2024/2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Rakipte Charalampopoulos sezonu kapatmış. Aris deplasmanında da iyi bir maç çıkarıyordu yazık olmuş kendisine.

Rakip 6 yabancı ile çıkıyor, bizde de Kaptan ve Buğrahan cezalı. Ligin en zor deplasmanı bence Erdem Can'lı Telekom deplasmanı, Karşıyaka ve Ülker Arena bile daha rahat geçiyor abartısız. Şurada kazanmak çok çok aşırı ekstra bir galibiyet olacak, form tuttuğumuz ve seriye bağladığımız bir ortamda ilk 4 için belirleyici bir galibiyet olur. Ha mağlup olacaksak da Allah için -10 sayı bandında bir farkla yenilelim, içeride ikili averaj kovalayabilelim.

Maç kadrosu :
Otis livingston
Can Korkmaz
Yaman Alişan
Ebuka İzundu
Angel Delgado
James Palmer Jr
Göksenin Köksal
David Efianayi
Sadık Emir Kabaca
Samet Geyik
Altan Çamoglu
Roberts Blumbergs
Will Cummmings

Coach : Yakup Sekizkök

Devre sonucu | Türk Telekom 29-44 Galatasaray
#BSL
İlk yarıdaki skor dağılımımız;
James Palmer Jr. 13, Ebuka Izundu 6, Angel Delgado 5, David Efianayi 4, Sadık Kabaca 4, Can Korkmaz 3, Will Cummings 3, Otis Livingston 2, Roberts Blumbergs 2, Samet Geyik 2

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımızda sakatlıkları bulunan oyuncularımız Can Korkmaz, Sadık Emir Kabaca, David Efianayi ve Buğrahan Tuncer’in sağlık durumları aşağıdaki gibidir:

Can Korkmaz

Türkiye Si̇gorta Basketbol Süper Ligi 1. Haftası’nda deplasmanda Türk Telekom ile oynadığımız karşılaşmada oyuncumuz Can Korkmaz’ın sol ön diz çapraz bağlarında meydana gelen kopma sebebiyle ameliyat olması uygun görülmüştür.

Sadık Kabaca
Türk Telekom ile oynanan karşılaşmada sol ayak bileğini burkarak sakatlanan oyuncumuz Sadık Kabaca’nın tedavisine başlanmış olup, gelecek haftadan itibaren antrenmanlara yeniden başlaması öngörülmektedir.

David Efianayi
Türk Telekom karşılaşması sonrasında sağ arka adalesinde yırtık tespit edilen oyuncumuz David Efianayi’nin tedavisine başlanmış olup, 2-3 hafta sonra yeniden takımdaki yerini alması beklenmektedir.

Buğrahan Tuncer
Sezon hazırlıkları kapsamında sürdürülen kamp çalışmalarında sağ arka adalesinde yırtık oluşan oyuncumuz Buğrahan Tuncer’in gelecek haftadan itibaren takıma katılması beklenmektedir.

Başta Can Korkmaz olmak üzere tüm oyuncularımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar, bir an önce yeniden parkelere dönmelerini temenni ederiz.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımızda sakatlıkları bulunan oyuncularımız Can Korkmaz, Sadık Emir Kabaca, David Efianayi ve Buğrahan Tuncer’in sağlık durumları aşağıdaki gibidir:

Can Korkmaz

Türkiye Si̇gorta Basketbol Süper Ligi 1. Haftası’nda deplasmanda Türk Telekom ile oynadığımız karşılaşmada oyuncumuz Can Korkmaz’ın sol ön diz çapraz bağlarında meydana gelen kopma sebebiyle ameliyat olması uygun görülmüştür.

Sadık Kabaca
Türk Telekom ile oynanan karşılaşmada sol ayak bileğini burkarak sakatlanan oyuncumuz Sadık Kabaca’nın tedavisine başlanmış olup, gelecek haftadan itibaren antrenmanlara yeniden başlaması öngörülmektedir.

David Efianayi
Türk Telekom karşılaşması sonrasında sağ arka adalesinde yırtık tespit edilen oyuncumuz David Efianayi’nin tedavisine başlanmış olup, 2-3 hafta sonra yeniden takımdaki yerini alması beklenmektedir.

Buğrahan Tuncer
Sezon hazırlıkları kapsamında sürdürülen kamp çalışmalarında sağ arka adalesinde yırtık oluşan oyuncumuz Buğrahan Tuncer’in gelecek haftadan itibaren takıma katılması beklenmektedir.

Başta Can Korkmaz olmak üzere tüm oyuncularımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar, bir an önce yeniden parkelere dönmelerini temenni ederiz.
Yok artık Efianayi de eşantiyon gibi bir şey oldu şuraya. Vah vah, işimiz zor. Nymburk maçını kayıpsız atlatıp bir sonraki BCL haftasına tam kadro girmek lazım. Nymburk maçından sonra uzun süre maçımız yok Avrupa'da. Yarın ki maç bu yönden epey kritik.

Can Korkmaz'ın sakatlığı çok kötü oldu, eğer bütçe varsa Can yerine İsmail Cem Ulusoy ve Efianayi yerinede Muhammed Baygül hamleleri yapılabilir.

Efianayi'nin elinde top olmayınca sıradan bir oyuncuya dönüşüyor, ona hazırlanan pozisyon boş atışları bile isabete çeviremiyor. Efianayi alınırken savunmada kara delik ama en azından hücumda her maç 12 15 sayı atar diye düşünüyordum ama şu ana kadar beni yanılttı.

Otis Livingston tek savunma yapan yapmaya çalışan isyan eden kısamız, onun yanına size olarak ve savuma gücüde daha yüksek olan Muhammed denenebilir diye düşünüyorum, hücumda da şu anki Efianayi kadar katkı da verir. İsmail Cem Livingston oturduğunda bize savunma olarak ondan daha fazlada katkı verir, ama İsmail Cem kimle ikili olacak o kısım problemli Cummings Telekom maçında bazı bölmelerde oyunu iyi okudu ama sürekliliği yok, İsmail Cem Ulusoy'dan oyun kurucu oynamasını beklemekte ona haksızlık olur gibime geliyor.

Tabi bu kadar çok türk oyuncuyu ne yapacağız diyende olacaktır. Performans verdikten sonra ve fiyat performans olarakta uygun olursa yerli oyuncularla devam etmekte bana mantksız gelmiyor.

Fark 7 , süre 4 dakikaya yakın, momentumu en kritik yerde eline almışsın, bir top daha çemberden geçse rakip mola alacak sen de taraftarınla maça hükmedeceksin ve muhtemelen galibiyete de uzanacaksın.
Bu andan itibaren olanları yazayım : El üstü salak saçma lüzumsuz 3'lük denemesi , sonraki hücum tekrar şut denemesi, Göksenin'e 9 metreden top verip birebir oyna denmesi... Bunların akabinde rakip karşı hücumda sayıları atıp, yenileceği maçı çift hane farkla rahatça kazanıyor.
Şimdi bunun adı nedir ? Ağır kelimeler yazıp ceza almak istemiyorum. Şunu hoca yaptırıyorsa hocayı; oyuncular yapıyorsa oyuncuları kovacaksın. Yoksa biz 30 sayı da öne geçsek olabilecekleri kimse kestiremez.

Eurohoops oyuncunun bu sezonki EC performansından kesitler atmış.

Şurda da Yunan liginin full maçları var playlist halinde daha detaylı bakmak isteyenler için.

Savunmada epey istekli ve iştahlı bir oyuncu. Alan kaplayabiliyor. Ben hiç de öyle temastan kaçan bir oyuncu görmüyorum. Teması alıyor ve geri adım da attırıyor. Sadık bu temasları alsa devrilmişti çoktan. Ayak çabukluğu ve atletizmi savunmada güçlü tarafları. Scoutlar bunları belirtmekten imtina etti sanırım veya scoutlukları o kadar.
Bu arkadaş napıyo acaba :)

odatv_image_102__a2626529d6a847.jpg

Şöyle bir ekip kurulmuş 4 ay kadarlık hummalı bir çalışmanın üstüne.