2024/2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Efianayi-Russell değişikliği fena olmaz, Efianayi iyi bir giriş yapamadı bence. + olarak top elinde kaldığında iq'sunun bu kadar düştüğünü bilmiyordum. Ama form tutacağını farz edersek Cummings yerine Russell iyidir. Kenan-Can değişikliği, Delgado-Boutsiele değişikliği şahane olur. Ama Delgado'dan o parayla çıkamayız, Can'ın durumu ne bilmiyorum ne kadar alıyor falan, bir yerliye kesin gideriz ama o isim Kenan mi olur bilmiyorum, içimde birisine gidersek bu isim cem ulusoy olur gibi bir his var. Cummings yada efianayi için de, bu kadar erken bir çıkış yapar miyiz bilmiyorum. Düşük bir ihtimal.

Bizimde Karşıyaka'yı takip etmemiz gerekiyor. Can yerine Kenan Sipahi, Cummings yerine McCollum çok iyi giderdi.

Kenan Sipahiyi kesinlikle alabiliyorsak almamiz lazim. Bu takimin akli basinda guardi yok bence kadro abartigimiz kadar kotu degil.

Cummings yerine McCollum pahali kacabilir ancak sutor olmayan akli basinda savunmasi orta seviyenin ustu bir guard almamiz lazim.

Bir de 4 numarada acilen degisiklik yapmamiz gerekiyor.

Galatasaray Erkek Basketbol takımı için birkaç bilgi verelim.
1- Sponsorluk çalışmaları devam ediyor, 1 firma ile anlaşma olmak üzere.
2- Buğrahan Tuncer yarın sahada olacak ama Davide Efianayi için 1-2 hafta daha bekleyeceğiz.
3- Blumbergs performansını yükselttiği için şimdilik yabancı oyuncu bakılmıyor, ama yerli oyuncu arayışı var. (Eyüp Yıldız)

Yerli oyuncu 4 numara dusunuyorum acaba takima renk katacak Mert Celep mi ? Yoksa genc yetenek Berk Demir mi ?
Sene basinda Yigitcan Saybir yada Berkan Durmaz gibi birilerini alabilsek iyiydi.

Umarim Blumbergs`in performansi daha da yukselir ama acikcasi ben net bir yetenegini goremedim.

Takım kısaları kadar oynar. Ben açıkçası henüz bir fayda göremiyorum kısalarımızda. Tabii sezonun başı ama kayda değer bir özelliklerini de göremiyorum.
Ve bu takım şu an olduğu gibi Cooper gibi zıpçıktı ucuz sanayi oyunculara karşı parkede savunma yapamayıp aciz kalacaksa o koçun da devam etmesi zarar.

Şu takımın saçma kurgusunda Buğrahan'ın bir süperstar gibi parlayacağına emin olduğum için bu akşamki performansına çok da şaşırmadım açıkçası. Çünkü parkede Galatasaray'ı alıp oynatacak, sayılar atabilecek ya da takıma liderlik edebilecek bir gard yok. Buğrahan'ın dönüşünü bu sebeple çok beklemiştim, nitekim şaşırtmadı da.
Acil olarak kısalara neşter vurulması gerekiyor. Her maçı Buğrahan kurtaracak diye bekleyemeyiz.

Efes bırakırsa Stanley Johnson alırım.
Şu an her ne kadar hücumda iyi olmasada savunma tarafında oldukça başarılı. Efes bırakır mı bilemem ama Efes'li yönetici ve teknik ekibin yerinde olsam en azından ocak şubat dönemine kadar bırakmam. Zaten hücumda da ritim bulursa herkesin aradığı istediği bir oyuncuya dönüşür.

Gideceksiniz arkadaş ! Koçu da gidecek , hiçbir halta yaramayan vasat oyuncular da ! Hiç kimse GALATASARAY ismini hiçbir branşta aciz ve yetersiz gösteremez. Bir yerde GALATASARAY ismi geçiyorsa; onu yöneten de , onun için oynayan da kaliteli olacak ! Derhal aksiyon alınıp istifalar alınacak bu akşam !

Basketbolu Otis çok steps yapıyorla okumaya devam ettikçe, maalesef bu şubenin bir yere gitmesini isteyen insanlar azınlıkta kalacak. Delgado, Palmer gibi oyuncuların ne kadar defolu, ne kadar alt seviye oyuncular olduğunu görmeniz için bundan daha iyi bir maç olamaz. Takım sahada penetre edemiyor, beyefendi kendini kevin durant zannedip ağır adımlarla takılıyor sahada. Sahada basketbol oynamak isteyen 1-2 adam var, onun dışında hepsi haftalık spor faaliyeti gibi görüyorken, şu takımın şu halde olması çok anormal değil. Maç özelinde çok konuşmaya gerek yok, fark 9 arka arkaya 2 üçlük atan adamı oyundan çıkarıyorsun, çünkü hoca da kontrolü yitirdi takım üzerindeki. Yani 25 dakika 0 çekmiş adamı maçın kritik yerinde sahaya attın 1 tane boş üçlük kaçırdı öbüründe de airball attı. Maç özelinde çok teknik taktik konuşmaya gerek yok. Rezil kepaze bir takım.

Tercihen beyaz, topu elinde tutabilen, top sürmeyi bilen, dağıtabilen bir guard almamız lazım Cummings yada Efianayi'den çıkıp. Bu tip bir guard + Otis + Palmer ile hiçbir zaman hücumda problem yaşamayız, yaşamıyoruz da. Yaşasak da minimumda kalır bu durum. Buğrahan bu tip guard'a uyuyor, Buğrahan sahada olduğunda da sorun yaşamıyoruz zaten. Ama alternatifi yok Bugrahan'in, yerine Cummings girdiği an sıçıp batiriyoruz. Bu üçlüyü de dinlendiremiyoruz. Acele lazım bu tip bir guard.