2024/2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Ergin Ataman sonrası en üzücü hadise şu ki, yıllardır yönetilmeyen basketbol şubesi bir yana taraftarlar da artık gerçeklikten uzaklaştı. Koray Mincinozlu,Halil Üner, Okan Çevik dönemindeki en züğürt yıllarda bile tercih edilmeyecek oyuncu tiplerine bugün Kobe Bryant muamelesi yapılıyor. Bu zamanda basketbolcu olmak varmış, çöp biri bile olsanız, adınız Galatasaray ile anıldığında sizi övecek birileri mutlaka çıkıyor.

Bu koçla bir şey olmayacak Ufuk Sarıca boştayken hamle yapıp 2.5 yıllık kontratla bağlamak lazım.

Bu sene önemli bir bütçesi var erkek basketbolun. Oktay Mahmuti benzer bir bütçeyle ilk sezonunda final oynamıştı. Bazı koçlarla olmaz. Yakup Sekizkök herhangi bir parıltı vermiyor. Oktay Mahmuti Ergin Ataman Yakup sekizkök’ün pozisyonundayken ciddi ışıkları vardı ve bizden bir şey olacak diyorlardı. Yakup sekizkökten maksimum Murat Özyer olur fazlası değil.

Bence şu anda en iyi Türk koçlar Ergin Ataman, Oktay Mahmuti, Ufuk Sarıca.. Mahmuti zaten çalışmıyor ama Galatasaray Ufuk Sarıca’yı bir denemeli. Eğer sinerji oluşursa güzel şeyler başarabilir.

Son yıllarda Pistiolis dışında hiçbir koçta bence bir parıltı yoktu. Boşuna saçma sapan tercihler yapıyoruz

Bu koçla bir şey olmayacak Ufuk Sarıca boştayken hamle yapıp 2.5 yıllık kontratla bağlamak lazım.

Bu sene önemli bir bütçesi var erkek basketbolun. Oktay Mahmuti benzer bir bütçeyle ilk sezonunda final oynamıştı. Bazı koçlarla olmaz. Yakup Sekizkök herhangi bir parıltı vermiyor. Oktay Mahmuti Ergin Ataman Yakup sekizkök’ün pozisyonundayken ciddi ışıkları vardı ve bizden bir şey olacak diyorlardı. Yakup sekizkökten maksimum Murat Özyer olur fazlası değil.

Bence şu anda en iyi Türk koçlar Ergin Ataman, Oktay Mahmuti, Ufuk Sarıca.. Mahmuti zaten çalışmıyor ama Galatasaray Ufuk Sarıca’yı bir denemeli. Eğer sinerji oluşursa güzel şeyler başarabilir.

Son yıllarda Pistiolis dışında hiçbir koçta bence bir parıltı yoktu. Boşuna saçma sapan tercihler yapıyoruz
Bu görüşe katılıyorum ama yönetimin böyle bir girişim yapacağını düşünmüyorum başarılı da olsa başarısız da olsa Yakup hoca ile devam ederler sezon sonuna kadar bence.

Kadro kurarken ve geldiğimiz noktada eleştirdiğim konu buydu. Çok fazla yetenekli oyuncu kovalıyoruz ama bu sırada görevini yapacak adam kalmıyor takımda. Michael Young ve Tyrone Wallace'de de konu aynı. Sonra gidip 90 yiyorsun Saint Quentin'den.

Çok küçük adımlarla, sadece sayı atmak üzerine kuruyoruz oyunu. Hiçbir hedef maçta varlık gösteremiyoruz bu yüzden. Sarıca takımlarının mesela istenileni veremediğini çok nadir görürüz. Çünkü genellikle çift yönlü oyunculara, agresif savunmaya ve agresif hücuma yönelik takımlar kurar. Biz bir takım kuruyoruz, sağı solu değişiyor. Ocak geldiğinde ne ortada bir savunma ne de hücum var.

Kadro kurarken ve geldiğimiz noktada eleştirdiğim konu buydu. Çok fazla yetenekli oyuncu kovalıyoruz ama bu sırada görevini yapacak adam kalmıyor takımda. Michael Young ve Tyrone Wallace'de de konu aynı. Sonra gidip 90 yiyorsun Saint Quentin'den.

Çok küçük adımlarla, sadece sayı atmak üzerine kuruyoruz oyunu. Hiçbir hedef maçta varlık gösteremiyoruz bu yüzden. Sarıca takımlarının mesela istenileni veremediğini çok nadir görürüz. Çünkü genellikle çift yönlü oyunculara, agresif savunmaya ve agresif hücuma yönelik takımlar kurar. Biz bir takım kuruyoruz, sağı solu değişiyor. Ocak geldiğinde ne ortada bir savunma ne de hücum var.
Bu kadroya Ufuk Sarıca gelmez, gelirse de kadro yapısından dolayı başarılı olmaz mı diyorsun Ufuk kardeşim?

Bu kadroya Ufuk Sarıca gelmez, gelirse de kadro yapısından dolayı başarılı olmaz mı diyorsun Ufuk kardeşim?

Başarıdan kıstasımızın ne olduğuna göre değişir ama ben kendi kadrosu olmayan bir hocaya ilk etapta başarılı ya da başarısız demem. Ama bu bütçelerde Ufuk Sarıca modelini uygulamayı daha kabul edilebilir buluyorum. Yakup hoca ile birlikte.

Başarılı bir ilk dönem geçiren kadın voleybol takımımızın antrenörünü gönderiyorsak, Yakup Sekizkök'le de gelecek düşünülerek yollar ayrılabilir. Ufuk Sarıca bu takıma biraz savunma yapmayı öğretse bu sezon için kalan maçlarda iyi bir başaltı takımı olma yoluna gireriz diye düşünüyorum.

Ben bu transferdeki kolaycılıktan rahatsızım. Lig içi bir takviye yapıyorsanız gidip sivrilen takımın oyuncusunu almanız lazım arada sırada baş altı kalmış takımların parlamış oyuncuları olabilir ama sen gidip Play Off'u zor yapmış takımın 1-2 numaralarını alıyorsun ondan sonra neden başarılı olamıyoruz diye düşünüyorsun. Tofaş'tan Akoon Purcell'i aldığımız sene takım o sene final oynadı Akoon da en iyi oyuncularıydı. Ben de biliyorum gidip 400'e Efinayi almayı ama Efinayi'yi Delgado'yu değerli yapan şey onlar düşük ücretle oynarken almak. Gidip BSL'de kontratının üstüne x2 koyduğunda o adamı almanın bir anlamı kalmıyor.