2024-2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Son Efes maçından sonra Şehmus hakkında bolca olumsuz yorum okudum sosyal medyada. Tabii ki bu bir ölçüt olamaz ama genel anlamda gözden düşüyorken alma veya yoklama imkanımız varsa hemen mesai vermeliyiz bu konuda. Ne iyi olurdu valla gelmesi.
 
Sehmus’a verilecek 500-600 bin Dolar her neyse ona vermek yerine eli ayagi duzgun ve formda bir yabanci 1.5 numaraya verilse cok daha iyi olur diye dusunuyorum.Sonucta 7 yabanci kuralinda kadroda bizim butceler icin en fazla 4 yerli olmali bence.Zaten Sadik ve Bugrahan gibi her mac en az 20 dakikayla oynayacak iki yerlimiz varken parayi Sehmus’a gommek yerine yetenekli ve formda bir yabanci almak cok daha iyi olur.Yerli 1 olarak Ismail Cem Ulusoy bizim icin butce ve kadro yapisi icin cok daha uygun ve hesapli olur.Sehmus isi zaten olma imkani yok ve olmamasi da daha iyi olur.Ha soyle bir 8 milyon Euro maas butcemiz olsa back-up kisamiz Sehmus olsun derdim tabi.Ama gecen senede gorduk ki ana rolde her zaman iyi yabancilarin olmasi kazandirir.Back-up icin cok iyi yerli isini Efesle Fener yapar ancak bu butcelerle.
 
Samet'ten en az zararla çıkmak şu an en önemli mesele.

Şehmus iyi baskı yapar deliciligi fena değil ama asıl sıkıntı ne zaman zorlaması lazım ne zaman şut atması yada penetre etmesi lazım bunları oturtamadi basit top kaybına neden oluyor. Buğrahan da öyle biraz. Dağınık oyuncu yani. Becerileriyle +2 getirir basit hatalarla bunları kolayca eksiye çevirir. İsmet 'i bu yüzden severdim daha istikrarlı basit hatası daha az gereksiz zorlama yapmaz. Ustelik Şehmus iyi bir ücret alıyor.

Erten Gazi'yi neden tutarım inanılmaz atlet, baskıyı iyi yapıyor, yaratıcı değil ama aptalca zorlamalar yapmıyor en azından, şutu hiç fena değildir ceza atışlarını iyi atar. Çok yetenekli olmadıktan sonra hiçbir yerli çok fazla insiyatif almamalı kaş yaparken göz çıkarıyorlar. Topun daha dengeli kullanılması lazım.

Kim olursa olsun çok yüksek verilmemeli. Uygun ucrete İsmail Cem gelsin o da çok istiyorsa yerli alınmasın Karahan kalsın. Yaman Alişan da geliyormuş galiba fazlasıyla yeter.

Orta sınıf bizim bütçemize yakın çoğu Avrupa takımı oyuncularıyla kontrat uzatabildi. Bir biz beceremiyoruz.
 
Takımın kaderi her sene olduğu gibi guard, atlet 4.5 ve 5 numara hamlelerine kaldı. Gerçekten çok enteresan kulübüz. Bütçe artınca da eksikler aynı, bütçe düştüğü zaman da eksikler aynı. Her sene bi fakir James Anderson'u isterdik Yeboah az buçuk o işi kotardı. Giderse fakir James Anderson'u da lazım...
 
Son yıllarda olduğu gibi yine aynı şeyleri okuyorum. Vasat adam vasattır. Birilerinin adam olmaya başlama tahtası değil bu kulüp. Okben bilmem ne elli tane isim deneyip parayı çöpe atmaya gerek yok. Ahmet Düveri'ler, Şehmuslar bilmem kimler... Adamların kendi inanmıyor ki biz inanıp peşlerinden sürükleyelim kendimizi. O parayı bas başka oyuncuya iyisini getir.
 
Austin Wiley
Maccabi ye gitti derken
Euroleague in yeni takımı paris basket ve İtalya ligine yeni yükselen
Trapani Shark takımı ciddi olarak ilgileniyormuş.
 
Son düzenleme:
McCormack kalabilir gibi bir haber gordum, Delgado’ya gore cok daha yetenekli ve gelisime acik bir oyuncu, istikrar acisindan da iyi olur ve Izundu ile degisimleri mantikli olur. 4 numaraya da savunmasi iyi bir oyuncu gelirse, Sadik-Izundu , McCormack-savunmaci 4 ikilileri bence iceriyi doldurur.
 
Koçun söylemlerinden taraftarı salona çekme isteğini ve bunun hedef yükseltmek için zorunluluk olduğunu görebiliyorduk. Delgado'dan sırf taraftar burun kıvırdığı için bile vazgeçmesi benim için sürpriz olmaz. Taraftarın hassasiyetlerine önem veriyor ve doğru da yapıyor. Fakat McCormack ile devam edilmesi hata olur plana uygun bir atletik, çember koruyucu pivot bulsak daha iyi olur düşüncesindeyim. Delgado'nun bu yönü de soru işaretiydi.
 
Koçun söylemlerinden taraftarı salona çekme isteğini ve bunun hedef yükseltmek için zorunluluk olduğunu görebiliyorduk. Delgado'dan sırf taraftar burun kıvırdığı için bile vazgeçmesi benim için sürpriz olmaz. Taraftarın hassasiyetlerine önem veriyor ve doğru da yapıyor. Fakat McCormack ile devam edilmesi hata olur plana uygun bir atletik, çember koruyucu pivot bulsak daha iyi olur düşüncesindeyim. Delgado'nun bu yönü de soru işaretiydi.
Tyrique Jones bence bicilmis kaftan, Euroleague’de kalmayacaksa cokebiliriz.
 
Bizim de Oturu tarzı bir profile ihtiyacımız var, kendi Oturu'muzu bulmak ya da bir şekilde yaratmak zorundayız.

Tyrique Jones'un Euroleague için hücum yönü oldukça sınırlı kaldı, Anadolu Efes'i hücum tarafında sahada 4 kişi bıraktı, bize düşer mi bilmem ama şu an için zor ihtimal görünüyor. Bence ne McCormak, ne Delgado ne de Jones yukarıda düşündüğüm gibi bizim kendi Oturu tarzı oyuncumuzu bulmanız gerekiyor.
 
Mccormack bu savunma ile bizi bir yere götüremez,yaşı genç hücumda iyi ama bu kısa rotasyonunda eziliriz savunmada. Daha iki yönlü birine ihtiyaç var,zor ama bulmak lazım. Delgado beğenmesemde hoca'nın sisteminde yeri var.
Umarım ikiside olmaz tabi. Tyrique jones zorlanır umarım.
 

Üst