2024-2025 Sezonu Öncesi Hazırlık Dönemi

İlk yarı sonucu :
Galatasaray 34-43 Türk Telekom
Basketbol Gelişim Merkezi, İstanbul
Yayın : GS TV YouTube

İlk yarıdaki skor dağılımımız;
James Palmer Jr 17, Ebuka Izundu 8, Otis Livingston 4, Göksenin Köksal 3, David Efianayi 2
 
Bu takımın en büyük problemi yerlilere fazla güvenip onlara göre kadro planlaması yapmak.

Yıllardır Göksenin var diye 3 numaraya kalıplı, pahalı bir kısa forvet alınmıyor. Hep 2.5 larla geçiyoruz orayı yabancıda. Sadık var diye 4 numaraya alınan adamı zaten kimse tanımıyordur.

Halbuki varlıklarından ötürü kadro mühendisliğinin şekillenmesine sebep olan Sadık ve Göksenin'in muadilleri Avrupa'da 150 bin dolara falan oynuyordur.

Yerlilerin oluşturduğu kangrenden çıkılmadığı sürece doğru dürüst planlama yapamaz bu takım
 
Son düzenleme:
Takımın savunmasının çöp olmasından daha fazla üzen şey takımın geriye düştükten sonra maçı döndürmek için sertleşememesi. şutlar girer çıkar o mühim değil ama geriye düştükten sonra hücumda üst üste sayılar bulsak bile savunmada tümüyle rakibin insafına kalıyoruz, rakip kaçırırsa fark gıdım gıdım eriyor. yok eğer atarsa maç aynı farkla ilerliyor. ben kadro kurulurken en çok kısalarımız ortaya bir şeyler koyup sinmeyecek kısalar, hiçbir maçta farkla geriye düşmeyiz diye seviniyordum. hazirlik maçlarına bakarsak, yanılmışım. umarım sadece hazırlık maçlarına mahsustur.
 
Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim bu telekom bsl'de playoff yapacak bir takım değil...Dün resmen çember dövdüler ama biz ribaund alamadığımız için her hücumu 3er sefer yapınca bir şekilde sayı oluyor...Yoksa benim son yıllarda gördüğüm en kötü Telekom kadrosu ki o bile bize fazla geldi...Playoff tan geçtim inşallah korkulu rüya görmeyiz...
 
Manisa'daki belirsizlikler sonucu kadronun geç zamanda kurulması ciddi avantaja dönüş durumda. Avrupa'daki çoğu takım kadrosunu kurduğu için şu saate kadar NBA'den kontrat bekleyip bulamayan oyuncuları kimseyle rekabete girmeden çekebiliyorlar.

Bu sefer de Javon Freeman'ı çektiler. Kısa NBA kariyerinde fena iş yapmadığı gibi Summer Leauge ve D-League performansları da dikkat çekiciydi.

Lee ve Freeman, Efes ve Fb hariç ligdeki en dikkat çekici guard ikilisi bana göre
 
Manisaspor'un takımın başına ozan bulkaz'ı getirmesi tek fire bence. + olarak Trabzon'a giden Can uğur gibi nispeten çaptan düşmüş ama o seviyelerde sahaya atarken güven veren 1-2 yerli de almaları lazımdı. Mustafa baki izledik iki sene.
Memleketimin takımını iki senedir en üst ligde izlemek beni mutlu ediyor, kadro bakımından tavanı yüksek bir takım kuruluyor gibi ama inşallah maaş aksamaları olmaz, sene içinde olası sakatlikta takviye yapabilecek güç olur. yoksa sıkıntı. belediye de giderlerden kısmak için bütçeyi 1/3'e düşürdü. bakalım, illaki bizden daha kötü 2 takım çıkar diyerek kesin ligde kalırız tahminimi yapayım ben. :)
 

Üst