2024/2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Hiçbir yerliyi gönderemeyiz 4+3 te kimse bu ücretleri vermez. 5+0 veya 4+2 olsa veren çıkardı.

Diğer nokta Buğrahan 'ın Karşıyaka maçında yaptığı hareket doğru değil ama Karşıyaka taraftarının yaptığı nedir?
Can'ı Yiğit'i İsmet'i hatta Muhammet Baygul şimdi Buğrahan 'ı Göksenin 'i küstür. Oyuncu şımartalım demiyoruz ama sahip çıkmak da lazım. Melih'e Sertaç 'a ilk forma veren kulüp biziz zerre aidiyet saygı duyulmuyor N.Hayes vs. Bu kadar oyuncu küfrederek ayrılıyorlarsa... Şube yönetiminin ne kadar başı boş günlük idare edildiğini gösteriyor. Ne taraftarın ağzına bakarak şube yönetilir ne de oyuncu koç vs kaprisi çekilirek arada dengeyi bulup yönetecek olan idareciler lazım. Ama maaşla değil gönülden bağlı olarak. Bu adamları da küstürüyoruz Erden Timur gibi. Sözde elit kapalı koyu (!) Galatasaray camiası ancak kendi adamlarını kollasın iş bulsun ya da şovmen çıkarsın.
 
Bence yerli konusunda yeterli ve iyi bir iskelet var.
Bugrahan-Kaptan-Sadık-Karahan. Bereket versin modundayım ben. İsmail Cem gelirse işin maddi boyutunu bilmemekle beraber iyi bir transfer olur ve zarar görmeyiz diye düşünüyorum bu transferden. Zaten kendisine çok ciddi bir misyon yüklemek yanlış olur. Bizim yabancı kisalarimiz bir maçta en az 25-30 dakika oynamalı, İsmail de onların kenara geldiği zamanlarda devreye girmeli, kenara gelen oyuncumuzu dinlendirmeli.
Neyse, lafı uzattım. İsmail'in gelmesi durumunda:

Livingston-İsmail
Efianayi-Buğrahan
X-GK61-Karahan
X-Sadık
X-Izundu gibi duruyor şimdilik. Samet'ten çıktığımızı varsayıyorum. 7. yabancıyı nereye alırız veya Yeboah tarzı f/p oyuncularına mi gideriz bilemiyorum. Ciddi meraktayım.
Sadığın yanına Pierre Pelos
İzundu önüne Cabaclo
3için David Akon sağlık durumu iyise geri isterim
 
Sadık, Yakup Sekizkök tarafından ciddi bir antrenör dokunuşuyla oynamayacaksa kontratı tartışılmalı. Bu bölüm muhakkak. Buğrahan'sa has Galatasaraylı babasından utansın, söylenecek başka bir şey yok. Halktan anlatımla, ne verdin de ne istiyorsun diye sorarlar insana. Sansasyon dışında sıfıra yakın bir sonuç.
 
Bu yaz NBA'den Avrupa'ya dönebilecek 10 serbest oyuncu: Furkan Korkmaz, Danilo Gallinari, Sandro Mamukelashvili, Goga Bitadze, Svi Mykhailiuk, Daniel Theis, Thanasis Antetokounmpo, Boban Marjanović, Usman Garuba, Luka Garza (via: Eurohoops)

Bu listeden temasta bulunduğumuz oyuncu var mıdır merak ediyorum. 🤔
 
Yani Lundberg gibi birisine çıkarıp verirsin bence bu parayı. Maaş garantisi verirsin, 3 sene bayrak adam niyetine oynatirsin burda. Tecrübesiyle de takıma çok şey katar. ben isterdim şahsen. Bu sene Bologna'nın en iyisiydi bence.
 
Yani Lundberg gibi birisine çıkarıp verirsin bence bu parayı. Maaş garantisi verirsin, 3 sene bayrak adam niyetine oynatirsin burda. Tecrübesiyle de takıma çok şey katar. ben isterdim şahsen. Bu sene Bologna'nın en iyisiydi bence.
Tam sabah ergin hoca'nın röportaja bakmıştım, bolognalı oyuncular ayrılmak istiyor diye demiş, aklıma ilk lundberg geldi şuan tam oturur kadroya,liderlik ve fizik olarak tam bizlik.
Maaş'ı epey yüksektir ama düşer mi buralara asıl soru bu,tabi gelirse diğer yerlerden kısmak gerekir bu sefer'de. Ama profil bu olmalı bence.
 
Ya abi iyi misiniz? Toplam bütçemiz 3 milyon zor ediyor. Oldu olacak hepsini Lundberg'e verelim sonrada kalan oyunculara çuvalla patates soğan veririz...Yaptığımız transferler zaten bütçe olarak nerede olduğumuzu ve hedefimizin yine ligde playoff potası, cl de maksimum çeyrek final olacağını gösteriyor. (İnşallah daha iyisi olur ama basketbol futbol gibi değil bütçe işi, öyle kapanayım savunma yapayım tarzı peri hikayeleri burda tutmuyor maalesef).
 
Tam sabah ergin hoca'nın röportaja bakmıştım, bolognalı oyuncular ayrılmak istiyor diye demiş, aklıma ilk lundberg geldi şuan tam oturur kadroya,liderlik ve fizik olarak tam bizlik.
Maaş'ı epey yüksektir ama düşer mi buralara asıl soru bu,tabi gelirse diğer yerlerden kısmak gerekir bu sefer'de. Ama profil bu olmalı bence.
bize düşmeyeceğini hepimiz biliyoruz, zaten eurolig de oyuncu havuzu dar. ama gelirse de net seviye atlatır.
 
Gerçekçi olalım bu bütçeler ile yapılacak en doğru hamleler euroleague'den oyuncu almaya çalışmak değil, euroöeague yapacak yetenekli oyuncuları takıma katmaya çalışmaktır. Tabi eskiden bunu yapmak daha kolaydı çünkü potansiyelli oyuncu daha fazla ve döviz kuru bu seviyede değildi. Artık euroleague'de oyuncu döngüsü o kadar kısır ki yetenekli oyuncuları biraz daha fazla para verip elimizden rahatça alıyorlar. Yani oyuncular bizim gibi orta seviye takımlarda oynamadan euroleague yapıyorlar. Doğru sisteme giden oyıncular kalıcı oluyor, sisteme uyum sağlayamayan ya da euroleague sertliğine uyum sağlayamayan en fazla bir yıl sonra henen yine alt seviye takımlara gidiyor.

Bizim şu an yapacağımız en mantıklıu şey doğru bir planlama ile yetenekli potansiyalli oyuncu arayıp bulmak ve takıma katmaya çalışmak. Sonra da bu oyuncuları bir hedef doğrultusunda birleştirip inandırıp doğru sistemle verim almaya çalışmak ve teknik ekiple oyuncuların birazda şapkadan tavşan çıkarmasını beklemek olacak. Yerel ligde yarı final, şampiyonlar liginde çeyrek fina ve yarı final gibi başarıları hedeflemek gerçekçi olan. Ayrıca şampiyonlar liginden çıkıp eurocup oynamak daha mantıklı, çünkü bir takım ne kadar çok maç oynarsa o kadar gelişir ve taraftarlar euroleague isterken belki es kaza bir sezon şapkadan tavşan çıkar ve eurocup şampiyonu olup eurolaegue yaparız.
 
Livingston-Transfer
Efianayi-Bugrahan-Ismet (?)
Transfer-Goksenin
Transfer-Sadik
Mccormack-Ebuka-Samet (?)

Buraya dogru gidiyor sanki.Ismet’ten cikariz gibi duruyor bu sekilde bir kadro dusunuluyorsa.Samet’i de tutmayi dusunmuyoruzdur bence.

Ismet yerine Cem Ulusoy,Mccormack yerine de baska bir 5 numara transferiyle bu kadro kurulacak sanirim.Samet’ten cikamiyormusuz,o da kalacak gibi.
 
Çıkmayınca sozlesmedeki bedeli yine ödüyoruz. Kalsın oynasın desen Samet şu durumuyla ne 4 ne 5 hiçbir role oturmuyor. Hangi ara süre alacak? Oynayacağı takıma kiralayayım daha iyi ücretinin büyük yüzdesini yine biz öderiz. Oynamış olur iyice geri gitmez. Biz de 2m TL alsak iyidir. İstanbuldan ayrılmak istemez en kötü Ankara İzmir. Çekmece Denizli Mersin Yalova Manisa belki alır. Bahçeşehir Daçka Bursa Tofaş Petkim Beşiktaş Karşıyaka elde oyuncuları var.
 

Üst