2024-2025 Sezonu Öncesi Hazırlık Dönemi

Kaç tane BOMBOŞ turnike kaçırdığımızı saymayı bıraktığımda henüz ilk yarı devam ediyordu. Durumun vehametini anlayın. Bir BAŞIBOŞLUK ve kopmaya yakınlık var takımda.
Oyuncularımız iyi kısalar ama takımda bir PLAN göremiyorum ben pek. Sanki bir ciddiyet eksikliği var gibi. 20 saniye kala el üstü üçlük denemesi gördüm. Dediğim gibi oyuncu bazında çok kötü kadro diyemem. Belli ki işin içine biraz coaching dediğimiz şey girmeli. Ben böyle düşünüyorum, böyle gördüm. Belki doğru belki yanlış.

Hocayı severim ama yaptığı hareketi çok gerekli bulmuyorum. Kendisi de enteresan bir story ile durumu açıklamış instagram hesabında. Yaptığı açıklama çok enteresan ve inandırıcı değil.
Hoca ile malum camia arasında birkaç ay önce küfürleşme de olmuştu F4 maçında. Ancak günlerdir İSTİFA seslerinden sonra bu kararı almaları da gündem değiştirme çabaları. Millî Takım diye demagoji yapan karakter yoksunlarının Millî Takım kamplarında nasıl mobbing ile kendi takımlarına oyuncu ayarttıklarını da biliyoruz.
 
Dün Gsbasket'in eskileri tarafından bana ustalıkla hatırlatılan, 2014 yazında PAO'ya karşı 20'yle kazandığımız hazırlık maçından; sonrasında Fenebahçe Beko'ya karşı son derbi galibiyetini 2022 yazında hazırlık maçında aldığımızdan, hazırlık maçlarının sıra dışı dinamiklerinden bahsedecektim fakat günün dinamiklerinde 2009 yazında kazandığımız hazırlık maçı canlandı.

Yurtdışındaki Türkler sevinsin diye Galatasaray basketbolunda Cemal Nalga krizine ve hükmen mağlubiyetlere, puan silme cezasına yol açan bir hazırlık maçı varken; bu maç büyük bir krize evrildikten sonra tarafımızdan büyük bir fırsata çevrilmişken Galatasaray basketbolunda hazırlık maçı elbette çok önemlidir. Yangın yapılmasından daha doğal bir durum yok. :)
 
Son düzenleme:
Yaklasik 6 aydir yaziyorum.Yazmaya da devam edecegim.Yakup Sekizkok’un iyi bir koc oldugunu veya iyi bir koc olacagini asla dusunmuyorum.Simdi ben burada “Yakup Sekizkok Ergin Ataman’in herhangi bir yardimcisi olmasi disinda hangi vasifla hangi tecrubeyle Gs kocu oldu” diye sorsam gercekten cevabi yok.Ama iste sorun da aslinda benim bu soruyu soramamamdan kaynaklaniyor.Cunku bu subeye,bu yapilanmaya,bu basketbol “aklina” yakisacak hoca da Yakup Hoca’dir.Kimi getirecekti ki bunlar en fazla ? Tutup Dusko Ivanovic falan mi getireceklerdi ? Bu kadar yapilanmaya bu kadar kofte iste.Kurulan kadrosundan basindaki hocaya kadar kumede kalma savasi verecek bir takimdan otesi degil maalesef.Yanilmayi cok isterim bu arada.Insallah benim goremedigim birseyler vardir da biz cok basarili oluruz.Hakli cikmak veya gelip buraya “ben demistim” demek gibi bir gayem yok.Galatasaray basarili olsun yeterli.

Ama ozellikle de Efes ve Fener’i disarida birakip bizim butce ve hedef olarak denk olarak gozuktugumuz Besiktas,Bahcesehir,Karsiyaka,Telekom gibi takimlarin arasina ben bizi sokmam su an.Daha Tofas’i,Aliaga’yi,Manisa’yi da gormedim yani.Bunlarin bile altinda olabiliriz.Ilk 8 disinda kalacak bir Galatasaray goruyorum ben su an.
 
Son düzenleme:

Üst