.

Yani aslinda undersize takim falan diyoruz da son 8 senemizin en keyif verici ve en iyi takiminin kisalari Bost-Melo-Canaan’di.Ucunun sahada oldugu anlar da rakipler icin kabustu.Efes ozellikle Euroleague’de cekmedigi aciyi bu 3lu sahadayken cekmisti :) Cok fizikli bir 3lu oldugu soylenemez.

Sahada gorecegiz iyiyi de kotuyu de aslinda ama benim icin su an bu takimla ilgili en onemli konu 1 ve 5 transferleri.Bu bolgelere vasat isimler gelirse hic hayal bile kurmam zaten bu takimla ilgili.
 
Necati ağabey, peki Ponitka bizde olsa Palmer'dan neyi daha iyi yapabilirdi? Artısı eksisi nedir. Naçizane yorumunu almak isterim müsaadenle.
Ponitka oyun kurar, ribaund alir, surekli penetre eder, savunma yapar, savasir, oynadigi takima ruh katar. 1-2-3 u ayni anda oynayabilen bir adam, Kenan’in Euroleague versiyonu. Sutu istikrarsiz oldugu icin en ust seviyede kalamiyor, Palmer’in sutu ve yasi haric Ponitka ile kiyaslanmayacagini dusunuyorum.
 
Dursun başkan çıkar salla cüzdanı Yakup hocam sen de durma yap bi çılgınlık paketle ordan Melo, M'baye, Jekiri titretelim 3 kupayla bitirelim tarihe geçelim.🙃
 
Drive dribling konusunda biraz eksik kalabiliriz. Gelecek guardin oyun hakimiyeti ve penetre özelliği önemli.
G lig ya da ABD pazarından pg almak sıkıntı. 4-5 olabilir ama. Takimda 3.5 yokken Sadık kötüyken gelecek 4 no da fazla riske girmemeli. Karahan'ı da Ekim başına kadar tutardım ne olur olmaz.
 
Basketfaul sitesinin haberine göre James Palmer'ın önümüzdeki iki hafta içinde euroleague çıkışı varmış ve yabancı bir haber siteslne göre de Palmer'a Anadolu Efes'in ve Bologna'nın ilgisi varmış. Yani eğer eurolaegue çıkış opsiyonu varsa ve bu ilgiler doğruysa Palmer bizde kalmayabilir.

Palmer iyi sayılacak bir oyuncu ama ben de Palmer'ı çok fazla beğenmiyorum. Dış şutu istikrarsız ve savunma yönü zayıf bir oyuncu. Potaya gltmiyor değil ama güçlü bir oyuncu olmadığı için bitirmede sorun yaşıyor. Kısacası her şeyden ortalama seviyede yapıyor, bizi öldürmezde çokta güldürmezde Palmer'ın değeri ancak Telekom takımındaki Wallace gibi bir oyuncu ve savumada onun açığını kapatacak 4 ve 5 numara ile artar. Potaya atak edip üç kişiyi etrafına toplayan bir guard olursa dış şutu da potaya yönelip orta mesafesiyle etkisi daha da artar. Evet Livlngston ve Efianayi gözü kara geri vitesi olmadan potaya gidiyorlar ama undersize oldukları için çok kişiyi çevresine çekip diğer oyunculara alan açma konusunda kısır kalıyorlar ve potaya gidişleri hüsran olabiliyor. O yüzden delici güçlü ve asist yönü kuvvetli gerçek bir oyun kurucu bence şart.
 
Angel delgado duyumu geldi sabah sabah umarım doğru değildir. Beğeneni vardır ama ben pek beğenmiyorum. İspanya'dan talipleri varmış.Bide acaba palmer ne kadar maaş'a geldi,Merak ettim. Eurolig opsiyonu var gidebilir belki.
 
Son düzenleme:

Üst